X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lew jest uroczy <3 gdybym była młodsza... :D hehe, żarciiik.
    Czekam na wieści od naszej bohaterki Luny :)

Emilko kciuki za Ciebie ! zobaczysz, że Dominik lada dzień zrobi Ci niespodziankę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:32

Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mam nadzieję,że nie potraktowali Cię jakoś strasznie... dobrze,że ktg w normie i odgłos serduszka Cię uspokoił- bo to najważniejsze! :) a innym nic do tego!
    czyli czekamy na rozwój akcji u Ciebie, Jeżowej i Kate :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:33

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś widziałam w lidlu czekoladowe mikołaje, kalendarze adwentowe, cukiereczki i inne bożonarodzeniowe słodkości :p nie,nic nie kupiłam. tylko to gniazdko o którym była mowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:35

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam podzielić się moim spostrzeżeniem - zdecydowanie obniżył mi się brzuch. Teraz jak kładę sobie na nim talerz to się zsuwa, a jeszcze dwa dni temu była z niego taka przydatna półeczka :/

JustynaG, Rucola, Fozzie Bear, Lusesita, olik321, lamka, pilik, Izape_91, Nadzieja22, KateHawke, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżę ci na dniach poród Jeżowa ;) Ja nie mogę położyć talerza na brzuch bo zaraz by się wszystko znalazło poza nim hehe.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - wytrzymaj do 16.10. to nasze córcie będą świętować tego samego dnia :)

Ja dziś miałam randkę z dentystą. Ładnie mi ciąża osłabia zęby..
    Ale jest jeden plus - wyrwałam się sama z domu na kilka godzin :p
    I też mam gniazdka z Lidla! :)
    I jeszcze Wam powiem, że ładne sweterki są. Wyglądają lepiej niż w gazetce :)

reset, Achia, summer86, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wysłałam męża rano po ten biały sweterek, mam w planach założyć go na chrzest jeśli pogoda będzie ok. Miałam z wiosennej edycji biobawełnę w mniejszym rozmiarach i fajnie się te sweterki sprawdziły. Z kapturkiem i uszkami jest nadal w użyciu ;)

Jak będzie za zimno w dniu chrztu to mamy kremowy śpiworek.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ten biały, to tak naprawdę kremowy :) właśnie go kupiłam, bo jest zapinany na 2 guziczki i będzie się fajnie nadawał do sukienek :)

A w Pepco są ładne kombinezony na zimę. Jednoczęściowe. Ale muszę pomyśleć czy nie za cienkie. Mam wrażenie, że mogłyby być trochę grubsze.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś w lidlu znowu ubranka dziecięce, wiem bo moja mama przywiozła nam trochę ;)

pilik lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A dziś w lidlu znowu ubranka dziecięce, wiem bo moja mama przywiozła nam trochę ;)

Gniazdka z lukrem też dziś były ;) przypadkiem kupiłam kolejne :P

summer86, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nadal kiszka, brzuch twardnieje, biorę magnez, nospę i leżę. Dzwoniłam do swojej ginki i kazała mi się jak najszybciej umówić na wizytę. Czekam na wyznaczenie terminu w luxmedzie. Na szczęście Dominik jest aktywny, więc mnie trochę uspokaja. I trzeci raz dzisiaj ma czkawkę...

A widziałyście, że w biedronce też są teraz ciuszki i akcesoria dla dzieci (w tym rożki, pościel)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:37

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, meldujemy się po szczepieniu. Dziś było 6w1 i refundowane pneumokoki. Odroczyliśmy rotawirusy ze względu na ulewanie. Kolejne szczepienie za 6 tygodni, wtedy podamy rotawirusy.

AnnaStesia, czy Tobie lekarz zalecał podawanie zagęszczacza?
    Pediatra powiedziała, że Aneczka dobrze przybiera i mam się niczego nie doszukiwać, wszystko jest w porządku. Mogę ewentualnie podać zagęszczacz.
    Pediatra nie brała pod uwagę pomiarów położnej.
    Położna 1,5tyg temu podała wagę 4015g a dziś w przychodni wyszlo, że mała wazy 4125g. No i teraz dylemat... czy na razie obserwować małą i odpuścić zagęszczacz? Czy może lepiej już teraz go użyć?

pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas mały ulewa hektolitrami. Nic nie podaję. Większość mówi (w tym 2 pediatrów), że to przejdzie. Też myślałam o zagęszczaczu ale nie dałam do tej pory.
    Po prostu odbekujemy, wycieramy pyszczek po powodzi i karmimy dalej.

Młody ma przydomek przez to Rzyguś a pieluchy tetrowe to rzygółki u nas. Dopóki jest przyrost i moczenie pieluch, nie panikujemy.

pilik, summer86, Aga9090, Jeżowa, olik321, Lunaris, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje! Cieszę się że już tulisz Zuzię. Mam nadzieję, że utrata krwi Cię za bardzo nie osłabi.
    Rucola Lew jest cudowny!!
    Mysmy też dzisiaj Lidla napadły, lubię na noc ich body kopertowe, Ninka nie znosi ubierania, a przy kopertowych mniej złości. Do tego wpadły spodnie, sweterek i sukienka. Cudne ciuszki! U nas grane nadal 50/56..! Że ja zapomniałam o tych gniazdkach... za to polecam warkocze klonowe, są przepyszne!
    A dzisiaj Ninka nauczyła się obracać z pleców na brzuszek <3. Cudowne uczucie widzieć jak dziecko się zmienia i nabywa nowych umiejętności. Choć okupionych płaczem i nerwami...
    Justyna zawsze możesz spróbować zagęszczacza i sama uznasz czy Wam się sprawdza :)
    Lamka oby udało się szybko wizytę umówić! Dobrze że Domiś uspokaja

lamka, Yoselyn82, JustynaG, summer86, olik321, Izape_91, Nadzieja22, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik te warkocze to w Lidlu? Uwielbiam syrop klonowy. I podzielam uwielbienie do body kopertowych, my ubranka przez głowę zakladamy tylko na jakies wyjścia "do ludzi" , w domu zawsze pajace rozpinane w całości lub body kopertowe+półśpiochy. Ania nie lubi ubranek przez główkę, więc nie chcę jej męczyć niepotrzebnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, czyli jutro spotykają się dwa ulewacze?? :))

Pilik, Aneczka też nie lubi ubierania. Body zakładane przez głowę to ryk porównywalny do szczepienia. Ale teraz się pogoda zmienia więc pewnie częściej będzie nosić pajace :)

Ania1003 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysznego warkocza klonowego jadłam teraz w weekend w kawiarni :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abe4c1eafe9e.jpg

W Lidlu nie zwróciłam uwagi czy były.

Pilik - gratuluję Nince nowych umiejętności :)

summer86, pilik, Patrycja20, Lusesita, Izape_91, Rucola, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz mam chwilę na pisanie

LUNA! Ogromne gratulacje!
    Widzę że nie obyło się bez atrakcji - czdkamy na raport :D
    Odpoczywaj ile potrzeba.
    Buziole dla Zuzi!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer tak w lidlu są :) wyglądem bardzo przypomina tego co wrzuciła Kaczorka (myślałam nawet że wrzuciłam tego z Lidla ;)) Są przepyszne!
    U nas się pajace nie sprawdzają póki co, Ninka ma chude nóżki i wyciąga ja, a potem się wścieka bo nie umie trafić spowrotem. Jednego mam wąskiego i zamówiłam kolejne trzy, niestety u nas nie ma tej firmy dlatego muszę poczekać so listopada, siostra dostała zlecenie kupić trzypak, na zimę będzie w sam raz ;).
    A przez głowę rano jeszcze można coś ubrać. Ale popołudniu i wieczorne jest koszmar. Wieczorem najgorzej, a staram się unikać denerwowanie na noc...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Lunka jak Ty się czujesz? jak będziesz miała siły to daj znać jak ocena Zuzi po porodzie- jestem ciekawa czy wszytko ok po tych akcjach ciążowych.

Emilka dobrze że z syniem wszystko ok, może już nie każe na siebie długo czekać. Już niebawem!

Summer Twoje obawy świadczą tylko o tej wspaniałej wielkiej więzi jakąś stworzyłaś z dzieckiem <3 Ja planowałam długi wychowawczy ale rzeczywistość zmusiła mnie do powrotu do pracy wcześniej (z powodów finansowych). Niby Franek został z moją mamą, było mi psychicznie łatwiej że to bliska osoba ale szybko żałowałam że nie jest to żłobek (wtedy z uwagi na alergie żaden żłobek nie chciał go przyjąć). Po powrocie szybko uspokoiłam swoje obawy- miałam więcej energii dla dziecka z uwagi na oderwanie się od ciągłego siedzenia z nim w domu. Z radością spędzałam z nim popołudnia i miałam wrażenie że ten czas jest bardziej wartościowy niż wcześniej bo miałam dla niego inną energię. Widziałam też że dziecku nie dzieje się krzywda. Wszyscy na tym skorzystaliśmy.

Obecnie również planuję wychowawczy tyle ile się uda- mama odmówiła pomocy a nie wiem jak na wyjdzie budżet z 1 pensją. Za to nie mam już obaw żeby w razie potrzeby skorzystać ze żłobka. Zobaczysz,że jak Ania osiągnie etap roku to zacznie potrzebować kontaktów społecznych innych niż mama, może wtedy będzie Ci łatwiej wyciszyć niepokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 19:34

summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ