X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka przed 5 i do teraz nie śpimy, tzn próbujemy spać ale nie wychodzi...
    Boże ja nie umiem uśpić własnej córki porażka...

Kaczorka każdy chyba w pewnym momencie traci cierpliwość ale jak sama wiesz u dziecka nie można się przyzwyczaić do niczego nawet do tych gorszych rzeczy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z pytaniem do mamuś karmiavych piersią.

Zauważyłam że jedna pierś w moim przypadku lewa jest znacznie większa, ma więcej pokarmu a prawa strasznie słabo. Jest miękka prawie cały czas. Jak to zniwelować ? Jak karmić ? Proponować dwie piersi na karmienie ? Próbować rozkręcić laktatorem te słaba pierś ? Gołym okiem widać różnicę w rozmiarze :(

Ja wczoraj przez 2h próbowałam uśpić Anię w końcu podałam jej moje mleko ale z butelki i zasnęła. Spala od 23 do 2.30 później od 3.15 do 7. Ale strasznie długo schodzi jej zasypianie mimo że jest śpiąca po karmieniu i odlatuje.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA śliczne rzeczy kupiłaś <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - ja podawałam na zmianę - raz jedną, raz drugą pierś. Może jak masz takie dysproporcje, to podawaj na początek tą mniejszą. Jak Ania jest bardziej głodna, to jest szansa, że mocniej pociągnie i w jakiś sposób rozkręci laktację.

Bajka - już od prawie roku się do niczego nie przyzwyczajam :P

Luna - jeszcze trochę :)

A to moja paskuda:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f46d686c04cb.jpg

Bajkaaa, Karma88, malka, Nadzieja22, Achia, Luna1993, Lusesita, Patrycja20, admiralka, veritaserum, KateHawke, Yoselyn82, Bobisia, lamka, JustynaG, pilik, Emiilka, Rucola, Aga9090, Sarna84, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez kiepska noc.. po kiepskim dniu..Wczoraj Marcel do 17 spał w dzień tylko 3h!! O w efekcie w nocy był tak zmęczony że przysypial po 4 min na jednym cycku. Próbowałam go budzić ale nic to nie dało. Więc on budził się co godzine bo był co chwilę głodny...

Veritaserum musisz wyrównać piersi. Podając równo z każdej. Na początek mozesz częściej z tej mniejszej. Trochę to wszystko trwa. Sama też musialam wyrównać i delikatnie nadal jest różnica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:03

veritaserum lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum spróbuj karmić głównie tą mniejszą piersią, a ta większą podawać tylko, żeby Ania sciągneła mleko na tyle, żeby Cię nie bolała. Jak już się wielkości wyrównają, to wazne jest, żeby z obu piersi karmić mniej więcej po równo. Im więcej karmisz jedną piersią tym więcej mleka będzie się w niej produkowało. Więc przystawianie teraz dziecka do tej większej, żeby wszytsko wypiło tylko pogorszy sytuację.

veritaserum lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jak tu się denerwować na takiego słodziaka <3

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, aż mi głupio, bo ja wstałam zła jak osa,bo wyjątkowo nie chciało mi się siku w nocy - nie na tyle żeby się obudzić, to przyszedł nam do sypialni Staszek o 3 w nocy, bo on chciał siku...

Bajka cudze dzieci usypia się szybciej! Zobacz jak mała pewnie szybko zasypia z kimkolwiek innym - musisz być jak ninja!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Wyciągłam od eMka jakie imię chce dać - Ernest :)

Łącze się w bólu z nieprzespana nocą, co chwilę się budziłam i ledwo na oczy widzę :/

Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Rucola, blue00, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to moje imię nr 1 dla synka <3 piękne :) muszę tylko kiedyś sobie go zmajstrować :D

Kaczorka no i jak się na nią złościć, jak jest taka słodka :)

Nadzieja faktycznie, świetne łupy :)

Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo karmienia. Wczoraj położna mówiła że jedna pierś na jedno karmienie.. robiłyście tak? Bo coś mi tu nie pasuje intuicyjnie...

Weszłam do Lidla i mają takie fajne maty na podłogę dla dziecka przecenione z 50zl na 28 ale był tylko taki pudrowy róż w serduszka.
    .nie przemogłam się :p może w innym też będą, bo takie fajne, grubsze są. Nika- jak coś na morenie w Lidlu widziałam :p

Aga- ładne imię! A Tobie się podoba?

Ps. My dziś podglądamy synka popołudniu ok 17 :) proszę o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:21

Aga9090, Luna1993, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, admiralka, KateHawke, lamka, Emiilka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.

Kaczorka Ala słodka! <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pierwsze wrażenie - kurde nie znam żadnego chłopa o tym imieniu. Po godzinie stwierdziłam, że nawet mi się podoba i lepszego nie wymyślę. A eMek niech ma satysfakcję, że choć jednemu maluchowi dał na imię :)

Bajkaaa, Achia, Emiilka, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ernest ładne imię :) nie wiem czemu ale bardzo mi pasuje do Śląska :)

Fozzie tak mała szybko zasypia u mamy mojej bądź u sióstr... Ale to dlatego że one umieja to robić :)

Kurcze wiecie jakoś mnie dobija że to ostatnie ciepłe dni... Ja wiem ze i tak długo ciepło było ale mimo wszystko jakoś ysk przykro jak ma być 12 stopni i deszcz...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.

Kaczorka Ala słodka! <3
    Jak coś to tutaj były w tym koszu ostatnie sztuki czy jakoś tak. Ja zmolestuje męża zebysmy po drodze odwiedzili inne "lidly" jeszcze :p

Kaczorka- urocza! Nie da się chyba na nią gniewać co?;)

Karma88, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Luna - ona bardzo słodka jest. Ale i bardzo wkurzająca momentami.. :P
    To jak z tym powiedzeniem - dzieci są tak słodkie, że ma ochotę się je zjeść. A później się żałuje, że się ich nie zjadło.. ;)

Achia - wiem, że niektóre kobiety tak karmią, że jedna pierś na jedno karmienie. I zakładają gumkę na rękę po stronie z której ostatnio karmiły, żeby pamiętać która to była :P
    Ale ja tego nie praktykowałam i karmiłam i z jednej i z drugiej. Może dlatego, że młoda lubiła wisieć na piersi.

Aga - czyli będzie Ernest? To wpiszę na listę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:37

Luna1993, malka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa pytania :)

Gdzie wywolujecie zdjęcia przez neta?

Czy podajcie dziecku herbate z koperku? Jeśli tak to jaka firma?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no my ze Śląska także tego :)

Ja herbatki z kopru nie dawałam, bo miałam wrażenie, że kolki po niej się pojawily, gotowałam wodę niegazowana.
    I moje dzieci wodę do dziś piją zamiast soków z kartonów

Kaczorka możesz wpisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:36

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całe KP jest potwornie skomplikowane!
    A człowiek sobie myśli - eee, od małpoluda jakoś to szło, kiedyś nie było nakładek, laktatorów, mm, to z takimi pomocami powinno iść jak z płatka. Tja...

A ja byłam wczoraj na spotkaniu organizacyjnym SR. W czerwcu pisałam maile z organizatorką i wtedy napisała że zajęcia są we wtorki i czwartki... a teraz okazało się że w poniedziałki i środy. Mi nie robi, ale mój mąż pracuje na 12tki i wg grafiku - i już poprosił żeby mu ustawili tyle wolnych wtorków i czwartków ile się da. No i lipa z kiszką :/

Pani prowadząca jest taka konkretna że aż za bardzo... Nie chciałabym z nią rodzić.

Okazało się też że ten szpital nie przeniesie się do gotowego już, nowego budynku przed końcem roku - czyli będę rodzić w zabytkach zaniast w luksusach. Nic to. Ważne żeby poszło sprawnie i bez traumy.

W poniedziałek pierwsze zajęcia z etapów porodu :)

Z innej beczki - śniło mi się, że mój kot zdychał i do tej pory jestem roztrzęsiona. Sny w ciąży są aż zbyt realistyczne!

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dwa pytania :)

Gdzie wywolujecie zdjęcia przez neta?

Czy podajcie dziecku herbate z koperku? Jeśli tak to jaka firma?
    Zdjęcia z empik foto :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ