X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

My z kolei słyszymy, albo że 'chyba już więcej nie planujecie dzieci' albo 'trzeci to już musi być syn' :D

Lamka mam nadzieję, że emkowi uda się coś załatwić z wodociagami, dobrze że Ty nie będziesz się tym zajmować bo najważniejszy Twój spokój

Fela jest cudowna <3 i kiedy zleciały te 2 miesiące ?!

Veritaserum jedno jest pewne, od Waszego spotkania dzielą Was jedynie dni :*

veritaserum, malka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Luna, przypomnialas mi!
    A jak u mnie słyszą, że będzie dziewczyna to gratulują "złotego strzału" tacie (tzn ze mojemu mężowi)
    I nie żebym czuła się jakoś wyjątkowo urażona, ale do cholery jasnej gdyby nie moje misternie kalkulacje, zdrowie, czas na monitoringach i podziurawione żyły to byśmy teraz chomika mieli.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:12

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu szkoda słów. Przecież ciąża nam z nieba spada. Jak słyszałam po co Wam, to za szybko, a aplikacja, a to a sramto to bez oporów zaczęłam mówić, że już dwoje dzieci straciłam i nie na miejscu takie teksty. A co do płci to przecież mojemu emkowi współczują :D

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VERITASERUM, to już ostatnia prosta, lada moment się poznacie :*

Dzień dobry!
    Na 12:00 jadę na szkołę rodzenia, potem fryzjer - pora trochę ściąć te włosy ;), a na 17:00 jedziemy razem z mężem na te warsztaty Bezpieczny Maluch :)

Miłego dnia <3

lamka, veritaserum, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie myślałam, że wiesz, że Lewandowscy mają Klarę. Ja w ogóle nie śledzę, a ta informacja była tak rozdmuchiwana swego czasu, że i mnie nie ominęła. :-P
    Ale Wasza Klara będzie zajebista i jedyna w swoim rodzaju, więc olać Lewandowskich. :-P

Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wsparcie.

Jakby któraś się zastanawiała nad ciuszkiem na sesję brzuszkową, to polecam swój nabytek z Alie:
    https://www.aliexpress.com/item/Maternity-Photography-Props-Lace-See-Through-Maternity-Dress-Fancy-Studio-Clothes-Pregnancy-Photography-Props-Drop-shipping/32839768822.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dC574Ii
    wzięłam L na niecałe 100 w biuście i pasuje i wygląda fajnie.

U nas też pewnie zaraz po porodzie będzie pytanie "kiedy następne", a ja tak źle się czuję w ciąży, że Dominik chyba jednak zostanie jedynakiem.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, staram się być na bieżąco.
    Nasz mały krasnal jest bardzo kochany ale... i leniwy. niestety po szpitalnym nakazie dokarmiania butlą - marudzi przy piersi. czasami jak się pomyli to troszkę possie i zasypia. Po każdym karmieniu małej, odciągam pokarm by było na kolejne karmienie.
    Powoli zaczyna dopadać mnie zmęczenie... spanie nawet 3 razy po 1,5h to na dłuższą metę za mało.
    W pracy formalności załatwione, wizyta u fizjo również (niestety mam małe rozejście na brzuchu:( ) Oczywiście wszędzie zdziwienie, że nie przyjechałam z dzieckiem i pytania "kto został?" "tatuś? a poradzi sobie?". trochę mnie to bawi bo póki co oboje się uczymy i śmiejemy z naszej nieporadności. "Matka, za wolno zmieniasz pieluchę ... no to Cię osikam". tatuś twierdził, że córka mu takich numerów nie wywija (jeszcze tego samego dnia ta sama akcja ;p).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!!!! Malka Fela jest przepięknym Dzieckiem!!!
    Veritaserum współczuję ciągłych pytań... Mnie to doprowadzało do rozpaczy. Już niedługo !!!
    Dziewczyny doradźcie proszę. Mój Mały ma niby drożny nosek, oddycha ładnie ale zdarza mu się a dziś w nocy nawet często chrumkać jak świnka. Zdarzało się Wam coś takiego? Co to z tym robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:53

malka, emi2016 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko przykro mi że u Ciebie taki ciężki dzień. Trzymam kciuki za tatę a co do działki to wierzę że jednak jest jakieś wyjście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:53

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka piękne Fela!

Nie załapałam się wczoraj na zdjecie sexy mamusi w czarnej sukience. Wierzę, że wyglada bosko! :)

malka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Widzę że znów ludzie "obok" są ekspertami jeśli chodzi nie o ich życie
    Ciekawe czy ze swoim radzą sobie tak samo dobrze...ciekawe kiedy ktoś mi zada jakieś bzdurne pytanie to pozwolę sobie na odpowiedni komentarz :p
    Lamka- kciuki za Tatę trzymam cały czas!
    Rucola- może taki urok małego?że sobie chrumknal? Zaraz pewnie dziewczyny coś podpowiedzą :)

Właśnie sesja....chciałabym zrobić w październiku, tylko czy nadal będzie ciepło i ładnie?:p

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, z tego co pamietam, to u noworodków jest to normalne, bo resztki wód jeszcze zalegają. Takze - nie panikowac, a monitorować! :)
    (tak sobie myślę, że Stasiowi chyba do dzisiaj zalegają, bo od urodzenia chrapie jak mops!)

Lamka, na Nick jr i Disney nie dali informacji jak się mała nazywa, to skąd miałam wiedzieć? ;) cóż - muszę z tym jakoś żyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:00

Luna1993, lamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26tc! Czy to oznacza że za 2 tyg zaczynamy 3 trymestr??

Fozzie- też myślałam że wiesz ;) ja nie śledzę celebrytów ale ta informacja i do mnie dotarła :p ale nie ma co się przejmować. Niedługo już nikt nie będzie o tym pamiętał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 08:59

Luna1993, Karma88, lamka, admiralka, Lusesita, Emiilka, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie uśmiałam się do łez, jak ktoś mnie pyta czy słyszałam, widziałam w wiadomościach to zawsze mówię, że na Nick jr nie podają takich informacji :D :P

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Witam się w 26tc! Czy to oznacza że za 2 tyg zaczynamy 3 trymestr??

Fozzie- też myślałam że wiesz ;) ja nie śledzę celebrytów ale ta informacja i do mnie dotarła :p ale nie ma co się przejmować. Niedługo już nikt nie będzie o tym pamiętał :)

Dokładnie :) Ja wczoraj zaczęłam 30 tydzien i nie mam pojęcia kiedy to zleciało.

Achia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień skończę 36 tc i wtedy już urodziłam Tosie :) akurat wypada termin wizyty, jestem ciekawa ile mała waży, Tosia przy urodzeniu miała 2860, ale nie nastawiam sie na tyle, będę zadowolona jak będzie 2200 :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum na pewno w tym tygodniu ciąży urodzisz :).
    Rozmawiając o płci dziecka na szczęście u nas w rodzinie nie widziałam żadnego marudzenia, że dziewczynka. Zresztą my oboje bardzo chcielismy mieć córeczkę, więc może nie zwracalismy uwagi, ale kiedy byliśmy u znajomych pojawiały się faktycznie dziwne komentarze, że pewnie M niezadowolony, wiec może zdziwienie było ogromne, jak można tak komuś powiedzieć.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat wypada za 2 tyg wizyta u doktora, śmiesznie, powiem że z okazji 3 trymestru :D
    I wtedy zaczynamy liczyc ruchy tak?w sensie jeśli poczujemy że coś jest słabiej?

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam zdjęcie mojego dzielnego prZedszkolaka :)

Co do pytań o dzieci to teraz najczęściej słyszymy, że jak Olivierek będzie miał siostrzyczkę to później czas na braciszka :| nawet nie komentuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:45

Achia, olik321, Luna1993, Aga9090, emi2016, Yoselyn82, Kaczorka, StaraczkaNika, Lusesita, Emiilka, Rucola, KateHawke, Nadzieja22, lamka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja zawsze mozna powiedzieć że później będzie czas na psa,kota, chomika, szczurka- cokolwiek :p może ktoś zrozumie idiotyzm własnego komentarza

Patrycja20, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha psa już mamy :D będę mówiła, ze następny będzie chomik :D

Achia lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ