X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Rucola, ja mam tę samą karuzelę dla Agatki! Niby "chłopięca" wersja, no ale ma jeżyka, więc wygrała :D :D
    Właśnie też zamówiłam tę leśną wersję. Ja to w ogóle mówię nadmiarowi różu nie - a prawie wszystko co dostałam z ubranek jest właśnie różowe :) Muszę dać oczom odpocząć czasem id tego koloru. Tak mnie naszło na spontaniczne zakupt bo w smykusiu akurat promocja, a młoda tak elegancko mnie dziś skopała, jakby chciała więcej zainteresowania ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!!
    Byliśmy na spotkaniu z położnikiem i było zajebiście!!! w półtorej godziny świetnie opisał akcję porodową ze strony lekarza i ogólnie podejście do porodu naturalnego, cesarki, farmakoterapii w czasie ciąży, szczepien. Super, jeśli u Was SR będzie oferować takie spotkanie, to idźcie koniecznie!!!
    Oprócz tego przesyłka z Chin to nasza mała chińska niania ;) Pierwsze próby przechodzi naprawdę dobrze, świetna jakość dźwięku, podczerwień zajebistej jakości, jeszcze tylko trzeba będzie przetestowac baterię ale tak naprawdę teraz można się posiłkowac power bankiem, więc zawsze jest jakas opcja :)
    Jutro z samego rana siadam i kupuję Synusiowi karuzelkę, szmatkę sensoryczną, książeczki kontrastowe i jakieś inne fajne rzeczy :)

lamka, KateHawke, Bajkaaa, Emiilka, Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jeśli Wasze dzieciaczki mają problemy brzuszkowe ( wzdęcia, zaparcia itp) szczerze polecam TRILAC PLUS FORTE.
    Dzisiaj pierwszy raz podałam Anastazji i jest świetnie. Od momentu podania zrobila kupke bez płaczu (nowość), "puszcza baczki", potrafi poleżeć 10 minut bez placzu, śpi po kilka godzin (nawet 3), no i zasypia bez kolysania.
    Jestem tak zaskoczona szybkością działania i efektami że chyba napisze podziekowania do producenta ;)

Rucola, Emiilka, JustynaG, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

A ja się nie załapałam na fotkę naszej Zosi :( :( :(
    ....wszystko przez tych gości!

...i wiecie co jeszcze? próbowałam zamawiać z promocją w H&M i co? najpierw nie wchodził kod a potem wyskoczyło że nie mogę zapłacić (nie chciało się połączyć z bankiem)... no po prostu dziś ktoś mi chce powiedzieć PRZESTAŃ WYDAWAĆ PIENIĄDZE! :P

Ps Flower zaintrygowałaś mnie tą wit.D -czemu rybki są niebezpieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 20:51

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O promocja w hm, dobrze że przypomniałyście. Lunaris haha coś jest na rzeczy, to nie jest Twój zakupowo najlepszy dzień :D

Rucola i jak wygląda sprawa porodu sn i cesarki oczami lekarza? Coś ciekawego się dowiedziałaś?

Tosia zauważyła kubeczek na badanie moczu, pyta co to. To jej wytłumaczyłam, że to na siusiu żeby dać do zbadania, czy mama jest z Zuzia zdrowa. Ona na to, że przecież to będzie śmierdziało i jestem obrzydliwa :D kocham ją <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 20:58

lamka, KateHawke, Achia, Lunaris, Emiilka, Minie Black, Karma88, Nadzieja22, Jeżowa, Aga9090, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na zatoki, bo mój eMek umiera...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam uczyć się chustonoszenia. Ale powiem Wam że z brzuchem to trochę śmiesznie się uczy :D Ale mam rozsądnych rozmiarów lalkę więc idzie całkiem całkiem. Na razie poćwiczę, a jak urodzę to zamówię godzinkę u doradczyni bo mi może się wydawać że dobrze to robię a okaże się, że bioderka są źle ułożone.
    Na razie moje wypociny wyglądają tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f3d0eb4781e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55ea09160af8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f120c412449.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/991108743d82.jpg
    Na końcu zdjęcie średnio wyraźne ale chciałam wam pokazać, że aż tak dużo nie zostaje po dociągnięciu tych zwisających resztek. A mam 4,6. Oczywiście na pewno jeszcze coś tam by się dociągnęło, no ale to pierwszy raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:16

Patrycja20, Achia, Lunaris, Emiilka, Luna1993, lamka, Yoselyn82, Karma88, Nadzieja22, pilik, Aga9090 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, polożna nam opowiadała, że podobno jakiejs mamie ta rybka się wysliznęła przy podawaniu i dziecko połknęło. Ja póki co podaję z twist offów i jest ok. Rozważam zmianę na te co wkleiła Flowwer z tego względu że ciężko mi się te rybki otwiera i używam za kazdym razem nożyczek.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z chustą nie jest tak że brzuch trochę zaburza ilość pozostałego materiału?:p

Co do Wit D- koleżanka aplikuje już dla 2 dziecka kropelki Devikap. Na recepte sa. Prostsza aplikacja niż te twist off.Kosztują grosze. Pediatra jej polecił :) przy najbliższej wizycie weźmie dwa opakowania, żeby jedno było dla mnie :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a więc lekarz bardzo propagował poród naturalny i bardzo zachęcał, ze jesli sa wskazania do cesarki, to żeby nie robić jej "na zimno" czyli zaplanowanej, tylko poczekać na samoistne rozkręcanie się akcji porodowej i wtedy ją wykonać :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A z chustą nie jest tak że brzuch trochę zaburza ilość pozostałego materiału?:p
    (...)

No właśnie tak wiązałam żeby nad brzuchem lalka wisiała - troszkę za wysoko główkę miała bo mi o brodę się opierała. Ale to po to żeby właśnie realnie ją zawiązać a nie ściskać brzucha. Udało się ominąć to bo wiązałam akurat kieszonkę a ona tak zachodzi, że bardziej w okolice klatki piersiowej i żołądka idzie.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a dlaczego lepiej czekać aż akcja sama się zacznie? Chodzi o to, że dziecko jest wtedy gotowe?

Na zatoki mi pomaga tylko flixonase, ale to na receptę

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło masz... znowu się człowiek czegoś uczy! Franek dostawał do dzioba z twist offa i nawet mi nie przyszło do głowy że może mi to wypaść. Co prawda wcześniej wpuszczałam do mleka ale nie byłam pewna czy gdzieś na ściankach czy w smoczku nie zostanie to wolałam bezpośrednio.
    Na początku jest sporo wizyt u pediatry to może też poproszę o ten Devikap.
    ...a tak swoją drogą to miałam poszukać pediatry!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest vigantol w kroplach, lek bez recepty. Nie wiem, czy się czymś różni od devikapu, poza ceną (co w przeliczeniu na krople i tak wychodzi tanio :-D ). Ja stosuję sama dla siebie i wg ulotki nie ma przeciwskazań do stosowania u dzieci, ale zawsze warto zapytać pediatrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:28

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? szkoda że nie miałam takiego forum 5 lat temu jak rodziłam Frania. Było by o niebo łatwiej! co 50 głów to nie jedna :D

Luna1993, Rucola, Karma88, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobił inhalacje, wziął nurofen zatoki i umiera, a na noc do roboty idzie :/

• Malwas Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Malwas- a gdzie jestescie?:)
    widzę że Ikea ma parę rodzajów materacyków piankowych- chyba po to żeby mieszać w głowie :p

Juicy- dzięki :)

wszystko zapisuje,czekam dalej, będę czytać :)
    Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaka nazwa i nie będę mogła sprawdzić :(. Na pewno wybierzecie super materac.
    Ja jestem w Krynicy Morskiej, cała rodzina jeździmy tutaj co roku na kemping Galus od paru lat :).

Achia, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mój jak miał ból zatok to zakrapial nos woda utleniona rozcieńczona z solą fizjologiczna i 2 tabletki ibuprom zatoki i mu przechodziło, mówi ze jego babcia zawsze tak robiła ..

Aga9090 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Oo a dlaczego lepiej czekać aż akcja sama się zacznie? Chodzi o to, że dziecko jest wtedy gotowe?
    Tak Lunka, dokładnie o to chodzi a głównie o wydolność oddechową. dzieci z cesarek na "zimno" dużo częściej mają ponoc problemy z drogami oddechowymi, są bardzoej podatni na infekcje zaraz po urodzeniu, na alergie w przyszłości no i mają zaburzoną wydolność oddychania.
    Mówił też o no-spie, ze jest to lek z kategorii "c" i matki przyjmujace no-spę długotrwale w ciąży mogą spodziewać się u dzieci obniżonego napięcia mięśniowego, refluksu, wiotkości mięśni. Według niego no-spy nie można przyjmować ciągiem dłużej niż 2 tygodnie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate my mamy chustę niby 4,2m i spokojnie starcza dla mojego emka 188cm wzrostu. Pisze niby, bo praktycznie moze być trochę więcej ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ