X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia na wizycie! Odezwij się co "świetny" gin powiedział.

Emilka, ja uważam, że pora skończyć z tym idealizowaniem czasu tuż po porodzie, bo jednak w większości jest on zajebiście ciężki i jakby nie patrzeć upokarzający dla młodej mamy. Przykro mi, że położne nie mają w sobie na tyle empatii, żeby traktować drugiego człowieka z szacunkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:03

Emiilka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik, ja zdaję sobie sprawę, że to może brzmieć smiesznie, ale tak się właśnie czułam ;) Wahałam się, czy to napisać, ale jak szczerze, to szczerze. Ciężko się przestawić z sytuacji, gdzie ludzie cię słuchają i szanują, a ty masz nad wszystkim kontrolę. W szpitalu czułam się bezsilna i mam wrażenie, że zachowanie personelu potęgowało to uczucie.

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dzięki za info :* nawet jeśli nic nie wskóram to chcę ich trochę do pionu sprowadzić bo to jakieś żarty- pół roku po zakupie naprawy wyniosły już połowę jego wartości :/ zobaczymy!

Emilka bardzo Ci współczuję takiego podejścia personelu! To właśnie położne powinny wiedzieć najlepiej że ten okres po porodzie, burza hormonów i nowe środowisko dla maluszka są bardzo trudne i dla dziecka i dla matki. Gdzie empatia ja się pytam? Potem dziwne że ludzie mają traumę i nie chcą wracać do szpitala nie wspominając już o porodach!
    Dobrze że jesteś w domu i macie się lepiej, ze masz kochanego męża :) z dnia na dzień będzie inaczej <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - ja się bardzo cieszę, że to napisałaś i szanuję Cię bardzo za te szczerość! Mimo, że nie jestem Panią mecenas :) to u mnie w domu to ja "noszę spodnie" i "zarządzam", więc to co opisujesz przekładając na moją rzeczywistość przypomina mi o tym, że znów będę "tylko" mamą, a ten mały człowiek stanie się Najwyższym Zarządcą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 11:13

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym ciasto dyniowe, bo tato wczoraj podrzucił dynie. Macie jakiś prosty i sprawdzony przepis? Może być na termomisia :P

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Zjadłabym ciasto dyniowe, bo tato wczoraj podrzucił dynie. Macie jakiś prosty i sprawdzony przepis? Może być na termomisia :P
    Ja mam, ale musiałabyś zastąpić dynie czekoladą, bo to przepis na Brownie ;-D

lamka, Nadzieja22, summer86, Rucola, JustynaG, Lena21, pilik, Lusesita, Siwulec, Bajkaaa, Bocianiątko, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wymiary, wody płodowe, serce wszystko w normie..
    Była rozmowa na temat tego kiedy do szpitala i w 38 tc napewno już musi byc ciecie wykonane, także minimum w 37 tc do szpitala..
    za 2 tygodnie kolejna wizyta i już chyba skierowanie dostanę...
    No i tyle się dowiedziałam od lekarza..
    Ale bardziej rozmowa z położna mi pomogła. Mam się nie martwić tym, że nie zdążę jak zacznę krwawić, bo takiego przypadku przez 20 lat jej pracy w tym szpitalu nie było. Rozmawiałam z nią o prawdopodobnym usunięciu macicy no i wytłumaczyła mi jakie to korzyści. Tym bardziej, że miałam tego guza to po usunięciu nie musiałabym się martwić czy coś się znowu podzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:01

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, polubiłam tylko dlatego, że jakbym czytała o swoich przeżyciach. To traktowanie przez personel, te uwlaczajace procedury, te ohydne komentarze pozbawiajace godności...I w tym wszystkim młoda mama pozostawiona sama sobie. U mnie doszło do tego, że w piątej dobie po porodzie, gdy dowiedziałam się, że zostajemy jeszcze minimum dwa dni, dostałam histerii, rzuciłam się na podłogę i zaczęłam płakać, że nie sam rady tu dłużej siedzieć. W końcu udało się nam tak załatwić, że te ostatnie doby w całości był ze mną mąż i jakoś się pozbieralam. Choć wśród leków zapisano mi deprim i sam ordynator urządził mi pogadanke, w jakim to wspaniałym miejscu się znajduje. Tak więc wiem, co przeszłas. I właśnie wydaje mi się, że ta utrata jakiekolwiek kontroli nad swoim życiem jest najgorsza. Dziecko płacze, wszyscy wokół to rutyniarze, nikt nie przejmuje się burzą hormonów, karmienie idzie jak po grudzie, kobieta jest obolala i oszolomiona. Ugh, wróciły do mnie te wszystkie wspomnienia. Na szczęście to wszystko mija, a spokój własnego domu w końcu pozwala się cieszyć macierzyństwem.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:

Jest świetne ciasto u Marty Dymek na stronie Jadlonomii, pycha. I robi się króciutko!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie też się przyda :D

Aga, super, że wszystko w porządku. Co do usunięcia macicy, to bym się nie wahała. Moja mama przed ciążą ze mną miała guzki/mięśniaki na macicy i w ciąży to samo, dopiero w połowie zniknęły, ale za to po porodzie była masakra i żałowała, że od razu nie zgodziła się na usunięcie. Chociaż przy porodzie sn chyba musieliby ciąć brzuch i tak. Po usunięciu spokój.

Aga9090 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wspaniale że synek ma się dobrze. Trudna decyzja przed Tobą, przykro mi że musisz ją podejmować. Masz wspaniałą rodzinę, najważniejsze teraz jest Twoje zdrowie żebyście mogli się cieszyć sobą jak najdłużej. Domyślam się że nie jest to łatwe dla Ciebie.

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, czy to ten przepis? http://www.jadlonomia.com/przepisy/ciasto-dyniowe-z-zurawina-i-czekolada/

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, gratuluję nocy na samej piersi! A co do spędzania czasu z małą to ja jestem złym doradcą, bo u mnie syn jest do mnie przyklejony już 5 miechow. Ma to swoje plusy (cudowna bliskość i pełna czulej miłości relacja) i minusy (jak zrobić siku lub umyć zeby). Mimo to uważam, że przynajmniej przez te pierwsze 3 miesiące musimy starać się pomóc maluszkom zaadaptować do warunków otaczającego świata. One instynktownie szukają nas, bo się boją. Świat dla nich jest przerażający- za głośno, za zimno, za jasno itp. Ale zrobisz jak uważasz. Na pewno nie jest tak, że w ten sposób wychowasz sobie terroryste czy manipulatora. Raczej dasz dziecku pewność, że nic mu nie grozi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:20

summer86, Emiilka, veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Anna Stesia, czy to ten przepis? http://www.jadlonomia.com/przepisy/ciasto-dyniowe-z-zurawina-i-czekolada/

Tak! Jest super!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jeśli nie będzie konieczności usuwania macicy to oni tego nie zrobią... Guz o którym piszesz to była torbiel/cysta więc zmiana łagodna więc nie traktowałabym usuwania macicy jako plus pod tym kątem. Zresztą jestem przekonana, ze ją zostawią bo jesteś młodą osobą i będa się baardzo starać. Głowa do góry!!!
    Tygodnie lecą jak szalone i już niedługo będziesz z Ernestem w domu i skończy się ten bardzo trudny dla Ciebie czas.
    i chciałam Ci jeszcze napisac, ze gdyby nie Ernest/starania o Niego, to nie odkryłabyś tej cysty i mogłaby się rozrosnąc do kolosalnych rozmiarów i wtedy straciłabyś macice i nie miała Małego a tak, będziesz mieć dziecko i macicę. Zobaczysz, będzie dobrze :*

Aga9090, summer86, Anna Stesia, Emiilka, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myslicie że wypada zalożyć na chrzciny duży dekolt? W kościele i tak będe miala płaszcz, więc nie będzie widać, a w knajpce muszę miec latwy dostęp do bufetu, żeby mała sprawnie nakarmić.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja czytam na bieżąco i czerpię mądrość z Waszych postów. To jest wspaniałe że szczerze piszecie jak jest - może oszczędzocie później rodzącym twardego zderzenia z ideałem.

A ja mam znowu wymioty/ulewanie kiedy mała się wierci, a do tego boli w krzyżu i kostce (ale tu chociaż opuchluzna schodzi). Ogólnie 7 nieszczęść.
    Lunaris, masz jeszcze linka do tej bransoletki odpędzającej nieszczęścia?
    Może chociaż odpędzi najazd szwagierki!

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu odniose się do Tracy Hogg. Ona opisuje 5 typów osobowości niemowlęcia i miedzy innymi jest typ wrazliwca, który ogromnie potrzebuje kontaktu z matką. taki po prostu jest z natury i ta bliskość trzeba mu zapewnic...
    Ja swojemu starałam/staram się dac jak najwięcej bliskosci, ale jak pokazał mi emek mamy dziecko mocno samodzielne. Łatwiej zasypia z karuzelką w łózeczku niż w moich ramionach. Dziś omotałam Go chustą i myslałam, ze zrobi mi dziurę w brzuchu...musiałam Go uwolnic i dopiero sie uspokoił. Ale uwielbia gdy się na Niego patrze i do Niego mówię,dyskutuję z Nim, trzymam za rączkę, nosze pokazując świat. ma nieco inne potrzeby, które wynikają z jego osobowości. Musimy szanować nasze dzieci i to, jakie są i dostosowac się do ich potrzeb. Nie ma innego wyjcia.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, myslicie że wypada zalożyć na chrzciny duży dekolt? W kościele i tak będe miala płaszcz, więc nie będzie widać, a w knajpce muszę miec latwy dostęp do bufetu, żeby mała sprawnie nakarmić.
    Jak dla mnie jak najbardziej :) ale ja mało skromna jestem :P

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jest tak jak piszesz :* , a macice będą usuwać w najgorszym wypadku, bo te łożysko jest tak umiejscowione, że psychicznie muszę być na to gotowa.

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ