X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko też się nie załapałam na zdjęcie Zosi :/

Summer ja mam tą nianie z Alie:
    http://s.aliexpress.com/RnaU7nQR

Nospa to temat rzeka, jak jest konieczność to trzeba brac, chodzi tylko o to żeby nie brać jej bezpodstawnie i nie traktować jak cukierków

Jeśli chodzi o cc to wolałabym rodzic sn, ale dzięki cc moje dziecko jest ze mną całe i zdrowe - dziękuję codziennie za to, że w dzisiejszych czasach mamy takie możliwości

Co do emkow (z moim już ok) to każda z nas wie ile może od swojego wymagać, ale mogę tylko powiedzieć że jeśli odpuścimy coś ma początku to później jest jeszcze trudniej. Mój M chodzi do pracy wiec nie wymagam, żeby wstawał w nocy, ale zajmuje się małym przed pracą - czyli ok 5,5:30 do ok 6:30, zabiera go po karmieniu, odbija, przewija. Jak wraca z pracy też mi sporo pomaga, np. zabiera do ogrodu w wózku a ja coś ogarniam. Kąpiel to też jego codzienny obowiązek. Jedyne czego nie lubi robić to przebieranie i ubieranie, on mówi że się boi że zrobi mu krzywdę i jestem to w stanie zrozumieć. Trzeba współpracować :)

Tyle zapamiętałam

U teściowej dziki tłum ciotek i kuzynek które gdyby mogły to chyba by sobie wyrywały tego mojego Frania, wiem że one tego nie robią złośliwie i to miło że tak bardzo się nim zachwycają, ale miałam ochotę ich wszystkich pogryźć i na szczęście o 20 uciekliśmy do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:32

summer86, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie emek wszystko robi. Kąpie, przewija, nosi na różne sposoby, jak jeteśmy u lekarza to on wszytsko robi. Dzisiaj trzymał małą do USG. Tylko niestety nie ma dużo czasu i to wszytsko i tak robi z doskoku. Ale radzi sobie bardzo dobrze. Jak wróciliśmy ze szpitala i była pierwsza kąpiel Feli to zapowiedział od razu, że on kąpie. A mial przy tym taki błysk w oku jakby miał przetestować nową zabawkę ;)

lamka, KateHawke, Bocianiątko, Aga9090, Emiilka, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, summer86, ibishka, Lunaris, Kaczorka, Patrycja20, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec u nas emek nie miał wyjścia bo ja całą niedzielę nie wstawałam więc ktoś musiał zająć się małym. W poniedziałek tez wiele przy nim robił bo dla mnie przebranie bo było dużym wysiłkiem. Wbsumie od trsnsfuzji dopiero swobodnie się nim zajmuje

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze teraz mój tez się zaangażuje ale przy poprzednich to on miał lekko ponad 20 lat, wszystko go przerażało i stopniowo wdrażał się w role, ja nie naciskałam a on powoli nauczył się wszystkiego i w pewnym momencie czułam się nawet zbędna, ale na pierwszych wizytach w szpitalu to obchodził się gorzej jak z jajkiem :D
    Fajnie ze Wasi tacy „odważni” i angażują się od samego początku :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jeszcze Nikuś rozmiary to zależą naprawdę od dziecka, bo mój wielkolud ma 9t4d i już większość ubieramy z 68, bo 62 jest często przykrótkie. Ciagle tez będę powtarzać, że z każdej firmy rozmiary są zupełnie inne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady. Zjadł jeszcze wodzionke z dużą ilością czosnku i pieprzu,zobaczymy jak będzie rano wyglądał, najwyżej do lekarza go wygonie

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, podczytywałam cały dzień, ale wpadłam w wir słoików, a że bardzo sprytnie nakupiłam wszystko na raz, to teraz mam za swoje :P padam na twarz, a jutro druga tura. Ale jak to mawia moja ukochana teściowa - "nie powinno się narzekać na zmęczenie, jeśli robiło się coś z własnej woli" (zabawne, że mówi to głównie w kontekście własnej teściowej).

Ja sobie wyobrażam, że mój mąż będzie robił absolutnie wszystko i nie będę mu odpuszczała, ale życie pokaże!

Dobranoc <3

Emiilka, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nocki nie ciągnie?
    Jeżowa zazdroszczę słoików ja w tym roku muszę zdać się na mamę i teściowa... Ba ja nie mam jak Mieszkania ogarnąć a co dopiero takie rarytasy robić hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) dzięcie pojadlo i ojciec zostawił zwłoki u nas w. Łóżku bo żal mu było odnosić do łóżeczka a ja się doje =)

Mój też mimo że nie miał styczności z dziecmi to powiedzial mi żebym mu pokazała i od początku wsio sam robił :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to mój zawsze woli odnieść bo tam monitor oddechu a mi zawsze żal rozbudzac mała

A mój emek karmi kąpię ale nie przebiera pieluchy ani ubrań chyba się boi bo ogólnie jak ja śpię to to zrobi a w innych przypadkach to ja to robię ale nie przeszkadza mi to bo i tak robi dużo koło małej

Ewelina a te krople co polecalas to lekarz czy położna je dali czy dlaczeho je bierzecie?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągne nockę... Dziewczyna w pokoju karmi mmo powiedzieli jej by na raz dała max 20 ml. Jej synek wagowo 4kg. Efekt taki ze caly pokój nie śpi.. glowa mi już pęka

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czwarta pobudka...
    Bajka te krople to probiotyk po prostu :) jak dicoflor, biogaja czy floractin. Warto podawać profilaktycznie. A co do tego który zadziała to podobno bardzo indywidualne dlatego warto zmieniać i testować. U nas biogaja się nie sprawdziła, floractin w miarę ale mnie nie przekonuje więc chętnie sprobujemy trikacu, a właśnie muszę coś zamówić. I pamietam że ja przy antybiotykach zwykle właśnie trilac albo lacidofil miałam.
    20ml?! Dałabym ile chce i poszła spać... biedne Wy, biedne dziecko...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 04:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po 2 karmieniu i Bajeczko dziś po imprezie dziecko takie chyba wymęczone, że najpierw 5h przerwy a teraz 4h ;) Franio śpi z nami w kokonie, bo monitor oddechu mamy ten na pampersa snuza hero.

Zaraz go sprzedam mężowi ;) a ok 9 ma wpaść moja siostra żebym mogła skoczyć na zakupy, bo w lodowce światło :O

Miłego dnia wszystkim <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie za to przespana noc- od 22! Wreszcie chłodniej to i Franek przestał się budzić w nocy :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik współczuję i życzę żebyście już dziś mogli do domu :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Olik, współczuję, to sobie nie odpoczęłaś w ogóle... A co na to Marcelek, jego budzi płacz innego małego współlokatora? I czy to normalne, że mówią iloma mililitrami karmić? Jakieś dziwne to dla mnie...

Bajeczko, oczywiście, że nie masz czasu na słoiki! Żadna z mam noworodka/niemowlaka nie ma szans mieć na to czasu chyba :) nadrobisz za rok (albo za dwa), a teraz korzystaj ze słoików mamy i teściowej :)

U mnie za to o 4:30 włączył się alarm przeciwpożarowy w akademiku, oczywiście alarm fałszywy, ale hałasu narobił co nie miara (głośniki są w każdym pokoju)... Do teraz jeszcze się nie wyciszyłam i czuję jakiś taki wewnętrzny niepokój, chyba przez to, że tak gwałtownie zostałam wyrwana ze snu. No i dumam, co w przypadku takiego alarmu, jak już się urodzi Agatka, to będzie jakieś szaleństwo! Wiem, że alarm jest po to, by ratować życie, ale niestety prawda jest taka, że w akademiku włącza się, bo komuś nie chce się zjechać fajki zapalić na dole, a że detektory dymu są dosłownie wszędzie, to taki jest efekt. Dodatkowo stresuje mnie to, że się znieczuliłam na ten alarm (to już któryś fałszywy), no ale jednak z Agatką będę wstawać i wychodzić, nie ma innej opcji dla mnie.

A teraz, skoro i tak nie mogę spać, to chyba czas zjeść owsiankę :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka przed 5.. popsuła Aluśka cały plan, bo miała wstać po 6 :p miałam ją o 7 zostawić z babcią. A tak to po 7 raczej na drzemkę będzie się szykować. Więc jej nie zostawię, bo zajeździ babcię :p
    I tak to można się z dziećmi umawiać.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja jadę walczyc o miejsce w kolejce w laboratorium, ciekawe czy dziś mnie ktoś puści ;)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dzień dobry, ja jadę walczyc o miejsce w kolejce w laboratorium, ciekawe czy dziś mnie ktoś puści ;)

Lunka nie pytaj tylko się wepchnij, czasem się inaczej nie da :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie witam z rana, glodna jestem jak wilk :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ