SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko też się nie załapałam na zdjęcie Zosi :/

Summer ja mam tą nianie z Alie:
    http://s.aliexpress.com/RnaU7nQR

Nospa to temat rzeka, jak jest konieczność to trzeba brac, chodzi tylko o to żeby nie brać jej bezpodstawnie i nie traktować jak cukierków

Jeśli chodzi o cc to wolałabym rodzic sn, ale dzięki cc moje dziecko jest ze mną całe i zdrowe - dziękuję codziennie za to, że w dzisiejszych czasach mamy takie możliwości

Co do emkow (z moim już ok) to każda z nas wie ile może od swojego wymagać, ale mogę tylko powiedzieć że jeśli odpuścimy coś ma początku to później jest jeszcze trudniej. Mój M chodzi do pracy wiec nie wymagam, żeby wstawał w nocy, ale zajmuje się małym przed pracą - czyli ok 5,5:30 do ok 6:30, zabiera go po karmieniu, odbija, przewija. Jak wraca z pracy też mi sporo pomaga, np. zabiera do ogrodu w wózku a ja coś ogarniam. Kąpiel to też jego codzienny obowiązek. Jedyne czego nie lubi robić to przebieranie i ubieranie, on mówi że się boi że zrobi mu krzywdę i jestem to w stanie zrozumieć. Trzeba współpracować :)

Tyle zapamiętałam

U teściowej dziki tłum ciotek i kuzynek które gdyby mogły to chyba by sobie wyrywały tego mojego Frania, wiem że one tego nie robią złośliwie i to miło że tak bardzo się nim zachwycają, ale miałam ochotę ich wszystkich pogryźć i na szczęście o 20 uciekliśmy do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:32

summer86, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie emek wszystko robi. Kąpie, przewija, nosi na różne sposoby, jak jeteśmy u lekarza to on wszytsko robi. Dzisiaj trzymał małą do USG. Tylko niestety nie ma dużo czasu i to wszytsko i tak robi z doskoku. Ale radzi sobie bardzo dobrze. Jak wróciliśmy ze szpitala i była pierwsza kąpiel Feli to zapowiedział od razu, że on kąpie. A mial przy tym taki błysk w oku jakby miał przetestować nową zabawkę ;)

nick nieaktualny, KateHawke, Bocianiątko, nick nieaktualny, Emiilka, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, summer86, ibishka, Lunaris, Kaczorka, Patrycja20, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec u nas emek nie miał wyjścia bo ja całą niedzielę nie wstawałam więc ktoś musiał zająć się małym. W poniedziałek tez wiele przy nim robił bo dla mnie przebranie bo było dużym wysiłkiem. Wbsumie od trsnsfuzji dopiero swobodnie się nim zajmuje

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze teraz mój tez się zaangażuje ale przy poprzednich to on miał lekko ponad 20 lat, wszystko go przerażało i stopniowo wdrażał się w role, ja nie naciskałam a on powoli nauczył się wszystkiego i w pewnym momencie czułam się nawet zbędna, ale na pierwszych wizytach w szpitalu to obchodził się gorzej jak z jajkiem :D
    Fajnie ze Wasi tacy „odważni” i angażują się od samego początku :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jeszcze Nikuś rozmiary to zależą naprawdę od dziecka, bo mój wielkolud ma 9t4d i już większość ubieramy z 68, bo 62 jest często przykrótkie. Ciagle tez będę powtarzać, że z każdej firmy rozmiary są zupełnie inne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady. Zjadł jeszcze wodzionke z dużą ilością czosnku i pieprzu,zobaczymy jak będzie rano wyglądał, najwyżej do lekarza go wygonie

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, podczytywałam cały dzień, ale wpadłam w wir słoików, a że bardzo sprytnie nakupiłam wszystko na raz, to teraz mam za swoje :P padam na twarz, a jutro druga tura. Ale jak to mawia moja ukochana teściowa - "nie powinno się narzekać na zmęczenie, jeśli robiło się coś z własnej woli" (zabawne, że mówi to głównie w kontekście własnej teściowej).

Ja sobie wyobrażam, że mój mąż będzie robił absolutnie wszystko i nie będę mu odpuszczała, ale życie pokaże!

Dobranoc <3

Emiilka, Bajkaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nocki nie ciągnie?
    Jeżowa zazdroszczę słoików ja w tym roku muszę zdać się na mamę i teściowa... Ba ja nie mam jak Mieszkania ogarnąć a co dopiero takie rarytasy robić hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) dzięcie pojadlo i ojciec zostawił zwłoki u nas w. Łóżku bo żal mu było odnosić do łóżeczka a ja się doje =)

Mój też mimo że nie miał styczności z dziecmi to powiedzial mi żebym mu pokazała i od początku wsio sam robił :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to mój zawsze woli odnieść bo tam monitor oddechu a mi zawsze żal rozbudzac mała

A mój emek karmi kąpię ale nie przebiera pieluchy ani ubrań chyba się boi bo ogólnie jak ja śpię to to zrobi a w innych przypadkach to ja to robię ale nie przeszkadza mi to bo i tak robi dużo koło małej

Ewelina a te krople co polecalas to lekarz czy położna je dali czy dlaczeho je bierzecie?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągne nockę... Dziewczyna w pokoju karmi mmo powiedzieli jej by na raz dała max 20 ml. Jej synek wagowo 4kg. Efekt taki ze caly pokój nie śpi.. glowa mi już pęka

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czwarta pobudka...
    Bajka te krople to probiotyk po prostu :) jak dicoflor, biogaja czy floractin. Warto podawać profilaktycznie. A co do tego który zadziała to podobno bardzo indywidualne dlatego warto zmieniać i testować. U nas biogaja się nie sprawdziła, floractin w miarę ale mnie nie przekonuje więc chętnie sprobujemy trikacu, a właśnie muszę coś zamówić. I pamietam że ja przy antybiotykach zwykle właśnie trilac albo lacidofil miałam.
    20ml?! Dałabym ile chce i poszła spać... biedne Wy, biedne dziecko...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 04:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po 2 karmieniu i Bajeczko dziś po imprezie dziecko takie chyba wymęczone, że najpierw 5h przerwy a teraz 4h ;) Franio śpi z nami w kokonie, bo monitor oddechu mamy ten na pampersa snuza hero.

Zaraz go sprzedam mężowi ;) a ok 9 ma wpaść moja siostra żebym mogła skoczyć na zakupy, bo w lodowce światło :O

Miłego dnia wszystkim <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie za to przespana noc- od 22! Wreszcie chłodniej to i Franek przestał się budzić w nocy :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik współczuję i życzę żebyście już dziś mogli do domu :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Olik, współczuję, to sobie nie odpoczęłaś w ogóle... A co na to Marcelek, jego budzi płacz innego małego współlokatora? I czy to normalne, że mówią iloma mililitrami karmić? Jakieś dziwne to dla mnie...

Bajeczko, oczywiście, że nie masz czasu na słoiki! Żadna z mam noworodka/niemowlaka nie ma szans mieć na to czasu chyba :) nadrobisz za rok (albo za dwa), a teraz korzystaj ze słoików mamy i teściowej :)

U mnie za to o 4:30 włączył się alarm przeciwpożarowy w akademiku, oczywiście alarm fałszywy, ale hałasu narobił co nie miara (głośniki są w każdym pokoju)... Do teraz jeszcze się nie wyciszyłam i czuję jakiś taki wewnętrzny niepokój, chyba przez to, że tak gwałtownie zostałam wyrwana ze snu. No i dumam, co w przypadku takiego alarmu, jak już się urodzi Agatka, to będzie jakieś szaleństwo! Wiem, że alarm jest po to, by ratować życie, ale niestety prawda jest taka, że w akademiku włącza się, bo komuś nie chce się zjechać fajki zapalić na dole, a że detektory dymu są dosłownie wszędzie, to taki jest efekt. Dodatkowo stresuje mnie to, że się znieczuliłam na ten alarm (to już któryś fałszywy), no ale jednak z Agatką będę wstawać i wychodzić, nie ma innej opcji dla mnie.

A teraz, skoro i tak nie mogę spać, to chyba czas zjeść owsiankę :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka przed 5.. popsuła Aluśka cały plan, bo miała wstać po 6 :p miałam ją o 7 zostawić z babcią. A tak to po 7 raczej na drzemkę będzie się szykować. Więc jej nie zostawię, bo zajeździ babcię :p
    I tak to można się z dziećmi umawiać.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja jadę walczyc o miejsce w kolejce w laboratorium, ciekawe czy dziś mnie ktoś puści ;)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dzień dobry, ja jadę walczyc o miejsce w kolejce w laboratorium, ciekawe czy dziś mnie ktoś puści ;)

Lunka nie pytaj tylko się wepchnij, czasem się inaczej nie da :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie witam z rana, glodna jestem jak wilk :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ