X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak to zapalenie zatok to ciężko będzie się pozbyć bez antybiotyku czy sterydu do nosa, przynajmniej tak mi mówił mój lekarz, bo zapalenie zatok przynajmniej mi wraca przy każdym przeziębieniu. Można zaleczyć innymi lekami bez recepty ale nie wyleczyć (mam nadzieję że nie głoszę herezji-Sanka nie bij, powtarzam słowa rodzinnego ;) ). Jest przeziębiony czy to alergia? Pierwszy raz tak ma?

Rucola dziękuję za odpowiedź, ciekawiło mnie to, bo chyba częściej się planuje cesarki. Przynajmniej znajome które rodziły zawsze miały planowane. Trochę mnie przestraszyłas ta nospa bo długo bralam, od kilku dniu znowu, ale sam gin mówił że nospa mam wyciszyć przez parę dni skurcze, a magnez cały czas. Jutro go zapytam o to jeszcze raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:38

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z doskoku, bo zaraz padne. Jutro nadrobie wszystko, bo widze, ze duzo waznych rzeczy pisalyscie.
    Luna zlote rady Ci dawalam? W nosie z nimi poklocilam sie z moim o obowiazki domowe. K....wa mac. Ide spac zaraz.

Jutro chyba zrobie sobie na poprawe humoru szoping dla Emilki.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten devikap to ponoć jakieś 4/5 zł ;)

A dzis polozna mówiła o pielęgnacji:)
    Zahaczyło o karmienie i krzesełko. I też mówiła że to z Ikei najlepiej. Tanie, łatwo się czyści. Ona dostała jakieś wypasione i szlag ją tylko trafiał z tym plus z myciem :p w ogóle dziś byłyśmy w 3 panie z czego jedna bez męża:p było kameralnie i bardzo wesoło :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nie wszystkie dzieci z cesarek "na zimno" maja problemy z wydolnościa oddechowa itp. Z Nadia miałam umówiona cesarke w 38 tc i nie ma żadnych problemów, rzadko choruje itd..
    Co do nospy ja zdania nie zmienię, bo jeżeli są zalecenia lekarza, skurcze pojawiają się za wcześnie to trzeba zatrzymać przedwczesna akcje porodowa. Przy obu dziewczynkach musiałam brać nospe i fenoterol od 20 tc. A żadna z nich nie ma obniżonego napięcia mięśniowego, refluksu czy innych. Zdrowe jak ryby :)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kate my mamy chustę niby 4,2m i spokojnie starcza dla mojego emka 188cm wzrostu. Pisze niby, bo praktycznie moze być trochę więcej ;)
    Ja właśnie nie wiedziałam jaką kupić. Chciałam 4,2 ale Melevis mi doradziła 4,6. I teraz widzę, że to był dobry wybór bo jednak ja jestem wysoka i rozmiar przed ciążą to 40-42 i o ile kieszonka byłaby ok to na inne sposoby mogłoby mi nie starczyć. Chyba że tak jak mówisz byłaby realnie dłuższa.

Rucola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mówiła że do wycierania pupy dziecka nie chusteczki a.... Nawilżany papier toaletowy. Plus ma taki że można spuścić w toalecie. Mówiła o jakimś prostym velvecie.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka chyba go przewiało na dole, bo przeciągi tam są, a pracują w bokserkach i są spoceni jak swinie... Ma katar, oczy łzawiące i powoli gardło. On Zadko choruje

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może nie zapalenie zatok, nie chciałam nastraszyć :* przy katarze też zatoki są zapchane. Mi na odetkanie nosa, czy w alergii czy chorobie pomagały tabletki claritine active, czy jak to się tam pisze.

Wiadomo że jak są wskazania to nospe brać, ja brałam, był spokój to miałam odstawić, teraz znów biorę. A że się martwię to taka dola matki ;)

Karma kochana co się stało? Opieprz i będzie robił co trzeba, chyba czasami naprawdę trzeba ich ustawić do pionu :/

Karma88, Aga9090 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga niech sobie kupi sinupret w tabletkach i łyka po 6 tabletek dziennie (3x2) to jedyne co bez recepty jeszcze może żeby sobie pomóc.
    Co do nospy i cc na zimno - to nie jest że 100% dzieci będzie miało problemy o ktorych pisała Rucola, ale jest dużo większe ryzyko. Jeżeli jest konieczność przyjmowania leków czy robienia cc wcześniej to nikt tego negować nie będzie, ale w tych czasach nadużywa się nospy, a cc na zimno często robi dla wygody (jedna z zalet dla kobiety - nie siedzi jak na bombie, wie kiedy będą cięli).
    Co do wit D, ja polecam juvit D3, z pompką. Mi pediatra juvit na receptę przepisała i mówiła że jest bardzo tani wtedy (ile kosztował nie wiem bo eMek kupował...)
    Edit. Sprawdziłam, z receptą na ryczałt 3,20zl. Ogólnie proście pediatrę o receptę na wit D bo jest właśnie dużo tańsza wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:54

Luna1993, Rucola, Achia, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rucola, nie wszystkie dzieci z cesarek "na zimno" maja problemy z wydolnościa oddechowa itp. Z Nadia miałam umówiona cesarke w 38 tc i nie ma żadnych problemów, rzadko choruje itd..
    Co do nospy ja zdania nie zmienię, bo jeżeli są zalecenia lekarza, skurcze pojawiają się za wcześnie to trzeba zatrzymać przedwczesna akcje porodowa. Przy obu dziewczynkach musiałam brać nospe i fenoterol od 20 tc. A żadna z nich nie ma obniżonego napięcia mięśniowego, refluksu czy innych. Zdrowe jak ryby :)
    Nenusia ja tylko powtarzam słowa lekarza. Jeśli popatrzysz na ulotkę no-spy to jest wyraźnie napisane że jest to lek kategorii c. Masz szczęście że u Twoich dzieci nie ma skutków ubocznych, co nie znaczy że ogólnie ich nie ma. Co do niewydolności oddechowej z cesarek na zimno to też nie jest regułą, ale takie cesarki obarczone są ogromnym ryzykiem takich powikłań i matka powinna być świadoma.

pilik, KateHawke, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was cały dzień, ale nie miałam czasu nic napisać.

Franio i Zosią są boscy!

Kaczorka, gratulacje dla Ali w związku z pierwszymi krokami :) a Alma zdjęciu wygląda cudnie :)

Minie, Staszek to rzeczywiście takie słoneczko <3

Luna miałam pisać, żebyś poszła na IP, ale skoro już jest 22 to chyba mozesz poczekac do jutrzejszej wizyty.

Ja właśnie też teraz planuje kupić karuzelę. Nie miałam tego w planach, ale teściowa powiedziała, że chce kupić tylko ja mam wybrać ;) marudzić nie będę :)

Materac mam kokos/gryka po siostrzenicy. Żadnych robali nie ma i jestem zadowolona.

Byliśmy dzisiaj na USG bioderek. Wszytsko ok, kontrolą za 6tygodni.

A o sprawie cesarki "na zimno" to chyba mamyginekolog miała taki artykuł poród sn vs poród przez cc i tam było o tym.

Witaminę D ja mam tą co Flo i nie jestem zadowolona. Nie zawsze jestem pewna czy to psiknęło, a nie chce naciskać jeszcze raz, żeby nie zawyżyć dawki. Już takich nie kupię.

Miałam jeszcze coś napisać, ale oczywiście już zapomniałam co :/

Kaczorka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A i mówiła że do wycierania pupy dziecka nie chusteczki a.... Nawilżany papier toaletowy. Plus ma taki że można spuścić w toalecie. Mówiła o jakimś prostym velvecie.

Ale to taki papier można zakupić ???
    Pamietam ze kiedyś jak już dzieci na nocnik/muszle się załatwiały to kupowałam takie mokre chusteczki do pupy które można było spuścić w wc - to to samo ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też nie działa ta promocja hm.. jak chce płacić to już nie nalicza rabatu..

Marcel jest chybs z mamusia w drużynie. Dziś emek go przebiera bo myślał ze samo siku. A nasz misiu jak tylko pielucha się otwarta osikał emka A potem zrobił mu jeszcze kupkę na podkład:)
    Także chyba zemsta za wczoraj haha

Rucola, lamka, Achia, KateHawke, Minie Black, Lunaris, Patrycja20, Siwulec, Jeżowa, malka, Luna1993, Aga9090, Nadzieja22, pilik, summer86, Karma88, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Pamietam ze kiedyś jak już dzieci na nocnik/muszle się załatwiały to kupowałam takie mokre chusteczki do pupy które można było spuścić w wc - to to samo ?

Można :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e61492486af.jpg

Polecam wziąć też do szpitala. Po porodzie lepiej się takim podetrzeć niż twardym szpitalnym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 22:22

Achia, KateHawke, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny mi też nie działa ta promocja hm.. jak chce płacić to już nie nalicza rabatu..

Marcel jest chybs z mamusia w drużynie. Dziś emek go przebiera bo myślał ze samo siku. A nasz misiu jak tylko pielucha się otwarta osikał emka A potem zrobił mu jeszcze kupkę na podkład:)
    Także chyba zemsta za wczoraj haha
    Brawo Marcel!!! Trzeba tatinke przytemperowac :p

olik321 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    W Rossmanie od groma i trochę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a504c01446.png

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do szpitala położna polecała ręczniki papierowe. :-) Co do chusteczek to będę celować w jakieś z prostym składem i to głównie na wyjścia, bo w domu woda + waciki albo chusteczki typu water wipes.

Marcel jest moim bohaterem. :-D

A vigantol koło 10zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, polecam :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e02e3e7d4b2a.jpg

Siwulec, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ja jestem zacofana :/

Dzięki dziewczyny :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a eMka i tak podziwiam, mój absolutnie nie pchał się do przewijania ze strachu ze coś zrobi dzieciątku a na ręce to tylko w rożku lub kocyku brał taki był zestresowany żeby krzywdy nie zrobić :)

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ