X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh szkoda, że mam dwie lewe do szycia :p choć w moim wypadku powinnam napisać dwie prawe( bo jestem leworęczna :p )

malka, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Lamka, jak piszesz, ze szyjesz to trzeba pokazać. Ja Ci na słowo nie uwierzę :p

Achia, Aga9090, pilik, olik321, lamka, Jeżowa, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A lekarz coś mówił ,że w razie takiej sytuacji masz się pojawic w szpitalu, czy czekać spokojnie na rozwój akcji?

nie, tylko była mowa o wodach/skurczach... na SR nam mówiła położna, że przez to, że non stop mamy badaną szyjkę to często czop odchodzi szybciej.

W każdym razie dopakuję torbę :)

Lunaris, Achia, Aga9090, pilik, Jeżowa, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast spać to oglądam z Ciastkiem serial :P

Ta sytuacja o której piszę była na moich praktykach jak miałam 21 lat czyli 16 lat temu ale mimo wszystko NIE BYŁ to odosobniony przypadek :( nie wiem jak się skończyła historia tego chłopca -chyba miał mieć jakiś zabieg operacyjny ale nie wiem jaki. Ci ludzie byli mocno niewykształceni i chyba robili to co im sie wydawało że trzeba albo co im powiedzieli inni ludzie... pochodzili z baaardzo małej miejscowości, Nie chcę przez to nikogo obrazić chodzi mi tylko o to że nie mieli wiele kontaktu z otoczeniem, nie sądzę że się sami interesowali. Oni naprawdę myśleli że dobrze robią :( Mnie zastanawia tylko to GDZIE wtedy był pediatra z ośrodka zdrowia? bo choćby takie instytucje nadzorują rodziców w opiece na wizytach szczepiennych, kontrolnych. Bardzo smutna historia.
    W tym samym czasie był 3 miesięczny chłopiec również karmiony kaszą manną na mleku krowim od urodzenia. Miał poważne zaburzenia pokarmowe, rodzicom odebrano prawa rodzicielskie... mogłabym tak pół nocy Wam pisać o różnych przypadkach z mojej zaledwie 18 letniej kariery zawodowej. Dlatego wierzcie mi że żadna z Was NIE JEST ZŁĄ MATKĄ! <3
    Dobranoc!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy jak na bliźniaki to ja i tak jestem w szoku że tak pięknie tą ciążę prowadzisz :) dzieci mają słuszną wagę a Ty dotrwałaś do 36tc! Możesz być z siebie dumna! Jak wody nie pójdą to kto wie- może i ze 2 tyg jeszcze pochodzisz?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mój emek był tak karmiony tylko 30 lat temu i teściowa zawsze mówiła, że wrzeszczał (nie płakał) do skończonego roczku (ciekawe czemu..).... Z tym, że jej nie przegadasz... Ona wie lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to i tak piękny wynik jak na ciąże bliźniaczą:)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja mam taką:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a196499dcc1.jpg

Zamawiane na Allegro. Firma CocoBird :)
    Używałam od jesieni do wiosny i nawet śladu użytkowania nie ma. Polecam :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - skoro trzeba, to poczekam na poprawki. Chociaż cierpliwość nie jest moją mocną stroną ;)
    A kokon pewnie wygląda dobrze, tylko Tobie się wydaje, że trzeba poprawić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy skoro czip odchodzi to już coś do przodu. Ale wiadomo, że to może jeszcze potrwać. Lepiej niech Groszki jeszcze chwilę posiedzą.

Lunaris straszna historia z tym maluszkiem. A synkowi zdrowia życzę, mam nadzieję, że już się nie będzie męczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 22:55

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo. Ależ boli, kłuje w szyjce, promieniuje na wewnętrzna cześć ud, na kość ogonowa i taki ucisk tylnia cześć ciała.. Jakby mi ktos w środku wszystkie kości łamał... I te bóle takie falowe..A mała nie pomaga i się wierci jak zwariowana.. Niech już wychodzi.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal już niedługo, dasz radę:*

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy kochana odejście czopu może, ale nie musi oznaczać szybkiej akcji. Z racji tego, że masz jeszcze trochę czasu, to życzę, by Grochy poczekały. Ale tak jak już dziewczyny napisały - i tak masz piękny tygodniowy wynik z bliźniakami! :)

Rucola czyli te mufki z Ali w środku nie mają futerka tylko sam materiał, tak?

Lamka też czekam aż się pochwalisz swoimi dziełami <3

Amal trzymaj się <3 to już ostatnia prosta.

Koniecznie muszę kupić takie mufki, zwłaszcza dla mojego męża a.k.a Pana Zimne Dłonie :D

P.S pozdrawiam po drugim karmieniu, Mała nawaliła takie kupsko, że hej, a potem jeszcze się osikała na przewijaku :P i nie usnęła przy piersi. Na szczęście mąż ją ululał, więc ja też pędzę spać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 03:23

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie standardowa pobudka o 3 :) ale Franio śpi! i nie wymiotuje :D :D :D jestem przeszczęśliwa :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że wody mi idą... Było pyk.. I leci..

malka, Emiilka, Rucola, Aga9090, blue00, Phnappy, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, też nie śpię od 3.00, głowa mnie boli i chyba coś mnie rozkłada. :-/ Wzięłam paracetamol i jeszcze sobie robię herbatę z miodem i cytryną...

Jeżowa Tobie kokon powinien się spodobać, bo jest w jeżyki ;-) fajnie, że mąż przejął usypianie Agatki.

Lunaris cieszę się, że z synkiem już lepiej.

Amal może już dzisiaj utulisz Nadię. Dobrze, że jesteś w szpitalu.

Za 4h mam być u położnej, to będzie piękny dzień. :-D rozumiem, że pojedyncze bóle skurczowe w nocy na tym etapie są normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:28

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy mam nadzieje, ze Grochy jeszcze chwile posiedza, ale juz bliziutko.

Amal powodzenia, mam nadzieje, ze juz szybko pojdzie.

Witam sie, zaraz wstaje, bo to guzik nie spanie, a i tak po 6 lece ja ktg. Znajac zycie jak wczoraj Mala byla taka aktywna to dzis zrobi sobie dzien leniucha.

Spokojnego dnia!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam pyk i jednocześnie silny ból w dole, gorszy niż na ulubione dni.. Jakby coś strzelilo.. Chciałam się przekręcić a tu leci.. Doszłam do kibelka podpaska mokra. Wróciłam do pokoju. Zabrałam podkład idę do pielęgniarki. Zanim doszłam gatki całe mokre. Zawolali lekarke. Na fotel. A tu leci.. Woda i trochę krwi.. Dała do odczynnika.. Zielone.. Czyli wody.. No i teraz mam czekać na skurcze co 10 min przez min godzinę i mnie zabiorą na dół.. A jeżeli w ciągu 18 godzin się nie ruszy to dadzą jakiś antybiotyk żeby nie było infekcji od tego że tam już idzie... Ale jak mnie brzuch w dole i plecy napier.. Gorzej niż na okres..

Z nerwów becze w łóżku.. Czemu, nie wiem.. Boję się ale nie umiem sprecyzować czego dokładnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal rodzisz, więc nic dziwnego, że gorzej niż na okres. Mam nadzieję, że szybko się rozkręci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle czasu chodziło się w ciąży.. A teraz słowo "rodzisz" brzmi... Abstrakcyjnie :)

Ja wiem ze to słabe porównanie ale dzisiaj urodziny ma moj piesek :) może mała też postanowi dołączyć do grona urodzinowego :) A miała być za tydzień na urodziny mojej mamy :D

‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ