X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dasz radę!!!
    Dziewczyny Ci już dużo podpowiedziały. Ja tylko dodam aby zacząć odbijać mała po karmieniu lub nawet w czasie jak robi się niespokojna. U mnie najlepsza pozycja to półleżąca a dziecko na tobie na brzuszku

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa czytam teraz co piszesz. A kiedy ostatnio robiła kupkę? Moja miała taki kryzys jak półtorej dnia nie mogła kupki zrobić. Coś ją nagle zatkało i cały dzień miałam takie wizje jak ty. A jak się za przeproszeniem "zesrała" to do dziś robi co karmienie kupkę i lepiej je od tej pory. No i odbijam zawsze po podaniu pierwszej piersi (nie zawsze odbije). Daję ją na ramię (zarzucam na plecy że tak powiem).

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Anna Stesia kurczę, a ona zawsze zasypia przy piersi, to ja nie wiem, jak miałabym ją odbijać? W sensie kiedy? :(

Kochana, to ja czegoś nie rozumiem. Kiedy w takim razie jest niespokojna? Trochę sie pogubiłam. Rozumiem, że to było tak, że dałaś jej pierś, zjadła, zasnęła, obudziła się i dalej chce jeść ale nie chce się przystawić i denerwuje się? Czy coś pomieszałam? Jeśli dziecko zaśnie zaraz po jedzeniu to niech śpi, ale jeśli się obudzi i będzie niespokojne przy przystawianiu do piersi ułóż je do odbicia. Moje potrafi odbić godzinę po jedzeniu, tuż przed nową porcją. Ale jak był mniejszy to jadł, przysypiał przy piersi, a za jakieś 15 minut wybudzało go to, że nie był odbity i płakał, jęczał. Trzeba go było nosic i z pół godziny do odbicia. I mimo ze był głodny to nie dawał rady jesc dopóki nie został odbity.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:29

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do tematu kp. Czy to normalne że w jednej piersi jest dużo pokarmu a w drugiej mało? Da się to jakoś wyrównać?

86Monia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - u Aluśki ilość kup zmniejszyła się jak skończyła miesiąc. Wcześniej były po każdym jedzeniu, a teraz z reguły raz dziennie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małą wszystko ok, waży 1500 g, ułożona główkowo, szyjka 2.8 mm.
    Diagnoza - rozejscie spojenia na 12 mm, jak w 40 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:48

JustynaG, Lusesita, Yoselyn82, Phnappy, Flowwer, ibishka, olik321 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, grr to spojenie to kicha... Lezenie wchodzi w gre czy musisz zeby zagryzc i czekac?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A ja mam pytanie do tematu kp. Czy to normalne że w jednej piersi jest dużo pokarmu a w drugiej mało? Da się to jakoś wyrównać?

Ja tak miałam. Ale z czasem się wyrównało. Ewentualnie najpierw przystawiaj Lewka do tej piersi, gdzie jest mniej mleczka a później do tej drugiej.

Jeżowa - myślę, że spotkanie z CDL byłoby dla Ciebie najlepsze.
    A ze swojej strony mogę tylko zalecić dużo cierpliwości i spokoju. Agatka potrafi ssać, tylko może jest leniuszkiem.

Aluśka w pierwszym miesiącu była nazywana dzięciołem, bo tak się czasami miotała przy cycu :p niby chciała złapać a nie mogła i się wkurzała i dziobała ;) i to zawsze wieczorem.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Z małą wszystko ok, waży 1500 g, ułożona główkowo, szyjka 2.8 mm.
    Diagnoza - rozejscie spojenia na 12 mm, jak w 40 tc.

Super że z małą wszystko dobrze a co z tym spojeniem teraz?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... Co dalej? Leżę i kwicze. Mogę spróbować tylko tejpow, ale raczej nie złagodzą bólu

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, jeśli chcesz pogadać prześlij mi na priv swój numer, zadzwonię i porozmawiamy. I jeszcze jedno- czasem jedno podanie mleka z butelki pozwala odsapnac i sie odstresowac, a to przy laktacji bardzo ważne, zwłaszcza ze dzieci wyczuwaja nasz stres. Nie namawiam, ale może jednorazowo pozwoli Ci to trochę odpoczac. Masz cos ściągnięte?

Rucola- to normalne, ale można wyrównać, ja wyrownywalam prsystawiajac przed dłuższy czas małego najpierw do tej słabszej piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 19:09

Rucola lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie sraczka to urok... Ty i tak masz miec cc, prawda? Najgorzej dotrzymac te tygodnie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, masakra. A żadna fizjoterapia nie wchodzi w grę?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    ... Co dalej? Leżę i kwicze. Mogę spróbować tylko tejpow, ale raczej nie złagodzą bólu
    A ja nie była bym tego taka pewna, na pewno nie pogorsza a mogą pomóc ehh współczuję

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie współczuje :( byle do cc dociągnąć... dobrze że z Klarą wszystko ok <3
    Flower Szymus cudny! Kawał chłopa :D
    Jezowa a jakbyś odciągnęła trochę zanim podasz pierś? Może za szybko leci? I spróbowałabym karmić na pół leżąco, dziecko na klacie kładziesz żeby główką na piersi jakby było. Dziecka tak łatwo nie da się zagłodzić, spróbuj być spokojna. A powiedz Agatka dużo śpi? Bo jeszcze mi przychodzi do głowy że może bilirubina się podniosła (albo jeszcze nie spadła)? A wtedy dzieci bardziej leniwe i często mniej chętne do jedzenia... a co do odbijania, może spróbuj po jedzeniu, nawet jak śpi, brać na rękę, na lemura albo na ramie i tak odbić? Moja jak potrzebuje odbić odrywa się od piersi i denerwuje, nie złapie dopóki nie odbije

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, cc mam mieć tak czy siak, tejpow na pewno spróbuję, bo nie jeden raz mi tyłek już ratowały, co do fizjoterapii jestem otoczona fizjoterapeutkami w rodzinie i mówią, że lipa generalnie.. Humor mam przedni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie no lipa z tym spojeniem, a jeszcze kawał czasu Ci został :-( tejpy trochę podtrzymają, więc warto spróbować. A może spojenie się jeszcze ogarnie, ja miałam około 26-28tc ogromne bóle lędźwi (byłam też wtedy u fizjo) i przeszło tak samo z siebie.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia bardzo chętnie bym porozmawiała, tak szczerze mówiąc, chyba tego potrzebuję bardziej niż mi się wydaje. Wysłałam Ci zaproszenie :)

Z tym byciem niespokojną trochę przekoloryzowałam chyba, po prostu chwilę się miotała a potem już była spokojna, choć nieskończenie długo ssała pierś. Jak tak teraz o tym myślę, to pewnie było to po prostu "wiszenie na piersi" przez 4 godziny... Przepraszam, wciąż się uczę... A najbardziej nie chcę by ona była głodna. Brakuje mi pewności siebie w stosunku do cycków :/

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie faktycznie lipa... A może kupisz ortezę? Jest mocniejsza jednak niż tejpy i może też przydać się po porodzie.. moja koleżanka bardzo żałowała, że nie kupiła i polegała tylko na tejpach

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie współczuję tego spojenia, brzmi to nieciekawie no i najgorsze, że towarzyszy temu taki ból...

Jeszcze chciałam dodać, że Mała w końcu łyknęła trochę jedzonka koło 18:30 i usnęła, więc ja dostałam misję od męża i właśnie IDĘ PO CHLEB. Sama. Do sklepu. Boże, jak cudownie. Jak wrócę to pewnie będzie znowu sajgon ale teraz cieszę się chwilą.

Pilik Mała zazwyczaj jadła co 2 godziny, stąd taki stres, gdy od 13:30 nic nie jadła aż do teraz. Ale jednocześnie nie płakała, jak była przy piersi to pewnie przysypiała dużo, a ja panikowałam, jakby nie wiadomo co się działo. Tak mi głupio teraz... Świeże powietrze mnie otrzeźwiło :/

lamka, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ