X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zamówiłam kilka ciuszków na promocji w 5-10-15 :) I już wczoraj wysłali, więc kto wie może dzisiaj dojdzie :)

Justyny też nie zarejestrowałam, ale jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam. Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 08:34

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zaczęłam dziś 24 tydzień :D dziedzic jest wielkości kukurydzy ponoć :p

lamka, Luna1993, Karma88, Patrycja20, Kaczorka, Aga9090, Yoselyn82, emi2016, Nadzieja22, Lunaris, KateHawke, admiralka, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, u mnie na osiedlu coś dziwnego się działo. Nad ranem taki jakby krótki jęk, a potem strzał jak z pistoletu :-O ale istnieje też spora szansa, że mi się przyśniło...

Przyszły mi koszulki z dolce sono, wzięłam taką S https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 i taką M https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Stalowa/439 i ta na ramiączkach niestety mi nie leży na biuście, chyba odeślę (chyba, że któraś reflektuje?). A materiał mają baaardzo fajny.

Też idę na owsiankę. :-)

Rucola gratuluję skurczu!

Justyna faktycznie od jakiegoś czasu nie pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 08:39

Rucola lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - nie wiem jak te dzieciaki to robią, że tak wyczuwają chwilę, by pozmieniać plany ;) no ale nic - mama się nią zajmie, tylko trochę później :p

A co do wyjazdu - wiadomo, że już nie było tak samo, jak tylko we dwoje. Ale polecam! Sama zmiana otoczenia fajnie robi - dziecku również :) ograniczenia są tylko w swobodnym zwiedzaniu, bo wózkiem nie wszędzie da się wejść.
    Odpoczęliśmy przede wszystkim psychicznie :) fizycznie nie bardzo, bo robiliśmy dużo kilometrów na nogach :p i w restauracjach jedliśmy na zmianę, bo gdy jedno jadło to drugie musiało zabawiać dziecko :p

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o zaginionych, wiadomo coś o Admirałce? Kciuki żeśmy jej obiecały, ale na kiedy?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - też ostatnio ogarniałam apteczkę i skupiłam się głównie na dacie ważności ;)
    A później wzięłam większy karton i poukładałam pudełka z nazwą leku do góry.
    Niestety młoda zaczyna sięgać wszędzie i trzeba było eksmitować leki na najwyższe półki :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Uspokajam - nadal w dwupaku :)
    Choć noc była cięższa. Brzuch mi się cały czas spinał. Miałam takie odczucie jakby Mała próbowała się głową przebić. Mam wrażenie, że jest bardzo nisko.
    Na spinanie brzucha nawet ciepły prysznic nie pomógł...
    Więc tak na dobrą sprawę może coś się zaczęło a może i nie.

Godz. 23:00 leżymy w łożku
    eMek: Ale chyba dzisiaj nie urodzisz?
    Ja: Nie, dzisiaj to raczej nie zdążę. Jest 23.
    eMek: To mnie pocieszyłaś...
    Achia wrote:
    A i mówiła że do wycierania pupy dziecka nie chusteczki a.... Nawilżany papier toaletowy. Plus ma taki że można spuścić w toalecie. Mówiła o jakimś prostym velvecie.
    Położna na mojej SR mówiła, że warto mieć papier nawilżany w szpitalu ale dla mamy. Ale ten Twoj patent wydaje się super np. idąc gdzieś.
    Kupiłam ten sam papier co Malka wkleiła.

Jeżowa , Też mieszkałam w akademiku. I na pierwsze alarmy reagowałam... a potem się na nie wyłączałam.
    Kaczorka wrote:
    U nas pobudka przed 5.. popsuła Aluśka cały plan, bo miała wstać po 6 :p miałam ją o 7 zostawić z babcią. A tak to po 7 raczej na drzemkę będzie się szykować. Więc jej nie zostawię, bo zajeździ babcię :p
    I tak to można się z dziećmi umawiać.. :p
    Wczoraj na fb widziałam grafikę by nie planować nic przy dziecku bo ten mały cwaniak to wyczuje i popsuje plany :P
    Ale kurcze... nie mogę teraz tego odnaleźć.

Patrycja20, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też będzie owsianka. Ale dopiero się robi.

Summer my jedziemy z Felą na początku października na jakiś dłuższy weekend. Prawdopodobnie nad morze. Mam nadzieję, że to będzie dobra zabawa, a nie męczarnia :) a w okolicy lutego/marca chcemy jechac na narty do Austrii. Bierzemy teściową, żeby się dzieckiem zajęła ;)

Justyna chyba pisała coś o czopie, ale chyba jeszcze nic się nie zaczynało. Tak mi się kojarzy.

My chcemy właśnie jechać na zakupy i wycieczkę nad jezioro, a Fela jak nigdy właśnie zasnęła w łóżeczku. I jak ją ruszyć? Może się obudzi zanim zjem owsiankę.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, w październiku jeszcze będziecie mieć spokój, bo mała nie będzie mobilna :) Też chcielismy gdzieś jechać wrzesień/październik, ale nie damy rady czasowo i nie chcemy robić sobie jeszcze presji z wyjazdem.

A pomysł z tesciową super :) może wiosną też namówimy kogoś żeby z nami pojechał.

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dlatego ze rybki lub twist of podczas kręcenia minimalnie wypływa olej który powoduje często wypadnięcie kapsułki do ust a to jest bardzo niebezpieczne przy noworodku.

Olik jak dziewczyna ma pustistan w piersiach to polecam taki system : wpierw przystawić do piersi, kolejnie podać butelkę a nastepnie podłaczyc się do laktatora w sysyemie 3-5-7. Mozliwe że głód powoduje nerwowość i dziecko nie chce zassać.
    Nie rozumie szczerze tego oporu przed mm na początku jeśli kobieta ma pustostan, dla mnie to męczenie noworodka i matki, wprowadza się w frustacje i depresje.

Rucola, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i Rucola trzymam kciuki za sprawne porody!

My chcemy w lutym na narty jechać, ale z rodzicami by ktoś tez czasami przypilnował małego:)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Lunaris dlatego ze rybki lub twist of podczas kręcenia minimalnie wypływa olej który powoduje często wypadnięcie kapsułki do ust a to jest bardzo niebezpieczne przy noworodku.

Olik jak dziewczyna ma pustistan w piersiach to polecam taki system : wpierw przystawić do piersi, kolejnie podać butelkę a nastepnie podłaczyc się do laktatora w sysyemie 3-5-7. Mozliwe że głód powoduje nerwowość i dziecko nie chce zassać.
    Nie rozumie szczerze tego oporu przed mm na początku jeśli kobieta ma pustostan, dla mnie to męczenie noworodka i matki, wprowadza się w frustacje i depresje.
    Flo tu są doradcy laktacyjni i nie chce jej tak narzucać... Ale ona strasznie pilnuje każdego mililitra i tak jak mówisz męczy siebie i malucha

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Justyna i Rucola trzymam kciuki za sprawne porody!
    Olik dzieki!!! Myślę, ze będziesz mieć czas żeby mi to jeszcze kilka razy napisac ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już przebieram nogami jak myślę o sobocie. Mam dobre przeczucie jeśli chodzi o Boćka :)

Achia, Karma88, pilik, Bajkaaa, Minie Black, summer86, KateHawke, admiralka, Bocianiątko, JustynaG, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik dzieki!!! Myślę, ze będziesz mieć czas żeby mi to jeszcze kilka razy napisac ;)
    kto wie, może Lewko weźmie nas wszystkie z zaskoczenia :D

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jedna się rozpakuje, a druga zapakuje. Idealnie! :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na sobotę z niecierpliwością :)

Ile koszul się tak realnie przydaje w szpitalu? Z Tosia miałam dwie, później już biegałam w dresie. Jedna mi została i nie wiem czy dokupic jeszcze jedna czy dwie?

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zależy ile będziesz leżeć, ja miałam w szpitalu 3 i eMek musiał codziennie prac i mi przywozić bo po porodzie pociłam się tak strasznie że nie było opcji jednej koszuli dwa dni ubrać.

Justyna może to masz na myśli? ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ef7ff5b4dc7.jpg

Wszystkim serdecznie polecam tego bloga, naprawdę kobieta świetnie wszystko opisuje i tłumaczy! I nie jakoś fanatycznie, a zdrowo rozsądkowo :) wrzucam o bujaczku akurat bo tak trafiłam jak szukałam w temacie a też super napisane :)
    blog mamafizjoterapeuta.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:36

Rucola, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja mialam jedną do porodu i dwie już na salę i w związku z tym, że pobyt się przedłużał to emek musiał mi je prać. Było mega ciepło, a po porodzie się pociłam strasznie. No i jeszcze przed porodem byłam 4dni na patologii. W sumie 9 dni w szpitalu :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dokładnie tak jak pisze Pilik, dwie to mało. Ja miałam trzy i M codziennie dwie zabierał na noc do prania i rano przywoził z powrotem. Nie dość że się pocilam, małej potrafiło sie ulac (zazwyczaj na mnie) no i czasem nawal pokarmu mnie zalewal.
    Przy następnym porodzie spakuje conajmnie 5.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ