X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam posty na Dinusiach i chciałam wam powiedzieć że Kate ma wynik drugiej bety ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:19

summer86, lamka, Emiilka, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Mała też będzie spać w śpiworkach :) Dostaliśmy kilka od mojej siostry po jej córach więc nic nie kupujemy :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja miałam podobny problem z wodociągiem. Dyrektor wodociągów polecil nam podciągniecie rur do dzialki na własną rękę,a firmę wziąć do wpiecia się w główną rure i założenia wodomierza. Z 17tys zapłaciliśmy 4,5 tys ze wszystkim. Tylko ze ja mieszkam w innej części kraju.

lamka lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela no właśnie my byliśmy gotowi na ten cel przeznaczyć około 5tys a nie 20, zwłaszcza, że nie bardzo chciałabym brać kredyt przed wzięciem kredytu hipotecznego... A nie mamy akurat wolnych 20tys, bo kupiliśmy działkę. Chyba pojedziemy jeszcze do wodociągów zapytać o taką możliwość. Dziękuję Ci.
    Tylko że u nas tej rury nie ma bezpośrednio przy działce, więc nie wiem czy tak można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 20:17

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamus mozesz dociągnąć rurę tak jak Ewela pisze.
    Spróbuj pogadać w wodociągach.

Musicie się niestety przygotować ze takich "niespodzianek" będzie kilka.. jak to z budową domu.

Dziękuję za torty na chrzest i adres Lamka:)

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie było. Na początku wystapilismy z wnioskiem o wyrażenie zgody na przyłączenie i wydanie planu rozmieszczenia węzłów sieci rozdzielczej, czy jakoś tak.
    Po dwóch tygodniach dostaliśmy odpowiedź i zgodę na przyłączenie i plan jak ma byc doprowadzone przyłączenie do naszej działki. Później Emek wynajął koparke, kupił rury i zrobił wszystko sam. Jak już byly rury rozciągnięte M zadzwonił do dyrektora wodociągów żeby ktoś przyjechal sprawdzić czy wszystko jest ok i dokonal przyłączenie.
    Strasznie duża oszczędność i duża satysfakcja dla Emka że zrobil to prawie sam ;)

lamka, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trochę mnie pocieszyłyście. Zdecydowałam, że nie będę już jeździć z emkiem na razie do tych wszystkich urzędów, bo za bardzo się denerwuję, ale powiedziałam mu, co mi przekazałyście i zobaczymy, może się coś ugra.

Olik powiem Ci, że pewnie po uruchomieniu kredytu by mnie to nie ruszyło specjalnie (jakieś nieprzewidziane wydatki, bo wiem, że będzie ich na pewno dużo), ale w aktualnej sytuacji po prostu nas na to nie stać, dlatego tak się zdenerwowałam.

Ewela nie dziwię się, że eMek był dumny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:17

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka powinno się udać tym bardziej że to dla wodociągów tez korzyść. W końcu ciągniecie dalej sieć :)

My dziś wybraliśmy zdjęcia z sesji małego. Teraz będziemy czekać aż zostaną obrobione.
    Zrobilam tez zamówienie w aptece. Parę pierdół i wyszło 160 zł..
    No i przyszedł jesienny kocyk dla małego. Tak mi sie podoba ze chętnie dla siebie tez bym zamówiła:)

P.s. minie wyglądasz czadersko. Brałabym złote szpile

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile po porodzie powinnam zrobić kontrolnie pakiet tarczycowy sobie i małemu?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pytania Olik- dziś w szkole położna mówiła że dobrze mieć wypisane leki jakie się brało w ciąży co do tygodnia. Żeby oni wiedzieli i żeby właśnie zrobili maluszkowi dodatkowe badania jak mu robią morfologie za jednym kłuciem. I że jak ktoś ma wypisany euthyrox to robią mu od razu też na tarczycę badania. Wiecie może jak to jest z niedoczynnościa u takich maluszków?może wyjść jak mama choruje (czyli ja )? On wtedy jakieś leki dostaje? Oczywiście teraz przyszły mi te pytania do głowy-pewnie dopytam ją za tydzień

KateHawke lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, dzisiaj w "lux" słyszałam jak się awanturowala dziewczyna o odwołana wizytę u winiarskiej na ten sam dzień - powiem Ci, że podziwiałam ją - po 20 minut darcia papy ustalili jej z podzlecenia gdzieś poza "lux" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 22:04

lamka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Jeżowa ja chyba będę używała spiworka. Troche o tym jest tutaj https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
    I Nika kiedyś wrzucała fajną grafikę odnoście warstw do spania maluszków. Na pewno robiłam screena...a nie mogę znaleźć w tel. Nika masz gdzieś pod ręką ta grafikę by wrzucić?

5e9b88589f3b767amed.jpg

Achia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętajcie, że ta grafika to nie wyznacznik. Lena by się ugotowała w takim zestawieniu, gdy mamy 19-20 stopni w sypialni. Wtedy zakładam jej tylko pajacyk i śpiworek, bez żadnych dodatkowych bodziaków. Teraz, jak mamy 22-23 sam pajac, bo kocyk oczywiście po 5 minutach na drugim końcu łóżeczka. Każda z Was najlepiej wyczuje swoje dziecko :)

Karma88, StaraczkaNika, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie super wyglądasz w tej kiecce!

Lena, Franio jest cudny. Poćwiczycie trochę i wszytsko się unormuje.

U nas dopiero dzisiaj były pierwsze <3 szału nie było.

Fela spi w śpiworku. Mam z h&m i z c&a ona się fajnie sprawdzają.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- wiadomo, Wszystko zależy od dziecka i jego preferencji ;)

Ja muszę jeszcze raz zajść do h&m w takim razie. Może patrzyłam nie tam gdzie trzeba za śpiworkami?:p

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę z ciąży Kate! Mam nadzieję, że to poczatek zielonej fali na Dinusiach.

A u nas chyba trzeci skok.. rytm dnia sie posypał, mała jest płaczliwa i chce być tylko na rączkach. Wczorajsza noc 4 pobudki, a były przez jakia czas już tylko dwie. A tak już fajnie było ;) Na szczęście mam wyryte w pamięci słowa Kaczorki, żeby do niczego się zbytnio nie przyzwyczajać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zajrzyj so sklepu internetowego H&M i C&A, będziesz wiedziała jakie maja wzory i czego szukać.

Achia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja różnie ubieram młoda ale raczej cieplej bo ona tak lubi

Ktoś jeszcze nockę ma?

Apropo ochraniaczy na łóżeczko to one są be jeśli chodzi o śmierć łóżeczkowa ale np teraz Zosia się obudziła bo tak się wierci że uderzyła głowa o szczebelki i co radzicie? By tak się nie działo lub żeby nie wkładala tam nóg ewentualnie rąk? Bo moje dziecko jak zegarek lubi chodzić w łóżeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 03:08

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, też właście mam cały czas te słowa Kaczorki w głowie ;) Chociaż nie ukrywam, że ostanie noce i dnie były cudowne i bardzo bym chciała, żeby tak zostało. Albo było tylko lepiej... no ale wiem, że to nie możliwe.

My dzisiaj zaczynamy pierwszy dzień trzeciego miesiąca życia ;)

KateKum czekamy na Ciebie tutaj :) pięknie <3

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:15

Tosia2323, olik321, JustynaG, Bajkaaa, Emiilka, Jeżowa, veritaserum, Patrycja20, Kaczorka, Fozzie Bear, JuicyB, lamka, Lusesita, Aga9090, Lena21, Luna1993, Rucola, Achia, Yoselyn82, emi2016, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, cóż za słodycz z Feli :)

malka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ