X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm bo u nas od wczoraj zdecydowanie mniej kupek, niby w normie ale lubiłam jak robił często,co karmienie... Miałam jakies takie poczucie że jest najedzony :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jak masz miejsce to bierz. Kaftaniki tez bym wzięła bo jednak zima więc mogą się przydać

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Marietka89 Znajoma

Wysłany: 24 października 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9ae957b2b59f2.jpg.html

Kochane powiedzcie widzicie dwie czy jedna kreskę bo już wariuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, spakowałam się :-D
    Muszę tylko dorzucić później szlafrok, nakładki, ładowarkę, rożek dla małego, dokumenty, sztućce, kubek i to chyba tyle. Wzięłam ostatecznie 2x pajac, 2x body + spodnie, 2x czapeczka + skarpetki i rękawiczki. Niby rodzę w innym mieście, ale Tarzan codziennie będzie przyjeżdżał, więc najwyżej dowiezie jak będzie potrzeba.

Marietka jak dla mnie to nie jest kreska ciążowa.

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewczyny :( jak ściskam pierś to leci mleczko, ale jak przystawiam Agatkę - to ona ewidentnie nic nie połyka, tylko ssie i ssie bez efektu. Ja już oczywiście świruję, że znowu coś nie tak z tą moją laktacją, bo czemu nie je, skoro mleczko jest? :( Agatka zaczyna się już denerwować, że nie może się najeść :(

Naprawdę mnie to przerasta, to że jej nie rozumiem, nic nie ogarniam, miotam się bez sensu w tym całym macierzyństwie.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja akurat miałam body z długim rękawem ale dlatego że nie miałam krótkich weź i takie i takie a skarpetki jak będą półspiochy to trochę bez sensu ale z drugiej strony to mało miejsca zajmuje i w razie czego będziesz mieć choćby na ręce dziecka

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ech, dziewczyny :( jak ściskam pierś to leci mleczko, ale jak przystawiam Agatkę - to ona ewidentnie nic nie połyka, tylko ssie i ssie bez efektu. Ja już oczywiście świruję, że znowu coś nie tak z tą moją laktacją, bo czemu nie je, skoro mleczko jest? :( Agatka zaczyna się już denerwować, że nie może się najeść :(

Naprawdę mnie to przerasta, to że jej nie rozumiem, nic nie ogarniam, miotam się bez sensu w tym całym macierzyństwie.

Ja na kp się nie znam ale może ona chce tylko bliskości a denerwuje się z innego powodu? Kochana dwa wdechy ucałuj córeczkę idź do lustra powiedz sobie ze to minie i uśmiechnij się do siebie Bo jesteś super mamusia!

Rucola, Emiilka, summer86, Lusesita, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa może jak ją karmisz zrob takie C z dłoni (kciuk na gorze, reszta na dole) i delikatnie przesuwaj tak jakbyś ręcznie chciała odciągnąć? Drugi sposób to przyciskasz delikatnie pierś z góry (taki nacisk powoduje zwiększenie ciśnienia jakby). A po tym jedzeniu Agatka zasnęła czy płakała?

Edit doczytałam że niespokojna. Może być mniej chętna do picia bo z butelki lepiej leci. Nie myślałaś o systemie sns? Żeby butli nie używać? Jest też tańsza, ale bardziej pracochłonna wersja sns jakbyś chciała spróbować to podeśle pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:48

ds022el.png

u4uGp2.png
  • stokrotka0308 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, miałam długą przerwę, ale wracam i chciałabym skrócić moją historię. Jestem po ivf z komórką dawczyni, moje amh wynosiło 0,06 więc nie łudziłam się, że uzyskam jakiekolwiek komórki...
    Transferowano mi 2 zarodki klasy A, aktualnie 11dpt. Robiłam betę w poniedziałek (9dpt) wynosiła 6,33, powtórzyłam dziś i 6,15...
    Co to może oznaczać? Przecież powinna albo rosnąć albo być praktycznie zerowa...
    Mam powtórzyć badanie, ale czy to coś da?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:47

Endometrioza III stopnia
    2012 i 2014r. - laparoskopie, torbiele
    06.2016 - amh 0,06, adopcja komórki
    10.2018 - IMSI-
    transfer 2x3dniowe - biochem,
    01.2019 - transfer blastki,
    7dpt - II kreski,
    9dpt - beta 368 :)
    11dpt - 1160 :)
    14dpt- 6008... cudzie trwaj... Haneczka!
    11.2020 - transfer 2x3dniowców - beta 1,0

2 procedura
    12.2022 - transfer 4AA - beta - 0,5
    04.2023 - transfer 4BA
    6dpt - wyraźny cień - beta 12,7
    8dpt - beta 55,7
    10dpt - beta 168,40
    13dpt - beta 1059,3
    17dpt - beta 5085,0
    21dpt - beta 24174,2
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietka89 wrote:
    https://zapodaj.net/9ae957b2b59f2.jpg.html

Kochane powiedzcie widzicie dwie czy jedna kreskę bo już wariuje :)

wg mnie coś tam jest,
    zrób betę

age.png
  • stokrotka0308 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że zarodki były transferowane w 3dobie

Endometrioza III stopnia
    2012 i 2014r. - laparoskopie, torbiele
    06.2016 - amh 0,06, adopcja komórki
    10.2018 - IMSI-
    transfer 2x3dniowe - biochem,
    01.2019 - transfer blastki,
    7dpt - II kreski,
    9dpt - beta 368 :)
    11dpt - 1160 :)
    14dpt- 6008... cudzie trwaj... Haneczka!
    11.2020 - transfer 2x3dniowców - beta 1,0

2 procedura
    12.2022 - transfer 4AA - beta - 0,5
    04.2023 - transfer 4BA
    6dpt - wyraźny cień - beta 12,7
    8dpt - beta 55,7
    10dpt - beta 168,40
    13dpt - beta 1059,3
    17dpt - beta 5085,0
    21dpt - beta 24174,2
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, opróżnianie piersi to był temat, którym dreczylam moje cdl, bo mam tendencje do zastojow. I aby ich nie mieć trzeba dokładnie oprozniac piersi. Na czym rzecz polega? Na tym, że po pierwsze, dziecko ma efektywnie ssać i odpowiednio łapać otoczke, wtedy wszystkie kanaliki pracują i sie nie przytykaja. Po drugie, karmisz nie z zegarkiem w ręku, tylko aż dziecko samo się oderwie od piersi i albo zaśnie, albo będzie spokojne. Po trzecie, przystawiasz do piersi na przemian i jeśli z jednej piersi dziecko zjadło, a z drugiej pociagnelo Ci tylko kilka lykow to następne karmienie zaczynasz właśnie od tej drugiej piersi. Chodzi o to, że mleko, zwłaszcza gdy laktacja jest nieustabilizowana, na nie zalegac w piersi. Nie odciagamy wtedy laktayorem, żeby nie pobudzić hiperlaktacji. Laktator może iść w ruch np.nocą, gdy dziecko długo śpi i nie chcemy go budzić na karmienie (choć w pierwszym miesiącu budzić się powinno, bo wzrasta ryzyko hipoglikemii). Kiedy laktacja jest nieustabilizowana dążymy do stanu, w którym piersi nie są twarde i nabrzmiale, lecz regularnie i naprzemiennie oprozniane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:51

Rucola, JuicyB, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, chyba pomyliłaś wątki, bo u nas Cię raczej nigdy nie było.
    Jeśli chodzi o betę, to przykro mi, ale wygląda na biochem :-(

Justyna dzięki za info o Gemini, zrobiłam zamówienie, ale w międzyczasie ktoś mi podkupił osłonki medeli :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:57

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:

Kochana, po pierwsze, dzieci się często denerwują przy piersi. Np. w 5 czy 7 tygodniu może być płacz na sam widok piersi. Wiele mam wtedy rezygnuje. Po drugie, sprawdzaj wskaźniki skutecznego karmienia - moczy pieluszki znaczy je. Po trzecie, proponuj jej pierś jak najczęściej, wylapując tzw.pierwsze oznaki glodu, nie wtedy, kiedy placze. Po czwarte, w jakiej pozycji karmisz? Może trzeba zmienić. Masz poduszkę do karmienia? Też może wiele ułatwić. Po piąte, możesz ją leciutko smyrać za uszkiem lub pod brodka, wtedy maluch zaczyna kumac, że trzeba ssać, a nie kimac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:13

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jeszcze pytanie techniczne w sprawie deklaracji - czy pediatra dziecka musi być z tej samej przychodni co moja położna?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i jeszcze jedno. Jaka butelka karmisz? Ja bym proponowala z niej zupełnie zrezygnować- mleko masz, dziecko umie się przystawiac. Przygotuj się, że jeśli mała trochę sie już przyzwyczaiła do butelki to może trochę się denerwować przy piersi, przy której musi się więcej napracować.

Wiem, że jest szkoła mówiąca, że dziecko przy piersi ma jeść, a nie kimac czy ciumkac. U mnie to myślenie doprowadziło do ostrego zapalenia piersi. Dopiero kiedy pozwoliłam małemu ssac tyle ile chce i jak chce problem zastojow radykalnie się zmniejszyl.

Są świetne książki o karmieniu piersią 'Po prostu piersia' (znam ja chyba na pamiec), 'Karmienie piersia' Magdy Karpieni i publikacje ścisle naukowe Nehring-Gugulskiej (kopalnia wiedzy o laktacji).

JustynaG lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane jeszcze pytanie techniczne w sprawie deklaracji - czy pediatra dziecka musi być z tej samej przychodni co moja położna?
    nie, każde z nich może być z innego miejsca :)

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    nie, nie musi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze kilka linkow:
    http://www.mlekiemmamy.org/anatomia-karmienia-piersia/

https://www.medela.pl/karmienie-piersia-dla-specjalistow/porady/okres-laktacji/chwytanie-piersi-przez-niemowle

http://www.mlekiemmamy.org/wskazniki-skutecznego-karmienia/

https://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/jak-prawidlowo-przystawic-dziecko-do-piersi

https://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91038,wskazniki-skutecznego-karmienia

pilik lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiłam raz dziennie butelką Tomee Tippe, wczoraj ani dzisiaj już nie dawałam, bo chciałam przejść tylko na kp. W dniach jak była butelka to ładnie ssała, więc to chyba nie od tego... Nie wiem, ściskam lewą pierś to mleko aż tryska, ale nie jadła z niej nic. Przystawiłam teraz do drugiej to trochę słyszałam, że połyka i teraz znowu nie... Pomocy :( ona nie usypia ani nic, jak odstawiam to od razu cmoka, szuka, wystawia języczek i rączki w buzi :( czyli głodna chyba jest? No i w końcu zaczyna płakać. Nie rozumiem jej, nie wiem co robić. Znaczy no mogłabym tak siedzieć i robić za smoczek w nieskończoność, ale ona sama się odstawia...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ