Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pobudka przed 5 i do teraz nie śpimy, tzn próbujemy spać ale nie wychodzi...
Boże ja nie umiem uśpić własnej córki porażka...
Kaczorka każdy chyba w pewnym momencie traci cierpliwość ale jak sama wiesz u dziecka nie można się przyzwyczaić do niczego nawet do tych gorszych rzeczy
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja z pytaniem do mamuś karmiavych piersią.
Zauważyłam że jedna pierś w moim przypadku lewa jest znacznie większa, ma więcej pokarmu a prawa strasznie słabo. Jest miękka prawie cały czas. Jak to zniwelować ? Jak karmić ? Proponować dwie piersi na karmienie ? Próbować rozkręcić laktatorem te słaba pierś ? Gołym okiem widać różnicę w rozmiarze
Ja wczoraj przez 2h próbowałam uśpić Anię w końcu podałam jej moje mleko ale z butelki i zasnęła. Spala od 23 do 2.30 później od 3.15 do 7. Ale strasznie długo schodzi jej zasypianie mimo że jest śpiąca po karmieniu i odlatuje. -
Veritaserum - ja podawałam na zmianę - raz jedną, raz drugą pierś. Może jak masz takie dysproporcje, to podawaj na początek tą mniejszą. Jak Ania jest bardziej głodna, to jest szansa, że mocniej pociągnie i w jakiś sposób rozkręci laktację.
Bajka - już od prawie roku się do niczego nie przyzwyczajam
Luna - jeszcze trochę
A to moja paskuda:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f46d686c04cb.jpg
Bajkaaa, Karma88, malka, Nadzieja22, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lusesita, Patrycja20, admiralka, nick nieaktualny, KateHawke, Yoselyn82, Bobisia, nick nieaktualny, JustynaG, pilik, Emiilka, Rucola, nick nieaktualny, Sarna84, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość
-
U nas dzis tez kiepska noc.. po kiepskim dniu..Wczoraj Marcel do 17 spał w dzień tylko 3h!! O w efekcie w nocy był tak zmęczony że przysypial po 4 min na jednym cycku. Próbowałam go budzić ale nic to nie dało. Więc on budził się co godzine bo był co chwilę głodny...
Veritaserum musisz wyrównać piersi. Podając równo z każdej. Na początek mozesz częściej z tej mniejszej. Trochę to wszystko trwa. Sama też musialam wyrównać i delikatnie nadal jest różnica
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:03
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Veritaserum spróbuj karmić głównie tą mniejszą piersią, a ta większą podawać tylko, żeby Ania sciągneła mleko na tyle, żeby Cię nie bolała. Jak już się wielkości wyrównają, to wazne jest, żeby z obu piersi karmić mniej więcej po równo. Im więcej karmisz jedną piersią tym więcej mleka będzie się w niej produkowało. Więc przystawianie teraz dziecka do tej większej, żeby wszytsko wypiło tylko pogorszy sytuację.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Kurcze, aż mi głupio, bo ja wstałam zła jak osa,bo wyjątkowo nie chciało mi się siku w nocy - nie na tyle żeby się obudzić, to przyszedł nam do sypialni Staszek o 3 w nocy, bo on chciał siku...
Bajka cudze dzieci usypia się szybciej! Zobacz jak mała pewnie szybko zasypia z kimkolwiek innym - musisz być jak ninja! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a propo karmienia. Wczoraj położna mówiła że jedna pierś na jedno karmienie.. robiłyście tak? Bo coś mi tu nie pasuje intuicyjnie...
Weszłam do Lidla i mają takie fajne maty na podłogę dla dziecka przecenione z 50zl na 28 ale był tylko taki pudrowy róż w serduszka.
.nie przemogłam się :p może w innym też będą, bo takie fajne, grubsze są. Nika- jak coś na morenie w Lidlu widziałam :p
Aga- ładne imię! A Tobie się podoba?
Ps. My dziś podglądamy synka popołudniu ok 17
proszę o kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:21
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, admiralka, KateHawke, nick nieaktualny, Emiilka, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.
Kaczorka Ala słodka!
Kaczorka lubi tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyHmm pierwsze wrażenie - kurde nie znam żadnego chłopa o tym imieniu. Po godzinie stwierdziłam, że nawet mi się podoba i lepszego nie wymyślę. A eMek niech ma satysfakcję, że choć jednemu maluchowi dał na imię
Bajkaaa, nick nieaktualny, Emiilka, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Ernest ładne imię
nie wiem czemu ale bardzo mi pasuje do Śląska 
Fozzie tak mała szybko zasypia u mamy mojej bądź u sióstr... Ale to dlatego że one umieja to robić
Kurcze wiecie jakoś mnie dobija że to ostatnie ciepłe dni... Ja wiem ze i tak długo ciepło było ale mimo wszystko jakoś ysk przykro jak ma być 12 stopni i deszcz... -
nick nieaktualnyJak coś to tutaj były w tym koszu ostatnie sztuki czy jakoś tak. Ja zmolestuje męża zebysmy po drodze odwiedzili inne "lidly" jeszcze :pKarma88 wrote:Achia powodzenia na podglądzie! Kurde może jakoś się ogarnę i podjadę u siebie w Lidlu zerknąć na te maty.
Kaczorka Ala słodka!
Kaczorka- urocza! Nie da się chyba na nią gniewać co?
Karma88, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Malka, Luna - ona bardzo słodka jest. Ale i bardzo wkurzająca momentami..

To jak z tym powiedzeniem - dzieci są tak słodkie, że ma ochotę się je zjeść. A później się żałuje, że się ich nie zjadło..
Achia - wiem, że niektóre kobiety tak karmią, że jedna pierś na jedno karmienie. I zakładają gumkę na rękę po stronie z której ostatnio karmiły, żeby pamiętać która to była
Ale ja tego nie praktykowałam i karmiłam i z jednej i z drugiej. Może dlatego, że młoda lubiła wisieć na piersi.
Aga - czyli będzie Ernest? To wpiszę na listę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:37
nick nieaktualny, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka no my ze Śląska także tego

Ja herbatki z kopru nie dawałam, bo miałam wrażenie, że kolki po niej się pojawily, gotowałam wodę niegazowana.
I moje dzieci wodę do dziś piją zamiast soków z kartonów
Kaczorka możesz wpisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 08:36
Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
To całe KP jest potwornie skomplikowane!
A człowiek sobie myśli - eee, od małpoluda jakoś to szło, kiedyś nie było nakładek, laktatorów, mm, to z takimi pomocami powinno iść jak z płatka. Tja...
A ja byłam wczoraj na spotkaniu organizacyjnym SR. W czerwcu pisałam maile z organizatorką i wtedy napisała że zajęcia są we wtorki i czwartki... a teraz okazało się że w poniedziałki i środy. Mi nie robi, ale mój mąż pracuje na 12tki i wg grafiku - i już poprosił żeby mu ustawili tyle wolnych wtorków i czwartków ile się da. No i lipa z kiszką
Pani prowadząca jest taka konkretna że aż za bardzo... Nie chciałabym z nią rodzić.
Okazało się też że ten szpital nie przeniesie się do gotowego już, nowego budynku przed końcem roku - czyli będę rodzić w zabytkach zaniast w luksusach. Nic to. Ważne żeby poszło sprawnie i bez traumy.
W poniedziałek pierwsze zajęcia z etapów porodu
Z innej beczki - śniło mi się, że mój kot zdychał i do tej pory jestem roztrzęsiona. Sny w ciąży są aż zbyt realistyczne!
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny