X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracą to jest tak. Moja koleżanka poszła na l4 w połowie 8 miesiąca. Po roku macierzyńskiego oddała małego do żłobka i wróciła do pracy.
    Mały sporo chorował, bo wiadomo jak to w żłobku. Więc musiała brać opiekę.
    Popracowala 7 miesięcy i dostała wypowiedzenie.
    Powod? Zamykają dział w którym pracuje.
    Chore to jest. Za pracę prawie do końca ciąży nikt jej nie podziękował, a jak dziecko zaczęlo chorować to od razu kopa dostała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 19:13

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi ze nawet w budżetówce nie ma pewności czy cie nie kopna w tylek po macierzyńskim, ha bym z jednej strony jeszcze chciała pracować bo szybciej czas leci, no ale jak będę się tak czuć kiepsko to długo nie pociągne

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podobne dylematy. Ciągle pracuję, choć byłam już na dwóch krótkich zwolnieniach. I chciałabym pracować jak najdłużej jeśli zdrowie pozwoli. No i chciałabym wrócić przynajmniej na pół etatu dość szybko z powrotem do pracy, ale plany planami, a życie życiem. Tylko że u mnie po długich latach tułania się w różnych miejscach pracy i znoszeniu nieciekawych warunków w końcu pracuję w świetnym miejscu i nie chciałabym tego stracić. Trudne decyzje.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia to nie dziwię Ci się że masz taki dylemat, ja to specjalnie poszłam do tej pracy zeby nie było mi głupio iść na l4 a mimo wszystko nie potrafię tak... Już nawet czekam aż ktoś się przyczepi o cokolwiek do mnie a tu nikt nic nie chce nikt nie ma o noc pretensji hehe :) zobaczymy co wyjdzie w praniu

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po prenatalnych.
    Maluch rośnie jak szalony według USG 12t i 5d.
    Parametry wszystkie w normie.
    Jedynie wyszło 25% prawdopodobieństwo porodu przed 34 tygodniem, więc od 16 tyg mam mieć usg co 2 tyg do 22 tyg.

No i maluch nie pokazał co ma między nogami, więc chłopiec niepotwierdzony.
    W ogóle nie chciał współpracować. Lekarz mnie badał z 40 minut i przez brzuch i dopochwoow, a maluch uporczywie obracał się na opak.

innamorata88, Anna Stesia, Flowwer, reset, Lusesita, Sarna84, Bajkaaa, Jadranka, Yoselyn82, Izolda90, aiwlys, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, bardzo się cieszę, ze z maleństwem wszystko dobrze. O tym wcześniejszym porodzie to lekarz mówił na podstawie stanu łozyska czy jakos inaczej to wykoncypował? A co do płci to pewnie dowiesz sie na 99% na połowkowych - choć nasz chłopczyk zalicza się do tych, którzy są bardzo dumni z przyrodzenia i pokazują je przy każdej okazji. Aż się boję, co będzie w przedszkolu ;-)

Sarna84, Bajkaaa, Amy333, Jadranka, JustynaG lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Olik, bardzo się cieszę, ze z maleństwem wszystko dobrze. O tym wcześniejszym porodzie to lekarz mówił na podstawie stanu łozyska czy jakos inaczej to wykoncypował? A co do płci to pewnie dowiesz sie na 99% na połowkowych - choć nasz chłopczyk zalicza się do tych, którzy są bardzo dumni z przyrodzenia i pokazują je przy każdej okazji. Aż się boję, co będzie w przedszkolu ;-)

Kurcze Aniu nie wiem dokładnie na podstawie czego, łożysko tylko sprawdzał na której ścianie jest.
    Szyjka miała 4cm.
    Moze z Papa nie mam pojęcia w sumie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień pozytywnych wizyt ♡♡♡
    Gratuluje serduszek i pięknych widoków ♡♡

Olik ja czuję u Ciebie synka bo tak szybko rośnie !

Sammer nareszcie się zdecydowałaś teraz spij i odpoczywaj ile się da !! Teraz czes na relax.

Aiwlys ucałuj od e-cioci Danielka ♡♡♡
    Moja sunia ma się lepiej uffd

Sarna84, pilik, Jadranka, aiwlys lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower cieszę się, że suni lepiej.
    hmm ja też czuje chłopaka i w sumie lepiej żeby był duży chłopiec niż "grzmot" dziewczynka :)
    Ale oczywiście ważne żeby było zdrowe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 22:10

Flowwer, Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, trzymałam kciuki za sunię <3 i dalej trzymam!

Flowwer lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, u mnie tez to prawdopodobienstwo podawal, to chyba na podstawie USG i Pappa wylicza się.. wydaje mi sie, ze polozenie lozyska ma wplyw. Szyjka raczej nie bo na prenatalnych nie miałam jej mierzonej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy bywa tu Agniecha? Rzadko Was podczytuję, bo muszę ograniczać forum przed egzaminem, ale dawno jej nie widziałaś. Wiem, że remont itp. ale jednak mogłaby dać znać...

Olik - super, że Maluch rośnie i wszystko ok :*

A, i skoro bywam tu rzadko to prośba - gdyby ktoś tu potrzebował ode mnie czegoś prawniczego, a ja bym nie odpowiadała to łapcie mnie na co miesięcznych testowaniach i/lub na privie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 22:28

olik321, Flowwer, Anna Stesia, Sarna84, Bajkaaa, Lusesita, pilik, Jadranka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik super, że maluch tak rośnie :) i że wszytsko w porządku. Ciekawe na jakiej podstawie wyliczają to prawdopodobieństwo. Ale będziesz pod kontrolą więc się nie martw.

Reset Agniecha czasem zagląda, ale chyba już parę dni jej nie było. Super, że możemy na Ciebie liczyć w sprawach prawnych :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Olik, cieszę się,że Wasze wizyty także pozytywne, nigdy nie miałam obliczanego prawdopodobieństwa przedwczesnego porodu, wiec to dla mnie ciekawostka.

Summer, świetnie że to plamienie okazalo sie niczym groźnym i super, ze zdecydowałaś na l4, teraz zwolnij tempo, wypoczywaj, skup się tylko na sobie, na Was.

Malka przyjemności i pięknych widoków!!!

Aiwlys, Danielek jest przesłodki, przekochany, a Mikołaj najlepszy na świecie, ja się trochę obawiam zachowania i reakcji mojego łobuza starszaka. Drugie imię to pewnie po kochanym dziadku?

summer86, aiwlys, malka, JustynaG lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, udanego urlopu! Wypoczywajcie i korzystajcie :)

Olik, JustynaG, cudownie że u Waszych maluszków wszystko ok <3

Reset, kochana jesteś, że o nas pamiętasz i proponujesz pomoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 06:23

malka, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik super że prenatalne wyszły dobrze :)

Ciekawe co będzie u mnie ja mam w przyszłą środę, ale ja nie mam zrobionego tego pappa nikt nic mi o tym nie mówił ogólnie to czuję się olana przez moją ginekolog ehh zobaczymy co dziś mi powie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa a chcesz robić PAPPA? Twoja lekarka ma certyfikat FMF? Bo wtedy ma dostęp do programu, który przelicza te ryzyka.
    PAPPA możesz sama zrobić, ja robiłam w ALABie, ale Diagnostyka też ma w ofercie. Robiłam tydzień przed USG, żeby na USG mieć już wynik. Wyniki miałam jakoś po 2-3 dniach roboczych :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jako jedna z nielicznych nie robiłam PAPPA.
    Jejku u Was też tak wieje?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy robić, moja lekarka nie ma nic takiego ale myślałam żeby sama robić ale z drugiej strony boję się bo pappa lubi załamywać rzeczywosc, a ciekawa jestem ile to kosztuje w diagnostyce

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita też nie robiłam testu Pappa. Nie chciałam bo siostrą właśnie przekłamała i tylko stresu dodała...

Bajka to już Twoja decyzja, często dziewczyny mają pappa w dzień usg i potem dopiero wizytę na której te ryzyka wyliczają, więc może tak Twoja gin robi? A jest też cześć ginekologów którzy nie uznają tego testu. Moja też sceptyczna, zaleca robienie, ale jak powiedziałam że nie chce, że siostrą źle wyszły to powiedziała że to moja decyzja, a badanie jest dość kontrowersyjne i wielu zastanawia się właśnie nad jego zasadnością.

Flo cudownie że psinka lepiej się czuje! Wrzucisz nam jakieś zdjęcie maluchów? <3

Summer przyda Ci się odpoczynek, a w pracy sama widzisz, poradzą sobie, muszą ;)

Reset powodzenia w nauce! Kiedy egzamin? I dziękujemy za chęć pomocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 07:41

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ