Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna, współczuję tej niepewności, mam nadzieję, że Zuzinka zdecyduje się na wyjście w odpowiednim momencie.
Kaczorka, sukienka całkiem zwyczajna, jeśli na żywo będzie kiepsko wyglądać.. najwyżej poszukać czegoś innego. Na górę będzie biały sweterek a pod spód białe body: https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/346153/s/cool-club-sukienka-dziewczeca-bez-rekawow-tiul-i-falbany/
Ważne było dla mnie żeby chociaż podszewska była bawełniana.Kaczorka, Jeżowa, Aksamitnaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z racji tego, że nie potrafię opowiadać kawałów, to Wam wkleję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71dc74584728.jpg
Summer - sukienka ładnazwłaszcza, jak za taką cenę! Też bym wzięła :p
Nie wiem czy Twoja Ania jest szczuplakiem czy dorodnym bobasem, ale na tą naszą chudzinę pasowały sukienki o rozmiar mniejsze niż aktualnie nosiła.
Luna - Zuzia stopniuje Ci napięcie..Aga9090, summer86, KateHawke, Achia, Jeżowa, Emiilka, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Luna, wiem, że łatwo powiedzieć ale czop może oznaczać poród dziś a również za dwa tygodnie
Ale raczej ciąży nie przenosisz.
-
Kaczorka, teraz nosi 62, ale waży ponad 6 kg, więc jest krótka ale w miarę pulchniutka. Wzięłam 68 z nadzieją, że będzie ok za te niecałe 1,5 m-ca.
A kawał boski -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna- no Zuzia uczy Cię cierpliwości jak widać od maleńkości...
Mnie urzekł ten kolorowy sweterek z uszkami
No i rampers co wybrał mąż :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19996780e655.jpg
A to szlafroczek :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf60027f048f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 14:57
summer86, Lusesita, Luna1993, Aga9090, Kaczorka, Lena21, Jeżowa, lamka, Amal, Karma88, Patrycja20, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, Morusek, Emiilka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Summer - no to powinno pasować to 68
bo chodzi o to, żeby za szeroka nie była. Ale skoro Ania bardziej okrągła, to sukienka nie powinna odstawać
Swoją drogą, to Alutka do chrztu też miała rozmiar 68 :p
Achia - widocznie w McDonald skończył się już sezon letni. Idzie jesieńsummer86 lubi tę wiadomość
-
Summer bardzo ładna sukienka
prosta, ale dziewczęca, czyli to co lubię
Justyna tak w temacie "przydatnych i praktycznych" ubranek, to moje 40 sukieneczek NA PEWNO SIĘ PRZYDAo mamuniu, mam więcej sukienusiek niż czegokolwiek i pewnie założę Małej może ze trzy? Ech, ja i mój mózg
Powiedzcie mi proszę czy do szpitala zabiera się ze sobą kocyk dla dziecka? Albo jakikolwiek inny element typu rożek/śpiworek/otulacz? Dla mnie kategoria "spanie" jest najgorsza, nie mogę tego ogarnąć, nie wiem czemu
EDIT:
Achia rampers wymiataa szlafroczek cudny, też muszę upolować jakąś cienką narzutkę do szpitala!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:00
JustynaG, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa - ja wzięłam do szpitala cienki kocyk (był dołączony do wózka). Uznałam, że najłatwiej będzie go uprać.
Ale nie był potrzebny, bo szpital zapewnił rożki (tyle ile trzeba było). Nam na 2 doby potrzebne były 2
A z kategorii ciężkich do ogarnięcia, to ja dalej mam problem z ubraniem na zimę.. teraz aktualnie głowię się nad rozmiarem kombinezonu/a(?). Za cholerę nie wiem czy wziąć 80, czyli prawie dobry, czy 86 - obecnie przyduży, ale ma przecież wystarczyć do marca..
Ktoś mi powie, jak szybko rosną roczne dzieci?
A no i buty!! Czy kupione w listopadzie wystarczą do końca zimy? MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:13
-
Bo ja u licha nie mam rożka, bo nie planowałam używać, to nie kupiłam... Więc chyba wezmę tak, jak Kaczorka cienki kocyk jakiś i najwyżej będę wtedy kombinować, co dalej, a w razie czego mąż zawsze coś ogarnie, jak będzie trzeba. Biedny, będzie latał na posyłki, bo żona ogarnąć nie może
Kaczorka mogę tylko pomóc w tym, że mówimy "kombinezonu"a z resztą to nie mam pojęcia, choć znając mnie to bym wzięła jednak większy kombinezon... Chociaż jak Alusia powoli jest mobilna, to z drugiej strony nie wiem czy będzie jej w za dużym wygodnie. No to pomogłam...
Buty to już w ogóle tajemnica dla mnie. Liczę, że ktoś będzie mądrzejszy i Ci pomoże!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:16
-
Jeżowa, u nas rożki zapewniał szpital. Z tym że te rożki szpitalne to były kocyki zawinięte w takie poszewki i przewiązywane sznureczkiem. Przed obchodem neonatologicznym dzieci były myte, ważone i przebierane w świeże ubranka i rożki. Położna na SR mowiła, że jeśli nie chcemy wydawać kasy na rożek to wystarczy złożyć duży ręcznik i zawinąć w poszewkę od dużej poduszki i spełni taką samą funkcję
-
Jestesmy po echo serca Malej. Z serduszkiem ok, wszystkie przeplywy ok.
summer86, Kaczorka, KateHawke, Achia, Rucola, Lena21, olik321, Luna1993, Aga9090, moniśka..., Lusesita, Jeżowa, lamka, StaraczkaNika, Siwulec, Patrycja20, Madzik34, Bajkaaa, Phnappy, JustynaG, Nadzieja22, Morusek, Bobisia, Emiilka, Izape_91, Lunaris, emi2016, pilik lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma, byłam pewna, że tak będzie, ale i tak niesamowicie się cieszę
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Jeżowa - czyli pierwsza myśl najlepsza
(w sprawie kombinezonU).
A co do rożków. Dziewczyny z listopadowego, jak nie zamierzały ich używać, to kupowały w PEPCO jakieś tanie. Głównie właśnie do szpitala
Karma - super wiadomośćteraz już tylko czekać na grudzień
Jeżowa, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny