Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga jak to zapalenie zatok to ciężko będzie się pozbyć bez antybiotyku czy sterydu do nosa, przynajmniej tak mi mówił mój lekarz, bo zapalenie zatok przynajmniej mi wraca przy każdym przeziębieniu. Można zaleczyć innymi lekami bez recepty ale nie wyleczyć (mam nadzieję że nie głoszę herezji-Sanka nie bij, powtarzam słowa rodzinnego
). Jest przeziębiony czy to alergia? Pierwszy raz tak ma?
Rucola dziękuję za odpowiedź, ciekawiło mnie to, bo chyba częściej się planuje cesarki. Przynajmniej znajome które rodziły zawsze miały planowane. Trochę mnie przestraszyłas ta nospa bo długo bralam, od kilku dniu znowu, ale sam gin mówił że nospa mam wyciszyć przez parę dni skurcze, a magnez cały czas. Jutro go zapytam o to jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:38
-
Ja z doskoku, bo zaraz padne. Jutro nadrobie wszystko, bo widze, ze duzo waznych rzeczy pisalyscie.
Luna zlote rady Ci dawalam? W nosie z nimi poklocilam sie z moim o obowiazki domowe. K....wa mac. Ide spac zaraz.
Jutro chyba zrobie sobie na poprawe humoru szoping dla Emilki.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyTen devikap to ponoć jakieś 4/5 zł
A dzis polozna mówiła o pielęgnacji:)
Zahaczyło o karmienie i krzesełko. I też mówiła że to z Ikei najlepiej. Tanie, łatwo się czyści. Ona dostała jakieś wypasione i szlag ją tylko trafiał z tym plus z myciem :p w ogóle dziś byłyśmy w 3 panie z czego jedna bez męża:p było kameralnie i bardzo wesołoKateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola, nie wszystkie dzieci z cesarek "na zimno" maja problemy z wydolnościa oddechowa itp. Z Nadia miałam umówiona cesarke w 38 tc i nie ma żadnych problemów, rzadko choruje itd..
Co do nospy ja zdania nie zmienię, bo jeżeli są zalecenia lekarza, skurcze pojawiają się za wcześnie to trzeba zatrzymać przedwczesna akcje porodowa. Przy obu dziewczynkach musiałam brać nospe i fenoterol od 20 tc. A żadna z nich nie ma obniżonego napięcia mięśniowego, refluksu czy innych. Zdrowe jak ryby -
Rucola wrote:Kate my mamy chustę niby 4,2m i spokojnie starcza dla mojego emka 188cm wzrostu. Pisze niby, bo praktycznie moze być trochę więcej
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo może nie zapalenie zatok, nie chciałam nastraszyć :* przy katarze też zatoki są zapchane. Mi na odetkanie nosa, czy w alergii czy chorobie pomagały tabletki claritine active, czy jak to się tam pisze.
Wiadomo że jak są wskazania to nospe brać, ja brałam, był spokój to miałam odstawić, teraz znów biorę. A że się martwię to taka dola matki
Karma kochana co się stało? Opieprz i będzie robił co trzeba, chyba czasami naprawdę trzeba ich ustawić do pionuKarma88, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Aga niech sobie kupi sinupret w tabletkach i łyka po 6 tabletek dziennie (3x2) to jedyne co bez recepty jeszcze może żeby sobie pomóc.
Co do nospy i cc na zimno - to nie jest że 100% dzieci będzie miało problemy o ktorych pisała Rucola, ale jest dużo większe ryzyko. Jeżeli jest konieczność przyjmowania leków czy robienia cc wcześniej to nikt tego negować nie będzie, ale w tych czasach nadużywa się nospy, a cc na zimno często robi dla wygody (jedna z zalet dla kobiety - nie siedzi jak na bombie, wie kiedy będą cięli).
Co do wit D, ja polecam juvit D3, z pompką. Mi pediatra juvit na receptę przepisała i mówiła że jest bardzo tani wtedy (ile kosztował nie wiem bo eMek kupował...)
Edit. Sprawdziłam, z receptą na ryczałt 3,20zl. Ogólnie proście pediatrę o receptę na wit D bo jest właśnie dużo tańsza wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:54
Luna1993, Rucola, Achia, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Rucola, nie wszystkie dzieci z cesarek "na zimno" maja problemy z wydolnościa oddechowa itp. Z Nadia miałam umówiona cesarke w 38 tc i nie ma żadnych problemów, rzadko choruje itd..
Co do nospy ja zdania nie zmienię, bo jeżeli są zalecenia lekarza, skurcze pojawiają się za wcześnie to trzeba zatrzymać przedwczesna akcje porodowa. Przy obu dziewczynkach musiałam brać nospe i fenoterol od 20 tc. A żadna z nich nie ma obniżonego napięcia mięśniowego, refluksu czy innych. Zdrowe jak rybypilik, KateHawke, lamka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Czytam Was cały dzień, ale nie miałam czasu nic napisać.
Franio i Zosią są boscy!
Kaczorka, gratulacje dla Ali w związku z pierwszymi krokamia Alma zdjęciu wygląda cudnie
Minie, Staszek to rzeczywiście takie słoneczko
Luna miałam pisać, żebyś poszła na IP, ale skoro już jest 22 to chyba mozesz poczekac do jutrzejszej wizyty.
Ja właśnie też teraz planuje kupić karuzelę. Nie miałam tego w planach, ale teściowa powiedziała, że chce kupić tylko ja mam wybraćmarudzić nie będę
Materac mam kokos/gryka po siostrzenicy. Żadnych robali nie ma i jestem zadowolona.
Byliśmy dzisiaj na USG bioderek. Wszytsko ok, kontrolą za 6tygodni.
A o sprawie cesarki "na zimno" to chyba mamyginekolog miała taki artykuł poród sn vs poród przez cc i tam było o tym.
Witaminę D ja mam tą co Flo i nie jestem zadowolona. Nie zawsze jestem pewna czy to psiknęło, a nie chce naciskać jeszcze raz, żeby nie zawyżyć dawki. Już takich nie kupię.
Miałam jeszcze coś napisać, ale oczywiście już zapomniałam coKaczorka lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:A i mówiła że do wycierania pupy dziecka nie chusteczki a.... Nawilżany papier toaletowy. Plus ma taki że można spuścić w toalecie. Mówiła o jakimś prostym velvecie.
Ale to taki papier można zakupić ???
Pamietam ze kiedyś jak już dzieci na nocnik/muszle się załatwiały to kupowałam takie mokre chusteczki do pupy które można było spuścić w wc - to to samo ? -
Dziewczyny mi też nie działa ta promocja hm.. jak chce płacić to już nie nalicza rabatu..
Marcel jest chybs z mamusia w drużynie. Dziś emek go przebiera bo myślał ze samo siku. A nasz misiu jak tylko pielucha się otwarta osikał emka A potem zrobił mu jeszcze kupkę na podkład:)
Także chyba zemsta za wczoraj hahaRucola, lamka, Achia, KateHawke, Minie Black, Lunaris, Patrycja20, Siwulec, Jeżowa, malka, Luna1993, Aga9090, Nadzieja22, pilik, summer86, Karma88, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:Ale to taki papier można zakupić ???
Pamietam ze kiedyś jak już dzieci na nocnik/muszle się załatwiały to kupowałam takie mokre chusteczki do pupy które można było spuścić w wc - to to samo ?
Można
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e61492486af.jpg
Polecam wziąć też do szpitala. Po porodzie lepiej się takim podetrzeć niż twardym szpitalnym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:22
Achia, KateHawke, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Dziewczyny mi też nie działa ta promocja hm.. jak chce płacić to już nie nalicza rabatu..
Marcel jest chybs z mamusia w drużynie. Dziś emek go przebiera bo myślał ze samo siku. A nasz misiu jak tylko pielucha się otwarta osikał emka A potem zrobił mu jeszcze kupkę na podkład:)
Także chyba zemsta za wczoraj hahaolik321 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnySiwulec wrote:Ale to taki papier można zakupić ???
Pamietam ze kiedyś jak już dzieci na nocnik/muszle się załatwiały to kupowałam takie mokre chusteczki do pupy które można było spuścić w wc - to to samo ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a504c01446.pngSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam do szpitala położna polecała ręczniki papierowe.
Co do chusteczek to będę celować w jakieś z prostym składem i to głównie na wyjścia, bo w domu woda + waciki albo chusteczki typu water wipes.
Marcel jest moim bohaterem.
A vigantol koło 10zł. -
nick nieaktualny
-
Olik a eMka i tak podziwiam, mój absolutnie nie pchał się do przewijania ze strachu ze coś zrobi dzieciątku a na ręce to tylko w rożku lub kocyku brał taki był zestresowany żeby krzywdy nie zrobić