X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka gratulacje!!!! Zuzia posłuchała mamusi, dała napisać egzaminy. Tul teraz swoje dzieciątko

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Luna <3 Dużo zdrowia dla Ciebie.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Ci Lunka szczerze gratuluje !!!! Jak dobrze ze już mozecie się tulić, ściskać i całować <3 Zdrówka dla Was :* :* :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, gratuluje ❤️
    Szybkiego powrotu do zdrowia i milion uścisków dla Was. Ucałuj Gwiazdeczkę malutką.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, nareszcie Zuzia jest z mamusią! Zbieraj siły tuląc swoje maleństwo. jak już dojdziesz do siebie to wpadnij z foteczką i relacją. ŚCISKAM MOCNO

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wielkie gratulacje ❤ zbieraj sily :)

Witamy Zuzie :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna! Gratulację. Bardzo się cieszę, że już masz Zuzię przy sobie. Mam nadzieję, że wszytsko u Was w porządku. Odpoczywajcie, cieszcie się sobą i nabierajcie sił! Ściskam!

A ja byłam dzisiaj na przeglądzie Feli u fizjo. No i oczywiście musiało się coś znaleźć. Ale tak przypuszczałam, że jest ten problem. Mała ma nadmierne napięcie mięśni pleców i karku, za to słabo z brzuszkiem. Jest też leciutka asymetria. Ale dostałyśmy zestaw ćwiczeń i za 3tyg kontrolą. Ponoć ma już być duża poprawa. Pani fizjoterapeutka była super. Kazała nam nosić Felę tak jak noworodki, czyli fasolka. Dodatkowo zaleciła uwaga... leżaczek! Bo musimy trochę plecki rozluźnić. I chwilowo ograniczyc leżenie na brzuszku. Aha i koniecznie mamy używać smoczka. Jak stwierdzila, mała jest lekko przestymulowana i mamy ograniczyć wyjścia, wizyty gościć i tego typu sprawy. Powinno to pomoc ją wyciszyć i będzie lepiej spała. Pokazała też jak ją usypiać w łóżeczku i o dziwo po powrocie do domu zadziałało. Mam nadzieję, że to wszystko poskutkuje, że mała szybko wyrówna napięcie i przy okazji będzie więcej spała.

reset, Jeżowa, lamka, Emiilka, Achia, agulineczka, Yoselyn82, Bocianiątko, Rucola, Lunaris, Lusesita, pilik, Nadzieja22, JustynaG, KateHawke lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- nie znam się, ale kurczę super, że trafiliście na kogoś z takim podejściem. Mimo drobnych problemów, wydźwięk po wizycie jest dla mnie bardzo optymistyczny :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, tutaj również Ci gratuluję urodzin córeńki! <3 Bardzo się cieszę, że po tylu przejściach Zuzia jest już po drugiej stronie brzuszka :) Teraz odpoczywaj, ile się da. Dzielne dziewczyny! <3

Ja jestem na IP i czekam na ktg.

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Luna! Gratulację. Bardzo się cieszę, że już masz Zuzię przy sobie. Mam nadzieję, że wszytsko u Was w porządku. Odpoczywajcie, cieszcie się sobą i nabierajcie sił! Ściskam!

A ja byłam dzisiaj na przeglądzie Feli u fizjo. No i oczywiście musiało się coś znaleźć. Ale tak przypuszczałam, że jest ten problem. Mała ma nadmierne napięcie mięśni pleców i karku, za to słabo z brzuszkiem. Jest też leciutka asymetria. Ale dostałyśmy zestaw ćwiczeń i za 3tyg kontrolą. Ponoć ma już być duża poprawa. Pani fizjoterapeutka była super. Kazała nam nosić Felę tak jak noworodki, czyli fasolka. Dodatkowo zaleciła uwaga... leżaczek! Bo musimy trochę plecki rozluźnić. I chwilowo ograniczyc leżenie na brzuszku. Aha i koniecznie mamy używać smoczka. Jak stwierdzila, mała jest lekko przestymulowana i mamy ograniczyć wyjścia, wizyty gościć i tego typu sprawy. Powinno to pomoc ją wyciszyć i będzie lepiej spała. Pokazała też jak ją usypiać w łóżeczku i o dziwo po powrocie do domu zadziałało. Mam nadzieję, że to wszystko poskutkuje, że mała szybko wyrówna napięcie i przy okazji będzie więcej spała.

Malka nasze dzieci mają naprawdę dużo wspólnego :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to czekamy na wieści, mam nadzieję, że KTG Cię uspokoi :)

Malka polubiłam nie za problemy Feli, tylko oczywiście za fakt, że trafiliście na kompetentną fizjoterapeutkę :) trzymam kciuki, żeby ćwiczenia i reszta zaleceń przyniosły szybciutko rezultaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:00

Emiilka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ogromne gratulacje! Witamy Zuzinkę <3 Życzę szybkiego powrotu do sił, tulcie się kochane :)

Malka u nas też było nadmierne napięcie w tej części pleców. Musieliśmy kłaść ją odpowiednio na brzuszku, żeby dźwigała się na rączkach a nie siłą szyi i klatki piersiowej. Kładliśmy często ale na krótko. Po 3 tygodniach była znaczna poprawa. Co do noszenia mamy zalecone noszenie jej od siebie, czyli przodem do świata.. unikać noszenia w pionie, jedynie przy odbijaniu.
    Nic się nie martw, najważniejsze, że się skonsultowaliście i wiecie co robić.

A jakich udzieliła Wam rad odnośnie zasypiania?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka. Czekamy na wieści od Ciebie :)

My z mężem po ostatnim badaniu kontrolnym, wszystko super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:04

summer86, Jeżowa, Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, Emiilka, Rucola, Aga9090, pilik, Nadzieja22, KateHawke, Kaczorka, lamka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia no to cudownie! na pewno oboje odetchnęliście z ulgą! :) tak coś mi majaczyło w głowie, że 8 października COŚ się miało wydarzyć i to chyba to, bo narodzin Zuzi nie przewidywałam :D

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset,dzieki za niusy!

Zuziaczku kochany, witaj na świecie! Lunka, dzielna mamusiu, dużo zdrówka!

Malka, super wieści! Też jestem ciekawa, jaki jest ten sposób na usypianie.

Achia, wspaniałe wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, odetchneliśmy, zwłaszcza ja :) teraz będzie focus na poród :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:10

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wspaniala wiadomosc :)

Malka ciesze ze macie taka fachowa, kompetenta fizjoterapeutke i wam pomoze, bo to najwazniejsze :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3 z całego serca gratuluję i witamy na świecie Zuzie :) <3

Malka też jestem ciekawa tego sposobu na zasypianie a super wam się trafił fizjoterapeuta ja właśnie muszę z moją iść

A lekarz kazał zrobić zdjęcie naczyniakow i obserwować a espumisan zwiększyć dawkę i podawać tylko popołudniami i wieczorami czyli w sumie nic takiego...
    A przed następnym szczepieniem będziemy robić morfologie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, przepraszam, że nie odpisałam ostatnio na pytanie czy chodzi o powrót do pracy. Tak, jest to jeden z głownych powodów moich rozterek, zawsze byłam ambitna i oddana swojej pracy, a aktualna sytuacja pokazała, że jednak nie warto aż tak się poświęcać. To jeszcze bardziej pogłębia moje rozterki dotyczące powrotu po macierzyńskim, bardzo chcę pracować (choć sytuacja jest niepewna i możliwe, że będę musiała zmienić pracodawcę), ale jeszcze bardziej boję się oddać małą do żłobka lub pod opiekę niani, boję się, że ją w ten sposób skrzywdzę. Przed urodzeniem jej nigdy nie myślałam, że będę tak podchodzić, byłam pewna że wrócę do pracy po 6-7 miesiącach.
    Bardzo chciałabym usłyszeć od kogoś, że to jest wykonalne, że macierzyństwo i wymagającą pracę da się pogodzić, ale ostatnio z kim nie rozmawiam to słyszę odmienne opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:20

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nabieraj sił i wielkie gratulacje z okazji narodzin Zuzinka <3 <3 <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ