WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja się na taką na pewno prędko po ciąży nie odważę, bo jestem realistką i raczej sylwetka mi na to nie pozwoli. :-D i gdzie tu stanik schować?

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna może coś się kręci ? :) myśle, że córeczka posłucha tatusia :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja też w grudniu a wyprałam wszystko w sierpniu, we wrześniu prasowałam. Lubię mieć wszystko wcześniej i nie wiedziałam czy mi się potem będzie chciało jak będę ogromna :P

Luna ostatnie chwile z brzusiem <3

Rucola ja bym ten dekolt na plecy założyła... tylko wtedy ciężko cycka wyjąć :D

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bolą plecy i brzuch jak na @ to tylko patrzeć jak ruszy maszyna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Lewek jest rozkoszny <3

Już nie wierzę w szybki poród, a te bóle mam od wielu wielu tygodni, teraz się niby nasilają w nocy, ale nie sądzę. Mam przeczucie, że Dominiś wyjdzie pierwszy, a za nim Natalka :) jak mycie okien nie pomogło, spacery po tylu tygodniach leżenia to tej mojej szyjki nic nie ruszy. Może w piątek na ktg coś się wyjaśni, jak nie to muszę umawiać wizytę na przyszły tydzień. Gin będzie w szoku :D

Jak się czujecie Kate, Emilka?

Takie samo zdjęcie zrobiliśmy w dniu, kiedy pojechałam rodzić Tosie, więc może będzie miało moc sprawczą.

Emiilka lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moje cycki nigdy nie będą tak wyglądać :D chyba, że nam mąż fundnie :)

Lunka czekamyyyyyyyy ;)

W nawiązaniu do Alie zrobiłam wczoraj zamówienie z okazji rocznicy rozpoczęcia szczęśliwego cyklu :D każdy powód jest dobry

Jeżowa, Lunaris, lamka, JustynaG, Luna1993, Karma88, Rucola, KateHawke, olik321, summer86, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczekiwanie, która zacznie rodzić, jako pierwsza jest mega ekscytujące :D i też mam przeczucie, że wbrew pozorom pierwsza nie urodzi Luna, ja obstawiam za to Kate :) oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, ale fajnie sobie pozgadywać :)

Luna słodkie zdjęcie <3

Agulineczka no jestem właśnie realistką, że Malutkiej nie będzie wygodnie w sukienkach na początku, więc też najwięcej mam od 68 cm :) zresztą większość z nich była w paczce z allegro, sama aż tylu bym nie kupiła :D

Lena każdy powód jest dobry! A datę "ostatniej miesiączki" powtarza się w ciąży tak często, że to faktycznie zaczyna być dobrze pamiętana data :) no i jaka szczęśliwa! A co kupiłaś? :D

My lecimy po zakupy... Nie mam tutaj blisko Biedronki, więc przeżywam trochę żałobę :P ja to takie biedronkowe dziecko jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 09:54

Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Malka dajesz mi nadzieję na niedzielę. Czeka nas wyjazd do Gdyni...
    Polanicę jakoś przeżyliśmy. Wczoraj wróciliśmy. I był 1 postój... po 10min od wyjazdu. Zaliczona galeria w Kłodzku bo młody nie chciał współpracować.
    Droga zajmuje mniej niż 2h a jechaliśmy od 11:10-14:00...
    Ogarnia mnie panika przed dłuższą trasą.

Dzisiaj miałam mieć endo. I co? Przyjeżdżamy a tam pusto. Ponoć wysłany był sms 13.09 żeby przełożyć wizytę- pomyliła pielęgniarka nr= nic nie wiedziałam... dzwoniłam wczoraj potwierdzić wizytę, ktoś odkładał słuchawkę= dostałam dzisiaj opr że nie potwierdziłam wizyty...
    Jeszcze ciągneliśmy młodego na śpiocha bo się uparłam żeby pojechać z nim. Chcę aby zobaczyła go endo ze względu na tą (nie)hipotrofię. I wyszła jedna wielka dupa.

Jutro mamy badanie słuchu w Opolu. 2tyg temu dzwonili z przeniesieniem wizyty na 1go gdzie mówię że nas nie ma. Oddzwonią. Wczoraj pół dnia się dobijałam i nikt nie raczył odebrać. Dzisiaj M dzwoni i co? Wizyta przeniesiona z 9 na 11... pojechalibyśmy o 8 i koczowali do 11.
    Od rana jedno wielkie JPRDL...

Młody chodzi spać po 1 i o 5 ma pobudkę a potem nie można go do 11 dobudzić bo jest nerw.

Kupiłam śpiworek na teraz, bo w Polanicy było zimno. Na Gdynię chciałam mieć.
    Mamy taki jak w linku w jodełkę i jest KOLOSALNY...
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6958507477

Jak któraś chce to mogę zrobić fotę w gondoli. W sumie nie jestem zadowolona bo hula wiatr w nim... będzie trzeba dopychać kocem. A młody jeszcze i tak topi się w samej gondoli. Jest po prostu ten śpiwór za szeroki a wymiar mały mimo wszystko.
    Ale że ma to być przejściowy to za tą kasę zostawiam. Szukam puchowego.
    I to zapięcie nad głową tragiczne. Lepsze będzie na gumce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:05

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty!

Jeżowa bardzo ładna sesja! :) No a kolekcja sukienek pokaźna. Ja póki co kupilam 2 szt i to na 74. Myślę, ze wcześniej będzie Małej niewygodnie w sukience.
    Już by sie mogły zacząć wyprzedaże kolekcji zimowej... ;) a to jeszcze tyle czasu ;)

Dziewczyny na podobnym etapie co ja, prałyście już ubranka? Ja jeszcze nie zaczęłam i zastanawiam się czy to dobry moment czy jeszcze trochę poczekać? Termin mam jakoś na połowę listopada.

Ja prałam wcześniej i później bardzo się cieszyłam, bo musiałam leżeć przez szyjkę

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania przykro mi z powodu takich zawirowań z terminami, fajnie, że do nas zaglądasz :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z łowów w ciuchu. Za zawrotne 10zł kupiłam z 5 czy 6 rzeczy. Jutro wrzucę po praniu, bo jeszcze mama dziś chce zapolować. Zobaczymy co przywiezie. :D

Aniu fajnie, że się odzywasz. :) A bardzo podobne śpiworki wczoraj oglądałam. Kupiłam ostatecznie taki cały szary:

https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-gondola-spiwor-4w1-cieply-i7585866816.html
    i do tego do wózka:
    https://allegro.pl/mufka-mufki-ocieplana-rekawica-na-wozek-dzieciecy-i7588397096.html

Zobaczymy czy się sprawdzi to wszystko.

Co do kolejności dziewczyn to obstawiam: Kate/Luna/Emilka. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kiepskiej nocy i niewyspanie, sprzatnelam kuchnie, pomylam podłogi i teraz jem śniadanie.
    Mała śpi i jak w stanie to mam w planach ruszyć do galerii handlowej.
    Z eMkiem staram się gadać tylko służbowo, żadnych zażyłości. Niech odczuje mój gniew.
    Dziś rano zajrzał do sypialni i pyta Co, ciężka noc?
    A ja tylko w duchu pomyślałam, że mogłoby w jakiś magiczny sposób spać mu na głowę kowadlo albo fortepian.
    Ide sie ogarniac poki mala śpi.
    A tak ba marginesie, to dalej ma gluty. Na moje, to alergiczne. Boli mnie To, ale rozważam opcja przejścia na Nutramigen, bo nie wiem już co mam jeść żeby było dobrze. I tak mało jem.
    Ze słoiczków dostała marchewkę i marchewkę z ziemniakiem więc to raczej nie to.
    Wysypki brak na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:33

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola ja się na taką na pewno prędko po ciąży nie odważę, bo jestem realistką i raczej sylwetka mi na to nie pozwoli. :-D i gdzie tu stanik schować?
    to miał być żarcik :p ja też takiej nie założę, choć moja studniówkowa miała podobny dekolt :P

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu dorośliśmy do smoczków Lovi tak, że w miarę jest czym oddychać.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3ecf93d0bee.jpg

Najpierw były Nuk dla wcześniaków ale coś nie chciał ssać. Z gratisów miałam TT i chętnie je chwycił. Od miesiąca tak go swędzą dziąsła, że gryzie wszystko. TT są śliskie i przy gryzie wyskakują z buzi.
    Chwilę temu dostał Lovi i pierwszy raz sam usnął w łóżku! Lovi ma wypustki na silikonie i chyba lepiej je gryźć. Zobaczymy czy podpasują. Smoczek i tak od święta jest więc na nic większego nie liczę...

Ech nie ma się na nic wpływu. Miałam ochotę na szybki koniec kp- młody nie daje za wygraną. Ma radarek w nosie i byle go wezmę na ręce tak się wywija aż zjedzie do cycka...
    Chciałam smoczki na uspokojenie- mam antysmoczkowe dziecko...
    Chciałam chodzić na długie 3h spacery- boję się wyjść na spacer bo jest tragedia po 15min...

Dopiero po porodzie wszystko wychodzi i z ciążowych planów i marzeń zostały wspomnienia ;D
    Dlatego dziewczyny nie ma się na co nastawiać i nawet taka pedantka jak ja musiała schować dumę, bo nic nie jest po jej myśli.

Rucola łączę się w bólu jedzenia nie o czasie i ubikacji. Ja zginę już całkiem jak M pojedzie... my ciągle jemy na raty wszystko. Ja jem- on go pilnuje. Potem na odwrót.

Yoselyn82, Patrycja20, Achia, moniśka..., Madzik34, Lunaris, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka, KateKum, Rucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola piekny Lewcio z rana :)

Jezowa nie widzialam zdjec z sesji, nie zdazylam, ale na pewno wygladalas super :)

Luna ale sliczne zdjecie z tatusiem :) pewnie twoje godzina "zero" zbliza sie wielkimi krokami :)

Morusek i Achia kciuki za wizyty :)

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- urzekł mnie smoczek z marynarskim motywem, który w Waszym przypadku jest taaaaaak trafiony! :) Ślicznie!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje się, że jutro zaczynamy ósmy miesiąc :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9f5eae903c2.jpg

Lusesita współczuję Ci tej sytuacji z emkiem, może warto byłoby zrobić awanturę i oczyścić atmosferę?

Achia, Aga9090, Siwulec, Fozzie Bear, olik321, KateHawke, Yoselyn82, Jeżowa, Rucola, Karma88, JustynaG, malka, Madzik34, Lunaris, Patrycja20, Kaczorka, Izape_91, Nadzieja22, Lena21, Lusesita, Emiilka, KateKum, Bajkaaa, blue00, Luna1993, -Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ciągle z "przerażeniem" patrze na Twój suwak. Między naszymi oficjalnymi tp jest dokładnie miesiąc.
    Brzuszek masz cudowny!

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Niestety w gabinecie nie było USG, więc tylko samolot i sprawdzenie tętna. Infekcji brak, szyjka w porządku, tętno ok. Ale po zebraniu wywiadu( że długie starania, krwiak, epizod z szyjką) mam włączyć ponownie duphaston i oczywiście brać magnez.i się nie przemęczac. Mówi że lepiej dmuchać na zimne,bo na poród jest za wcześnie. Aczkolwiek nie potrafilam jej powiedzieć czy czułan skurcze w stylu pojawia się i puszcza co mi zasugerowała. Dla mnie to bardziej twardnienia tylko były takie ogólne. I zakaz współżycia :p co i tak czynimy. Dała skierowanie na USG szyjki, udało się na jutro umówić, to zobaczymy co powie lekarz , czy na pewno ten duphaston brać
    A w poczekalni była pani w ciąży, zgrabna jak cholera a też rodzi w grudniu,że starszym synkiem i mówiła,że jej pierworodny w ogóle nie spał w dzień. Od saaameego początku.
    Edit- Lamka jaki zgrabny brzuszek :) piękny! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:46

lamka lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Od rana próbuję napisać i jakoś cały czas coś mnie zajmuje.

Jeżowa cudna sesja! <3 przepięknie wyglądacie <3 (a sukienek dla Nat mam tyle samo ;) )

Rucola Lewcio jest tak słodki że można dostać cukrzycy z takiej ilości słodkości <3 <3 <3

Luna zdjecie z brzuszkiem jest magiczne! Aż sama nabrałam ochoty na takie zdjęcie :D

Ania Twój świat obrócił się do góry nogami. Ale jak widzę spokój na buzince Twojego synka to widać że jesteś super mamą. Dla niego to co robisz jest wspaniałe i on cię za to bardzo kocha <3 a idealny nie jest nikt - ty też nie musisz :)

Morusek, Achia kciuki za wizyty! &&&

Lusesita jak czytam że miałaś kiepską noc, nie spałaś a rano zrobiłaś tyle rzeczy to na prawdę podziwiam :O a eMek niech poczuje gniew żony-matki ;)

Karma uwielbiam takie zakupy! Ja kiedyś takie ala rampersy i sukienkę kupiłam za 3zł :D

Lena na zakupy Każdy powód jest dobry :D pochwal się potem łupami ;)

I mam nadzieję że się spełnią wasze zakłady i rozpakuję się pierwsza :D bo tu cisza jak makiem zasiał jeśli chodzi o objawy. Wczoraj sprzątanie, piłka i herbatka z liści a noc spokojna jak zwykle...
    Luna, Emilka, Jeżowa nie macie wrażenia że nam na suwaczku mijają dni a innym dziewczynom tygodnie? Ja się czuję jakbym już miesiąc była na tym tygodniu :P a tu dziewczyny wskakują w ostatnie miesiące jedna po drugiej :D

Edit: Lamka jaką ty zgrabniutka jesteś! <3 piękny brzusio!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:44

Rucola, Jeżowa, Karma88, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ