X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa nie masz za co przepraszać. Jesteś mamą, chcesz jak najlepiej dla swojego dziecka i troszkę panikujesz. Ale to nic, to minie! Zawsze w takiej chwilo sobie powtarzaj - mleko mam, przystawiam dziecko, dziecko umie ssać - jaki wniosek? Będzie głodna to się napije! Wie jak i ma co! Wszystko będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 19:38

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Anna Stesia bardzo chętnie bym porozmawiała, tak szczerze mówiąc, chyba tego potrzebuję bardziej niż mi się wydaje. Wysłałam Ci zaproszenie :)

Z tym byciem niespokojną trochę przekoloryzowałam chyba, po prostu chwilę się miotała a potem już była spokojna, choć nieskończenie długo ssała pierś. Jak tak teraz o tym myślę, to pewnie było to po prostu "wiszenie na piersi" przez 4 godziny... Przepraszam, wciąż się uczę... A najbardziej nie chcę by ona była głodna. Brakuje mi pewności siebie w stosunku do cycków :/

Napisałam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, popatrz, nie wiedziałam że na spojenie są też ortezy, dobra sprawa.

Jeżowa miłej wycieczki po chlebek. :-) mi się wydaje, że gdyby Agatka była głodna to jednak byłoby to zdecydowanie słychać. Będę powtarzać jak mantrę, uwierz w swoje piersi!

Mój brat się właśnie zaręczył, tak więc mamy chrzestną dla Dominika. :-) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 19:44

Achia, Bajkaaa, Jeżowa, Rucola, pilik, Bocianiątko, Kaczorka, Nadzieja22, -Mamunia-, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to super wieści :))

Wiecie coś na temat tego niby wolnego 12 listopada??

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Z małą wszystko ok, waży 1500 g, ułożona główkowo, szyjka 2.8 mm.
    Diagnoza - rozejscie spojenia na 12 mm, jak w 40 tc.

Polubiłam za to, że z małą wszystko w porządku.
    Rozejście to kiepska sprawa.

Jeżowa , Pilik ma rację, jesteś młodą mamą i masz prawo martwić się.
    Ekspertką nie jestem w kp ale... wydaje mi się, że można nie słyszeć przełykania dziecka. Zresztą, jak Aneczka je bardzo spokojnie to nie słychać, że pije a butelka pusta.

Nie opowiadałam Wam ale w piatek byłam na kontrolnej wizycie u gina. Pojechałam z małą, emek miał się wyrwać z pracy jak wejdzie pierwsza pacjentka - ja byłam trzecia (nie chciał brać urlopu a pracuje blisko przychodni). Obsuwa godzinna, piersi już mi nabrzmiały bo nie odciągałam 2h no a Ania zaczęła marudzić. Usiadłam z boczku i przystawiłam Anię do piersi i nie protestowała. Pociumkała i zasnęła. Ale w domu już się przystawić nie dała.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna może to kroczek w stronę pełnego kp? :) Ah te dzieciaczki, uparciuszki z nich!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - ogarniesz temat KP i kiedyś będziesz się śmiała ze swoich rozterek ;) a tymczasem na spokojnie uczcie się siebie nawzajem :)

Fozzie - współczuję rozejścia spojenia. Jak przy czymś takim funkcjonować?

Achia - niby tak ma być z tym 12.11. Ciekawe czy w związku z tym urlop mi się przesunie o jeden dzień i zacznę wychowawczy 28.12. A nie 27.12. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 12 to niby wolny ale nie dla wszystkich - nie ma zakazu handlu

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ten PiS jest pojebany. Chcą się podlizać wyborcom i oczywiście wprowadzają dzień wolny z którego cieszyć się będą ich potencjalni wyborcy ale na pewno nie przedsiębiorcy. Co za poroniony pomysł prowadzać takie ustawy na ostatnią chwilę... Najbliższe porównanie tej zagrywki to jak ksiądz daje dyspensę na jedzenie mięsa w piątek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 21:16

Flowwer, Karma88, Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - współczuję :( ważne, że z małą wszystko ok :* poczytałam trochę o tym rozejściu... masakra :(

Flower - z Szymka kawał chłopa :) cudownie, że tak się sobą cieszycie :)

Jeżowa - ja nic nie pomogę :( dla mnie to nadal czarna magia... ale trzymam kciuki, żeby wszystko się wyregulowało już niedługo :*

Przepraszam, że do reszty się nie odniosę, czytam z doskoku...

W pt mamy usg, chyba już ostatnie i wizytę - napiszcie pls jak wygląda to pobranie gbs?? Chcę się przygotować jakby miał mi grzebać gdzieś gdzie się nie spodziewam :P :P

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy pobranie jest z przedsionka pochwy i odbytu. Czyli wesoło :-D
    O której wizyta w piąteczek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

omatko-serio? nie wiem czy chciałam wiedzieć wcześniej :p

Jeżowa, Phnappy lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja właśnie przypomniała swój bardzo ważny tekst... aż Wam muszę wrzucić, każda matka powinna go przeczytać <3 przyszłym matką też nie zaszkodzi ;-)
    https://mataja.pl/2016/12/swiadomosc-ktora-ulatwia-rodzicielstwo/

JustynaG, Aga9090, Lusesita, Kaczorka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Franio już od dłuższego czasu (ok 2 miesięcy) robi jedną kupkę na dzień, a czasem tak jak dziś raz ma dwa dni

Flo tak miło Was widzieć, czasem tak dziwnie jak Cię długo nie ma - na miesięcznych wątkach byłaś niezastąpiona, zawsze pomocna ;) a Szymek świetny facet <3

Jezowa każda z nas przechodziła przez dni pełne wątpliwości i stresu, czy wszystko dobrze robimy. Jesteś świetną mamą, z każdym dniem będziecie się lepiej poznawać

Lamka u mnie w szpitalu nie trzeba przynosić ubranek, tylko na wyjście do domu ;)

Dzięki za info o gemini, mam pełny koszyk :p

Fozzie dziadowskie spojenie :/ mam nadzieję, że tejpy pomogą

Lunaris jak z tym serwisem ?

Anna Stesia jesteś przekochana <3 jesteś wspaniałym wsparciem dla tak naprawdę obcych osób, jestem pełna podziwu za taką bezinteresowną chęć pomocy

Padam na pyszczek, jutro dzień w biegu, bo muszę sama z Franiem jechać na fizjoterapie ale w piątek nagroda: kawa i ciastko z przyjaciółkami :) miłego wieczoru !

lamka lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

O fak :D tak myślałam, ale mój mi ostatnio mówił o wymazie z pochwy i darował sobie odbyt, więc myślałam, że mi się upiecze...

Usg mam o 10, a wizytę o 15:30.

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phappy nie każdy lekarz pobiera też z odbytu więc możliwe że u Ciebie będzie tylko z pochwy.

Achia lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja miałam tylko z pochwy za każdym razem wiec może zależy od lekarza

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dedykacją dla wszystkich właścicielek psiaków ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78adc5cb0813.jpg

Nadzieja22, pilik, Kaczorka, blue00, ibishka, KateHawke, 91Ewela09, emi2016, Flowwer lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś ostatnio mam problem z nadrabianiem forum. Cały czas byłam kilka stron za Wami, ale dzisiaj w końcu mi się udało dojść do końca! Oglądamy nowy serial z emkiem i jakoś wieczory mi się dziwnie skróciły ;)

Rucola, Fela robi około 5 kup dziennie. Zwykle bezpośrednio po jedzebiu.

Jeżowa! Będzie dobrze z tym kp. Postaraj się, aż tak nie analizować wszytskiego. Jeśli mała śpi, moczy pieluchy i przybiera na wadze to znaczy, że je. Z Twojego opisu wydaje mi się, że ona potrzebuje bliskości. Fela też tak miała. Wisiała sobie na moim cycku nie jedząc a jak ją chciałam odłożyc to był jęk. Dzieciaki z nami czują się bezpiecznie i najchętniej śpią właśnie przy piersi. Ewentualnie sprobuj tego odbijania. Bo takie nerwowe łapanie piersi, i odrywanie się z płaczem i znowu szukanie to u nas był zawsze sygnał, że zebrało się za dużo gazów w brzuszku.

Anna Stesia, Ty jesteś skarbnicą wiedzy i doświadczeń na tym forum! Zawsze znajdziesz jakąś radę na nasze "matczyne problemy" :) :) dobrze, że tu z nami jesteś :D A u nas już w porządku, dzięki, że pytasz :) byliśmy na kontroli z Felką u laryngologa i uszka zdrowe :) tylko mamy uważać i na razie nie moczyć uszek przy kąpieli czy na basenie.

A jeśli chodzi o obroty, to Fela po ćwiczeniach od fizjo przestała się praktycznie obracać na boki. Tzn w nocy się położy na boczku i tak śpi, ale w ciągu dnia nawet zabawkami jej nie potrafię zachęcić do obrotów. A na brzuszek obróciła się tylko raz, wtedy jak się Wam pochwaliłam ;) i tyle tego bylo :D

Chyba mamy jednak ten słynny regres snu. Od tygodnia mała budzi się na jedzenie 4x w nocy :/ mam nadzieję, że to szybko minie.

A ja byłam u gina. Pisałam Wam, że mam jakieś plamienia po @. Ostatnio zaczęły się pojawiać częściej i do tego jakieś takie dziwne upławy. Okazało się, że zrobiła się ziarnina na bliźnie po cięciu. Gin mi to usunął na miejscu i zrobił laserem. Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze, chociaż na razie lekko krwawi i juz się schizuje, ale pewnie musi się zagoić.

Flo, ale Szymek super <3 i jaki duuuzy! Fela miała 12.10 5700g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 23:33

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze sobie pomyślalam, że wszytskie nasze młode mamy jesteście mega dzielne! Podziwiam, jak stawiacie czoła wszelkim przeciwnościom. U nas wszytsko poszło jakoś tak bezproblemowo. I połóg i kp. Obyło się bez wahania hormonów. A karmienie przyszło jakoś naturalnie. Tylko poród nie był zbyt prosty ;)

A tu Fela, ktora ewidentnie coś czuję do Lwów ;)

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:52

Nadzieja22, Aga9090, Achia, Bajkaaa, summer86, veritaserum, JustynaG, Jeżowa, olik321, Patrycja20, Karma88, Sarna84, Lena21, Yoselyn82, pilik, lamka, Kaczorka, blue00, JuicyB, Rucola, ibishka, Morusek, KateHawke, Lusesita, Lunaris, 91Ewela09, Amal, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ