X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim Lunka!!! Ogromne gratulacje!!! mam nadzieję, ze szybciutko dojdziesz do siebie i dasz znać odnośnie szczegółów porodu i Zuzi!!
    Summer ja też zastanawiałam się nad Emla, nawet pytałam lekarki a ona powiedziała, ze nie jest jakąs specjalną zwolenniczką, bo to nie ukłucie boli najbardziej, ale podskórne podawanie leku a na to emla ponoć nie działa. Ja chyba będe stosować Emla jak Mały będzie starszy, na pierwsze szczepienia odpuścimy.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratuluję kochana. Całuski dla Zuzi <3
    Jak dojdziesz do sobie, napisz ile wazylo to Twoje małe szczęście :-)

Malka masz jakiś cudowny przepis na zasypisnie w łóżeczku? Podziel się :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bardzo chciałabym usłyszeć od kogoś, że to jest wykonalne, że macierzyństwo i wymagającą pracę da się pogodzić, ale ostatnio z kim nie rozmawiam to słyszę odmienne opinie.

Moje dwie koleżanki - prawniczki dają radę. Obie mają własne kancelarie, to jest taki zawód, gdzie zbyt długa przerwa powoduje, że wypadasz z obiegu, bo a) nie nadążasz ze zmianami, b) tracisz klientów, bo o Tobie zapominają albo Cię nie polecają, bo jesteś 3 lata na wychowawczym...
    Dziewczyny radzą sobie z pomocą niań. Jedna nawet zostawiła z nianią 6 miesięczne dziecko, druga z pomocą niań odchowała dwójkę, pracując oraz w tym samym czasie zaczynając i kończąc aplikację (a po naszych wpisach same wiecie jakie to jest wyzwanie). Nianie mają swoje wady, obie czasem na nie narzekają (że np. niania nic nie ogarnie po zabawie z dzieckiem, zabawki na całej podłodze itp.), ale dzieci są całe, zdrowe i szczęśliwe. Jedna z nich to moja chrześnica (obecnie już 4 lata) i naprawdę funkcjonują w przedszkolu super.

Więc da się :* (a czy warto się szarpać to inna sprawa- pewnie zależy od charakteru mamy/ rodzaju pracy/ sytuacji finansowej itp.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:35

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jestes chętna jutrona spotkanie w Gdyni ze mną i Anią1003?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, wróciłam od lekarza, znowu bóle @, kawa z mlekiem na wkładce, i taki, gęsty śluz.. Cóz.. czop zaczyna odchodzić, do terminu lekarz mówi ze chyba nie dotrwam, obstawia góra 2 tygodnie, rozwarcie zaczyna sie powoli robic, mała cisnie na szyjke.. A ja mam ataki paniki, śmieje się i płaczę jednocześnie...

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna boje sie, że mogę nie dac rady :-(
    Tym bardziej, że to w Gdyni.
    Daj na priv znać gdzie i o której, to może jakoś to zorganizuje.

Amal spokojnie. Oszczędzaj się, może dotrwasz do końca 37tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:50

JustynaG lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- a gdzie Ty mieszkasz?bo ja myślalam że w Gdyni własnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal-dokladnie jak pisze Lusesita. Oszczędzaj się. Luna też miała nie dotrwać do terminu a proszę :) także bez szaleństw i niech mała jeszcze posiedzi chwilkę u mamy w brzuszku!

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie ja Gda :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby umilić Wam czas oczekiwania na informacje od Luny, Lewcio przesyła Wam pozdrowienia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b885400f0b74.jpg

ibishka, Amal, Yoselyn82, Fozzie Bear, blue00, Achia, Lena21, -Mamunia-, Izape_91, Jeżowa, moniśka..., summer86, Emiilka, Lusesita, Madzik34, Karma88, Aga9090, KateHawke, Morusek, Kaczorka, Siwulec, JustynaG, Patrycja20, olik321, lamka, pilik, Lunaris, Nadzieja22, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia witaj po drugiej stronie brzucha ! Obu czekały Cię tu same cudowne chwile.

Luna gratulacje !

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sposób nie jest cudowny. I pewnie nie zawsze zadziała. Dziecko musi byś też spokojne, więc jeśli jest ryk to i tak najpierw trzeba uspokoić. Położyć dziecko w łóżeczku w jego ulubionej pozycji. U nas jest to na lewym boczku. Przykryć lekko kocykiem dać smoczka jeśli potrzebujesz i lekko kołysać dziecko na boki. To wszytsko. Jakimś cudem u nas zadziałało dziisaj 2x. Ale może dlatego, że babka powiedziała, że Fela może być dzisiaj bardziej senna ;)

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ale z Lewcia jest słodziak <3

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hehe sposób nie jest cudowny. I pewnie nie zawsze zadziała. Dziecko musi byś też spokojne, więc jeśli jest ryk to i tak najpierw trzeba uspokoić. Położyć dziecko w łóżeczku w jego ulubionej pozycji. U nas jest to na lewym boczku. Przykryć lekko kocykiem dać smoczka jeśli potrzebujesz i lekko kołysać dziecko na boki. To wszytsko. Jakimś cudem u nas zadziałało dziisaj 2x. Ale może dlatego, że babka powiedziała, że Fela może być dzisiaj bardziej senna ;)
    U nas działa praktycznie zawsze. Grunt to dobrze dziecko uspokić i wyciszyc i najlepiej doprowadzić do senności. Dokładnie tak radzi Tracy Hogg :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Dziewczyn pisała, ze nie odpowiadają jej metody Tracy Hogg, np to, żeby usypiając dziecko w nocy nie patrzeć mu w oczy. Nie doczytałam tego w książce ale już z praktyki wiem, ze tak trzeba robić. Jak przypadkiem popatrzę Lewkowi prosto w oczy, to mam jakies 15 minut usypiania gratis. Moje dziecko momentalnie wyłapuje moją uwagę na nim i zawsze próbuje ją wykorzystać tzn wypluwa smoka i albo płacze albo coś do mnie "gada" :)

malka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia Witamy na świecie :D <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Któraś z Dziewczyn pisała, ze nie odpowiadają jej metody Tracy Hogg, np to, żeby usypiając dziecko w nocy nie patrzeć mu w oczy. Nie doczytałam tego w książce ale już z praktyki wiem, ze tak trzeba robić. Jak przypadkiem popatrzę Lewkowi prosto w oczy, to mam jakies 15 minut usypiania gratis. Moje dziecko momentalnie wyłapuje moją uwagę na nim i zawsze próbuje ją wykorzystać tzn wypluwa smoka i albo płacze albo coś do mnie "gada" :)
    przepraszam za porównanie,ale tak samo mam...z moim psem. jak widzę że ona zasypia,oczy jej sie kleją, ale jeszcze walczy i na nią spojrzę i ona to zauważy to bardzo często(ale nie zawsze) oczy robią jej się szersze i podchodzi, trąca nosem, żeby ją pogłaskać.a potem się kładzie i wtedy zasypia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:23

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Achia w sumie nie wiem jak to skomentować... serio

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Piszę z samochodu. Ktg prawidłowe, rysują się pojedyncze, drobne skurcze (jakiej wartości niestety nie wiem). Szyjka 1,5 cm, ale po zastanowieniu to nie wiem, czy ufać temu wynikowi, bo nie miałam usg, tylko badanie na samolocie. Wiem, że skierowana do tylu i zamknięta. Jak zostałam potraktowana - pozostawię dla siebie. Dziewczyny, dziękuje za kciuki i za zachętę, by na IP iść. Jedno muszę przyznać - tak jak Achia wskazała - odgłos bicia serduszka uspokaja. Napiszę jeszcze wieczorem - teraz jadę coś zjeść, bo padam z głodu. W szpitalu zeszły mi ponad 4 godziny.

Izape_91, pilik lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lewciuuu, ale z Ciebie SŁODZIAK <3

Lunka cierpliwie czekamy na zdjęcie Zuzi, na pewno jest śliczna <3 mam nadzieję, że czujesz się choć odrobinkę lepiej!

Amal to teraz duuuużo odpoczynku, leżenia i bycia księżniczką. Wiem, że to marne pocieszenie, ale jesteś już w 36 tygodniu ciąży, naprawdę niewiele zostało, aby ciąża była donoszona. Trzymam kciuki, by Nadia została w brzuszku jak najdłużej.

Co do patrzenia w oczy - ojj, tak! Co prawda doświadczenia ze starszymi dziećmi brata, ale zdecydowanie zauważyłam też tę zależność.

Emilka najważniejsze, że jesteś uspokojona. Z tonu wypowiedzi domyślam się jednak, że nie za dobrze zostałaś potraktowana... Pamiętaj, że kompletnie się tym nie przejmujemy, bo ludzie są różni, mają różne charaktery i humorki, a my mamy prawo się martwić i sprawdzać stan zdrowia naszych dzieciaczków KIEDY TYLKO CZUJEMY TAKĄ POTRZEBĘ. Kij w oko tym, którzy tego nie rozumieją. Spokojnego popołudnia i wieczoru!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:31

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ