X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, przerąbane będziesz miała z tymi pytaniami od siostry ;) spytaj czy wspólżyli, a jesli nie to może warto aby szybciej poszła do lekarza niech przepisze dupka na te plamienia.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, przerąbane będziesz miała z tymi pytaniami od siostry ;) spytaj czy wspólżyli, a jesli nie to może warto aby szybciej poszła do lekarza niech przepisze dupka na te plamienia.
    Nie, nic nie robili. W pt idzie popołudniu do lekarza.
    Przerąbane wiem..a mówiłam jej żeby powtórzyla dziś choćby betę. To nie
    No to ja wróżką nie jestem..

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma super wieści :)

Summer nie wiem jak będzie z gondolą, ale wątpię żebyśmy przetrwali zimę :) dobrze, że do Espiro jest ten kombinezon do spacerówki :p
    Aktualnie wyglada to tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba16041e64db.jpg

Swoją drogą, czy Wasze dzieci tez tak zwolniły z przybieraniem po 3 miesiącu ?

summer86, Lusesita, lamka, Patrycja20, Bajkaaa, Rucola, Nadzieja22, Yoselyn82, Morusek, Emiilka, Lunaris, emi2016, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - dzieci po osiągnięciu rozmiaru 80 stopuuuują! Poczekaj do października, zawsze pepco ma na prawdę fajne kombinezony i to nie drogie, bo ok 50 zł! Spodnie na szelkach (ze stanem aż pod pachy!) + kurtka. Mi do tej pory się super sprawdzaly!

Jeżowa, wiesz sukienek nigdy dość, choć ja zastanawiam się czy mała zdąży ubrać wszystkie 5, które mam dla niej.

Wg mnie weź kocyk - jeśli będzie Ci super potrzebny rożek to mąż Ci przywiezie. A szkoda miejsca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 16:01

Kaczorka lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, moj Starszak po roku rosnal co roku o rozmiar, z butami raczej tez tak bylo. Napewno nie mialam sytuacji żeby przez zime były potrzebne 2 rozmiary. No ale każde dziecko rosnie swoim tempem.

Starszaka rodzilam w czerwcu i pol zimy przejezdzil w gondoli, mielismy ta wieksza. Pozniej juz spacerowka, ale w wiekszosci czasu na lezaco.

A my po 2 dniach wyszlismy chyba z goraczki. Leos juz pogodny i tyle nie spi, mysle ze to od zabkow bylo, bo pomalu ida.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, czytałam że to normalne że przyrosty wagi na tym etapie spowalniają.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Siwulec dobrze, że się nie zgodziłaś. Tak jak Nika mówi - po koleżeńsku to na kawę, a nie do pomocy w pracy.

Młoda bawi się właśnie Szczeniaczkiem Uczniaczkiem Stacha i przypomniała mi się historia z nim w roli głównej :D
    Środek nocy, oczywiście cisza jak makiem zasiał, śpię w najlepsze i nagle słyszę głośne „AKUKU! Widzę Cię!”. Serce w gardle, w myślach już za co łapać i bić, a to po prostu ten głupi piesek postanowił się uaktywnić :D

Zrobiłam z mamitą wspólną fotkę :)
    761eccf0942017d6med.jpg
    My na pod choinkę kupiliśmy mężowej chrześniaczce Furbyego. Włożyliśmy mu baterie przed spakowaniem, zeby... sprawdzić czy działa... no dobra! Pobawić sie! Uaktywniał się całą droge - najpierw mieliśmy zawał bo zaczął diabolicznie rechotać, a potem jak go chcieliśmy zagluszyć radiem to zaczął nam śpiewać!
    2 godziny strasznej podróży :/

P.S. piękne tatuaże i brawo dla mamy :)
    A za jakiś czas pykniesz na drugiej ręce - Lenką ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 16:36

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a Ty nie masz czasem całej szuflady rożków od bratowej? :-D btw. też mi się wydaje, że w większości szpitali mają, a ewentualnie zawsze można doszyć sznureczki do grubszego kocyka i też wychodzi rożek ;-)

Karma super, że wyniki Emilki są w normie. :-)

Fozzie gratulacje przeżycia wizyty u dentysty!

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jeżowa a Ty nie masz czasem całej szuflady rożków od bratowej? :-D btw. też mi się wydaje, że w większości szpitali mają, a ewentualnie zawsze można doszyć sznureczki do grubszego kocyka i też wychodzi rożek ;-)

Karma super, że wyniki Emilki są w normie. :-)

Fozzie gratulacje przeżycia wizyty u dentysty!

Ano mam! Dzięki za przypomnienie, sama wczoraj na tę szufladę narzekałam, no tak :D

Właśnie mnie wkurzyła mama... Mama i brat w sumie. Mama z tatą przyjeżdżają jutro, bo w sobotę odbywają się resztki tego, co miało być moim zajebistym baby showerem. Nagle proponuje mi, żeby przełożyć to na piątek, bo w sobotę mój brat będzie ich potrzebował. Oczywiście, że mój brat będzie ich potrzebował i to ja mam przekładać imprezę. Brat odrzucał propozycje pomocy przez ostatnie dwa tygodnie, nie chciał, żeby mama przyjechała pilnować dzieci, żeby on mógł szybciej ogarniać przeprowadzkę, ale jak już przyjeżdżają do mnie, to oczywiście pierwszy chętny i już mi ich chce zabrać. Do jasnej cholery. I wiecie co, ja spokojnie bym tę "imprezę" mogła przełożyć, pewnie babciom nie robi to różnicy (a teściowej nie musi pasować), ale nie.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, te relacje rodzinne to ciężka sprawa czasami...
    Nie przekładaj imprezy. Niech brat przełoży plany. W końcu Ty jesteś w ciąży kurczaki noo.

A powiedzcie mi- ja mam segregator od mamyginekolog- i wkładam wszystkie badania gdzie jest miejsce.ale tak teraz myślę: jest sens trzymać morfologie sprzed 2mcy? Czy jak robię nowe badanie to tylko może to nowe trzymać? Czy w ciąży jednak lepiej wszystkie mieć? Oznaczam je z zewnątrz datami żeby było wiadomo co i jak i wiadomo że najświeższe są na wierzchu.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Eh, te relacje rodzinne to ciężka sprawa czasami...
    Nie przekładaj imprezy. Niech brat przełoży plany. W końcu Ty jesteś w ciąży kurczaki noo.

A powiedzcie mi- ja mam segregator od mamyginekolog- i wkładam wszystkie badania gdzie jest miejsce.ale tak teraz myślę: jest sens trzymać morfologie sprzed 2mcy? Czy jak robię nowe badanie to tylko może to nowe trzymać? Czy w ciąży jednak lepiej wszystkie mieć? Oznaczam je z zewnątrz datami żeby było wiadomo co i jak i wiadomo że najświeższe są na wierzchu.

Ja trzymałam wszystkie, a te najświeższe w zakładce przyjęcie do szpitala - muszę przyznać, że bardzo mi się przydał ten segregator przy nagłej decyzji o cc, wszystko miałam pod ręką i nawet jak ja musiałam leżeć pod ktg i panie położne mnie przygotowywały do operacji to mąż wszystko spokojnie znalazł

Achia lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do segregatora to nie kupowalam od mamyginekolog.

Kupilam taka aktowke z koszulkami i pierwsza polowa to usg od poczatku ciazy, a druga polowa to wszystkie badania krwi i moczu tez chronologicznie ulozone.
    A na pierwszej stronie mam taka sciage, ktora sobie uzupelniam na biezaco: data, tc, opis wizyty u gina, na ip, wynik badan czy najwazniejsze dane z usg.

Dzis to sie na echo serduszka przydalo. Babeczka z rejestracji wziela caly segregator, bo powiedziala, ze ladnie ulozony to lekarz sobie przejrzy razem z ankieta. :-)

Achia wspolczuje siostrze stresu, ale Ty nie mozesz robic za jej lekarza, no kurde. Mowisz w dobrej wierze, zeby zrobila druga bete, zeby jakis ogladnmiec na sytuacje. Mam nadzieje, ze to plamienie to nic zlego i po prostu maluch sie wgryza.

Ale Ty powinnas w spokoju skupic sie na swojej ciazy na ktora tyle czekalas! A ona mam wrazenie, ze chce Cie "przebic" i byc na gorze...

Rzeklam.
    Spotkalismy sie ze znajomymi. Wracamy wlasnie do domku. Jak wyjechalismy z domu to mama zadzeonila, ze byl kurier i przywiozl te polamana czesc od lozeczka! Rozpakowala i wszystko jest cale. No wow, mega szybko to ogarneli. Yeah!!! <3

summer86, Aga9090, JustynaG, Achia, Nadzieja22, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa w szpitalu dadzą Ci rożek, a jak nie to zawsze kocyk zawiniesz jak rożek.

Achia u mnie w szpitalu chcieli dwie poprzednie morfologie plus pierwsze USG oraz USG każdego trymestru. Aaa no i grupę krwi, reszty nie chcieli - była wpisana w książeczce ciąży.

U mnie dziś taki ból kręgosłupa, że ledwo siedzę.. małego masa daje mi popalić.

Mamy też wyniki u Marcysia wszystko ok. U mnie wygląda na to, że z niedoczynności zrobiła mi się nadczynność.
    TSH 0,049 przy normie 0,43-3,35
    fT3 2,67 przy normie 2,27-4,05
    fT4 1,3 przy normie 0,82-1,37
    anty TPO 7,02 przy normie do 5,6 ( tu zaskoczenie bo zawsze miałam w okolicy 50-60)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 18:22

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam długiego posta i mi wcięło...

Patrycja, brak słów... Ile razy kobiety w ciąży będą musiały jeszcze usłyszeć takie teksty. Czy to się kiedyś w ogóle zmieni? :(

Rucola w next są fajne pajace i wychodzi za 3 pajace 80zl. Koleżanka od nich bierze i bardzo zadowolona. Oo widzę, że znalazłaś na allegro pajace next :)

Aga super zdolny mąż :) Ładne meble.

Siwulcu absolutnie się nie zgadzaj! Nie dość, że byłaś już na L4 i chodziłaś do pracy przekazać wszystko, to jeszcze zwlekali z rekrutacją.

Melevis super tatuaże :)

Luna, Ty to nie masz spokoju, jak nie skurcze co chwilę, to czop.

Summer ładna sukienka i fajna cena, czego chcieć więcej? :) Oby tylko pasowała.

Wow Amal, ale impreza dosłownie :)

Achia ekstra łupy :) Na słowo o relacjach rodzinnych jeszcze poczekaj, bo to dłuższa sprawa na więcej czasu :)

Jeżowa nie przekładaj, no bez przesady :/

summer86, Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- możesz mi na priv napisać tą dłuższą relacje bo mi już głupio że tak Wam o tym smęcę ;) łupy i dla matki się znalazły , już czekają na wypranie ;)
    Zbieramy się do szkoły rodzenia. Chyba to już przedostatnie zajęcia! Chyba- nie jestem pewna :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 18:17

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zajrzyj na pw, pliiiiz

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer znalazłam na necie info, że jeśli chcemy mus z jabłek bez cukru przygotować dla swojego maluszka, to najlepiej go zamrozić (przelać do foremek silikonowych ma babeczki, a jak zamarznie przełożyć do szczelnych woreczków). Pomyślałam, że moznaby ewentualnie wykorzystać woreczki do mrożenia mleka mamy ;)

summer86, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Achia, zajrzyj na pw, pliiiiz
    Odpisane ;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się napisać w miarę krótko, bo mam jeszcze chwilę.

Niedawno urodziła moja szwagierka, oczywiście zaszła niedługo po moim pierwszym poronieniu, a wcześniej w ogóle się nie starali ani nie zbierali do dziecka. No nie ukrywam, że było mi ciężko, ale starałam się cieszyć i pytać jak się czuje, często do niej chodziłam itd. No generalnie interesowałam się mimo bólu i naszych kolejnych strat. Chyba nie muszę pisać jak mi było miło w tej sytuacji. No, ale jakoś sobie dawałam radę i nie unikałam spotkań.

No i co w końcu wyszło zajebistego? Ona urodziła, niedługo po tym zaszłam w aktualną ciążę. O ciąży powiedzieliśmy jakoś w 8 tygodniu, gdy w końcu było tak jak powinno być. Myślisz, że usłyszałam od niej chociaż zwykłe gratuluję? Nawet się nie uśmiechnęła czy coś w tym stylu. Od tego czasu ani razu nie zapytała jak się czuję, czy z maluchem wszystko w porządku itp. Tylko jakoś 3 tygodnie temu zapytała ile już przytyłam... Bosko prawda?

Od kiedy widzę, że w ogóle nie interesuje ją to, że teraz ja jestem w ciąży i w końcu nam się ta ciąża utrzymuje (doskonale wiedziała o naszych problemach), to ja nie interesuję się jej dzieckiem. Mąż całkowicie poparł moje zachowanie i tak jak wcześniej sam mi mówił, żebym do niej poszła, tak teraz, gdy usłyszał całą historię, to powiedział, że dopóki sama nie zacznie się kontaktować, to ja mam się pierwsza nie odzywać.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zastanawiacie się czy mozna przysypiać na fotelu dentystycznym... to tak, można.
    Wystarczy być niewyspaną matką. Tak, ja tak potrafię :D

Achia, Luna1993, KateHawke, summer86, Jeżowa, Patrycja20, Karma88, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Emiilka, Nadzieja22, Siwulec, Lunaris, veritaserum, emi2016, pilik, Aga9090, ibishka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ