Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dasz radę!!!
    Dziewczyny Ci już dużo podpowiedziały. Ja tylko dodam aby zacząć odbijać mała po karmieniu lub nawet w czasie jak robi się niespokojna. U mnie najlepsza pozycja to półleżąca a dziecko na tobie na brzuszku

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa czytam teraz co piszesz. A kiedy ostatnio robiła kupkę? Moja miała taki kryzys jak półtorej dnia nie mogła kupki zrobić. Coś ją nagle zatkało i cały dzień miałam takie wizje jak ty. A jak się za przeproszeniem "zesrała" to do dziś robi co karmienie kupkę i lepiej je od tej pory. No i odbijam zawsze po podaniu pierwszej piersi (nie zawsze odbije). Daję ją na ramię (zarzucam na plecy że tak powiem).

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Anna Stesia kurczę, a ona zawsze zasypia przy piersi, to ja nie wiem, jak miałabym ją odbijać? W sensie kiedy? :(

Kochana, to ja czegoś nie rozumiem. Kiedy w takim razie jest niespokojna? Trochę sie pogubiłam. Rozumiem, że to było tak, że dałaś jej pierś, zjadła, zasnęła, obudziła się i dalej chce jeść ale nie chce się przystawić i denerwuje się? Czy coś pomieszałam? Jeśli dziecko zaśnie zaraz po jedzeniu to niech śpi, ale jeśli się obudzi i będzie niespokojne przy przystawianiu do piersi ułóż je do odbicia. Moje potrafi odbić godzinę po jedzeniu, tuż przed nową porcją. Ale jak był mniejszy to jadł, przysypiał przy piersi, a za jakieś 15 minut wybudzało go to, że nie był odbity i płakał, jęczał. Trzeba go było nosic i z pół godziny do odbicia. I mimo ze był głodny to nie dawał rady jesc dopóki nie został odbity.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:29

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do tematu kp. Czy to normalne że w jednej piersi jest dużo pokarmu a w drugiej mało? Da się to jakoś wyrównać?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - u Aluśki ilość kup zmniejszyła się jak skończyła miesiąc. Wcześniej były po każdym jedzeniu, a teraz z reguły raz dziennie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małą wszystko ok, waży 1500 g, ułożona główkowo, szyjka 2.8 mm.
    Diagnoza - rozejscie spojenia na 12 mm, jak w 40 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:48

JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, Phnappy, Flowwer, ibishka, olik321 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, grr to spojenie to kicha... Lezenie wchodzi w gre czy musisz zeby zagryzc i czekac?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A ja mam pytanie do tematu kp. Czy to normalne że w jednej piersi jest dużo pokarmu a w drugiej mało? Da się to jakoś wyrównać?

Ja tak miałam. Ale z czasem się wyrównało. Ewentualnie najpierw przystawiaj Lewka do tej piersi, gdzie jest mniej mleczka a później do tej drugiej.

Jeżowa - myślę, że spotkanie z CDL byłoby dla Ciebie najlepsze.
    A ze swojej strony mogę tylko zalecić dużo cierpliwości i spokoju. Agatka potrafi ssać, tylko może jest leniuszkiem.

Aluśka w pierwszym miesiącu była nazywana dzięciołem, bo tak się czasami miotała przy cycu :p niby chciała złapać a nie mogła i się wkurzała i dziobała ;) i to zawsze wieczorem.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Z małą wszystko ok, waży 1500 g, ułożona główkowo, szyjka 2.8 mm.
    Diagnoza - rozejscie spojenia na 12 mm, jak w 40 tc.

Super że z małą wszystko dobrze a co z tym spojeniem teraz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... Co dalej? Leżę i kwicze. Mogę spróbować tylko tejpow, ale raczej nie złagodzą bólu

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, jeśli chcesz pogadać prześlij mi na priv swój numer, zadzwonię i porozmawiamy. I jeszcze jedno- czasem jedno podanie mleka z butelki pozwala odsapnac i sie odstresowac, a to przy laktacji bardzo ważne, zwłaszcza ze dzieci wyczuwaja nasz stres. Nie namawiam, ale może jednorazowo pozwoli Ci to trochę odpoczac. Masz cos ściągnięte?

Rucola- to normalne, ale można wyrównać, ja wyrownywalam prsystawiajac przed dłuższy czas małego najpierw do tej słabszej piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 19:09

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie sraczka to urok... Ty i tak masz miec cc, prawda? Najgorzej dotrzymac te tygodnie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, masakra. A żadna fizjoterapia nie wchodzi w grę?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    ... Co dalej? Leżę i kwicze. Mogę spróbować tylko tejpow, ale raczej nie złagodzą bólu
    A ja nie była bym tego taka pewna, na pewno nie pogorsza a mogą pomóc ehh współczuję

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie współczuje :( byle do cc dociągnąć... dobrze że z Klarą wszystko ok <3
    Flower Szymus cudny! Kawał chłopa :D
    Jezowa a jakbyś odciągnęła trochę zanim podasz pierś? Może za szybko leci? I spróbowałabym karmić na pół leżąco, dziecko na klacie kładziesz żeby główką na piersi jakby było. Dziecka tak łatwo nie da się zagłodzić, spróbuj być spokojna. A powiedz Agatka dużo śpi? Bo jeszcze mi przychodzi do głowy że może bilirubina się podniosła (albo jeszcze nie spadła)? A wtedy dzieci bardziej leniwe i często mniej chętne do jedzenia... a co do odbijania, może spróbuj po jedzeniu, nawet jak śpi, brać na rękę, na lemura albo na ramie i tak odbić? Moja jak potrzebuje odbić odrywa się od piersi i denerwuje, nie złapie dopóki nie odbije

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, cc mam mieć tak czy siak, tejpow na pewno spróbuję, bo nie jeden raz mi tyłek już ratowały, co do fizjoterapii jestem otoczona fizjoterapeutkami w rodzinie i mówią, że lipa generalnie.. Humor mam przedni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie no lipa z tym spojeniem, a jeszcze kawał czasu Ci został :-( tejpy trochę podtrzymają, więc warto spróbować. A może spojenie się jeszcze ogarnie, ja miałam około 26-28tc ogromne bóle lędźwi (byłam też wtedy u fizjo) i przeszło tak samo z siebie.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia bardzo chętnie bym porozmawiała, tak szczerze mówiąc, chyba tego potrzebuję bardziej niż mi się wydaje. Wysłałam Ci zaproszenie :)

Z tym byciem niespokojną trochę przekoloryzowałam chyba, po prostu chwilę się miotała a potem już była spokojna, choć nieskończenie długo ssała pierś. Jak tak teraz o tym myślę, to pewnie było to po prostu "wiszenie na piersi" przez 4 godziny... Przepraszam, wciąż się uczę... A najbardziej nie chcę by ona była głodna. Brakuje mi pewności siebie w stosunku do cycków :/

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie faktycznie lipa... A może kupisz ortezę? Jest mocniejsza jednak niż tejpy i może też przydać się po porodzie.. moja koleżanka bardzo żałowała, że nie kupiła i polegała tylko na tejpach

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie współczuję tego spojenia, brzmi to nieciekawie no i najgorsze, że towarzyszy temu taki ból...

Jeszcze chciałam dodać, że Mała w końcu łyknęła trochę jedzonka koło 18:30 i usnęła, więc ja dostałam misję od męża i właśnie IDĘ PO CHLEB. Sama. Do sklepu. Boże, jak cudownie. Jak wrócę to pewnie będzie znowu sajgon ale teraz cieszę się chwilą.

Pilik Mała zazwyczaj jadła co 2 godziny, stąd taki stres, gdy od 13:30 nic nie jadła aż do teraz. Ale jednocześnie nie płakała, jak była przy piersi to pewnie przysypiała dużo, a ja panikowałam, jakby nie wiadomo co się działo. Tak mi głupio teraz... Świeże powietrze mnie otrzeźwiło :/

nick nieaktualny, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ