Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh szkoda, że mam dwie lewe do szycia :p choć w moim wypadku powinnam napisać dwie prawe( bo jestem leworęczna :p )

malka, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Lamka, jak piszesz, ze szyjesz to trzeba pokazać. Ja Ci na słowo nie uwierzę :p

nick nieaktualny, nick nieaktualny, pilik, olik321, nick nieaktualny, Jeżowa, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A lekarz coś mówił ,że w razie takiej sytuacji masz się pojawic w szpitalu, czy czekać spokojnie na rozwój akcji?

nie, tylko była mowa o wodach/skurczach... na SR nam mówiła położna, że przez to, że non stop mamy badaną szyjkę to często czop odchodzi szybciej.

W każdym razie dopakuję torbę :)

Lunaris, nick nieaktualny, nick nieaktualny, pilik, Jeżowa, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast spać to oglądam z Ciastkiem serial :P

Ta sytuacja o której piszę była na moich praktykach jak miałam 21 lat czyli 16 lat temu ale mimo wszystko NIE BYŁ to odosobniony przypadek :( nie wiem jak się skończyła historia tego chłopca -chyba miał mieć jakiś zabieg operacyjny ale nie wiem jaki. Ci ludzie byli mocno niewykształceni i chyba robili to co im sie wydawało że trzeba albo co im powiedzieli inni ludzie... pochodzili z baaardzo małej miejscowości, Nie chcę przez to nikogo obrazić chodzi mi tylko o to że nie mieli wiele kontaktu z otoczeniem, nie sądzę że się sami interesowali. Oni naprawdę myśleli że dobrze robią :( Mnie zastanawia tylko to GDZIE wtedy był pediatra z ośrodka zdrowia? bo choćby takie instytucje nadzorują rodziców w opiece na wizytach szczepiennych, kontrolnych. Bardzo smutna historia.
    W tym samym czasie był 3 miesięczny chłopiec również karmiony kaszą manną na mleku krowim od urodzenia. Miał poważne zaburzenia pokarmowe, rodzicom odebrano prawa rodzicielskie... mogłabym tak pół nocy Wam pisać o różnych przypadkach z mojej zaledwie 18 letniej kariery zawodowej. Dlatego wierzcie mi że żadna z Was NIE JEST ZŁĄ MATKĄ! <3
    Dobranoc!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy jak na bliźniaki to ja i tak jestem w szoku że tak pięknie tą ciążę prowadzisz :) dzieci mają słuszną wagę a Ty dotrwałaś do 36tc! Możesz być z siebie dumna! Jak wody nie pójdą to kto wie- może i ze 2 tyg jeszcze pochodzisz?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mój emek był tak karmiony tylko 30 lat temu i teściowa zawsze mówiła, że wrzeszczał (nie płakał) do skończonego roczku (ciekawe czemu..).... Z tym, że jej nie przegadasz... Ona wie lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to i tak piękny wynik jak na ciąże bliźniaczą:)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja mam taką:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a196499dcc1.jpg

Zamawiane na Allegro. Firma CocoBird :)
    Używałam od jesieni do wiosny i nawet śladu użytkowania nie ma. Polecam :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - skoro trzeba, to poczekam na poprawki. Chociaż cierpliwość nie jest moją mocną stroną ;)
    A kokon pewnie wygląda dobrze, tylko Tobie się wydaje, że trzeba poprawić :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy skoro czip odchodzi to już coś do przodu. Ale wiadomo, że to może jeszcze potrwać. Lepiej niech Groszki jeszcze chwilę posiedzą.

Lunaris straszna historia z tym maluszkiem. A synkowi zdrowia życzę, mam nadzieję, że już się nie będzie męczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 22:55

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo. Ależ boli, kłuje w szyjce, promieniuje na wewnętrzna cześć ud, na kość ogonowa i taki ucisk tylnia cześć ciała.. Jakby mi ktos w środku wszystkie kości łamał... I te bóle takie falowe..A mała nie pomaga i się wierci jak zwariowana.. Niech już wychodzi.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal już niedługo, dasz radę:*

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy kochana odejście czopu może, ale nie musi oznaczać szybkiej akcji. Z racji tego, że masz jeszcze trochę czasu, to życzę, by Grochy poczekały. Ale tak jak już dziewczyny napisały - i tak masz piękny tygodniowy wynik z bliźniakami! :)

Rucola czyli te mufki z Ali w środku nie mają futerka tylko sam materiał, tak?

Lamka też czekam aż się pochwalisz swoimi dziełami <3

Amal trzymaj się <3 to już ostatnia prosta.

Koniecznie muszę kupić takie mufki, zwłaszcza dla mojego męża a.k.a Pana Zimne Dłonie :D

P.S pozdrawiam po drugim karmieniu, Mała nawaliła takie kupsko, że hej, a potem jeszcze się osikała na przewijaku :P i nie usnęła przy piersi. Na szczęście mąż ją ululał, więc ja też pędzę spać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 03:23

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie standardowa pobudka o 3 :) ale Franio śpi! i nie wymiotuje :D :D :D jestem przeszczęśliwa :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że wody mi idą... Było pyk.. I leci..

malka, Emiilka, Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Phnappy, Lunaris, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, też nie śpię od 3.00, głowa mnie boli i chyba coś mnie rozkłada. :-/ Wzięłam paracetamol i jeszcze sobie robię herbatę z miodem i cytryną...

Jeżowa Tobie kokon powinien się spodobać, bo jest w jeżyki ;-) fajnie, że mąż przejął usypianie Agatki.

Lunaris cieszę się, że z synkiem już lepiej.

Amal może już dzisiaj utulisz Nadię. Dobrze, że jesteś w szpitalu.

Za 4h mam być u położnej, to będzie piękny dzień. :-D rozumiem, że pojedyncze bóle skurczowe w nocy na tym etapie są normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:28

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy mam nadzieje, ze Grochy jeszcze chwile posiedza, ale juz bliziutko.

Amal powodzenia, mam nadzieje, ze juz szybko pojdzie.

Witam sie, zaraz wstaje, bo to guzik nie spanie, a i tak po 6 lece ja ktg. Znajac zycie jak wczoraj Mala byla taka aktywna to dzis zrobi sobie dzien leniucha.

Spokojnego dnia!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam pyk i jednocześnie silny ból w dole, gorszy niż na ulubione dni.. Jakby coś strzelilo.. Chciałam się przekręcić a tu leci.. Doszłam do kibelka podpaska mokra. Wróciłam do pokoju. Zabrałam podkład idę do pielęgniarki. Zanim doszłam gatki całe mokre. Zawolali lekarke. Na fotel. A tu leci.. Woda i trochę krwi.. Dała do odczynnika.. Zielone.. Czyli wody.. No i teraz mam czekać na skurcze co 10 min przez min godzinę i mnie zabiorą na dół.. A jeżeli w ciągu 18 godzin się nie ruszy to dadzą jakiś antybiotyk żeby nie było infekcji od tego że tam już idzie... Ale jak mnie brzuch w dole i plecy napier.. Gorzej niż na okres..

Z nerwów becze w łóżku.. Czemu, nie wiem.. Boję się ale nie umiem sprecyzować czego dokładnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal rodzisz, więc nic dziwnego, że gorzej niż na okres. Mam nadzieję, że szybko się rozkręci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle czasu chodziło się w ciąży.. A teraz słowo "rodzisz" brzmi... Abstrakcyjnie :)

Ja wiem ze to słabe porównanie ale dzisiaj urodziny ma moj piesek :) może mała też postanowi dołączyć do grona urodzinowego :) A miała być za tydzień na urodziny mojej mamy :D

‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ