X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA UWAGA DZIŚ W APTECE GEMINI DZIEŃ DARMOWEJ DOSTAWY!!!

StaraczkaNika, summer86, Kaczorka, JuicyB, lamka, Rucola, pilik, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka Twój pobyt w szpitalu naprawdę był ciężki... Cieszę się jednak, że w domu odzyskujesz równowagę. To bezosobowe traktowanie mnie także dobijało, to "ale czego pani nie wie", "dziecko czasem płacze, to normalne" - a jednak oceniają, że nie potrafisz sobie poradzić... Byłaś bardzo dzielna i wciąż dzielna jesteś!

Aga oby udało się uniknąć wycięcia macicy, będę za to mocno trzymać kciuki, tak jak wszystkie dziewczyny tutaj. Na pewno jeśli lekarze nie uznają tego za konieczne to tego nie zrobią.

Rucola myślę jednak, że baby blues dopadł mnie po całości, budzę się z gulą w gardle i z nią zasypiam, mam ochotę tylko siedzieć i płakać...

Gdybym mogła, to cofnęłabym czas do jeszcze jednego "normalnego" dnia i bardziej doceniła. Wiem, to okropnie brzmi, ale tak właśnie się czuję.

Emiilka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mamy "Mój pierwszy album" i tam są strony do zapisywania różnych pierwszych razów. Staram się na bieżąco uzupełniać :)

U nas w szpitalu, z tego co zapamiętałam, lekarze do dzieci mówili po imieniu. Były to głównie młode osoby, więc może jeszcze im się chciało :)
    Aczkolwiek najbardziej zapamiętałam starszą lekarkę, która robiła małej badanie słuchu. Była taka miła, ciepła, przesympatyczna zarówno w stosunku do rodziców, jak i maluchów. Widać było, że wkłada serce w to co robi :)

Jeżowa - jeszcze chwilka i hormony się ustabilizują i ta gula zniknie :)
    A swoją drogą, to pora zmienić suwaczek :D

Rucola, pilik, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam w internetach, że jak pierś nie jest opróżniana do końca w trakcie karmienia to należy resztki odciągnąć laktatorem, bo inaczej się nie naprodukuje nowy. To prawda? Bo mi tam zawsze coś zostaje po każdym karmieniu, teraz też jestem w stanie wycisnąć... Za dużo tych rad, porad, zaleceń...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Wyczytałam w internetach, że jak pierś nie jest opróżniana do końca w trakcie karmienia to należy resztki odciągnąć laktatorem, bo inaczej się nie naprodukuje nowy. To prawda? Bo mi tam zawsze coś zostaje po każdym karmieniu, teraz też jestem w stanie wycisnąć... Za dużo tych rad, porad, zaleceń...

Pierwsze słyszę.. To chyba jakaś ściema. Albo reklama laktatora :p

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pierwsze słyszę.. To chyba jakaś ściema. Albo reklama laktatora :p
    Oby :D bo nie mam na to siły! :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Oby :D bo nie mam na to siły! :P

Ja nic nigdy nie odciągałam a mleko dalej płynie :) zresztą cycki to nie zbiorniki zamknięte, które najpierw należy opróżnić, żeby mogła napłynąć kolejna porcja mleka. Ono się "dostarcza" na bieżąco :)

JustynaG, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa po swoim przykładzie nie zgadzam się :) Ania nie zawsze opróżnia do końca ja idę spać a i tak budzę sie z cycami pełnymi pokarmu więc tak jak Kaczorka mówi to wszystko się dostarcza na bieżąco.
    Ja po każdym karmieniu praktycznie jesfem w stanie wycisnąć mleko.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Pierwszy raz w życiu słysze o czymś takim!!! Ja Lewkowi daję czasami dosłownie 3 łyki bo niby chce cycka ale tylko się napije i go wypluwa a potem karmie normalnie i nie zauwazyłam żeby coś było nie tak... Czego Ci ludzie nie wymysla...
    Po prostu przystawiaj często Malutką, niech pociumka nawet chwilkę :)
    Co do baby blues to mnie nie dopadł, ale po zakończeniu połogu miałam kilka gorszych dni, ale ulżyło mi gdy wyżyłam się na emku. Niestety tak to wygladało, ale musiały być ofiary :P Za to ostatnio jestem z niego bardzo dumna. Kilka dni temu zadzwoniła teściowa i zaczęła mu Pie***ć o chorobach to jej tak nagadał, zeby nie wymyślała sobie i nam chorób, ze się obraziła!!! Nareszcie!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jeżowa po swoim przykładzie nie zgadzam się :) Ania nie zawsze opróżnia do końca ja idę spać a i tak budzę sie z cycami pełnymi pokarmu więc tak jak Kaczorka mówi to wszystko się dostarcza na bieżąco.
    Ja po każdym karmieniu praktycznie jesfem w stanie wycisnąć mleko.
    Kochana ile mniej więcej kupek dziennie robi Ania? zauwazyłaś ze ich ilośc się zmniejsza?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, co do kupek, pamiętam jak czekałam na magiczne 6 tygodni, bo położna twierdziła, że liczba kupek się zmniejszy i będzie 1-2 dziennie lub nawet 1 na kilka dni.. i czekam dalej :D Ania robi 4-5 dziennie i wg naszej pediatry jest to przy kp normalne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie odnośnie ciuchów dla malucha (bo właśnie pakuję torbę :-D), czy 2x pajac, 2x body na długi, 2x spodnie, 2x kaftanik, 2x czapeczka + niedrapki i skarpetki wystarczą, czy za mało czy za dużo? Bo bym najchętniej wzięła tylko 2 pajace i jeden zestaw z body, a jak przeglądam listy wyprawkowe to już sama nie wiem. :-D

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jak na moje to skoro masz pajacyki to kaftaniki i spodnie niepotrzebne :)

Juicy, dzięki za info o laktatorach.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, kaftanika ani razu małej nie ubrałam i nie dysponujemy nimi w ogóle :)
    Do szpitala wzięłabym 2 pajace i 2 zestawy body+spodenki, zobaczysz w czym Ci wygodniej małą ubierać i przewijać i w razie czego mąż dowiezie. Czapeczkę jedną wzięłabym zwykłą a jedną wiązaną, bo w zależności jaki będzie rozmiar główki zwykła czapeczka może być za luźna a taka wiązana nie spanie.
    Ja miałam niedrapki, ale jak założyłam to położna zwróciła mi uwagę, że lepiej dla dziecka gdy ich nie ma, więc nie stosowałam już później, ale gdyby mocno się drapała, to mimo wszystko bym założyla.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja wzięłam chyba 2 body i półśpiochy, do tego 2 pajace, czapeczkę i niedrapki. Okazało się za mało. Mąż mi dowiózł ubranka. Synek raz przesikał pajaca świezo po założeniu no i ulewał już od początku. No, ale ja leżałam 6 dni w szpitalu. Pewnie na 2-3 doby powinno wystarczyć.
    Ja na weekend planuję się spakować- planuję, bo co z tego wyjdzie to nie wiem.
    Dziś roczpoczęłam 37 tydzień. To już 9-ty miesiąc!

Bajkaaa, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kochana ile mniej więcej kupek dziennie robi Ania? zauwazyłaś ze ich ilośc się zmniejsza?

Rucola nie. Zmieniła się konsystencja i jest ładnie ścięta musztardowa ale robi praktycznie co karmienie ( w trakcie lub chwilkę po ) . Myślę że ok 8-10 na dobę .

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola poszła wiadomość na priv.
    U nas dalej kilka kup dziennie, a podobno przy kp mogą być raz na tydzień nawet...
    Jezowa ja nigdy raczej nie mam opróżnionych piersi i nigdy nie odciagam po karmieniu ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:46

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wg mnie dużo :D ale chcesz rodzic w innym mieście niż mieszkasz, więc też bym pewnie tyle wzięła żeby się zabezpieczyć! Ja biorę 2 czapeczki (których jeszcze nie mam), 2 pajace i 2x zestaw body+polspiochy, chociaż wiem, że to już dużo, no i u nas dziecko ubierają w szpitalne rzeczy i 1 doba to wiesz, po cc nic mi się nie przyda oprócz tramalu ;)

U mnie morfo i mocz ideolo. Czekam na małża z obiadem i się zbieramy do gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:57

Bajkaaa, lamka, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a ja dodam od siebie że pod pajace możesz body z krótkim rękawem wziąść zobaczysz jak ci się będzie lepiej ubierać bo na 100% w szpitalu będzie mega ciepło.
    A czapeczki też bym wzięla dwie albo i 3 bo w szpitalu pobierają krew dziecku z główki i czasem lubi się pokrwawic czapeczka (u nas tak było)

Co do przewracania to moja Zosia daleko ma do tego narazie coraz lepiej idzie nam trzymanie i podnoszenie główki i nasz fizjoterapeuta twierdzi że jest ok ale fakt faktem że pewne ćwiczenia mogą sugerować Zosi że istnieje takie coś jak przewrót hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:07

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko, padłam na ponad 2 h i spałam tak,że nawet nie słyszałam że pralka skończyła prać(a to mi się jeszcze nie zdarzyło :p )
    Lunaris jak sprawa w warsztacie?

Bajka- właśnie chciałam dopytaćo bodziaki na krótki rękaw, z racji tego,że w szpitalach jest tak ciepło.. czyli może być 2x pajac, 2x body krótki rękaw, 2x zestaw - bodziaki długi rękaw + półśpiochy? skarpetki zabierać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:14

‹‹ 2175 2176 2177 2178 2179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ