Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Verutaserum, ale dokładne obliczenia zrobiła położna... Według mnie ograniczenie piersi też nic nie da. Dziecko ssie tyle ile potrzebuje. Nie przejmuj się, a położną miej w poważaniu z takimi radami.
Ja się zaś słabo czuję, noc kijowa, głowa pobolewa. -
nick nieaktualnyRucola ja też nie rozumiem. Pediatra mówiła że ona teraz sobie nie je tylko przysypia a jak będzie głodna to się na te piers po prostu rzuci. Kobieta mega doświadczona ok 70 lat. Nie wiem co robić głowa mi pęka po prostu. Bo Ania tyle na tym cycku siedzi w tak mało prsybiera
-
Veritaserum, ja przez pediatrow przestałam karmić piersią!
Moja mała też wisiała na piersi po 40 minut a dostałam zalecenie - max 20 minut i potem dokarmiać MM. (mała straciła na wadze ale nie przez wiszenie na piersi tylko żółtaczkę).
Pani pediatra może i ma doświadczenie ale działa wg "starych zasad". Dlatego dzialaj wg swojej intuicji.
Przede wszystkim ten przyrost nie jest zły. Wg przyjętych norm móglby być odrobinę wyższy ale nie popadajmy w paranoję. Na poprzednim ważeniu mogła być przed kupą a teraz po kupie i już znikają gdzieś te gramy...
Dziecko karmi się na żądanie a nie z zegarkiem w ręku. Moja Aneczka mimo jedzenia z butelki je w różnym odstępie czasu różne porcje.Rucola lubi tę wiadomość
-
My wybieramy się na IP, bo tak jakoś mnie uderzyło, że nie czułam dzisiaj zbytnio mojej Księżniczki... Pukam, stukam, śpiewam, wypiłam kawę, zjadłam słodycze, leżałam w każdej możliwej pozycji i zero odzewu. Dopakowałam na szybko torbę i jadę, niech mają mnie za wariatkę, ale nie będę przecież ryzykowała, jeśli coś mogłoby być nie tak...
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam dobre wieści i "złe". Mała waży niecałe 2900 więc ładnie jak na nią
wszystko z nią dobrze.
Z tych złych wieści to jest mała zołzą i robi mi strasznie na złość! Z jednej strony się cieszę, z drugiej jestem smutna, bo...
Szyjki już prawie nie ma, czop odszedł zupełnie, rozwarcie 2 cm!!! Brzuch się stawia, lekarz zdziwiony że nie czuje tych skurczy (ciężko czuć po 8 tygodniach skurczy). Także ten. Rodzimy na dniach. Jego zdaniem nie ma szans na dotrwanie do terminu i urodzę na dniach, bo ta szyjka wcześniej trzymała u góry a teraz mała wstawiona w kanał rodny i czuć główkę. Mam skierowanie na ktg na poniedziałek ale możemy nie dotrwać.
Na egzamin jedziemy, ale może się skończyć tak, że nawet nie wejdę albo wyjdę szybciej i będziemy pędzić do naszego miasta do szpitala.
Emocje do samego końcapóźniej wrzucę Wam fotkę, jedziemy po czajnik i parę pierdół.
Jeżowa daj koniecznie znać jak najszybciej, może się zaczyna, bo dzieci się wyciszają przed porodemWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:57
Lusesita, Rucola, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa- jeź! sama jedną nogą już byłam dzis na IP... Agatka na pewno śpi,ale sprawdzić nie zaszkodzi! daj znac jak sytuacja!
Luna- cóż napisać... oby Zuzanna dała Ci chociaż napisać egzamin! ale faktycznie emocji Ci nie brakuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 19:16
-
Kurde Luna! Ale emocje was czekają! Cieszę się, że Zuzia osiągnęła prawie 3 kg - pewnie Ci to trochę uspokoiło głowę! Kiedy by nie chciała wyjść, czekamy z niecierpliwością! To już duża i donoszona przede wszystkim dziewucha!
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Dobra, odwołuję alarm - w aucie skubana dostała czkawki! Jest niesamowita...
Fozzie Bear, Achia, Siwulec, Bajkaaa, olik321, JustynaG, malka, pilik, KateHawke, Lusesita, Lena21, Rucola, Karma88, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajka ja krótko, bo dziewczyny już wszystko napisały przy Stasiu miałam baby bluesa, który trwał zdecydowanie za długo. EMek wysłał mnie do psychologa, pomogło jak jasna cholera, serio!
Jeżowa myślę, że Agatka wycisza się i zbiera siły na poródczekamy na wieści!
Luna a to niespodzianka! To szybki egzamin na 5tkę i rodzimy
Fozzie, Reset byłam w Biedrze i powoli zaczynam się do Was uśmiechać, bo lampki (żadnej!) nie było. Juro jeszcze podskoczę do drugiej, dużo mniejsza, ale może jednak będzieLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie zrozumcie mnie źle, ja się ogromnie cieszę !
że się zaczyna samo i że nawet tego nie czuje
ale to straszną ironia losu, takie ryzyko porodu przedwczesnego, tyle problemów, a mimo to szyjka jakoś trzymała. I 2 dni przed egzaminem puściła (no może parę dni przed)
A to moje wszystkozaraz będę ją tulić
emek przerażony
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b821c702d1d6.jpgJeżowa, Achia, Aga9090, Fozzie Bear, Bajkaaa, blue00, Yoselyn82, olik321, pilik, KateHawke, Amal, Lusesita, Rucola, Kaczorka, Karma88, Lunaris, Patrycja20, Emiilka, Bobisia, Nadzieja22, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna - śliczna jest
najważniejsze ze jest wszystko dobrze, będę ściskać kciuki za egzamin
żebyś mogła w miarę spokojnie napisać
Jezowa - ale apratka mała
Veritaserum - a może sprobuj odciągać np. 1-2 razy dziennie pokarm i dać przez butelkę (wtedy będziesz wiedziała ile faktycznie wypija), nie glodzilabym.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Veritaserum noworodki karmi się na żądanie a nie co 3h.. tylko to na żądanie powinno być nie rzadziej niż co 3h. Pediatra pewnie zatrzymala się na starych wytycznych (moja mama mówila, że za jej czasów tak było a ona i tak swoje robiła i wykarmiła naszą 3).
Jak liczony był przyrost? W poprzednim tygodniu Ania przybrala? U nas też był jeden tydzień że prawie nie przybrala, to było chyba po 4 tygodniu.
Jak to Kaczorka pisała, musimy wierzyc w swoje cycki i robic swoje, czyli karmić tak czesto jak maluszek woła.
Sprawdzaj w trakcie karmienia czy mała ssie efektywnie czy tylko ciumka, wtedy ewentualnie warto dziecko spróbowac odbić lu rozbudzić (u nas działalo przewijanie) i przystawić ponownie.
Karmisz z 1 czy z 2 piersi? Ja przeszłam na 1, bo mała krótko ssała i bałam się, że nie ściaga odpowiedniej ilosci mleka drugiej fazy.JustynaG, Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Jeszcze nie zdecydowałam czy pójdę po pomoc bo nie wiem czy to depresja po porodzie czy od zachowania emka... Także zobaczymy co z tego wyjdzie jedynie to proszę was o zrozumienie moich dziwnych postów...
Lena trzymam kciuki by poród zaczął się nie wcześniej niż po wyjściu z egzaminu
Dziewczyny co do sennosci dzieci to jednak szpital przez cały 3 trymestr miał ten plus że wystarczyła chwilą i już położne podlaczaly ktg
Tak btw czujecie ironię że tak to esotiq ma często promocje ale akurat nie jak ja potrzebuje wydać na kilka stanikow...
A tak w ogóle to muszę kupić kurtkę jesienna bo nie mam i kombinuje gdzie kupić bo galerie odpadają bo u mnie nie ma w mieście a wypad do galeri to conajmniej 3-4 godz a na tyle nie zostawię Zosi a jej tymbardziej nie wezmę...Luna1993 lubi tę wiadomość