X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verutaserum, ale dokładne obliczenia zrobiła położna... Według mnie ograniczenie piersi też nic nie da. Dziecko ssie tyle ile potrzebuje. Nie przejmuj się, a położną miej w poważaniu z takimi radami.

Ja się zaś słabo czuję, noc kijowa, głowa pobolewa.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja też nie rozumiem. Pediatra mówiła że ona teraz sobie nie je tylko przysypia a jak będzie głodna to się na te piers po prostu rzuci. Kobieta mega doświadczona ok 70 lat. Nie wiem co robić głowa mi pęka po prostu. Bo Ania tyle na tym cycku siedzi w tak mało prsybiera :(

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, ja przez pediatrow przestałam karmić piersią!
    Moja mała też wisiała na piersi po 40 minut a dostałam zalecenie - max 20 minut i potem dokarmiać MM. (mała straciła na wadze ale nie przez wiszenie na piersi tylko żółtaczkę).

Pani pediatra może i ma doświadczenie ale działa wg "starych zasad". Dlatego dzialaj wg swojej intuicji.
    Przede wszystkim ten przyrost nie jest zły. Wg przyjętych norm móglby być odrobinę wyższy ale nie popadajmy w paranoję. Na poprzednim ważeniu mogła być przed kupą a teraz po kupie i już znikają gdzieś te gramy...

Dziecko karmi się na żądanie a nie z zegarkiem w ręku. Moja Aneczka mimo jedzenia z butelki je w różnym odstępie czasu różne porcje.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy się na IP, bo tak jakoś mnie uderzyło, że nie czułam dzisiaj zbytnio mojej Księżniczki... Pukam, stukam, śpiewam, wypiłam kawę, zjadłam słodycze, leżałam w każdej możliwej pozycji i zero odzewu. Dopakowałam na szybko torbę i jadę, niech mają mnie za wariatkę, ale nie będę przecież ryzykowała, jeśli coś mogłoby być nie tak...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa trzymam kciuki żeby Agatka tylko straszyła i na ktg piękny zapis był &&&

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, myślami jestem przy was!
    Choć Agatce pewnie się udzieliła senna pogoda!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dobre wieści i "złe". Mała waży niecałe 2900 więc ładnie jak na nią :) wszystko z nią dobrze.
    Z tych złych wieści to jest mała zołzą i robi mi strasznie na złość! Z jednej strony się cieszę, z drugiej jestem smutna, bo...
    Szyjki już prawie nie ma, czop odszedł zupełnie, rozwarcie 2 cm!!! Brzuch się stawia, lekarz zdziwiony że nie czuje tych skurczy (ciężko czuć po 8 tygodniach skurczy). Także ten. Rodzimy na dniach. Jego zdaniem nie ma szans na dotrwanie do terminu i urodzę na dniach, bo ta szyjka wcześniej trzymała u góry a teraz mała wstawiona w kanał rodny i czuć główkę. Mam skierowanie na ktg na poniedziałek ale możemy nie dotrwać.
    Na egzamin jedziemy, ale może się skończyć tak, że nawet nie wejdę albo wyjdę szybciej i będziemy pędzić do naszego miasta do szpitala.

Emocje do samego końca :D później wrzucę Wam fotkę, jedziemy po czajnik i parę pierdół.

Jeżowa daj koniecznie znać jak najszybciej, może się zaczyna, bo dzieci się wyciszają przed porodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:57

Lusesita, Rucola, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- jeź! sama jedną nogą już byłam dzis na IP... Agatka na pewno śpi,ale sprawdzić nie zaszkodzi! daj znac jak sytuacja!

Luna- cóż napisać... oby Zuzanna dała Ci chociaż napisać egzamin! ale faktycznie emocji Ci nie brakuje... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 19:16

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Luna! Ale emocje was czekają! Cieszę się, że Zuzia osiągnęła prawie 3 kg - pewnie Ci to trochę uspokoiło głowę! Kiedy by nie chciała wyjść, czekamy z niecierpliwością! To już duża i donoszona przede wszystkim dziewucha!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, odwołuję alarm - w aucie skubana dostała czkawki! Jest niesamowita...

Fozzie Bear, Achia, Siwulec, Bajkaaa, olik321, JustynaG, malka, pilik, KateHawke, Lusesita, Lena21, Rucola, Karma88, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zabrałam się na porządkowanie dokumentów, wszystkie papiery ciążowe wrzucalam jak popadnie do pudła, a teraz są elegancko opisane i posortowane wg kategorii i dat :)

JustynaG, Karma88 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki abyś dotrwała do egzaminu !! :)
    Jezowa daj znać koniecznie :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dobra, odwołuję alarm - w aucie skubana dostała czkawki! Jest niesamowita...
    to moze te nasze dzieci mają dziś taki senny dzień ;)

• Melevis Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja krótko, bo dziewczyny już wszystko napisały przy Stasiu miałam baby bluesa, który trwał zdecydowanie za długo. EMek wysłał mnie do psychologa, pomogło jak jasna cholera, serio!

Jeżowa myślę, że Agatka wycisza się i zbiera siły na poród :) czekamy na wieści!

Luna a to niespodzianka! To szybki egzamin na 5tkę i rodzimy <3

Fozzie, Reset byłam w Biedrze i powoli zaczynam się do Was uśmiechać, bo lampki (żadnej!) nie było. Juro jeszcze podskoczę do drugiej, dużo mniejsza, ale może jednak będzie :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrozumcie mnie źle, ja się ogromnie cieszę ! :) <3 że się zaczyna samo i że nawet tego nie czuje :P ale to straszną ironia losu, takie ryzyko porodu przedwczesnego, tyle problemów, a mimo to szyjka jakoś trzymała. I 2 dni przed egzaminem puściła (no może parę dni przed) :)

A to moje wszystko <3 zaraz będę ją tulić <3 emek przerażony :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b821c702d1d6.jpg

Jeżowa, Achia, Aga9090, Fozzie Bear, Bajkaaa, blue00, Yoselyn82, olik321, pilik, KateHawke, Amal, Lusesita, Rucola, Kaczorka, Karma88, Lunaris, Patrycja20, Emiilka, Bobisia, Nadzieja22, Madzik34 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u Ciebie po prostu nie może być nudno! Twój organizm jest niesamowity :D a Zuzanna prześliczna, zawsze masz takie piękne zdjęcia! No i waga naprawdę zacna!!!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna śliczna waga, mocno kciukam abyście do egzaminu wytrwały!!

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - śliczna jest <3 najważniejsze ze jest wszystko dobrze, będę ściskać kciuki za egzamin ;) żebyś mogła w miarę spokojnie napisać :)

Jezowa - ale apratka mała <3

Veritaserum - a może sprobuj odciągać np. 1-2 razy dziennie pokarm i dać przez butelkę (wtedy będziesz wiedziała ile faktycznie wypija), nie glodzilabym.

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum noworodki karmi się na żądanie a nie co 3h.. tylko to na żądanie powinno być nie rzadziej niż co 3h. Pediatra pewnie zatrzymala się na starych wytycznych (moja mama mówila, że za jej czasów tak było a ona i tak swoje robiła i wykarmiła naszą 3).

Jak liczony był przyrost? W poprzednim tygodniu Ania przybrala? U nas też był jeden tydzień że prawie nie przybrala, to było chyba po 4 tygodniu.

Jak to Kaczorka pisała, musimy wierzyc w swoje cycki i robic swoje, czyli karmić tak czesto jak maluszek woła.

Sprawdzaj w trakcie karmienia czy mała ssie efektywnie czy tylko ciumka, wtedy ewentualnie warto dziecko spróbowac odbić lu rozbudzić (u nas działalo przewijanie) i przystawić ponownie.

Karmisz z 1 czy z 2 piersi? Ja przeszłam na 1, bo mała krótko ssała i bałam się, że nie ściaga odpowiedniej ilosci mleka drugiej fazy.

JustynaG, Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie... Jeszcze nie zdecydowałam czy pójdę po pomoc bo nie wiem czy to depresja po porodzie czy od zachowania emka... Także zobaczymy co z tego wyjdzie jedynie to proszę was o zrozumienie moich dziwnych postów...

Lena trzymam kciuki by poród zaczął się nie wcześniej niż po wyjściu z egzaminu :)

Dziewczyny co do sennosci dzieci to jednak szpital przez cały 3 trymestr miał ten plus że wystarczyła chwilą i już położne podlaczaly ktg :)

Tak btw czujecie ironię że tak to esotiq ma często promocje ale akurat nie jak ja potrzebuje wydać na kilka stanikow...
    A tak w ogóle to muszę kupić kurtkę jesienna bo nie mam i kombinuje gdzie kupić bo galerie odpadają bo u mnie nie ma w mieście a wypad do galeri to conajmniej 3-4 godz a na tyle nie zostawię Zosi a jej tymbardziej nie wezmę...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ