X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia!

Lamka tez chętnie zobaczę twojej dzieła :)

Jeżowa super ze emek pomaga <3

Co do mufek, my mamy w spadku i w chłodne dni jak było ok 4 stopnie C to mi się sprawdzał choć bez rękawiczek nie było komfortowo. Ale ja zmarzluch jestem.
    Mama poluje mi na rękawiczki do wózka. Podobno lepiej grzeją. My kupiliśmy tez spiworek z cottonmoose (W sumie dostaliśmy od babci:) i jest extra. Cieplutko bardzo. Na zimę będzie idealny. Tym bardziej ze rozważam ubieranie malego w kombinezon polarowyl (taki z wypełnieniem i podszewką) orsz właśnie ten spiworek.
    Ale w razie w kombinezon typowo zimowy kupilam używany od sąsiadki:)

Poza tym muszę ustawić nocne budzenie od początku.. bo mamy tersz 3 pobudki A były juz 2 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:59

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo.. Leci ze mnie jakbyś ktoś Kurek odkręcil.. Musiałam włożyć w majtki ten taki duży złożony podkład jak do.przewijania dziecka bo nic już nie daje rady. Wszystko mokre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki za szybką akcję. To że sie leje to normalne. Jak mi pękł pęcherz płodowy to cała łazienka zalana, wstać nie mogłam a musieliśmy już szybko do szpitala pędzic więc i korytarz i pokój caly był mokry a ja nie sądziłam że tyle tego może być. Mój mąż jak to zobaczył to był przerażony.

Phnappy trzymam kciuki też za grochy ale z czopem nic nie wiadomo. Mi śluzowy brązowy odszedł tydzień przed porodem. A krwisty 2 dni przed się sączył. Mam nadzieję że jeszcze troszkę dociagniesz chociaż uważam jak dziewczyny ze wynik masz piękny !!

Rucola a to się usmialam z zakładania body od dołu hehe

Lamka musisz pokazać swoje dzieło :p szkoda że ja mam takie dwie lewe ręce do jakichkolwiek rzeczy manualnych.

U nas dzisiaj po całkiem ładnym dniu kiedy Ania była w humorze też całkiem spoko noc. 2 pobudki a mała jeszcze dosypia :)

W poniedziałek jadę na tydzień do moich rodziców...trochę się boję jak to będzie ale emek wyjeżdża służbowo a ja sama nie chce zostać .

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powiedzenia! Już dzisiaj Nadia będzie na świecie :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki za szybką akcję! Czekamy na wieści!

Phnappy kciuki za powolną akcję! Bez czopa można jeszcze sporo pociągnąć ;D Pokoksuj jeszcze te swoje grochy

Niedooobrze mi... ktoś uzżywa mojego żołądka jako worka treningowego.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, mimo że chętnie bym się Twój brzuszek w niedzielę zaczaiła to jednak życzę, by Grochy postanowiły jeszcze trochę posiedzieć. Chyba wiedzą, że juz im nigdy nigdzie nie będzie tak dobrze i bezpiecznie? A że są we dwoje to nawet im się tam nie nudzi ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, trzymam kciuki by Grochy jeszcze troszkę posiedziały w brzuszku :) Choć oczywiście termin masz naprawdę ładny.

Amal, kciuki za szybką akcję. Oby udało się SN tak jak sobie zaplanowałaś.

Rucola, masz bardzo pomyslowego męża. Naprawdę chwilę mi zajęło rozkminianie jak założyć body inaczej niż przez głowę :)

Dziewczyny (może Olik?), moje dziecko stało się bardzo ciekawe świata. Przez co marudzi gdy mam ją w ramionach (na fasolkę/kołyskę - zwał jak zwał). Przestaje płakać gdy biorę ją na ramię (jak do odbicia) no ale tak to mogę ją chwilę potrzymać. Na dłuższą metę dla mojego kręgoslupa to zabójcze.
    eMek jak ją nosi na Lemurka to głowa jej chodzi i się rozgląda we wszystkie strony. Ale ta pozycja jest zarezerwowana dla tatusia, u mamusi marudzi.
    Jak mogę ją inaczej nosić?

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, ja również mocno kciukam! Powodzenia! Już za chwilę będziesz tulić Nadię <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, nam gdy Ania miała 2 m-ce i 3 tygodnie fizjo pozwoliła nosić w pozycji przodem do świata, kazał przy tym podkurczać nóżki do góry. Ania bardzo lubi tę pozycję, bo może wszystko oglądać.

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki .

Dziewczyny od wcZoraj czuje słabsze ruchy ... mała się rusza ciagle ale nie są to tak mocne kopnięcia jak wcześniej... martwić się ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my podobnie jak summer nosimy przodem do świata.
    I trochę lemurkiem.

Choć nam wszyscy mówią, że my mało nosimy dziecko..
    Był nauczony tak od początku przez swoją wagę. Za to jego babybjorn wędruje po całym domu i jak w nim siedzi to zawsze mu opowiadam co robie, pokazuje np garnki jak gotuje itd :)

A i jeszcze super pozycja Ty siedzisz na kanapie lub łóżku z stopami też na łóżku a kolanami w górze ( nie wiem jak to wytłumaczyć) i ze swoich nóg robisz maluchowi siedzisko. Jest oparty na Twoich uda a dupcie ma na brzuchu. Tę pozycje pokazała nam fizjoterapeutka i u nas sie super sprawdza.

Dziś mam fijoterapeutkę to podpytam o noszenie jeszcze :)

Rucola, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja może mała ma już mniej miejsca i dlatego tak?

Kochane proszę o małego kciuka, bo właśnie jadę na pobranie na gbs.

Ponowię pytanie - pobudki w nocy z powodu pojedynczych bolesnych skurczy na takim etapie już są ok?

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Patrycja może mała ma już mniej miejsca i dlatego tak?

Kochane proszę o małego kciuka, bo właśnie jadę na pobranie na gbs.

Ponowię pytanie - pobudki w nocy z powodu pojedynczych bolesnych skurczy na takim etapie już są ok?
    Ja niestety nie wiem bo ja miałam dopiero skurcze po oxy ale myślę że to nic niepokojącego

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noszę Zosie przodem do świata :) i to głównie tak bo inaczej nie chce A fizjo tylko zwrócił uwagę by w lustrze spojrzeć by Zosia była prosto by nie stymulować żadnego z boku

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja też nie pomogę.. bo nie miałam takich sytuacji.
    Ale z tego co pamiętam to po 36 tc już wszystko może być.

U mnie bóle były od ruchów małego i często myliłam je ze skurczami ( dopiero na porodówce poznałam różnice) i lekarze zawsze odpowiadali ze już wszytsko jest możliwe na tym etapie.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia kciuki ogromne!! ja nie miałam skurczy przed porodem, więc nie poratuję radą ;(
    Co do mufek do wózka, to moje są ocieplane polarkiem w środku. ja kupiłam takie neutralne, bo chcę, zeby mój emek skorzystał bo on chętnie chodzi na spacery z Małym, zresztą jak idziemy w trójkę to zawsze emek pcha wózek, więc kupując mufki musiałam Go uwzględnic ;)
    Amal powodzenia!!! oby poszło szybko i gładko :)
    ja dziś pakuje lewcia do wózka i idziemy na najbliższy cmentarz na spacer, kupimy kilka zniczy i zapalimy na opuszczonych, samotnych grobach. Do bliskich pojedziemy w innym terminie, bo mamy troszkę drogi...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, my Anię też mało nosiliśmy, czasem aż miałąm wyrzuty, że tak dużo leży.. no i się popsuło kilka tygodni temu ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wszystkie chodzicie do fizjoterapeuty z Maluszkami? Czuję się jak jakaś matka z kosmosu, bo przyznam, że z załozenia nie chciałam/nie chcę chodzić po specjalistach bez konieczności, ale z tego co widze to do fizjoterapeuty warto. Tylko pytanie iść po prostu pokazać dziecko czy iść jak coś mnie zaniepokoi...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia!!!wreszcie sie zaczelo!!!abys dzielnie to zniosla!

Phappy jak sytuacja?jak sie czujesz?

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ