SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Lunka mam nadzieję, że już lepiej się czujesz i odpoczywasz

Emilko cieszę się, że wszystko ok, mam nadzieję, że nikt Ci tam przykrości nie zrobił :/

Muszę spróbować tego gniazdka koniecznie :) jak pracowałam to często wpadałam do lidla po coś słodkiego z ich piekarni

Summer rozumiem Cię doskonale, bo czuję się dziwnie myśląc o powrocie do pracy - z jednej strony u nas jest lipa i tak jak Wam pisałam jeśli wszystko będzie dobrze i się uda to chciałabym mieć drugie dziecko, a s drugiej strony boje się że po trzech latach będzie mi bardzo bardzo trudno wrócić :/ teraz dzwonią do mnie znajomi z branży i sami proponują prace a po takim czasie to nie wiem jak będzie

Współczuję Wam kochane, że Wasze dzieciaczki się tak denerwują przy ubieraniu, mój kurde to chyba ewenement bo my mamy prawie wszystko przez głowę i on moze nie jest zachwycony, ale jeszcze nigdy nie płakał, tylko na noc ubieramy pajace, bo wtedy nic mu nie uciska brzuszka

Emiilka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nasze chłopaki chyba są troche podobne, oprócz wagi, Marcelkowi tez nie przeszkadza body przez głowę. Tak jak mówisz zachwycony nie jest ale spokojnie da sobie ubrać.
    U nas na usg bioderek wszystko ok. Jutro szczepienia

reset, Aga9090, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Siwulec, summer86, Lena21, lamka, Rucola, KateHawke, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater
    dzięki, już mi woli zebym jednak nie szła i nic nie podpiswała.. tak czy siak mamy sesję w sobotę ze znajomą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:05

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz klonowy <3 Pyszota! Jutro Lidl jak nic.

Mało nie zapomniałam, że dzisiaj zaczęłam 20 tydzień :) A jutro na 13 wizyta. Ciekawe co tam słychać u Mikołaja :)

pilik, lamka, olik321, Rucola, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które miały lub planują baby shower.
    Dziś odwiedziła mnie koleżanka i zostałam wkręcona w "Bociankowe". Moje koleżanki chcą mi zrobić imprezę z okazji narodzin Staszka u mnie w domu. Trochę mnie zaskoczyły i mimo że czuję się lekko przyparta do muru to jest to miłe że o mnie pomyślały i że cieszą się z naszego synka :)

Problem w tym że ja nie miałam takiej imprezy przy Franiu i nie mam kompletnie pojęcia jak się do tego zabrać. Ma być to popołudniowe spotkane bardziej na słodko niż wielka bibka. Przyjdzie 5 koleżanek ze swoimi dziećmi (w sumie w domu 6 lub 7 maluchów!). Zapowiedziałam że ciasta nie robię bo jestem antytalent. Poza tym nie wiem jak się zabrać- pewnie jakieś dekoracje ogarnę i przekąski plus napoje. Może macie jakieś porady? wskazówki? plizzzz HELP!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ja nie robiłam i raczej nie będę robić, ale chciałam tylko napisac,że super że koleżanki wpadły na taki pomysł:) i trochę zazdroszczę :) na pewno wszystko wyjdzie super :))

• reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ja robiłam przyjaciółce i wyglądało to tak, że ja przywiozłam jedzenie (fakt, uparła się oddać za składniki), czyli jakąś tartę, sałatkę, paszteciki ze szpinakiem i jakieś tego typu pierdoły plus coś na słodko (tu akurat mnie poniosło, bo mi muffiny i ciasta pasowały do różowych dekoracji). Do picia kawa, herbata, wino (bo u nas wtedy był obyczaj comiesięcznych spotkań na wino, więc połączyliśmy okazję), soki itp.
    Złożyłyśmy się z dziewczynami na prezenty, w TYM na prezent dla młodej mamy, a nie tylko dziecka. Z dekoracjami nie szalałyśmy poza tym, co w jedzeniu (teraz tego jest mnóstwo na alliexpres pod hasłem topping) plus kilka balonów. Teraz pewnie bym kupiła balony z helem i każdy trzymałby się przywiązany do małego bucika :)
    Ale wydaje mi się, że wszystko, co zrobisz, będzie dobre! Jakby mnie ktoś zaprosił na ciacho i kawę w ramach babyshower też byłabym zachwycona, ale ja po prostu lubię ludzi i spotkania z nimi, a nie to, co na stole ;)

Achia, summer86, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - ciastek i ciast nie dawaj jak ma być tyle dzieciarni bo Ci chałupę rozniosą ;)

Postaw wielką michę z flipsami - z moich obserwacji wynika że to wystarcza do szczęścia.

Zrób mini kanapeczki z bagietki - takie kolorowe i malutkie są na tyle śliczne że i dzieci je jedzą :)

Tak na szybko i bez pracy to może też roleczki z tortilli? (Smarujesz musztardą, kładziesz szynkę, sałatę, może sera/pleśniowego itd, zwijasz, wbijasz wykałaczki co 2 cm i kroisz).

Do tego michy z owocami (winogrona, jabłka w 8ki, połówki bananów, inna drobnica)
    I warzywka w słupki!

Nie dawaj za dużo jedzenia, bo będą siedzieć do nocy ;)

A! I hit to zrobić kompot - ale taki mało słodki.

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, dziękuję za to co napisałaś <3 jest to pokrzepiajace.

Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematach :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematach :)

Powinnaś pracować w dyplomacji, skoro umiesz ubrać w takie ładne słowa to, że 'wtrącam się we wszystko i na wszystkim się znam' :P

No ale że na kuchni owszem, to Lunaris, lecę z konkretami:
    - to, co pisała Nika, czyli mini roladki z tortilli sprawdza się zawsze, tylko schłódź przed krojeniem i przed podaniem!
    - zrobiłabym też stripsy z kurczaka w sezamie;
    - do muffinek bym kupiła niebieski barwnik i albo zrobiła zwykłe niebieskie muffiny albo niebieski krem na nie (w końcu to chłopak;)) i np. mini niebieskie galaretki (są do kupienia, nawet nie trzeba barwnika);
    - parówki w cieście francuskim (tylko raczej takie małe, na raz- czyli kroisz parówke na 3-4 części);
    - tarta z kurczakiem i pieczarkami (przy okazji robisz więcej kurczaka i masz następnego dnia juz gotowego kurczaka do swojej diety!)
    Pomyślę zaraz, co jeszcze wrzucić, ale w międzyczasie dostałam zgodę od Luny, by napisać, co u niej, więc idę Wam skrobać osobną wiadomość!

Achia, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po USG bioderek i generalnie po USG wszystkiego. Byliśmy u super lekarza i na szczęście wszystko ok!!!
    Co do organizacji imprez to ja nie pomogę bo nie lubię i unikam ;)
    Jeśli chodzi o powrót do pracy,to na razie o tym nie myślę. Jakoś się ułoży, musi...

Achia, Yoselyn82, Nadzieja22, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Fozzie Bear, Aga9090, Lena21, Lusesita, pilik, summer86, Emiilka, olik321, Morusek, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam Pinteresta z pomysłami... mam nadzieję że uda mi się ogarnąć i nie przesadzić :D

Achia- ja też nie planowałam :D a wyszło :P nie będę nad tym płakać ;)

Nika, Reset dzięki za podpowiedzi! już zapisuję różne pomysły żeby nie uleciało i żeby skupić się na konkretach. Głupio mi tylko powiedzieć co ja bym chciała dla dziecka bo już padło pytanie... w sumie na liście marzeń mam tylko kocyk do zdjęć i książeczki sensoryczne.

Reset dawaj info od Lunki :D :D :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko,ale mnie zaczęło kłuć podbrzusze.. jakby malutkie igiełki ktoś mi wbijał. wzięłam magnez i leżę. mąż ma od jutra zakaz picia alkoholu do porodu- wystraszłam się,a on dziś wypił 1 piwko po pracy, i gdybym chciała pojechac na IP to nie wiem czym.. na wszelki wypadek wolę żeby te % odstawił. powoli przechodzi, ale stresujące są te wszystkie objawy :(

Lunaris coś na pewno wymyślisz ;) np pieluszek zresztą nigdy za dużo :)
    Rucola super,że USG wyszło dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:48

• reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak napisałam, Luna – po tym jak przekazałam, że o niej myślicie – dała mi zielone światło, by napisać kilka słów, co u niej i Zuzi.
    Luna jest bardzo słaba, po łyżeczkowaniu i tak traciła sporo krwi, więc podpinali ją pod oksytocyne, by się macica obkurczyła. Ale już jest lepiej, odpoczywa i obiecywała się jutro tu odezwać. Zuzia nie ma szmerów w sercu, ale będą jej jeszcze robić echo. Nie wiem, ile waży i mierzy, ale jest śliczna! <3

blue00, Patrycja20, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Jeżowa, Achia, olik321, Sarna84, Lena21, malka, moniśka..., Lusesita, Phnappy, Karma88, pilik, JustynaG, Emiilka, Madzik34, Amal, Bajkaaa, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymaj się dzielnie !!! odpoczywaj i dużo zdrówka dla Was obu <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - serdeczne gratulacje dla Ciebie i walecznej Zuzinki!! :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ponownie dziękuję, że się z nami dzielisz informacjami :) gdybyśmy nie miały cały dzień info od Luny to szczerze byśmy się tutaj zamartwiały! Cudownie, że serduszko Zuzi wygląda na zdrowe, oby echo tylko to potwierdziło :)

Lunka jesteś mega fajterką! Jest wiele prawdy w stwierdzeniu, że tyle jesteśmy w stanie unieść, ile musimy... Ty musisz dużo, nie wiem dlaczego, ale zawsze walczysz dzielnie i jestem z Ciebie bardzo dumna :* jak już odzyskasz siły to zapraszamy z pięknym zdjęciem Twojej córeczki :)

Rucola super, że z bioderkami wszystko w porządku :)

Lunaris jedyne co dodam to, że na pewno trzeba przełamać słodkie czymś słonym, bo u mnie można było dostać cukrzycy :D choć to też trochę dlatego, że mnie wkurzyła rodzina i nie miałam ochoty się spuszczać nad tym tematem... I osobiście uważam, że naprawdę warto zasugerować jakiś przydatny prezent - czy to dla Ciebie, czy dla synka :) ludzie i tak PLANUJĄ coś kupić, a czemu by na tym nie skorzystać - w innym wypadku przygotuj się na dużo ubranek w małym rozmiarze :P super, że masz koleżanki, które same Ci coś takiego zaoferowały!!!

Edit: dopiero teraz doczytałam wypowiedź Niki i się pod nim podpisuję odnośnie menu :) faktycznie, jeśli mają być dzieciaczki, to lepiej nie ryzykować przedawkowania cukru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:53

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poczytałam jeszcze uważniej i chciałabym dodać:

Olik cieszę się, że z bokserkami Marcelka także wszystko w porządku!

pilik gratulacje z okazji nowej umiejętności Ninki! Pięknie się rozwija :)

Lamka przykro mi, że brzuch nie odpuszcza... Obyś mogła umówić wizytę i się uspokoić. Dobrze, że Dominik aktywny przy tym, to na pewno choć odrobinę Cię uspokaja.

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo... Jak mnie brzuch boli, jakbym zaraz miała okres dostać.. I plecy... Normalnie gdyby nie ciąża to bym była pewna że w nocy dostanę okres... Byłam na siusiu 10 min temu i znowu muszę zasuwac... To będzie dluuuuga noc coś czuję...

‹‹ 2047 2048 2049 2050 2051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ