SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka przed 5 i do teraz nie śpimy, tzn próbujemy spać ale nie wychodzi...
    Boże ja nie umiem uśpić własnej córki porażka...

Kaczorka każdy chyba w pewnym momencie traci cierpliwość ale jak sama wiesz u dziecka nie można się przyzwyczaić do niczego nawet do tych gorszych rzeczy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z pytaniem do mamuś karmiavych piersią.

Zauważyłam że jedna pierś w moim przypadku lewa jest znacznie większa, ma więcej pokarmu a prawa strasznie słabo. Jest miękka prawie cały czas. Jak to zniwelować ? Jak karmić ? Proponować dwie piersi na karmienie ? Próbować rozkręcić laktatorem te słaba pierś ? Gołym okiem widać różnicę w rozmiarze :(

Ja wczoraj przez 2h próbowałam uśpić Anię w końcu podałam jej moje mleko ale z butelki i zasnęła. Spala od 23 do 2.30 później od 3.15 do 7. Ale strasznie długo schodzi jej zasypianie mimo że jest śpiąca po karmieniu i odlatuje.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA śliczne rzeczy kupiłaś <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - ja podawałam na zmianę - raz jedną, raz drugą pierś. Może jak masz takie dysproporcje, to podawaj na początek tą mniejszą. Jak Ania jest bardziej głodna, to jest szansa, że mocniej pociągnie i w jakiś sposób rozkręci laktację.

Bajka - już od prawie roku się do niczego nie przyzwyczajam :P

Luna - jeszcze trochę :)

A to moja paskuda:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f46d686c04cb.jpg

Bajkaaa, Karma88, malka, Nadzieja22, Achia, Luna1993, Lusesita, Patrycja20, admiralka, veritaserum, KateHawke, Yoselyn82, Bobisia, lamka, JustynaG, pilik, Emiilka, Rucola, Aga9090, Sarna84, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez kiepska noc.. po kiepskim dniu..Wczoraj Marcel do 17 spał w dzień tylko 3h!! O w efekcie w nocy był tak zmęczony że przysypial po 4 min na jednym cycku. Próbowałam go budzić ale nic to nie dało. Więc on budził się co godzine bo był co chwilę głodny...

Veritaserum musisz wyrównać piersi. Podając równo z każdej. Na początek mozesz częściej z tej mniejszej. Trochę to wszystko trwa. Sama też musialam wyrównać i delikatnie nadal jest różnica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:03

veritaserum lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum spróbuj karmić głównie tą mniejszą piersią, a ta większą podawać tylko, żeby Ania sciągneła mleko na tyle, żeby Cię nie bolała. Jak już się wielkości wyrównają, to wazne jest, żeby z obu piersi karmić mniej więcej po równo. Im więcej karmisz jedną piersią tym więcej mleka będzie się w niej produkowało. Więc przystawianie teraz dziecka do tej większej, żeby wszytsko wypiło tylko pogorszy sytuację.

veritaserum lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jak tu się denerwować na takiego słodziaka <3

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, aż mi głupio, bo ja wstałam zła jak osa,bo wyjątkowo nie chciało mi się siku w nocy - nie na tyle żeby się obudzić, to przyszedł nam do sypialni Staszek o 3 w nocy, bo on chciał siku...

Bajka cudze dzieci usypia się szybciej! Zobacz jak mała pewnie szybko zasypia z kimkolwiek innym - musisz być jak ninja!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Wyciągłam od eMka jakie imię chce dać - Ernest :)

Łącze się w bólu z nieprzespana nocą, co chwilę się budziłam i ledwo na oczy widzę :/

Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Rucola, blue00, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to moje imię nr 1 dla synka <3 piękne :) muszę tylko kiedyś sobie go zmajstrować :D

Kaczorka no i jak się na nią złościć, jak jest taka słodka :)

Nadzieja faktycznie, świetne łupy :)

Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo karmienia. Wczoraj położna mówiła że jedna pierś na jedno karmienie.. robiłyście tak? Bo coś mi tu nie pasuje intuicyjnie...

Weszłam do Lidla i mają takie fajne maty na podłogę dla dziecka przecenione z 50zl na 28 ale był tylko taki pudrowy róż w serduszka.
    .nie przemogłam się :p może w innym też będą, bo takie fajne, grubsze są. Nika- jak coś na morenie w Lidlu widziałam :p

Aga- ładne imię! A Tobie się podoba?

Ps. My dziś podglądamy synka popołudniu ok 17 :) proszę o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:21

Aga9090, Luna1993, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, admiralka, KateHawke, lamka, Emiilka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.

Kaczorka Ala słodka! <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pierwsze wrażenie - kurde nie znam żadnego chłopa o tym imieniu. Po godzinie stwierdziłam, że nawet mi się podoba i lepszego nie wymyślę. A eMek niech ma satysfakcję, że choć jednemu maluchowi dał na imię :)

Bajkaaa, Achia, Emiilka, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ernest ładne imię :) nie wiem czemu ale bardzo mi pasuje do Śląska :)

Fozzie tak mała szybko zasypia u mamy mojej bądź u sióstr... Ale to dlatego że one umieja to robić :)

Kurcze wiecie jakoś mnie dobija że to ostatnie ciepłe dni... Ja wiem ze i tak długo ciepło było ale mimo wszystko jakoś ysk przykro jak ma być 12 stopni i deszcz...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.

Kaczorka Ala słodka! <3
    Jak coś to tutaj były w tym koszu ostatnie sztuki czy jakoś tak. Ja zmolestuje męża zebysmy po drodze odwiedzili inne "lidly" jeszcze :p

Kaczorka- urocza! Nie da się chyba na nią gniewać co?;)

Karma88, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Luna - ona bardzo słodka jest. Ale i bardzo wkurzająca momentami.. :P
    To jak z tym powiedzeniem - dzieci są tak słodkie, że ma ochotę się je zjeść. A później się żałuje, że się ich nie zjadło.. ;)

Achia - wiem, że niektóre kobiety tak karmią, że jedna pierś na jedno karmienie. I zakładają gumkę na rękę po stronie z której ostatnio karmiły, żeby pamiętać która to była :P
    Ale ja tego nie praktykowałam i karmiłam i z jednej i z drugiej. Może dlatego, że młoda lubiła wisieć na piersi.

Aga - czyli będzie Ernest? To wpiszę na listę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:37

Luna1993, malka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa pytania :)

Gdzie wywolujecie zdjęcia przez neta?

Czy podajcie dziecku herbate z koperku? Jeśli tak to jaka firma?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no my ze Śląska także tego :)

Ja herbatki z kopru nie dawałam, bo miałam wrażenie, że kolki po niej się pojawily, gotowałam wodę niegazowana.
    I moje dzieci wodę do dziś piją zamiast soków z kartonów

Kaczorka możesz wpisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:36

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całe KP jest potwornie skomplikowane!
    A człowiek sobie myśli - eee, od małpoluda jakoś to szło, kiedyś nie było nakładek, laktatorów, mm, to z takimi pomocami powinno iść jak z płatka. Tja...

A ja byłam wczoraj na spotkaniu organizacyjnym SR. W czerwcu pisałam maile z organizatorką i wtedy napisała że zajęcia są we wtorki i czwartki... a teraz okazało się że w poniedziałki i środy. Mi nie robi, ale mój mąż pracuje na 12tki i wg grafiku - i już poprosił żeby mu ustawili tyle wolnych wtorków i czwartków ile się da. No i lipa z kiszką :/

Pani prowadząca jest taka konkretna że aż za bardzo... Nie chciałabym z nią rodzić.

Okazało się też że ten szpital nie przeniesie się do gotowego już, nowego budynku przed końcem roku - czyli będę rodzić w zabytkach zaniast w luksusach. Nic to. Ważne żeby poszło sprawnie i bez traumy.

W poniedziałek pierwsze zajęcia z etapów porodu :)

Z innej beczki - śniło mi się, że mój kot zdychał i do tej pory jestem roztrzęsiona. Sny w ciąży są aż zbyt realistyczne!

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dwa pytania :)

Gdzie wywolujecie zdjęcia przez neta?

Czy podajcie dziecku herbate z koperku? Jeśli tak to jaka firma?
    Zdjęcia z empik foto :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ