Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwulec - jeśli to ma być nieoficjalnie - czyli nie zapłacą Ci za tę pracę + przejmą znowu opłacanie ubezpieczenia (bo przecież nie będzie ciagłości L4) to się nie zgadzaj. Jakby coś poszło źle to wyłącznie Ty będziesz mieć problem
Moje koleżanki brały w ciąży jakieś dodatkowe roboty (tłumaczenia) i w połowie przypadków źle się to kończyło. Nie ma co kombinować.
A ja nawet jak jestem w domu to czasem nie idę sprawdzić kto puka... zwłaszcza jak było gorąco i latałam po domu bez portek. No bo co w końcu - tu ciąża zagrożona, doktor kazał leżeć, a ja mam się zrywać do każdego domokrażcy, kominiarza z kalendarzykiem, baby z wsiowymi jajami czy inspektora ZUS? PfffWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:27
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec, olej
u mnie w pracy byłam z koleżanką we dwie na tym stanowisku, od 2 miesięcy nie ma tam nikogo! Od 1 października przychodzą 2 nowe osoby i też zostałam zapytania o przeszkolenie (przez dyrektora, bo kierowniczka też już nie pracuje!) dostał kulturalna odpowiedź pytającą, czy to trochę nie za późno i że chyba nie wywiązał się ktoś z zapewnienia ciągłości w firmie. Sam się zreflekrowal, że to był głupi pomysł.
Po proszę o mini kciuki o 13. Idę do dentysty. Ja z tych co już na recepcji proszą o znieczulenie nawet do przegląduSiwulec, KateHawke, Lusesita, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Nika - szefowa chciała żebym tak po koleżeńsku przychodziła, nikt mi nie zapłaci a nawet jakby zapłacili to uważam ze i tak więcej mogę stracić niż zyskać
-
Siwulec wrote:Nika - szefowa chciała żebym tak po koleżeńsku przychodziła, nikt mi nie zapłaci a nawet jakby zapłacili to uważam ze i tak więcej mogę stracić niż zyskać
Bo to akurat jest bardzo niekoleżeńskie jak Ci takie propozycje robią
Powiedź że źle się czujesz i masz problemy (w domyśle - masz problem z takimi idiotycznymi propozycjami) i z wieeelką przykrością musisz odmówić. Niech nie myślą, że cxujesz się świetnie i bez powodu siedzisz na l4Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:32
Aga9090, Siwulec, summer86 lubią tę wiadomość
-
powiem Ci ze z ich podejściem mam problem już od dłuższego czasu
wiec nawet nie będzie to kłamstwem
?
StaraczkaNika, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bardzo Wam dziękuje
Po cichu miałam nadzieje ze dobrze robię odmawiając, ale ponieważ moj ciążowy mózg robi mi ostatnio różne psikusy to musiałam poznać Wasze zdanie
Dziękuje :* -
Fozzie, królowo weków, czy jabłuszka zawekowane ale bez dodatku cukru mają szansę dotrwać do zimy? Mam działkowe bez oprysków itd. i chciałam zrobić bez cukru na rozszerzanie diety zimą, ale mama podpowiada, że bez cukru mogą się popsuć.
-
A tak w ogole to wyszla ze mnie cebula.. zamówiłam sukienkę na chrzciny ze Smyka za szałową kwotę 32 zł. Mam nadzieję, że będzie ok wyglądać na żywo.
Rucola, JustynaG, Aga9090, Karma88, Jeżowa, Lena21, Emiilka, lamka, Nadzieja22, Lunaris, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Rucola właśnie wiem, drogo bardzo
dlatego ja odroczyłam kupowanie tam ciuszków na czas, jak rozmiary będą się wolniej zmieniać
ale chciałam tylko dać znać, że istnieje taka firma, bo ja osobiście to najchętniej bym dziecię ubierała właśnie w takie nudne ciuchy
sama od lat jestem fanką "szafy kapsułowej", gdy chodzi o ciuchy dla mnie i marzy mi się stworzyć taką dla Agatki
.ale przechodząc do rzeczy ja też chcę mieć dla lewka minimalną ilośc rzeczy i firmę mybasic już teraz zaliczam do ulubionych (za minimalizm) i jak Lewko przestanie tak rosnąc to też kupiękilka rzeczy i dziękuję za informację
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
dziewczyny później nadrobię, chciałam Wam tylko napisać, że zamówiłam pajace z nexta na allegro i z jakiejś innej polskiej firmy, jak dojdą to dam znać co do jakości. dziś też będe przegladać ciuszki Małego, jak pisałam kupiłam 2 wyprawki na olx ale większośc z tych rzeczy po prostu nie przypadła mi do gustu i chętnie wyślę którejś z Was, za symboliczny koszt za przesyłkę więc jesli któraś z was chce to dajcie znać, ale piszę szczerze, ze jakośc tych rzeczy nie powala, ale może ktoś chce chociaż przeglądnąć#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Siwulec, dobrze robisz. Co to za prośby o koleżeńską przysługę... skoro już na L4 trochę czasu jesteś a przyuczać miałabyś OBCE osoby.
Zrozumiałabym sytuację jak u Summer. Ale u Ciebie to wygląda inaczej - Ty uprzedzałaś o odejściu, przyuczyłaś kogoś mija X czasu i sobie o Tobie przypominają. A jak po okresie próbnym te osoby odejdą to znów Cię poproszą o "koleżeńską przysługę". No bez jaj...
Summer, brawo Ty! Dobra cena jak na ubranko dla dzieciątka
Ja dostałam białą sukienkę w rozmiarze 62 od mojej mamy. Zapytałam czy to jakas sugestia to stwierdziła, że nie. kupiła bo jej się podobała. No przecież kupuje się niemowlakowi odświętne kiecki bo to najpraktyczniejszy strój z możliwych :dSiwulec, summer86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Co do body i pajaców, to do te jakościowo m8zna kupić ba allegro z firmy Early Days/Primark.
Z reguły są to wielopaki i wychodzą bardzo korzystnie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:37
summer86, Rucola, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ja już po! Wasze kciuki maja moc! Obyło się bez znieczulenia, bo się okazało, że mam już tego zęba po kanale
tak to ja mogę chodzić do dentysty!
Summer, wiesz jeśli nie chcesz dać cukru normalnego to może xylitol chociaż? Ja też bym się obawiala tak "na sucho" -
Siwulec dobrze, że się nie zgodziłaś. Tak jak Nika mówi - po koleżeńsku to na kawę, a nie do pomocy w pracy.
Młoda bawi się właśnie Szczeniaczkiem Uczniaczkiem Stacha i przypomniała mi się historia z nim w roli głównej
Środek nocy, oczywiście cisza jak makiem zasiał, śpię w najlepsze i nagle słyszę głośne „AKUKU! Widzę Cię!”. Serce w gardle, w myślach już za co łapać i bić, a to po prostu ten głupi piesek postanowił się uaktywnić
Zrobiłam z mamitą wspólną fotkę
Lusesita, Fozzie Bear, Karma88, Achia, Luna1993, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Jeżowa, Amal, Lena21, Nadzieja22, lamka, olik321, Madzik34, Morusek, Lunaris, emi2016, pilik lubią tę wiadomość
-
Ach ci pracodawcy.. jacyś odrealnieni! Moja naczelna to by mnie po moim macierzyńskim na kolejne ciążowe wysłała, bo chyba średnio jej się widzi następna ciąża po pół roku/roku mojego powrotu do pracy :p
No ale co mnie to. Nie ona mi będzie ustawiać życie.
Też musiałam oblukać co to za szafa :p i o ile u siebie trudno będzie mi ją zastosować, tak u Aluśki od sezonu jesiennego naturalnie mi coś takiego wyszło. A to dlatego, że zaczęły mnie męczyć wzory na jej ubrankach. Tu paski, tam gwiazdki, gdzie indziej inne obrazki. I nijak mi to nie pasowało do siebie. Więc skupiłam się na szukaniu jak najbardziej prostych rzeczy. I bardzo mi się to podoba
Summer - jaką sukienkę dla Anulki zamówiłaś? Pochwal się -
nick nieaktualnyCholera leżę sobie, uczę się, zakłuło mnie w podbrzuszu, olałam to. Poszłam do toalety a tam czop? Sama nie wiem, skoro już wcześniej trochę go odeszło. Bez krwi. Po prostu spora ilość gęstej wydzieliny (wiem że ochyda). Albo niech to moje dziecko się namaszcza i wychodzi jeszcze w tym tygodniu, albo niech odpuści, żebym nie rodziła w terminie egzaminu lub parę dni przed. Przecież na dupie nie wysiedze świeżo po porodzie.