Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Mąż zaraz będzie, niech się z nim użera. A niby człowiek z polecenia. Już pewnie z ogłoszenia bym kogoś lepszego sama znalazła.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:A ja dziś mało co czuje Oskara. Dosłownie pojedynczego kopniaka sprzedał jeśli to był on
.pukam w brzuch, leżę na lewym boku i czekam na swojego męża. Ma mi przynieść coś słodkiego,bo przecież się pilnuje i nie mam nic w domu. Jeśli on go nie obudzi (a często jest tak,że jak on wraca to Oski daje znać że wszystko z nim w porządku) to co?pierwszy raz IP? Coś czuję, że ten 3 trymestr będzie stresujący. No bo jeszcze przecież ma trochę miejsca, a nie że nagle te ruchu będą słabsze- to to chyba grubo po30tyg nie?
A jeszcze siostra napisała smsma co na migrenę w ciąży.czy ona nie ma internetu??? Chyba zresztą jej pisałam już wcześniej że tylko paracetamol można,to co się głupio pyta
A, i teraz mam często tak, że nie czuję njc brzuchem, ale jak leżę z ręką na brzuchu to cośtam czuję.
Jakbyś się dalej denerwowała to wpadnij do mnie po detektor -
nick nieaktualnyRucola wrote:albo sama byś to lepiej naprawiła...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:Co do spluczki, to pewnie taka linka albo spadła, albo się złamała (koszt nowej ok 10 zl)
Btw u mnie w domu to ja głównie jestem od napraw, w aucie tak samo....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ewentualnie kamieniem mogla spluczka zajsc.
Nam tez sie tak robilo a jak nie mielismy na wymiane na zapasie to raz wyczyscilismy porzadnie i dziala do tej pory.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyWow podziwiam Was dziewczyny, że ogarniecie takie naprawy w domu
Bajeczko naprawdę może pomysl o chociaż jednym spotkaniu z psychologiem, bo martwię się o Ciebiepowinnaś się cieszyć z macierzyństwa kochana. A on Ci pomoże i tak będzie :* mimo wszystkich trudów będziesz zadowolona z każdego dnia i uśmiechnięta
-
Hej
Ja dziś od rana byłam na badaniach. Był wyjątkowy tłum ludzi w laboratorium, ale ja się dobrze czułam, nigdzie nie spieszyłam więc grzecznie stanęłam na końcu kolejki. Już po chwili naprawdę starsza para przede mną zaczęła mnie przepuszczać, a mi aż było głupio i początkowo się opierałam - na to inni ludzie z kolejki zaczęli się odzywać, że mam iść do przodu - pierwszy raz mnie spotkała taka sytuacja i chyba aż buraka spaliłam
Potem do samego pobrania też mnie wszyscy przepuścili, strasznie to miłe, ale aż nie jestem przyzwyczajona do takich zachowań
A wyniki wszystkie ładne! Mocz czysty, morfologia w porządku i nawet hemoglobina mi ładnie wzrosłaW poniedziałek mamy wizytę, już jestem bardzo ciekawa, co u tej naszej Tosi słychać
BAJKA przykro się Ciebie czytaDziewczyny dobrze radzą z psychologiem :*
JustynaG, Achia, Karma88, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, pilik, Lusesita, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Bajeczko, myślę, że przez napięcia z eMkiem jest Ci cieżko.. takie ciągłe ciche dni męczą i psychicznie i fizycznie, lepiej reagowac np. jak Fozzie, mega wkurwieniem, bo nie dusi sie emocji.. ale ja też jestem z tych, które gryza sie takimi sytuacjami od środka.
Jeśli czujesz, że chcialabyś porozmawiac ze specjalista to nie bój i nie wstydź sie tego, bo naprawdę może pomóc. -
pilik wrote:Justyna co do ulewanie może by się u Was zagęszczacz sprawdził? O ile problem nie minie.
Jeżowa wrote:Odebrałam pieluszkę bambusową z Empiku (firmy Texpol) i naprawdę polecam! Jest ekstra - nie za gruba, nie za cienka, bardzo przyjemna w dotyku i w ogóle. Chciałam porównać do tego otulacza-mgiełki z Lullalove, ale jednak to zupełnie dwa różne produkty. Tamten otulacz z Lullalove jest bardzo elastyczny i faktycznie da się nim ciasno otulić dzidzię, tutaj ta pieluszka raczej się nie nada do tego celu (zwłaszcza, że kupiłam mniejszą, 75x75cm). Ale ogólnie jest ktoś szuka dobrej pieluszki bambusowej to polecam - polski producent, jeśli dla kogoś ma to znaczenie
Jeżowa, jeśli się postarasz to dasz radę otulić tą pieluszką 3kg dzieciątko
Zgadzam się, że pieluszka jest świetna ale od razu powiem - nie wchłania tak dobrze jak tetra. Słabo się sprawdzi przy ulewaniu ale już do okrycia dzieciątka - super!
Achia wrote:A jeszcze siostra napisała smsma co na migrenę w ciąży.czy ona nie ma internetu??? Chyba zresztą jej pisałam już wcześniej że tylko paracetamol można,to co się głupio pyta
Admiralka gratuluję dobrych wyników. Super, że spotkało Cię tyle miłego w laboratorium
Dziewczyny, melduję się po wizycie położnej. Aneczka ładnie przybiera, waży już 4015g. Jeśli takie gwałtowne ulewanie będzie się przeciągało to mam się udać do pediatry. Ale jeśli to były pojedyncze zdarzenia (a mała przybiera na wadze, moczy pieluszki, robi kupki) to nie ma co się przejmować.
Póki co, wróciłam do butelki Avent i będę obserwować czy jest lepiej.
No i położna się śmiała, że byłaby bardzo zaskoczona gdybym nie witała jej z wtuloną we mnie Anią.
No ale kim ja jestem by odmawiać mojej córeczce bliskości?Karma88, KateHawke, Achia, Luna1993, admiralka, pilik, Lusesita, Lena21, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdmiralka- gratuluję dobrych wyników!
Justyna- możliwe że tak zacznę jej odpisywać, tylko akurat ona wie,że migreny męczyły mnie przed ciążą i w ciąży też :p chwilowo zignorowałam smsa, w końcu nie muszę mieć tel przy tyłku cały czas prawda?a co do zagęszczacza- koleżanka miała taki problem ze swoją córeczką. Kupowała bodajże w aptece. Mogę zapytać jaki jej się sprawdził jak chcesz.
Luna- zaraz wizyta tak? Kciuki!
Dziewczyny, jesteście nieocenione! Nawet wiecie co może być nie tak ze spłuczką!Skończyło się na tym, że mąż wrócił i spłuczka nagle zaczęła działać jak trzeba- więc obserwujemy,bo on już wybył na masaże. Oskar się przebudził i dał parę solidnych kopniaków, powyginał śmiało ciało- a ledwo za ojcem zamknęły się drzwi poszedł chyba dalej spać .. ciekawe czy mu tak zostanie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:20
JustynaG, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Achia, poszperałam w necie i znalazłam.
Na razie obserwujemy małą, zobaczymy czy będzie tak źle jak rano czy jednak to wina butelki. -
nick nieaktualnyDziewczyny doradzcie co robić jestem podłamana.
Wróciliśmy z wizyty u pediatry Ania za mało przybiera ok 23 g na dzień. Pediatra mówi że to dlatego że pozwalam na wiszenie na piersi. Jej zalecenie to karmienie co 3h. Nie wiem fo robic bo przecież Ania mi tyle nie wytrzymadodatkowo dostaliśmy skierowanie do neurologa bo leci na prawą stronę za bardzo.
-
Bajeczko zgadzam się z opinią dziewczyn. Poszukaj psychologa, obiecuję, że poczujesz się lepiej. Nawet, jeśli nie zdiagnozuje u Ciebie depresji poporodowej, to taka rozmowa może zdziałać cuda. Zdrowie psychiczne jest równie ważne jak fizyczne, a tylko dlatego, że nie można zrobić prostego badania, w stylu "morfologii mózgu" to ludzie to zdrowie zaniedbują. Wydaje mi się, że jeśli otrzymałabyś taką pomoc, to byłoby Ci po prostu łatwiej radzić sobie z codziennością. Nie jesteś gorsza, słabsza, mniej poradna od innych mam - po prostu potrzebujesz dodatkowej stymulacji, by poczuć się ponownie w 100% sobą.
-
Veritaserum ja nie rozumiem, skoro mało przybiera to macie jej ograniczyć pierś? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że co 3 godziny będzie efektywniej ssała... Ale to tylko takie moje głośne myślenie, ale gdyby przyszła do mnie dziś położna i kazała Małego karmić co 3 to kazałbym jej spadać. Jak takiemu Maleństwu odmawiać bliskości? Nie kumam tego podejscia
Nadzieja22, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ale uczciwie Wam napiszę, że ja powoli będę chciała wprowadzać jakiś harmonogram, ale malutkimi kroczkami żeby Mały tego nie odczuł, ale żeby miał jakieś rytm dnia. Myślę, że to będzie dla Niego korzystne#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021