X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Lunka mam nadzieję, że już lepiej się czujesz i odpoczywasz

Emilko cieszę się, że wszystko ok, mam nadzieję, że nikt Ci tam przykrości nie zrobił :/

Muszę spróbować tego gniazdka koniecznie :) jak pracowałam to często wpadałam do lidla po coś słodkiego z ich piekarni

Summer rozumiem Cię doskonale, bo czuję się dziwnie myśląc o powrocie do pracy - z jednej strony u nas jest lipa i tak jak Wam pisałam jeśli wszystko będzie dobrze i się uda to chciałabym mieć drugie dziecko, a s drugiej strony boje się że po trzech latach będzie mi bardzo bardzo trudno wrócić :/ teraz dzwonią do mnie znajomi z branży i sami proponują prace a po takim czasie to nie wiem jak będzie

Współczuję Wam kochane, że Wasze dzieciaczki się tak denerwują przy ubieraniu, mój kurde to chyba ewenement bo my mamy prawie wszystko przez głowę i on moze nie jest zachwycony, ale jeszcze nigdy nie płakał, tylko na noc ubieramy pajace, bo wtedy nic mu nie uciska brzuszka

Emiilka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nasze chłopaki chyba są troche podobne, oprócz wagi, Marcelkowi tez nie przeszkadza body przez głowę. Tak jak mówisz zachwycony nie jest ale spokojnie da sobie ubrać.
    U nas na usg bioderek wszystko ok. Jutro szczepienia

reset, Aga9090, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Siwulec, summer86, Lena21, lamka, Rucola, KateHawke, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater
    dzięki, już mi woli zebym jednak nie szła i nic nie podpiswała.. tak czy siak mamy sesję w sobotę ze znajomą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:05

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warkocz klonowy <3 Pyszota! Jutro Lidl jak nic.

Mało nie zapomniałam, że dzisiaj zaczęłam 20 tydzień :) A jutro na 13 wizyta. Ciekawe co tam słychać u Mikołaja :)

pilik, lamka, olik321, Rucola, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które miały lub planują baby shower.
    Dziś odwiedziła mnie koleżanka i zostałam wkręcona w "Bociankowe". Moje koleżanki chcą mi zrobić imprezę z okazji narodzin Staszka u mnie w domu. Trochę mnie zaskoczyły i mimo że czuję się lekko przyparta do muru to jest to miłe że o mnie pomyślały i że cieszą się z naszego synka :)

Problem w tym że ja nie miałam takiej imprezy przy Franiu i nie mam kompletnie pojęcia jak się do tego zabrać. Ma być to popołudniowe spotkane bardziej na słodko niż wielka bibka. Przyjdzie 5 koleżanek ze swoimi dziećmi (w sumie w domu 6 lub 7 maluchów!). Zapowiedziałam że ciasta nie robię bo jestem antytalent. Poza tym nie wiem jak się zabrać- pewnie jakieś dekoracje ogarnę i przekąski plus napoje. Może macie jakieś porady? wskazówki? plizzzz HELP!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ja nie robiłam i raczej nie będę robić, ale chciałam tylko napisac,że super że koleżanki wpadły na taki pomysł:) i trochę zazdroszczę :) na pewno wszystko wyjdzie super :))

• reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- ja robiłam przyjaciółce i wyglądało to tak, że ja przywiozłam jedzenie (fakt, uparła się oddać za składniki), czyli jakąś tartę, sałatkę, paszteciki ze szpinakiem i jakieś tego typu pierdoły plus coś na słodko (tu akurat mnie poniosło, bo mi muffiny i ciasta pasowały do różowych dekoracji). Do picia kawa, herbata, wino (bo u nas wtedy był obyczaj comiesięcznych spotkań na wino, więc połączyliśmy okazję), soki itp.
    Złożyłyśmy się z dziewczynami na prezenty, w TYM na prezent dla młodej mamy, a nie tylko dziecka. Z dekoracjami nie szalałyśmy poza tym, co w jedzeniu (teraz tego jest mnóstwo na alliexpres pod hasłem topping) plus kilka balonów. Teraz pewnie bym kupiła balony z helem i każdy trzymałby się przywiązany do małego bucika :)
    Ale wydaje mi się, że wszystko, co zrobisz, będzie dobre! Jakby mnie ktoś zaprosił na ciacho i kawę w ramach babyshower też byłabym zachwycona, ale ja po prostu lubię ludzi i spotkania z nimi, a nie to, co na stole ;)

Achia, summer86, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - ciastek i ciast nie dawaj jak ma być tyle dzieciarni bo Ci chałupę rozniosą ;)

Postaw wielką michę z flipsami - z moich obserwacji wynika że to wystarcza do szczęścia.

Zrób mini kanapeczki z bagietki - takie kolorowe i malutkie są na tyle śliczne że i dzieci je jedzą :)

Tak na szybko i bez pracy to może też roleczki z tortilli? (Smarujesz musztardą, kładziesz szynkę, sałatę, może sera/pleśniowego itd, zwijasz, wbijasz wykałaczki co 2 cm i kroisz).

Do tego michy z owocami (winogrona, jabłka w 8ki, połówki bananów, inna drobnica)
    I warzywka w słupki!

Nie dawaj za dużo jedzenia, bo będą siedzieć do nocy ;)

A! I hit to zrobić kompot - ale taki mało słodki.

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, dziękuję za to co napisałaś <3 jest to pokrzepiajace.

Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematach :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematach :)

Powinnaś pracować w dyplomacji, skoro umiesz ubrać w takie ładne słowa to, że 'wtrącam się we wszystko i na wszystkim się znam' :P

No ale że na kuchni owszem, to Lunaris, lecę z konkretami:
    - to, co pisała Nika, czyli mini roladki z tortilli sprawdza się zawsze, tylko schłódź przed krojeniem i przed podaniem!
    - zrobiłabym też stripsy z kurczaka w sezamie;
    - do muffinek bym kupiła niebieski barwnik i albo zrobiła zwykłe niebieskie muffiny albo niebieski krem na nie (w końcu to chłopak;)) i np. mini niebieskie galaretki (są do kupienia, nawet nie trzeba barwnika);
    - parówki w cieście francuskim (tylko raczej takie małe, na raz- czyli kroisz parówke na 3-4 części);
    - tarta z kurczakiem i pieczarkami (przy okazji robisz więcej kurczaka i masz następnego dnia juz gotowego kurczaka do swojej diety!)
    Pomyślę zaraz, co jeszcze wrzucić, ale w międzyczasie dostałam zgodę od Luny, by napisać, co u niej, więc idę Wam skrobać osobną wiadomość!

Achia, summer86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po USG bioderek i generalnie po USG wszystkiego. Byliśmy u super lekarza i na szczęście wszystko ok!!!
    Co do organizacji imprez to ja nie pomogę bo nie lubię i unikam ;)
    Jeśli chodzi o powrót do pracy,to na razie o tym nie myślę. Jakoś się ułoży, musi...

Achia, Yoselyn82, Nadzieja22, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Fozzie Bear, Aga9090, Lena21, Lusesita, pilik, summer86, Emiilka, olik321, Morusek, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam Pinteresta z pomysłami... mam nadzieję że uda mi się ogarnąć i nie przesadzić :D

Achia- ja też nie planowałam :D a wyszło :P nie będę nad tym płakać ;)

Nika, Reset dzięki za podpowiedzi! już zapisuję różne pomysły żeby nie uleciało i żeby skupić się na konkretach. Głupio mi tylko powiedzieć co ja bym chciała dla dziecka bo już padło pytanie... w sumie na liście marzeń mam tylko kocyk do zdjęć i książeczki sensoryczne.

Reset dawaj info od Lunki :D :D :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko,ale mnie zaczęło kłuć podbrzusze.. jakby malutkie igiełki ktoś mi wbijał. wzięłam magnez i leżę. mąż ma od jutra zakaz picia alkoholu do porodu- wystraszłam się,a on dziś wypił 1 piwko po pracy, i gdybym chciała pojechac na IP to nie wiem czym.. na wszelki wypadek wolę żeby te % odstawił. powoli przechodzi, ale stresujące są te wszystkie objawy :(

Lunaris coś na pewno wymyślisz ;) np pieluszek zresztą nigdy za dużo :)
    Rucola super,że USG wyszło dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:48

• reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak napisałam, Luna – po tym jak przekazałam, że o niej myślicie – dała mi zielone światło, by napisać kilka słów, co u niej i Zuzi.
    Luna jest bardzo słaba, po łyżeczkowaniu i tak traciła sporo krwi, więc podpinali ją pod oksytocyne, by się macica obkurczyła. Ale już jest lepiej, odpoczywa i obiecywała się jutro tu odezwać. Zuzia nie ma szmerów w sercu, ale będą jej jeszcze robić echo. Nie wiem, ile waży i mierzy, ale jest śliczna! <3

blue00, Patrycja20, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Jeżowa, Achia, olik321, Sarna84, Lena21, malka, moniśka..., Lusesita, Phnappy, Karma88, pilik, JustynaG, Emiilka, Madzik34, Amal, Bajkaaa, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymaj się dzielnie !!! odpoczywaj i dużo zdrówka dla Was obu <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - serdeczne gratulacje dla Ciebie i walecznej Zuzinki!! :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ponownie dziękuję, że się z nami dzielisz informacjami :) gdybyśmy nie miały cały dzień info od Luny to szczerze byśmy się tutaj zamartwiały! Cudownie, że serduszko Zuzi wygląda na zdrowe, oby echo tylko to potwierdziło :)

Lunka jesteś mega fajterką! Jest wiele prawdy w stwierdzeniu, że tyle jesteśmy w stanie unieść, ile musimy... Ty musisz dużo, nie wiem dlaczego, ale zawsze walczysz dzielnie i jestem z Ciebie bardzo dumna :* jak już odzyskasz siły to zapraszamy z pięknym zdjęciem Twojej córeczki :)

Rucola super, że z bioderkami wszystko w porządku :)

Lunaris jedyne co dodam to, że na pewno trzeba przełamać słodkie czymś słonym, bo u mnie można było dostać cukrzycy :D choć to też trochę dlatego, że mnie wkurzyła rodzina i nie miałam ochoty się spuszczać nad tym tematem... I osobiście uważam, że naprawdę warto zasugerować jakiś przydatny prezent - czy to dla Ciebie, czy dla synka :) ludzie i tak PLANUJĄ coś kupić, a czemu by na tym nie skorzystać - w innym wypadku przygotuj się na dużo ubranek w małym rozmiarze :P super, że masz koleżanki, które same Ci coś takiego zaoferowały!!!

Edit: dopiero teraz doczytałam wypowiedź Niki i się pod nim podpisuję odnośnie menu :) faktycznie, jeśli mają być dzieciaczki, to lepiej nie ryzykować przedawkowania cukru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:53

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poczytałam jeszcze uważniej i chciałabym dodać:

Olik cieszę się, że z bokserkami Marcelka także wszystko w porządku!

pilik gratulacje z okazji nowej umiejętności Ninki! Pięknie się rozwija :)

Lamka przykro mi, że brzuch nie odpuszcza... Obyś mogła umówić wizytę i się uspokoić. Dobrze, że Dominik aktywny przy tym, to na pewno choć odrobinę Cię uspokaja.

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo... Jak mnie brzuch boli, jakbym zaraz miała okres dostać.. I plecy... Normalnie gdyby nie ciąża to bym była pewna że w nocy dostanę okres... Byłam na siusiu 10 min temu i znowu muszę zasuwac... To będzie dluuuuga noc coś czuję...

‹‹ 2047 2048 2049 2050 2051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ