Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj zamówiłam kilka ciuszków na promocji w 5-10-15
I już wczoraj wysłali, więc kto wie może dzisiaj dojdzie
Justyny też nie zarejestrowałam, ale jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam. Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 08:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Kochane, u mnie na osiedlu coś dziwnego się działo. Nad ranem taki jakby krótki jęk, a potem strzał jak z pistoletu
ale istnieje też spora szansa, że mi się przyśniło...
Przyszły mi koszulki z dolce sono, wzięłam taką S https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 i taką M https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Stalowa/439 i ta na ramiączkach niestety mi nie leży na biuście, chyba odeślę (chyba, że któraś reflektuje?). A materiał mają baaardzo fajny.
Też idę na owsiankę.
Rucola gratuluję skurczu!
Justyna faktycznie od jakiegoś czasu nie pisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 08:39
Rucola lubi tę wiadomość
-
Summer - nie wiem jak te dzieciaki to robią, że tak wyczuwają chwilę, by pozmieniać plany
no ale nic - mama się nią zajmie, tylko trochę później :p
A co do wyjazdu - wiadomo, że już nie było tak samo, jak tylko we dwoje. Ale polecam! Sama zmiana otoczenia fajnie robi - dziecku równieżograniczenia są tylko w swobodnym zwiedzaniu, bo wózkiem nie wszędzie da się wejść.
Odpoczęliśmy przede wszystkim psychiczniefizycznie nie bardzo, bo robiliśmy dużo kilometrów na nogach :p i w restauracjach jedliśmy na zmianę, bo gdy jedno jadło to drugie musiało zabawiać dziecko :p
summer86 lubi tę wiadomość
-
Minie - też ostatnio ogarniałam apteczkę i skupiłam się głównie na dacie ważności
A później wzięłam większy karton i poukładałam pudełka z nazwą leku do góry.
Niestety młoda zaczyna sięgać wszędzie i trzeba było eksmitować leki na najwyższe półki :p
-
Dzień dobry,
Uspokajam - nadal w dwupaku
Choć noc była cięższa. Brzuch mi się cały czas spinał. Miałam takie odczucie jakby Mała próbowała się głową przebić. Mam wrażenie, że jest bardzo nisko.
Na spinanie brzucha nawet ciepły prysznic nie pomógł...
Więc tak na dobrą sprawę może coś się zaczęło a może i nie.
Godz. 23:00 leżymy w łożku
eMek: Ale chyba dzisiaj nie urodzisz?
Ja: Nie, dzisiaj to raczej nie zdążę. Jest 23.
eMek: To mnie pocieszyłaś...
Achia wrote:A i mówiła że do wycierania pupy dziecka nie chusteczki a.... Nawilżany papier toaletowy. Plus ma taki że można spuścić w toalecie. Mówiła o jakimś prostym velvecie.
Kupiłam ten sam papier co Malka wkleiła.
Jeżowa , Też mieszkałam w akademiku. I na pierwsze alarmy reagowałam... a potem się na nie wyłączałam.
Kaczorka wrote:U nas pobudka przed 5.. popsuła Aluśka cały plan, bo miała wstać po 6 :p miałam ją o 7 zostawić z babcią. A tak to po 7 raczej na drzemkę będzie się szykować. Więc jej nie zostawię, bo zajeździ babcię :p
I tak to można się z dziećmi umawiać.. :p
Ale kurcze... nie mogę teraz tego odnaleźć.
Patrycja20, malka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
U mnie też będzie owsianka. Ale dopiero się robi.
Summer my jedziemy z Felą na początku października na jakiś dłuższy weekend. Prawdopodobnie nad morze. Mam nadzieję, że to będzie dobra zabawa, a nie męczarniaa w okolicy lutego/marca chcemy jechac na narty do Austrii. Bierzemy teściową, żeby się dzieckiem zajęła
Justyna chyba pisała coś o czopie, ale chyba jeszcze nic się nie zaczynało. Tak mi się kojarzy.
My chcemy właśnie jechać na zakupy i wycieczkę nad jezioro, a Fela jak nigdy właśnie zasnęła w łóżeczku. I jak ją ruszyć? Może się obudzi zanim zjem owsiankę.
-
Malka, w październiku jeszcze będziecie mieć spokój, bo mała nie będzie mobilna
Też chcielismy gdzieś jechać wrzesień/październik, ale nie damy rady czasowo i nie chcemy robić sobie jeszcze presji z wyjazdem.
A pomysł z tesciową supermoże wiosną też namówimy kogoś żeby z nami pojechał.
malka lubi tę wiadomość
-
Lunaris dlatego ze rybki lub twist of podczas kręcenia minimalnie wypływa olej który powoduje często wypadnięcie kapsułki do ust a to jest bardzo niebezpieczne przy noworodku.
Olik jak dziewczyna ma pustistan w piersiach to polecam taki system : wpierw przystawić do piersi, kolejnie podać butelkę a nastepnie podłaczyc się do laktatora w sysyemie 3-5-7. Mozliwe że głód powoduje nerwowość i dziecko nie chce zassać.
Nie rozumie szczerze tego oporu przed mm na początku jeśli kobieta ma pustostan, dla mnie to męczenie noworodka i matki, wprowadza się w frustacje i depresje.Rucola, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Lunaris dlatego ze rybki lub twist of podczas kręcenia minimalnie wypływa olej który powoduje często wypadnięcie kapsułki do ust a to jest bardzo niebezpieczne przy noworodku.
Olik jak dziewczyna ma pustistan w piersiach to polecam taki system : wpierw przystawić do piersi, kolejnie podać butelkę a nastepnie podłaczyc się do laktatora w sysyemie 3-5-7. Mozliwe że głód powoduje nerwowość i dziecko nie chce zassać.
Nie rozumie szczerze tego oporu przed mm na początku jeśli kobieta ma pustostan, dla mnie to męczenie noworodka i matki, wprowadza się w frustacje i depresje. -
A ja już przebieram nogami jak myślę o sobocie. Mam dobre przeczucie jeśli chodzi o Boćka
Achia, Karma88, pilik, Bajkaaa, Minie Black, summer86, KateHawke, admiralka, Bocianiątko, JustynaG, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luna zależy ile będziesz leżeć, ja miałam w szpitalu 3 i eMek musiał codziennie prac i mi przywozić bo po porodzie pociłam się tak strasznie że nie było opcji jednej koszuli dwa dni ubrać.
Justyna może to masz na myśli?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ef7ff5b4dc7.jpg
Wszystkim serdecznie polecam tego bloga, naprawdę kobieta świetnie wszystko opisuje i tłumaczy! I nie jakoś fanatycznie, a zdrowo rozsądkowowrzucam o bujaczku akurat bo tak trafiłam jak szukałam w temacie a też super napisane
blog mamafizjoterapeuta.plWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:36
Rucola, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Luna ja mialam jedną do porodu i dwie już na salę i w związku z tym, że pobyt się przedłużał to emek musiał mi je prać. Było mega ciepło, a po porodzie się pociłam strasznie. No i jeszcze przed porodem byłam 4dni na patologii. W sumie 9 dni w szpitalu
-
Luna, dokładnie tak jak pisze Pilik, dwie to mało. Ja miałam trzy i M codziennie dwie zabierał na noc do prania i rano przywoził z powrotem. Nie dość że się pocilam, małej potrafiło sie ulac (zazwyczaj na mnie) no i czasem nawal pokarmu mnie zalewal.
Przy następnym porodzie spakuje conajmnie 5.