X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mąż zaraz będzie, niech się z nim użera. A niby człowiek z polecenia. Już pewnie z ogłoszenia bym kogoś lepszego sama znalazła.
    albo sama byś to lepiej naprawiła...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A ja dziś mało co czuje Oskara. Dosłownie pojedynczego kopniaka sprzedał jeśli to był on
    .pukam w brzuch, leżę na lewym boku i czekam na swojego męża. Ma mi przynieść coś słodkiego,bo przecież się pilnuje i nie mam nic w domu. Jeśli on go nie obudzi (a często jest tak,że jak on wraca to Oski daje znać że wszystko z nim w porządku) to co?pierwszy raz IP? Coś czuję, że ten 3 trymestr będzie stresujący. No bo jeszcze przecież ma trochę miejsca, a nie że nagle te ruchu będą słabsze- to to chyba grubo po30tyg nie?
    A jeszcze siostra napisała smsma co na migrenę w ciąży.czy ona nie ma internetu??? Chyba zresztą jej pisałam już wcześniej że tylko paracetamol można,to co się głupio pyta :/
    U mnie młoda też spokojna w dzień i dopiero nad ranem się wierci. Doktorka mi powiedziała że skoro mam malo wód to to normalne że dziecko ma mało miejsca.
    A, i teraz mam często tak, że nie czuję njc brzuchem, ale jak leżę z ręką na brzuchu to cośtam czuję.
    Jakbyś się dalej denerwowała to wpadnij do mnie po detektor :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    albo sama byś to lepiej naprawiła...
    Możliwe. Wychowując się w domu bez ojca ja byłam "ta techniczna"- od kabelków, podłączeń, sprawdzania sprzętów itp itd. tylko kurcze hydrauliki jakoś nie ogarnęłam...ale może zaraz faktycznie zajrzę o co tam może chodzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- jak Twix nie pomoże, to będę dzwonić do Ciebie!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, nie ma teraz promocji. Jak dostanę smsa to dam znać.

A ja lecę do koleżanek na plotki. :-)

Achia, Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spluczki, to pewnie taka linka albo spadła, albo się złamała (koszt nowej ok 10 zl)

Btw u mnie w domu to ja głównie jestem od napraw, w aucie tak samo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:02

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Co do spluczki, to pewnie taka linka albo spadła, albo się złamała (koszt nowej ok 10 zl)

Btw u mnie w domu to ja głównie jestem od napraw, w aucie tak samo....
    serio? to od czego jest Twój emek. Sprzątasz, gotujesz, rodzisz i ogarniasz dzieci a do tego wszystko naprawiasz?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie kamieniem mogla spluczka zajsc.
    Nam tez sie tak robilo a jak nie mielismy na wymiane na zapasie to raz wyczyscilismy porzadnie i dziala do tej pory. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow podziwiam Was dziewczyny, że ogarniecie takie naprawy w domu :)

Bajeczko naprawdę może pomysl o chociaż jednym spotkaniu z psychologiem, bo martwię się o Ciebie :( powinnaś się cieszyć z macierzyństwa kochana. A on Ci pomoże i tak będzie :* mimo wszystkich trudów będziesz zadowolona z każdego dnia i uśmiechnięta

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    serio? to od czego jest Twój emek. Sprzątasz, gotujesz, rodzisz i ogarniasz dzieci a do tego wszystko naprawiasz?
    Dzisiaj to jestem zdania, że on jest od wkurwiania mnie! A przepraszam! I od tarcia chrzanu

Rucola lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dziś od rana byłam na badaniach. Był wyjątkowy tłum ludzi w laboratorium, ale ja się dobrze czułam, nigdzie nie spieszyłam więc grzecznie stanęłam na końcu kolejki. Już po chwili naprawdę starsza para przede mną zaczęła mnie przepuszczać, a mi aż było głupio i początkowo się opierałam - na to inni ludzie z kolejki zaczęli się odzywać, że mam iść do przodu - pierwszy raz mnie spotkała taka sytuacja i chyba aż buraka spaliłam :P

Potem do samego pobrania też mnie wszyscy przepuścili, strasznie to miłe, ale aż nie jestem przyzwyczajona do takich zachowań :P

A wyniki wszystkie ładne! Mocz czysty, morfologia w porządku i nawet hemoglobina mi ładnie wzrosła :) W poniedziałek mamy wizytę, już jestem bardzo ciekawa, co u tej naszej Tosi słychać <3

BAJKA przykro się Ciebie czyta :( Dziewczyny dobrze radzą z psychologiem :*

JustynaG, Achia, Karma88, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, pilik, Lusesita, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, myślę, że przez napięcia z eMkiem jest Ci cieżko.. takie ciągłe ciche dni męczą i psychicznie i fizycznie, lepiej reagowac np. jak Fozzie, mega wkurwieniem, bo nie dusi sie emocji.. ale ja też jestem z tych, które gryza sie takimi sytuacjami od środka.

Jeśli czujesz, że chcialabyś porozmawiac ze specjalista to nie bój i nie wstydź sie tego, bo naprawdę może pomóc.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Justyna co do ulewanie może by się u Was zagęszczacz sprawdził? O ile problem nie minie.
    Pilik, o jakich zagęszczaczach mówisz?
    Jeżowa wrote:
    Odebrałam pieluszkę bambusową z Empiku (firmy Texpol) i naprawdę polecam! Jest ekstra - nie za gruba, nie za cienka, bardzo przyjemna w dotyku i w ogóle. Chciałam porównać do tego otulacza-mgiełki z Lullalove, ale jednak to zupełnie dwa różne produkty. Tamten otulacz z Lullalove jest bardzo elastyczny i faktycznie da się nim ciasno otulić dzidzię, tutaj ta pieluszka raczej się nie nada do tego celu (zwłaszcza, że kupiłam mniejszą, 75x75cm). Ale ogólnie jest ktoś szuka dobrej pieluszki bambusowej to polecam - polski producent, jeśli dla kogoś ma to znaczenie :)

Jeżowa, jeśli się postarasz to dasz radę otulić tą pieluszką 3kg dzieciątko :)
    Zgadzam się, że pieluszka jest świetna ale od razu powiem - nie wchłania tak dobrze jak tetra. Słabo się sprawdzi przy ulewaniu ale już do okrycia dzieciątka - super!
    Achia wrote:
    A jeszcze siostra napisała smsma co na migrenę w ciąży.czy ona nie ma internetu??? Chyba zresztą jej pisałam już wcześniej że tylko paracetamol można,to co się głupio pyta :/
    Achia, to może na tego typu smsy odpisuje "wiesz co... nie miałam migreny w ciąży. Musisz to skonsultować z lekarzem"

Admiralka gratuluję dobrych wyników. Super, że spotkało Cię tyle miłego w laboratorium :)

Dziewczyny, melduję się po wizycie położnej. Aneczka ładnie przybiera, waży już 4015g. Jeśli takie gwałtowne ulewanie będzie się przeciągało to mam się udać do pediatry. Ale jeśli to były pojedyncze zdarzenia (a mała przybiera na wadze, moczy pieluszki, robi kupki) to nie ma co się przejmować.
    Póki co, wróciłam do butelki Avent i będę obserwować czy jest lepiej.
    No i położna się śmiała, że byłaby bardzo zaskoczona gdybym nie witała jej z wtuloną we mnie Anią.
    No ale kim ja jestem by odmawiać mojej córeczce bliskości?

Karma88, KateHawke, Achia, Luna1993, admiralka, pilik, Lusesita, Lena21, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko idz do psychologa to pomoże. Spojrzy na wszystko z dystansem

U nas dzis zielone kupki. To możliwe że przyczyną jest duża ilość warzyw ktora jen od wczoraj? Do tego zasmakowała mi miętą z miodem i tez racze się nią

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka- gratuluję dobrych wyników!:)
    Justyna- możliwe że tak zacznę jej odpisywać, tylko akurat ona wie,że migreny męczyły mnie przed ciążą i w ciąży też :p chwilowo zignorowałam smsa, w końcu nie muszę mieć tel przy tyłku cały czas prawda?a co do zagęszczacza- koleżanka miała taki problem ze swoją córeczką. Kupowała bodajże w aptece. Mogę zapytać jaki jej się sprawdził jak chcesz.

Luna- zaraz wizyta tak? Kciuki! <3

Dziewczyny, jesteście nieocenione! Nawet wiecie co może być nie tak ze spłuczką!Skończyło się na tym, że mąż wrócił i spłuczka nagle zaczęła działać jak trzeba- więc obserwujemy,bo on już wybył na masaże. Oskar się przebudził i dał parę solidnych kopniaków, powyginał śmiało ciało- a ledwo za ojcem zamknęły się drzwi poszedł chyba dalej spać .. ciekawe czy mu tak zostanie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:20

JustynaG, Karma88 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, poszperałam w necie i znalazłam.
    Na razie obserwujemy małą, zobaczymy czy będzie tak źle jak rano czy jednak to wina butelki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie co robić jestem podłamana.
    Wróciliśmy z wizyty u pediatry Ania za mało przybiera ok 23 g na dzień. Pediatra mówi że to dlatego że pozwalam na wiszenie na piersi. Jej zalecenie to karmienie co 3h. Nie wiem fo robic bo przecież Ania mi tyle nie wytrzyma :( dodatkowo dostaliśmy skierowanie do neurologa bo leci na prawą stronę za bardzo.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko zgadzam się z opinią dziewczyn. Poszukaj psychologa, obiecuję, że poczujesz się lepiej. Nawet, jeśli nie zdiagnozuje u Ciebie depresji poporodowej, to taka rozmowa może zdziałać cuda. Zdrowie psychiczne jest równie ważne jak fizyczne, a tylko dlatego, że nie można zrobić prostego badania, w stylu "morfologii mózgu" to ludzie to zdrowie zaniedbują. Wydaje mi się, że jeśli otrzymałabyś taką pomoc, to byłoby Ci po prostu łatwiej radzić sobie z codziennością. Nie jesteś gorsza, słabsza, mniej poradna od innych mam - po prostu potrzebujesz dodatkowej stymulacji, by poczuć się ponownie w 100% sobą.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja nie rozumiem, skoro mało przybiera to macie jej ograniczyć pierś? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że co 3 godziny będzie efektywniej ssała... Ale to tylko takie moje głośne myślenie, ale gdyby przyszła do mnie dziś położna i kazała Małego karmić co 3 to kazałbym jej spadać. Jak takiemu Maleństwu odmawiać bliskości? Nie kumam tego podejscia

Nadzieja22, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uczciwie Wam napiszę, że ja powoli będę chciała wprowadzać jakiś harmonogram, ale malutkimi kroczkami żeby Mały tego nie odczuł, ale żeby miał jakieś rytm dnia. Myślę, że to będzie dla Niego korzystne

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ