Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Achia, Luna kciuki za wizyty
Ja dzisiaj uderzam do hematologa, wizyta koło 15, ale wcześniej trochę pobuszuje po sklepach.
Lamka, kupiłam taką samą koszulę z napami, ale czarną i szarą. Śpię w nich teraz i są superlamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:
Przyszły mi koszulki z dolce sono, wzięłam taką S https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 i taką M https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Stalowa/439 i ta na ramiączkach niestety mi nie leży na biuście, chyba odeślę (chyba, że któraś reflektuje?). A materiał mają baaardzo fajny.
Lamka, mam taką na ramiączkAch M-- granat i myślę czy nie odkupić od Ciebie czy skusć się na S,bo mam wrazenie że w biuście zrobił się luz po pewnym czasie używani...duża jest różnica między S a M? chyba że cycki mi jeszcze urosną...
-
nick nieaktualnyNie mam porównania niestety między S a M, bo mam dwa różne modele. U mnie to M na ramiączkach jest chyba po prostu przymałe w biuście. A S z rękawkiem jest spoko.
A cycki Ci jeszcze na pewno urosną, ja się już boję co będzie z moimijak coś to płaciłam 27.9, czyli tyle ile jest teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:59
-
Nika admirałka się pokazała na poprzedniej stronie
Znaczy podczytuje, Admirałka daj nam znać jak tam u Ciebie
Flo dzięki- wczoraj się temat rozwinął na kilka stron i dużo się doedukowałam bieżących rzeczy. Mam na liście dopisane wit.D w kropelkach na recepte i nawilżany papier toaletowy
Dziewczyny kciuki wizytowe dla wszystkich i miłego dnia.
Ja leniuchuję do południa a potem na działkę ze znajomymi jedziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:05
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Kciuki za wizyty
EMek wrocił i jest bez poprawy, prześpi się i do lekarza pójdzie.
Dzwonił do niego były szef z propozycją pracy w Abu Dabi na budowie... Ale na szczęście odmówił że względu na nas. Ale podejrzewam jakbym nie była w ciąży to by się nie zawachał.
Miłego dnia
-
Achia wrote:A w ogóle zaczęłam dziś 24 tydzień
dziedzic jest wielkości kukurydzy ponoć :p
Czas leci!
Ja nie dowierzam, że pojutrze chyba wkraczam w III trymestr, wraz z rozpoczęciem 28 tygodnia?lamka, Jeżowa, Achia, Lunaris, KateHawke, Minie Black, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Cześć Kochane, u mnie na osiedlu coś dziwnego się działo. Nad ranem taki jakby krótki jęk, a potem strzał jak z pistoletu
ale istnieje też spora szansa, że mi się przyśniło...
Przyszły mi koszulki z dolce sono, wzięłam taką S https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398 i taką M https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Stalowa/439 i ta na ramiączkach niestety mi nie leży na biuście, chyba odeślę (chyba, że któraś reflektuje?). A materiał mają baaardzo fajny.
Też idę na owsiankę.
Rucola gratuluję skurczu!
Justyna faktycznie od jakiegoś czasu nie pisze.
O, też myślę żeby od nich koszule zamówićAle te z rękawkiem pewnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też przedwczoraj zrobiłam zamówienie i teraz mnie Malka zmartwiła, bo jedną z tym sercem naszytym zamówiłam... Ale najwyżej będzie na czas, jak sutki nie będą obolałe
i mam dwa awiza od chińczyków, muszę się kopsnąć na pocztę i zobaczyć co przyszło
Achia i Lunka mega kciuki za wizyty kochane!!!
admiralka ale ten czas zasuwa! zwłaszcza w przypadku czyichś ciążWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:15
lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Nie mam porównania niestety między S a M, bo mam dwa różne modele. U mnie to M na ramiączkach jest chyba po prostu przymałe w biuście. A S z rękawkiem jest spoko.
A cycki Ci jeszcze na pewno urosną, ja się już boję co będzie z moimijak coś to płaciłam 27.9, czyli tyle ile jest teraz.
wiesz co, wezmę ją od Ciebie. bo mi w niej mega wygodnieskoro jeszcze urosnę to przynajmnniej nic nie będzie mnie uwierać :p będe kupować też z napami później chyba i tu już mam rozkminę z rozmiarem...
a możesz podac swój wzrost i obwód w biuście? na priv, już wysyłam zaproszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylamka wrote:Admiralka mam zawsze problem z tymi miesiącami, ale na pewno będę liczyć 27+0 jako początek siódmego, bo ile można czekać
Karma88, pilik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
miłego dnia wszystkim!
Achia, Luna trzymam kciuki za udane wizyty
Rucola, Justyna blisko coraz bliżej. Zaczyna się coś dziać. Zaciskam kciuki za szybkie i bezbolesne porody!Rucola lubi tę wiadomość
-
Wychodzimy!!!!!!!!
Karma88, Aga9090, Lunaris, Bajkaaa, Patrycja20, Luna1993, Achia, lamka, StaraczkaNika, veritaserum, pilik, Angelika83, Kaczorka, Lusesita, Rucola, summer86, Jeżowa, Sarna84, Bocianiątko, malka, Minie Black, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, Flowwer, 91Ewela09, Nadzieja22, ibishka, Emiilka, Anna Stesia, Jadranka, Kotowa, Sanka, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość
-
A ja wam powiem że ja miałam koszule w szpitalu ale nie lubiłam być w nich na drugi dzień przebralam się w spódnice taka bawełniana i miałam koszulki z Lidla do karmienia i dla mnie to było idealne, oczywiście wolałabym spodenki ale z wiadomych względów lepiej spisała się spódnica a ze była to taka za kilkanaście zł z pepco to nie było mi żal ale w sumie nic się z nią nie stało
Właśnie zamówiłam tulika mam nadzieję że przyjdzie szybko i że się nam przydapilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Lunaris dlatego ze rybki lub twist of podczas kręcenia minimalnie wypływa olej który powoduje często wypadnięcie kapsułki do ust a to jest bardzo niebezpieczne przy noworodku.
Olik jak dziewczyna ma pustistan w piersiach to polecam taki system : wpierw przystawić do piersi, kolejnie podać butelkę a nastepnie podłaczyc się do laktatora w sysyemie 3-5-7. Mozliwe że głód powoduje nerwowość i dziecko nie chce zassać.
Nie rozumie szczerze tego oporu przed mm na początku jeśli kobieta ma pustostan, dla mnie to męczenie noworodka i matki, wprowadza się w frustacje i depresje.
Co do Witaminy D, to ja miałam dokładnie taką sytuację. Wpadła mu do buźki kapsułka i połknął. W pierwszej chwili próbowałam go odbijać, bo nie wiedziałam czy wpadło do odpowiedniej dziurki, ale jak mi się mały zaczął rechotać, to już wiedziałam, że jest ok. Tylko potem jak już go uśpiłam, to dwie godziny szukałam informacji o tym co może taka kapsułka mu zrobić. Na szczęście powłoka jest z żelatyny i szybko się rozpuszcza. Mimo wszystko płakałam chyba godzinę i bardzo się bałam. Tej nocy kupiłam online zapas witaminy D z pompką i nie wrócę do kapsułek. Co ciekawe opowiadałam to wielu mamom i niemal wszystkie miały takie wypadki, ale u nich dzieciakom udało się te kapsułki wyciągnąć. Tylko mój połknął.
Co do laski ze szpitala, to serio najważniejsze aby dziecko jadło. Nie zrozumiem tego panicznego strachu przed mm w przypadku, gdy dziecko głoduje. U mnie pokarm pojawił się w 3 dobie i robiłam dokładnie tak jak piszecie czyli co 3 godziny próby dostawiania i potem mm w momencie gdy mijały 3h od ostatniego posiłku. Jeśli się boi, że dziecko przyzwyczai się do butelki, to niech kupi medela calma lub canpol haberman. Z tych smoków mleko leci wolniej i dziecko pracuje niemal tak samo jak przy ssaniu piersi. No i laktator co 2-3h, 3/5/7, aby pojawiła się siara. Mm to nie trucizna, o wiele gorsze jest głodzenie dziecka w imię zaszczytnego "nigdy nie podałam mm mojemu skarbeczkowi". Ech denerwuje mnie to, za bardzo jeszcze pamiętam swoje początki karmienia. W życiu nie będę żałować żadnego mililitra mieszanki jaką dostał mój syn. -
nick nieaktualny