X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - zgubisz te kilogramy :) jak już zaczną lecieć, to się okaże, że ważysz mniej niż przed ciążą ;)

Jeżowa - 2 tygodnie to malutko. Jeszcze trochę i brzuszek się wciągnie :) a i tak wyglądasz super!

My dziś mieliśmy robić przemeblowanie a w ostateczności poszliśmy na cmentarz. Przestawianiem mebli zajmiemy się jutro :)

Co do zabawek, to u nas od tygodnia jest szał na książeczki. Czytamy, oglądamy, opowiadamy.
    Wcześniej były baloniki i piłki. A jeszcze wcześniej wszystko co gada i gra.

Jeżowa, veritaserum lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Lunaris,wizytę mam w poniedziałek ;) ,a rodzić zamierzam na Staszica.

.... no tak dziś nie niedziela... tak to jest jak się w domu dzień w dzień siedzi :D ja zaplanowałam kraśnicką tylko remont tam teraz -nie będzie jak w hotelu :P

Olik uważam że super pomysł, szczególnie jeśli masz do tego ciągoty. Fizjoterapeuta zawsze prace znajdzie albo choćby miałabyś możliwość dorobić. Super sprawa przy dzieciach- ruchome godziny pracy albo praca w domu (własnym lub u kogoś). Można robić 1000 rzeczy! Popieram :D nawet jeśli wydacie kasę to ona się zwróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 16:50

olik321 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tylko musisz wiedziec, ze te studia z fizjo są bardzo ogólne. jesli chciałabys się potem specjalizować w maluszkach to musisz zrobić duzo drogich kursów. Mam dużo znajomych po fizjoterapii, kiedyś to był modny kierunek, ale mało kto z nich pracuje w zawodzie... Jesli czujesz, że chcesz to robić to jak najbardziej idź na studia ale z zamysłem dokształcania się na kursach :)

olik321 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam to wrzucam. Co prawda z mojego telefonu, ale jakośc przyzwoita ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/001927880a3f.jpg

Lunaris, Achia, malka, Amal, JustynaG, JuicyB, Patrycja20, KateHawke, Lena21, Bocianiątko, olik321, Karma88, Yoselyn82, Jeżowa, Aga9090, Kaczorka, Luna1993, Morusek, pilik, Bajkaaa, Emiilka, blue00, veritaserum, lamka, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcio <3 <3 <3 :D piękny dyniek!

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lew jest uroczy !! <3 <3

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum zrobiliśmy dziś zupę krem z dyni :) z opcją dolania troszkę mleczka kokosowego i wrzuciłam pestki dyni po nałożeniu. Na wodzie ( bulionu brak), z czosnkiem, imbirem i curry.Wyszła pyyyyyyyycha , właśnie się zajadam :) dziękuję za przepis ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 17:18

veritaserum lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcioooo <3 <3

Amal, dobrze, że Cię zostawili. Takie plamienie trzeba obserwować.

Ja się dziś sama wyrwałam na pobliski cmentarz :) nie oby tylko 40min mnie nie było anod razu jakoś odżyłam ;)

Bajka pisałaś, że emek dziś pierwszy raz sam na spacerze z małą. U mnie emek nie był jeszcze ani razu! A Fela ma już 4miesiace prawie :/

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Wczoraj kupiłam Ani karuzelke stacjonarna z tiny live ale baterii do niej nigdzie nie mogłam znaleźć :/ więc dopiero w sobotę wypróbujemy.

Zastanawiam się czy kiedyś schudne te 4-5 kg które mi zostały... Wpierniczam tyle słodyczy że to się w głowie nie mieści :(
    Baterie dostaniesz w Rossmanie :)
    Mi też zostało 4-5kg i wciągam słodycze jak odkurzacz :( I też nie wiem czy schudnę :( Rozumiem Cię jak nikt!! :P

veritaserum lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lewcioooo <3 <3

Amal, dobrze, że Cię zostawili. Takie plamienie trzeba obserwować.

Ja się dziś sama wyrwałam na pobliski cmentarz :) nie oby tylko 40min mnie nie było anod razu jakoś odżyłam ;)

Bajka pisałaś, że emek dziś pierwszy raz sam na spacerze z małą. U mnie emek nie był jeszcze ani razu! A Fela ma już 4miesiace prawie :/

Sama się zostawiłam :) oni to mnie do domu chcieli odesłać.. No przecież nic się nie dzieje. Szyjka zamknięta. Wody nie kapią.. A że brzuch mocno boli? Kłuje? Kąpię kawa z mlekiem? To czego ja chcę :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcio Ty przesłodka dynio <3

Rucola, veritaserum u mnie apetyt na słodkie unormował sie dopiero w zeszłym tyg. Kiedy odespałam nocki u mamy.

Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, że Aluśka ma rok i mój mąż jeszcze ani razu nie był z nią sam na spacerze :p ze 2 razy zostawiłam ich w galerii i poszłam sobie na kawę, ale wiedzieli gdzie jestem i się za daleko nie oddalali ;)

A tymczasem moje dziecko chyba myśli, że jest noc i śpi już trzecią godzinę i nie zamierza się obudzić.. chyba znów będę musiała być złą matką i zapalić światło :p

Rucola - Lewcio najsłodsza dynia :D

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal i słuszna decyzja! :) życzę Ci żeby się już rozkręciło co by szybciej do domu wrócić z Nadią.

Ja też już uśpiłam swoje dziecko, sama słaniam się na nogach więc pewnie odpadnę do 20. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza i że te wymioty się skończą. Udało mi się podać Smectę, może coś podziała.

Amal lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcio <3 o mamusiu, Ty niereformowalny dyniasty słodziaku!!! Z Agatką nieustannie ostrzymy sobie ząbki na takiego przystojniaka ;) :D

Nie żartowałyście z tą chrapką na słodkie w trakcie karmienia! Po prostu mogłabym wciągnąć WSZYSTKO! Jak tylko coś jest w zasięgu mojej ręki to od razu ląduje w moim żołądku. Z jednej strony rozwiązaniem jest nie kupować, ale z drugiej... To takie pyszne. No i trzeba się nagradzać za nakarmienie/przewinięcie dziecka, żeby nie stracić zapału :P

Lunaris biedny synek, musiał się dzisiaj dużo namęczyć :( a Ty z nim oczywiście. A nie próbowałaś dać mu węgla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 18:50

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka powiem więcej mój emek tak nie lubi spotkań rodzinnych że wróciłam z cmentarza i poszłam sama do mamy (był zlot całej rodziny) a on został z Zosia do 18 więc praktycznie od 12do 18 się nią zajmował :) kurcze dziwnie tak bez dziecka iść gdzieś ale z drugiej strony odpoczelam dużo :) a i Zosia szczęśliwa bo była z tatą :)

Rucola Lew cudny :) kurcze ale czas leci dopiero co pisałaś że niech siedzi w twoim brzuchu ile chce a tu już taki duży chłopak :)

A miałam wcześniej zapytać bo pisałaś bodajże do Pilik odnośnie wagi dziecka że jakby było otyle to było bys inaczej mówiła (w domyśle że Ninka jest zdrowa a otyle dziecko nie) i moje pytanie brzmi ile wg ciebie waży otyle dziecko? Pytam z ciekawości

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek polecam
    - Hula kula (choć to idealne ma raczkowanie, ale to już tuż tuż...)
    - Arka Noego dumel
    - Zabawki lamaze, mamy lamparta (dostała Ninka) i jest to jej ulubiona zabawka. Będziemy inne kupować bo są świetne.
    - Zabawki interaktywne (Ninka ma jedną i rzadko używamy, ale uwielbia i jeszcze jedną czy dwie bym chciała)
    - Zabawki sensoryczne z różnymi fakturami (można je zrobić tez samemu)
    - Zabawki z butelek itp., za grosze same zrobicie a dzieciaki często wolą takie rzeczy ;)
    - U nas hitem ostatnio jest taki osiołek - szmatka polarowa, z metkami, dwoma kontrastowymi materiałami i do tego grzechocząca główka osiołka wszyta
    A tak apropo zabawek :)
    https://www.facebook.com/StoryofThisLife/videos/267928357195252

A z książek pewnie się powtórzę: seria „dobra książeczka”, seria „bystre oczko”, Pucio, Księga dźwięków, moje pierwsze 100 słów i 100 zwierząt i Rok w... (lesie, mieście, na wsi i w krainie czarów). Książki są przepiękne, nacieszą oko mamy, a dzieciaków oczy przykują ;)

Summer u nas jedyny lubiany smoczek (choć używany w roli gryzaka, nie umie zaciągnąć i sama trzymać niestety) to Bibs

Rucola Lewcio jest do schrupania <3

Olik super pomysł, ale tak jak Rucola pisze, musisz się nastawić na kursy które są cholernie drogie...
    Mi się marzy psychoterapia, ale właśnie te ceny sprawiły że porzuciłam to całkowicie.

Bajka mój eMek był sam w domu z Ninką ze trzy razy, ja szlam na spacer, raz byłam w sklepie (45minut mnie nie było).

A wiecie co, mi zostało 6kg, a nie jem za dużo, dużo chodzę, słodycze się zdarzają, ale tak raz w tygodniu, chyba że są złe noce to chodzę tylko i szukam (na szczęście zwykle nic nie znajduje poza czekoladą eMka której nie lubię ;)) wieczorem w sumie nie jem więc też zwątpiłam że to kiedyś stracę...

Kaczorka powiedz czy te jegginsy z Lidla się rozciągają? Wzięłam i są takie na styk, nie wiem czy zostawić czy na większe zamienić...

Amal oby Nadia szybko się zdecydowała pojawić!

Lunaris zdrowia dla Frania

Jezowa pięknie wyglądasz! A ze słodkim niestety...
    To chyba nawet nie kwestia karmienia, a zmęczenia ;).

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka super, że wyszłaś sama i odpoczęłaś :)

Pilik cały czas zapisuję sobie Twoje pomysły i rady, jesteś skarbnicą wiedzy!! Jutro idziemy po książeczki :)

Ja dziś też zaliczyłam samotne wyjście, co prawda na 45 minut ale zawsze, byłam na siłownik w bloku na przeciwko ;p I wiecie co.. nigdy chyba nie miałam tyle frajdy z prostych ćwiczeń.

W ogóle aż się boję zapeszyć.. ale staramy się wracać z emkiem do normalnego trybu.. tj on wrócił na basen ( właśnie poszedł) ja mam w tyg z 2-3 razy po godzinie dla siebie i jest o niebo lepiej :). A w pn chyba przyjedzie moja mama i skoczymy do kina :)
    Jak tak się oferuje to w sumie stwierdziliśmy, że wykorzystamy babcie i będziemy mieli trochę czasu dla siebie. No i ja na spokojnie pójdę do lekarza w pn a nie z duszą na ramieniu.

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,za chwilę w programie Uwaga będzie reportaż o dziewczynie z grupy fb Naturalnie po cięciu cesarskim.Jej historia porodu nie zakończyła się happy endem.Osierociła swoją bodajże trzyletnia córeczkę.Znałam jej udział na grupie więc zamierzam obejrzeć.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - ciężko mi stwierdzić z tymi jegginsami. Bo ja sporo schudłam i są luźniejsze. I nie wiem na ile to utrata kilogramów a na ile rozciągnięty materiał.
    Ale liczę na to, że jednak się rozciągną, bo też teraz wzięłam na styk :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to chciałam się pochwalić wam że moja Zosia od kilku dni zaczęła pięknie gaworzyc :) jak wróciłam do domu to tyle mi chciała opowiedzieć :) piękne to jest jak się widzi jak rozwija się nasze dziecko :)

Lunaris, Kaczorka, summer86, Aga9090, Luna1993, veritaserum, pilik, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, Lusesita, Achia, Emiilka, KateHawke, olik321, Jeżowa, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ