Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę Lunka mam nadzieję, że już lepiej się czujesz i odpoczywasz
Emilko cieszę się, że wszystko ok, mam nadzieję, że nikt Ci tam przykrości nie zrobił
Muszę spróbować tego gniazdka konieczniejak pracowałam to często wpadałam do lidla po coś słodkiego z ich piekarni
Summer rozumiem Cię doskonale, bo czuję się dziwnie myśląc o powrocie do pracy - z jednej strony u nas jest lipa i tak jak Wam pisałam jeśli wszystko będzie dobrze i się uda to chciałabym mieć drugie dziecko, a s drugiej strony boje się że po trzech latach będzie mi bardzo bardzo trudno wrócićteraz dzwonią do mnie znajomi z branży i sami proponują prace a po takim czasie to nie wiem jak będzie
Współczuję Wam kochane, że Wasze dzieciaczki się tak denerwują przy ubieraniu, mój kurde to chyba ewenement bo my mamy prawie wszystko przez głowę i on moze nie jest zachwycony, ale jeszcze nigdy nie płakał, tylko na noc ubieramy pajace, bo wtedy nic mu nie uciska brzuszkaEmiilka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater
-
Lena nasze chłopaki chyba są troche podobne, oprócz wagi, Marcelkowi tez nie przeszkadza body przez głowę. Tak jak mówisz zachwycony nie jest ale spokojnie da sobie ubrać.
U nas na usg bioderek wszystko ok. Jutro szczepienia
reset, Aga9090, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Siwulec, summer86, Lena21, lamka, Rucola, KateHawke, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Dziewczyny Trojmiasto - darmowa sesja do zgarnięcia https://www.facebook.com/joannaKENDRAfotografia/photos/a.138456242998700/1114742438703404/?type=3&theater
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:05
-
Warkocz klonowy
Pyszota! Jutro Lidl jak nic.
Mało nie zapomniałam, że dzisiaj zaczęłam 20 tydzieńA jutro na 13 wizyta. Ciekawe co tam słychać u Mikołaja
pilik, lamka, olik321, Rucola, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn które miały lub planują baby shower.
Dziś odwiedziła mnie koleżanka i zostałam wkręcona w "Bociankowe". Moje koleżanki chcą mi zrobić imprezę z okazji narodzin Staszka u mnie w domu. Trochę mnie zaskoczyły i mimo że czuję się lekko przyparta do muru to jest to miłe że o mnie pomyślały i że cieszą się z naszego synka
Problem w tym że ja nie miałam takiej imprezy przy Franiu i nie mam kompletnie pojęcia jak się do tego zabrać. Ma być to popołudniowe spotkane bardziej na słodko niż wielka bibka. Przyjdzie 5 koleżanek ze swoimi dziećmi (w sumie w domu 6 lub 7 maluchów!). Zapowiedziałam że ciasta nie robię bo jestem antytalent. Poza tym nie wiem jak się zabrać- pewnie jakieś dekoracje ogarnę i przekąski plus napoje. Może macie jakieś porady? wskazówki? plizzzz HELP! -
nick nieaktualny
-
Lunaris- ja robiłam przyjaciółce i wyglądało to tak, że ja przywiozłam jedzenie (fakt, uparła się oddać za składniki), czyli jakąś tartę, sałatkę, paszteciki ze szpinakiem i jakieś tego typu pierdoły plus coś na słodko (tu akurat mnie poniosło, bo mi muffiny i ciasta pasowały do różowych dekoracji). Do picia kawa, herbata, wino (bo u nas wtedy był obyczaj comiesięcznych spotkań na wino, więc połączyliśmy okazję), soki itp.
Złożyłyśmy się z dziewczynami na prezenty, w TYM na prezent dla młodej mamy, a nie tylko dziecka. Z dekoracjami nie szalałyśmy poza tym, co w jedzeniu (teraz tego jest mnóstwo na alliexpres pod hasłem topping) plus kilka balonów. Teraz pewnie bym kupiła balony z helem i każdy trzymałby się przywiązany do małego bucika
Ale wydaje mi się, że wszystko, co zrobisz, będzie dobre! Jakby mnie ktoś zaprosił na ciacho i kawę w ramach babyshower też byłabym zachwycona, ale ja po prostu lubię ludzi i spotkania z nimi, a nie to, co na stoleAchia, summer86, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunaris - ciastek i ciast nie dawaj jak ma być tyle dzieciarni bo Ci chałupę rozniosą
Postaw wielką michę z flipsami - z moich obserwacji wynika że to wystarcza do szczęścia.
Zrób mini kanapeczki z bagietki - takie kolorowe i malutkie są na tyle śliczne że i dzieci je jedzą
Tak na szybko i bez pracy to może też roleczki z tortilli? (Smarujesz musztardą, kładziesz szynkę, sałatę, może sera/pleśniowego itd, zwijasz, wbijasz wykałaczki co 2 cm i kroisz).
Do tego michy z owocami (winogrona, jabłka w 8ki, połówki bananów, inna drobnica)
I warzywka w słupki!
Nie dawaj za dużo jedzenia, bo będą siedzieć do nocy
A! I hit to zrobić kompot - ale taki mało słodki.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Lunaris, dziękuję za to co napisałaś
jest to pokrzepiajace.
Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematachLunaris lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Reset, zawsze służysz dobrą radą w wielu tematach
Powinnaś pracować w dyplomacji, skoro umiesz ubrać w takie ładne słowa to, że 'wtrącam się we wszystko i na wszystkim się znam'
No ale że na kuchni owszem, to Lunaris, lecę z konkretami:
- to, co pisała Nika, czyli mini roladki z tortilli sprawdza się zawsze, tylko schłódź przed krojeniem i przed podaniem!
- zrobiłabym też stripsy z kurczaka w sezamie;
- do muffinek bym kupiła niebieski barwnik i albo zrobiła zwykłe niebieskie muffiny albo niebieski krem na nie (w końcu to chłopak;)) i np. mini niebieskie galaretki (są do kupienia, nawet nie trzeba barwnika);
- parówki w cieście francuskim (tylko raczej takie małe, na raz- czyli kroisz parówke na 3-4 części);
- tarta z kurczakiem i pieczarkami (przy okazji robisz więcej kurczaka i masz następnego dnia juz gotowego kurczaka do swojej diety!)
Pomyślę zaraz, co jeszcze wrzucić, ale w międzyczasie dostałam zgodę od Luny, by napisać, co u niej, więc idę Wam skrobać osobną wiadomość!
Achia, summer86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
My też po USG bioderek i generalnie po USG wszystkiego. Byliśmy u super lekarza i na szczęście wszystko ok!!!
Co do organizacji imprez to ja nie pomogę bo nie lubię i unikam
Jeśli chodzi o powrót do pracy,to na razie o tym nie myślę. Jakoś się ułoży, musi...Achia, Yoselyn82, Nadzieja22, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Fozzie Bear, Aga9090, Lena21, Lusesita, pilik, summer86, Emiilka, olik321, Morusek, lamka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Właśnie przeglądam Pinteresta z pomysłami... mam nadzieję że uda mi się ogarnąć i nie przesadzić
Achia- ja też nie planowałama wyszło
nie będę nad tym płakać
Nika, Reset dzięki za podpowiedzi! już zapisuję różne pomysły żeby nie uleciało i żeby skupić się na konkretach. Głupio mi tylko powiedzieć co ja bym chciała dla dziecka bo już padło pytanie... w sumie na liście marzeń mam tylko kocyk do zdjęć i książeczki sensoryczne.
Reset dawaj info od Lunki -
nick nieaktualnymatko,ale mnie zaczęło kłuć podbrzusze.. jakby malutkie igiełki ktoś mi wbijał. wzięłam magnez i leżę. mąż ma od jutra zakaz picia alkoholu do porodu- wystraszłam się,a on dziś wypił 1 piwko po pracy, i gdybym chciała pojechac na IP to nie wiem czym.. na wszelki wypadek wolę żeby te % odstawił. powoli przechodzi, ale stresujące są te wszystkie objawy
Lunaris coś na pewno wymyślisznp pieluszek zresztą nigdy za dużo
Rucola super,że USG wyszło dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:48
-
Dziewczyny, tak jak napisałam, Luna – po tym jak przekazałam, że o niej myślicie – dała mi zielone światło, by napisać kilka słów, co u niej i Zuzi.
Luna jest bardzo słaba, po łyżeczkowaniu i tak traciła sporo krwi, więc podpinali ją pod oksytocyne, by się macica obkurczyła. Ale już jest lepiej, odpoczywa i obiecywała się jutro tu odezwać. Zuzia nie ma szmerów w sercu, ale będą jej jeszcze robić echo. Nie wiem, ile waży i mierzy, ale jest śliczna!blue00, Patrycja20, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, Jeżowa, Achia, olik321, Sarna84, Lena21, malka, moniśka..., Lusesita, Phnappy, Karma88, pilik, JustynaG, Emiilka, Madzik34, Amal, Bajkaaa, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość
Lunka trzymaj się dzielnie !!! odpoczywaj i dużo zdrówka dla Was obu
-
Reset ponownie dziękuję, że się z nami dzielisz informacjami
gdybyśmy nie miały cały dzień info od Luny to szczerze byśmy się tutaj zamartwiały! Cudownie, że serduszko Zuzi wygląda na zdrowe, oby echo tylko to potwierdziło
Lunka jesteś mega fajterką! Jest wiele prawdy w stwierdzeniu, że tyle jesteśmy w stanie unieść, ile musimy... Ty musisz dużo, nie wiem dlaczego, ale zawsze walczysz dzielnie i jestem z Ciebie bardzo dumna :* jak już odzyskasz siły to zapraszamy z pięknym zdjęciem Twojej córeczki
Rucola super, że z bioderkami wszystko w porządku
Lunaris jedyne co dodam to, że na pewno trzeba przełamać słodkie czymś słonym, bo u mnie można było dostać cukrzycychoć to też trochę dlatego, że mnie wkurzyła rodzina i nie miałam ochoty się spuszczać nad tym tematem... I osobiście uważam, że naprawdę warto zasugerować jakiś przydatny prezent - czy to dla Ciebie, czy dla synka
ludzie i tak PLANUJĄ coś kupić, a czemu by na tym nie skorzystać - w innym wypadku przygotuj się na dużo ubranek w małym rozmiarze
super, że masz koleżanki, które same Ci coś takiego zaoferowały!!!
Edit: dopiero teraz doczytałam wypowiedź Niki i się pod nim podpisuję odnośnie menufaktycznie, jeśli mają być dzieciaczki, to lepiej nie ryzykować przedawkowania cukru!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:53
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dobra, poczytałam jeszcze uważniej i chciałabym dodać:
Olik cieszę się, że z bokserkami Marcelka także wszystko w porządku!
pilik gratulacje z okazji nowej umiejętności Ninki! Pięknie się rozwija
Lamka przykro mi, że brzuch nie odpuszcza... Obyś mogła umówić wizytę i się uspokoić. Dobrze, że Dominik aktywny przy tym, to na pewno choć odrobinę Cię uspokaja.lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny