Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrabiam posty na Dinusiach i chciałam wam powiedzieć że Kate ma wynik drugiej bety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:19
summer86, lamka, Emiilka, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Lamka, ja miałam podobny problem z wodociągiem. Dyrektor wodociągów polecil nam podciągniecie rur do dzialki na własną rękę,a firmę wziąć do wpiecia się w główną rure i założenia wodomierza. Z 17tys zapłaciliśmy 4,5 tys ze wszystkim. Tylko ze ja mieszkam w innej części kraju.
lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwela no właśnie my byliśmy gotowi na ten cel przeznaczyć około 5tys a nie 20, zwłaszcza, że nie bardzo chciałabym brać kredyt przed wzięciem kredytu hipotecznego... A nie mamy akurat wolnych 20tys, bo kupiliśmy działkę. Chyba pojedziemy jeszcze do wodociągów zapytać o taką możliwość. Dziękuję Ci.
Tylko że u nas tej rury nie ma bezpośrednio przy działce, więc nie wiem czy tak można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 20:17
-
Lamus mozesz dociągnąć rurę tak jak Ewela pisze.
Spróbuj pogadać w wodociągach.
Musicie się niestety przygotować ze takich "niespodzianek" będzie kilka.. jak to z budową domu.
Dziękuję za torty na chrzest i adres Lamka:)
lamka lubi tę wiadomość
-
U nas tez nie było. Na początku wystapilismy z wnioskiem o wyrażenie zgody na przyłączenie i wydanie planu rozmieszczenia węzłów sieci rozdzielczej, czy jakoś tak.
Po dwóch tygodniach dostaliśmy odpowiedź i zgodę na przyłączenie i plan jak ma byc doprowadzone przyłączenie do naszej działki. Później Emek wynajął koparke, kupił rury i zrobił wszystko sam. Jak już byly rury rozciągnięte M zadzwonił do dyrektora wodociągów żeby ktoś przyjechal sprawdzić czy wszystko jest ok i dokonal przyłączenie.
Strasznie duża oszczędność i duża satysfakcja dla Emka że zrobil to prawie sam
lamka, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane trochę mnie pocieszyłyście. Zdecydowałam, że nie będę już jeździć z emkiem na razie do tych wszystkich urzędów, bo za bardzo się denerwuję, ale powiedziałam mu, co mi przekazałyście i zobaczymy, może się coś ugra.
Olik powiem Ci, że pewnie po uruchomieniu kredytu by mnie to nie ruszyło specjalnie (jakieś nieprzewidziane wydatki, bo wiem, że będzie ich na pewno dużo), ale w aktualnej sytuacji po prostu nas na to nie stać, dlatego tak się zdenerwowałam.
Ewela nie dziwię się, że eMek był dumny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:17
-
Lamka powinno się udać tym bardziej że to dla wodociągów tez korzyść. W końcu ciągniecie dalej sieć

My dziś wybraliśmy zdjęcia z sesji małego. Teraz będziemy czekać aż zostaną obrobione.
Zrobilam tez zamówienie w aptece. Parę pierdół i wyszło 160 zł..
No i przyszedł jesienny kocyk dla małego. Tak mi sie podoba ze chętnie dla siebie tez bym zamówiła:)
P.s. minie wyglądasz czadersko. Brałabym złote szpile
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApropo pytania Olik- dziś w szkole położna mówiła że dobrze mieć wypisane leki jakie się brało w ciąży co do tygodnia. Żeby oni wiedzieli i żeby właśnie zrobili maluszkowi dodatkowe badania jak mu robią morfologie za jednym kłuciem. I że jak ktoś ma wypisany euthyrox to robią mu od razu też na tarczycę badania. Wiecie może jak to jest z niedoczynnościa u takich maluszków?może wyjść jak mama choruje (czyli ja )? On wtedy jakieś leki dostaje? Oczywiście teraz przyszły mi te pytania do głowy-pewnie dopytam ją za tydzień
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Lamka, dzisiaj w "lux" słyszałam jak się awanturowala dziewczyna o odwołana wizytę u winiarskiej na ten sam dzień - powiem Ci, że podziwiałam ją - po 20 minut darcia papy ustalili jej z podzlecenia gdzieś poza "lux"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:04
lamka lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Jeżowa ja chyba będę używała spiworka. Troche o tym jest tutaj https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
I Nika kiedyś wrzucała fajną grafikę odnoście warstw do spania maluszków. Na pewno robiłam screena...a nie mogę znaleźć w tel. Nika masz gdzieś pod ręką ta grafikę by wrzucić?

Achia lubi tę wiadomość
-
Tylko pamiętajcie, że ta grafika to nie wyznacznik. Lena by się ugotowała w takim zestawieniu, gdy mamy 19-20 stopni w sypialni. Wtedy zakładam jej tylko pajacyk i śpiworek, bez żadnych dodatkowych bodziaków. Teraz, jak mamy 22-23 sam pajac, bo kocyk oczywiście po 5 minutach na drugim końcu łóżeczka. Każda z Was najlepiej wyczuje swoje dziecko
Karma88, StaraczkaNika, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak się cieszę z ciąży Kate! Mam nadzieję, że to poczatek zielonej fali na Dinusiach.
A u nas chyba trzeci skok.. rytm dnia sie posypał, mała jest płaczliwa i chce być tylko na rączkach. Wczorajsza noc 4 pobudki, a były przez jakia czas już tylko dwie. A tak już fajnie było
Na szczęście mam wyryte w pamięci słowa Kaczorki, żeby do niczego się zbytnio nie przyzwyczajać.
-
Achia, zajrzyj so sklepu internetowego H&M i C&A, będziesz wiedziała jakie maja wzory i czego szukać.
Achia lubi tę wiadomość
-
A ja różnie ubieram młoda ale raczej cieplej bo ona tak lubi
Ktoś jeszcze nockę ma?
Apropo ochraniaczy na łóżeczko to one są be jeśli chodzi o śmierć łóżeczkowa ale np teraz Zosia się obudziła bo tak się wierci że uderzyła głowa o szczebelki i co radzicie? By tak się nie działo lub żeby nie wkładala tam nóg ewentualnie rąk? Bo moje dziecko jak zegarek lubi chodzić w łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 03:08
-
Summer, też właście mam cały czas te słowa Kaczorki w głowie
Chociaż nie ukrywam, że ostanie noce i dnie były cudowne i bardzo bym chciała, żeby tak zostało. Albo było tylko lepiej... no ale wiem, że to nie możliwe.
My dzisiaj zaczynamy pierwszy dzień trzeciego miesiąca życia
KateKum czekamy na Ciebie tutaj
pięknie 
-Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:15
Tosia2323, olik321, JustynaG, Bajkaaa, Emiilka, Jeżowa, veritaserum, Patrycja20, Kaczorka, Fozzie Bear, JuicyB, lamka, Lusesita, Aga9090, Lena21, Luna1993, Rucola, Achia, Yoselyn82, emi2016, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

-
Malka, cóż za słodycz z Feli

malka lubi tę wiadomość