Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeżowa wyglądacie prześlicznie, a Agatka na pierwszym zdjęciu jakby podobna do emka
a Ty wcale nie wyglądasz jak zmęczona mama dwutygodniaka.
Blue czekamy na info z wizyty, Wy się chyba prędzej rozpakujecie niż wynika z terminu?
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, Powinnaś dostać łomot od nas!
Wyglądasz fantastycznie - jak starsza siostra Agatki a nie mama, ktora rodziła 2 tygodnie temu!
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeżowa- super wyglądacie
))
Swoją drogą właśnie się zorientowałam patrząc na zdjęcie, że nie mamy adapterów do wózka dla fotelika. Co prawda nie planujemy spacerować w nosidełku, ale czasem może się to przydać... Chyba że mąż planuje zawsze wozić gondolę :p adaptery się szuka pod model wózka?nawet nie wiem
A dziś zauważyalm, że wczoraj w Lidlu kupując dynie facet ją policzył jako cukinię (6,99/kg) dynia wyszła 1,5kg. nie wiem ile dynia za kg kosztuje w Lidlu (ale pewnie mniej bo była jakaś promocja)i to pewnie różnica byłaby może 5zl ale kurczę, wszystko trzeba sprawdzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 13:22
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Jeżowa przepięknie wyglądasz!!!
Blue kurczę bliziutko już u Was do rozwiązania.
Ja mam dziś ciężki dzień. Mała uparła się dziś na jakieś mocne akrobacje w brzuchu i mocno się wierci, rozciąga. Cały czas jest w poprzek brzucha albo po skosie. Dzisiaj jestem obolała przez nią. No nic, tak chce, taki ma dzień i nie mam nic do gadania.
Jeżowa lubi tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Achia, my nie mamy adapterów i szczerze mówiąc - nie żałuję. Ze sobą zabieramy chustę i jak trzeba to eMek bierze Anię.
-
Achia, adaptery są niezbędne. Każde zakupy na które się jedzie autem, czy wyjazd do znajomych to u nas jest Fela w nosidełku na stelażu z wózka. Zresztą nam fizjo zaleciła że ma być w takiej pozycji, a nie na płasko więc nie mam już żadnych wyrzutów sumienia i praktyvznie tylko w nosidełku jeździmy
chyba że w ogrodzie to jest gondola. Może też dlatego, że Fela nie bardzo się z gondolą polubiła. Zdecydowanie woli fotelik.
Jeżowa wyglądacie cudnie! Że zdjęcia bije spokój i miłość więc chyba trochę przesadzasz z tym swoim osądem
Jeżowa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Lamka, już kilka osób mi powiedziało, że Agatka to cały tatuś
mi wystarczy, że po mnie będzie miała włosy 
Dziewczyny dziękuję, ale wiecie, makijaż i świeżo umyte włosy mogą zdziałać cuda
natomiast wciąż mam dość duży brzuszek, na zdjęciu też go widać wyraźnie, nie wiem czy to normalne po dwóch tygodniach? Położna mówi, że wciąż mam wysoko macicę, może to dlatego 
My dostaliśmy adaptery, gdy odkupowaliśmy wózek i korzystamy, tak jak Malka pisze - chociażby przy zakupach. Dzisiaj też jechaliśmy autem do parku i tak ładnie usnęła, że nie chcieliśmy jej ruszać. Mamy fotelik cybex cloud q rozkładany na płasko, kupiony specjalnie z zamysłem, że będziemy często korzystać z fotelika jako z wózka.
Achia patrzysz na adaptery do fotelika dla konkretnego modelu wózka. Wpisz sobie w wyszukiwarkę model wózka + adaptery + model fotelika i na pewno znajdziesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 13:46
-
nick nieaktualnyJeżowa - nam położna w SR mówiła, że brzuszek opada bardzo indywidualnie,.może to trwać tydzień a może i 3 m-ce i żeby się tym nie stresować ani nic. W końcu w środku dokonała się niezła rewolucja i potrzeba czasu, żeby wszystko doszło do siebie
-
nick nieaktualnyAchia na jedno i drugie
ja znalazłam na stronie producenta naszego wózka taką tabelę z nazwami adapterów do różnych fotelików. Podpowiedziała mi też koleżanka, że np. do fotelika maxi cosi można dokupić tzw. rollersy - kółka doczepiane z taką jakby taśmą do ciągnięcia nosidełka. Jeszcze się zastanawiamy którą opcję wybrać, bo te kółka dość drogie, a przecież #cebula 
A co do brzuszka, to też słyszałam, że nawet 2-3 miesiące to nadal norma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 13:47
-
Jeżowa ślicznie Ci w tym macierzyństwie
wiadomo- kwestia samopoczucia jest subiektywna :nawet jak nam wszyscy dookoła mówią że jest extra to nie zawsze same ze sobą się tak czujemy. Mimo wszystko dobrze jest to usłyszeć z zewnątrz a w Twoim przypadku to wszystko prawda co dziewczyny piszą

Blue gratulacje na finiszu! Nie pamiętam czy Cię pytałam: gdzie planujesz rodzić? Kciuki za wizytę jutro!
U nas od 7.00 czwarte spotkanie z miską
kurczaki już nie wiem czy lepiej dawać cokolwiek czy lepiej nie... ale nam się te nieszczęścia mnożą
bez kitu idę kupić bransoletkę z czerwonego sznurka zaraz po pensji!!! Franek biedny lezy jak błoto, mam nadzieję że mu przejdzie przez weekend.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżowa pięknie wyglądasz!!!!
A co do brzuszka, rodziłam w sobotę wieczorem, moi rodzice byli u nas chyba we wtorek w szpitalu a tato do mnie " A Tobie ten brzuch tak zostanie?!"

Przy wchłanianiu się brzucha ważna jest nasza postawa i sposób oddychania oraz noszenia dziecka plus ewentualne dolegliwości ze strony jelit. Często po porodzie dokuczają mamom wzdęcia czy zaparcia - trzeba to uregulować bo dodatkowy będę wypychać brzuch i macicę.
Poza tym ważne jest by pilnować się, że jak nosimy malucha to nie wypychamy bioder do przodu, Plecy i całe ciało ma być proste. Poza tym dupa musi wrócić do tyłu ( a nie jak w ciąży tzw kaczy kuperek).
Jeżowa stań sobie bokiem do lustra i spróbuj ustawić się prosto - kręgosłup, ramiona dupka. Zobaczysz jaka będzie różnica w brzuchu.
To są drobne rzeczy, ale trzeba je pilnować by brzuch się ładnie wchłonął.
No i polecam fizytę u fijo - Jeżowa za tydzień w czwartek są dni otwarte w Mediconcept. Za darmo fizjoterapeutka sprawdzi Agatkę i Ciebie oraz ewentualnie zasugeruje jakieś ćwiczenia. Z okolic Legnickiej to kawałek ale może się skusisz?
Dziewczyny coraz częściej zastanawiam się czy nie iść na studia i nie zrobić fizjoterapii właśnie.. wiem szalony pomysł, ale ja to lubię.
Chętnie ćwiczę, kocham wszelakie aktywne spędzanie czasu.. po maturze składałam nawet papiery na fizjo na AWF ale jakoś tak wyszło, że zrobiłam budownictwo ;p
Dodatkowo przy dzieciach, fizjoterapeuta to wolny zawód, więc mogłabym dostosować sobie godziny pracy.. a w budownictwie cóż jest jak jest.
Sama nie wiem co robić..Z jednej storny kasa jest potrzebna a ja tu widziwiam jakieś studia ( pewnie byłyby zaoczne) a z drugiej kusi mnie bardzo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 14:22
Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzyjka zamknięta. Dużo wydzieliny kawy z mlekiem. Brzuch boli, szyjka kłuje. Zostawili mnie w szpitalu. Tylko co lekarz to inaczej mówi. Jeden ze wg niego jeszcze z kilka dni potrwa. Inny, że uważa że w ciągu doby się ruszy.. W każdym razie utknelam znowu w szpitalu i pewnie już stąd wyjdę z maluszkiem...
-
nick nieaktualnyAmal najważniejsze że jesteś w szpitalu. Odejdzie obawa o to,czy zdążysz
Trzymam kciuki, żeby się jednak szybko akcja rozkręciła, żebyś nie musiała za długo tam leżeć. Z forumowych opowieści wiemy, że wszystko może się zdarzyć
Olik- myślę, że jeśli chciałabyś i miałabyś możliwość ( zarówno finansową jak i przestrzeń na taką aktywność) to pewnie, rób studia
Amal, olik321 lubią tę wiadomość
-
Olik, widziałam zestawienie zrobione przez dużą firmę badawczą dot.zapotrzebowania zawodowego w przyszłości i na pierwszym miejscu byli fizjoterapeuci. Więc jeśli masz chęci i możliwości to idź na studia!
I mówię to ja- osoba,która rozpoczęła życie zawodowe prawnika po 5 latach od studiów (tyle miałam przerwy między obrona a egzaminem wstępnym na aplikację).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 15:27
olik321 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Olik dziękuję bardzo za wskazówki odnośnie postawy i za info o Mediconcepcie
co do studiów - jeśli tylko masz ochotę i siłę to czemu nie?
Jeśli Cię to interesuje, to naprawdę to rozważ. Ja też bym chciała zmienić branżę, ale nie wiem na co
-
nick nieaktualnyJeżowa obie z Agatka wyglądacie cudownie !!
My dziś też zostaliśmy w naszym mieście mimo że rodziny nie stąd i wybraliśmy się na spacer bo pogoda przepiękna. Po drodze zahaczając o mc Donald ( ciiiii ) :p
Ania spala cały spacer teraz za to daje nam do wiwatu. Wczoraj też cały dzien nie spała ale za to w nocy dała mi odpocząć bo spala od 20.30 do 2.30 . I później jeszcze dociagnela do 6 więc źle nie było
oby dzisiaj było podobnie.
Wczoraj kupiłam Ani karuzelke stacjonarna z tiny live ale baterii do niej nigdzie nie mogłam znaleźć
więc dopiero w sobotę wypróbujemy.
Zastanawiam się czy kiedyś schudne te 4-5 kg które mi zostały... Wpierniczam tyle słodyczy że to się w głowie nie mieści
Jeżowa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH