Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agulineczka ja też w grudniu a wyprałam wszystko w sierpniu, we wrześniu prasowałam. Lubię mieć wszystko wcześniej i nie wiedziałam czy mi się potem będzie chciało jak będę ogromna
Luna ostatnie chwile z brzusiem
Rucola ja bym ten dekolt na plecy założyła... tylko wtedy ciężko cycka wyjąćblue00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola Lewek jest rozkoszny
Już nie wierzę w szybki poród, a te bóle mam od wielu wielu tygodni, teraz się niby nasilają w nocy, ale nie sądzę. Mam przeczucie, że Dominiś wyjdzie pierwszy, a za nim Natalkajak mycie okien nie pomogło, spacery po tylu tygodniach leżenia to tej mojej szyjki nic nie ruszy. Może w piątek na ktg coś się wyjaśni, jak nie to muszę umawiać wizytę na przyszły tydzień. Gin będzie w szoku
Jak się czujecie Kate, Emilka?
Takie samo zdjęcie zrobiliśmy w dniu, kiedy pojechałam rodzić Tosie, więc może będzie miało moc sprawczą.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Rucola moje cycki nigdy nie będą tak wyglądać
chyba, że nam mąż fundnie
Lunka czekamyyyyyyyy
W nawiązaniu do Alie zrobiłam wczoraj zamówienie z okazji rocznicy rozpoczęcia szczęśliwego cyklukażdy powód jest dobry
Jeżowa, Lunaris, lamka, JustynaG, Luna1993, Karma88, Rucola, KateHawke, olik321, summer86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
To oczekiwanie, która zacznie rodzić, jako pierwsza jest mega ekscytujące
i też mam przeczucie, że wbrew pozorom pierwsza nie urodzi Luna, ja obstawiam za to Kate
oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, ale fajnie sobie pozgadywać
Luna słodkie zdjęcie
Agulineczka no jestem właśnie realistką, że Malutkiej nie będzie wygodnie w sukienkach na początku, więc też najwięcej mam od 68 cmzresztą większość z nich była w paczce z allegro, sama aż tylu bym nie kupiła
Lena każdy powód jest dobry! A datę "ostatniej miesiączki" powtarza się w ciąży tak często, że to faktycznie zaczyna być dobrze pamiętana datano i jaka szczęśliwa! A co kupiłaś?
My lecimy po zakupy... Nie mam tutaj blisko Biedronki, więc przeżywam trochę żałobęja to takie biedronkowe dziecko jestem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 09:54
Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Malka dajesz mi nadzieję na niedzielę. Czeka nas wyjazd do Gdyni...
Polanicę jakoś przeżyliśmy. Wczoraj wróciliśmy. I był 1 postój... po 10min od wyjazdu. Zaliczona galeria w Kłodzku bo młody nie chciał współpracować.
Droga zajmuje mniej niż 2h a jechaliśmy od 11:10-14:00...
Ogarnia mnie panika przed dłuższą trasą.
Dzisiaj miałam mieć endo. I co? Przyjeżdżamy a tam pusto. Ponoć wysłany był sms 13.09 żeby przełożyć wizytę- pomyliła pielęgniarka nr= nic nie wiedziałam... dzwoniłam wczoraj potwierdzić wizytę, ktoś odkładał słuchawkę= dostałam dzisiaj opr że nie potwierdziłam wizyty...
Jeszcze ciągneliśmy młodego na śpiocha bo się uparłam żeby pojechać z nim. Chcę aby zobaczyła go endo ze względu na tą (nie)hipotrofię. I wyszła jedna wielka dupa.
Jutro mamy badanie słuchu w Opolu. 2tyg temu dzwonili z przeniesieniem wizyty na 1go gdzie mówię że nas nie ma. Oddzwonią. Wczoraj pół dnia się dobijałam i nikt nie raczył odebrać. Dzisiaj M dzwoni i co? Wizyta przeniesiona z 9 na 11... pojechalibyśmy o 8 i koczowali do 11.
Od rana jedno wielkie JPRDL...
Młody chodzi spać po 1 i o 5 ma pobudkę a potem nie można go do 11 dobudzić bo jest nerw.
Kupiłam śpiworek na teraz, bo w Polanicy było zimno. Na Gdynię chciałam mieć.
Mamy taki jak w linku w jodełkę i jest KOLOSALNY...
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6958507477
Jak któraś chce to mogę zrobić fotę w gondoli. W sumie nie jestem zadowolona bo hula wiatr w nim... będzie trzeba dopychać kocem. A młody jeszcze i tak topi się w samej gondoli. Jest po prostu ten śpiwór za szeroki a wymiar mały mimo wszystko.
Ale że ma to być przejściowy to za tą kasę zostawiam. Szukam puchowego.
I to zapięcie nad głową tragiczne. Lepsze będzie na gumce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:05
-
agulineczka wrote:Hej dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty!
Jeżowa bardzo ładna sesja!No a kolekcja sukienek pokaźna. Ja póki co kupilam 2 szt i to na 74. Myślę, ze wcześniej będzie Małej niewygodnie w sukience.
Już by sie mogły zacząć wyprzedaże kolekcji zimowej...a to jeszcze tyle czasu
Dziewczyny na podobnym etapie co ja, prałyście już ubranka? Ja jeszcze nie zaczęłam i zastanawiam się czy to dobry moment czy jeszcze trochę poczekać? Termin mam jakoś na połowę listopada.
Ja prałam wcześniej i później bardzo się cieszyłam, bo musiałam leżeć przez szyjkę -
Wróciłam z łowów w ciuchu. Za zawrotne 10zł kupiłam z 5 czy 6 rzeczy. Jutro wrzucę po praniu, bo jeszcze mama dziś chce zapolować. Zobaczymy co przywiezie.
Aniu fajnie, że się odzywasz.A bardzo podobne śpiworki wczoraj oglądałam. Kupiłam ostatecznie taki cały szary:
https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-gondola-spiwor-4w1-cieply-i7585866816.html
i do tego do wózka:
https://allegro.pl/mufka-mufki-ocieplana-rekawica-na-wozek-dzieciecy-i7588397096.html
Zobaczymy czy się sprawdzi to wszystko.
Co do kolejności dziewczyn to obstawiam: Kate/Luna/Emilka.
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Ja po kiepskiej nocy i niewyspanie, sprzatnelam kuchnie, pomylam podłogi i teraz jem śniadanie.
Mała śpi i jak w stanie to mam w planach ruszyć do galerii handlowej.
Z eMkiem staram się gadać tylko służbowo, żadnych zażyłości. Niech odczuje mój gniew.
Dziś rano zajrzał do sypialni i pyta Co, ciężka noc?
A ja tylko w duchu pomyślałam, że mogłoby w jakiś magiczny sposób spać mu na głowę kowadlo albo fortepian.
Ide sie ogarniac poki mala śpi.
A tak ba marginesie, to dalej ma gluty. Na moje, to alergiczne. Boli mnie To, ale rozważam opcja przejścia na Nutramigen, bo nie wiem już co mam jeść żeby było dobrze. I tak mało jem.
Ze słoiczków dostała marchewkę i marchewkę z ziemniakiem więc to raczej nie to.
Wysypki brak na szczęście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:33
-
lamka wrote:Rucola ja się na taką na pewno prędko po ciąży nie odważę, bo jestem realistką i raczej sylwetka mi na to nie pozwoli.
i gdzie tu stanik schować?
lamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMy w końcu dorośliśmy do smoczków Lovi tak, że w miarę jest czym oddychać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3ecf93d0bee.jpg
Najpierw były Nuk dla wcześniaków ale coś nie chciał ssać. Z gratisów miałam TT i chętnie je chwycił. Od miesiąca tak go swędzą dziąsła, że gryzie wszystko. TT są śliskie i przy gryzie wyskakują z buzi.
Chwilę temu dostał Lovi i pierwszy raz sam usnął w łóżku! Lovi ma wypustki na silikonie i chyba lepiej je gryźć. Zobaczymy czy podpasują. Smoczek i tak od święta jest więc na nic większego nie liczę...
Ech nie ma się na nic wpływu. Miałam ochotę na szybki koniec kp- młody nie daje za wygraną. Ma radarek w nosie i byle go wezmę na ręce tak się wywija aż zjedzie do cycka...
Chciałam smoczki na uspokojenie- mam antysmoczkowe dziecko...
Chciałam chodzić na długie 3h spacery- boję się wyjść na spacer bo jest tragedia po 15min...
Dopiero po porodzie wszystko wychodzi i z ciążowych planów i marzeń zostały wspomnienia
Dlatego dziewczyny nie ma się na co nastawiać i nawet taka pedantka jak ja musiała schować dumę, bo nic nie jest po jej myśli.
Rucola łączę się w bólu jedzenia nie o czasie i ubikacji. Ja zginę już całkiem jak M pojedzie... my ciągle jemy na raty wszystko. Ja jem- on go pilnuje. Potem na odwrót.Yoselyn82, Patrycja20, Achia, moniśka..., Madzik34, Lunaris, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka, KateKum, Rucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Rucola piekny Lewcio z rana
Jezowa nie widzialam zdjec z sesji, nie zdazylam, ale na pewno wygladalas super
Luna ale sliczne zdjecie z tatusiempewnie twoje godzina "zero" zbliza sie wielkimi krokami
Morusek i Achia kciuki za wizyty
Rucola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aniu- urzekł mnie smoczek z marynarskim motywem, który w Waszym przypadku jest taaaaaak trafiony!
Ślicznie!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyZdaje się, że jutro zaczynamy ósmy miesiąc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9f5eae903c2.jpg
Lusesita współczuję Ci tej sytuacji z emkiem, może warto byłoby zrobić awanturę i oczyścić atmosferę?Achia, Aga9090, Siwulec, Fozzie Bear, olik321, KateHawke, Yoselyn82, Jeżowa, Rucola, Karma88, JustynaG, malka, Madzik34, Lunaris, Patrycja20, Kaczorka, Izape_91, Nadzieja22, Lena21, Lusesita, Emiilka, KateKum, Bajkaaa, blue00, Luna1993, -Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Niestety w gabinecie nie było USG, więc tylko samolot i sprawdzenie tętna. Infekcji brak, szyjka w porządku, tętno ok. Ale po zebraniu wywiadu( że długie starania, krwiak, epizod z szyjką) mam włączyć ponownie duphaston i oczywiście brać magnez.i się nie przemęczac. Mówi że lepiej dmuchać na zimne,bo na poród jest za wcześnie. Aczkolwiek nie potrafilam jej powiedzieć czy czułan skurcze w stylu pojawia się i puszcza co mi zasugerowała. Dla mnie to bardziej twardnienia tylko były takie ogólne. I zakaz współżycia :p co i tak czynimy. Dała skierowanie na USG szyjki, udało się na jutro umówić, to zobaczymy co powie lekarz , czy na pewno ten duphaston brać
A w poczekalni była pani w ciąży, zgrabna jak cholera a też rodzi w grudniu,że starszym synkiem i mówiła,że jej pierworodny w ogóle nie spał w dzień. Od saaameego początku.
Edit- Lamka jaki zgrabny brzuszekpiękny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:46
lamka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Od rana próbuję napisać i jakoś cały czas coś mnie zajmuje.
Jeżowa cudna sesja!przepięknie wyglądacie
(a sukienek dla Nat mam tyle samo
)
Rucola Lewcio jest tak słodki że można dostać cukrzycy z takiej ilości słodkości
Luna zdjecie z brzuszkiem jest magiczne! Aż sama nabrałam ochoty na takie zdjęcie
Ania Twój świat obrócił się do góry nogami. Ale jak widzę spokój na buzince Twojego synka to widać że jesteś super mamą. Dla niego to co robisz jest wspaniałe i on cię za to bardzo kochaa idealny nie jest nikt - ty też nie musisz
Morusek, Achia kciuki za wizyty! &&&
Lusesita jak czytam że miałaś kiepską noc, nie spałaś a rano zrobiłaś tyle rzeczy to na prawdę podziwiama eMek niech poczuje gniew żony-matki
Karma uwielbiam takie zakupy! Ja kiedyś takie ala rampersy i sukienkę kupiłam za 3zł
Lena na zakupy Każdy powód jest dobrypochwal się potem łupami
I mam nadzieję że się spełnią wasze zakłady i rozpakuję się pierwszabo tu cisza jak makiem zasiał jeśli chodzi o objawy. Wczoraj sprzątanie, piłka i herbatka z liści a noc spokojna jak zwykle...
Luna, Emilka, Jeżowa nie macie wrażenia że nam na suwaczku mijają dni a innym dziewczynom tygodnie? Ja się czuję jakbym już miesiąc była na tym tygodniua tu dziewczyny wskakują w ostatnie miesiące jedna po drugiej
Edit: Lamka jaką ty zgrabniutka jesteś!piękny brzusio!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:44
Rucola, Jeżowa, Karma88, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość