Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Amal powodzenia!
Lamka tez chętnie zobaczę twojej dzieła
Jeżowa super ze emek pomaga
Co do mufek, my mamy w spadku i w chłodne dni jak było ok 4 stopnie C to mi się sprawdzał choć bez rękawiczek nie było komfortowo. Ale ja zmarzluch jestem.
Mama poluje mi na rękawiczki do wózka. Podobno lepiej grzeją. My kupiliśmy tez spiworek z cottonmoose (W sumie dostaliśmy od babci:) i jest extra. Cieplutko bardzo. Na zimę będzie idealny. Tym bardziej ze rozważam ubieranie malego w kombinezon polarowyl (taki z wypełnieniem i podszewką) orsz właśnie ten spiworek.
Ale w razie w kombinezon typowo zimowy kupilam używany od sąsiadki:)
Poza tym muszę ustawić nocne budzenie od początku.. bo mamy tersz 3 pobudki A były juz 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 04:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmal kciuki za szybką akcję. To że sie leje to normalne. Jak mi pękł pęcherz płodowy to cała łazienka zalana, wstać nie mogłam a musieliśmy już szybko do szpitala pędzic więc i korytarz i pokój caly był mokry a ja nie sądziłam że tyle tego może być. Mój mąż jak to zobaczył to był przerażony.
Phnappy trzymam kciuki też za grochy ale z czopem nic nie wiadomo. Mi śluzowy brązowy odszedł tydzień przed porodem. A krwisty 2 dni przed się sączył. Mam nadzieję że jeszcze troszkę dociagniesz chociaż uważam jak dziewczyny ze wynik masz piękny !!
Rucola a to się usmialam z zakładania body od dołu hehe
Lamka musisz pokazać swoje dzieło :p szkoda że ja mam takie dwie lewe ręce do jakichkolwiek rzeczy manualnych.
U nas dzisiaj po całkiem ładnym dniu kiedy Ania była w humorze też całkiem spoko noc. 2 pobudki a mała jeszcze dosypia
W poniedziałek jadę na tydzień do moich rodziców...trochę się boję jak to będzie ale emek wyjeżdża służbowo a ja sama nie chce zostać .Rucola lubi tę wiadomość
-
Amal kciuki za szybką akcję! Czekamy na wieści!
Phnappy kciuki za powolną akcję! Bez czopa można jeszcze sporo pociągnąćPokoksuj jeszcze te swoje grochy
Niedooobrze mi... ktoś uzżywa mojego żołądka jako worka treningowego. -
Phnappy, mimo że chętnie bym się Twój brzuszek w niedzielę zaczaiła to jednak życzę, by Grochy postanowiły jeszcze trochę posiedzieć. Chyba wiedzą, że juz im nigdy nigdzie nie będzie tak dobrze i bezpiecznie? A że są we dwoje to nawet im się tam nie nudzi
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Phnappy, trzymam kciuki by Grochy jeszcze troszkę posiedziały w brzuszku
Choć oczywiście termin masz naprawdę ładny.
Amal, kciuki za szybką akcję. Oby udało się SN tak jak sobie zaplanowałaś.
Rucola, masz bardzo pomyslowego męża. Naprawdę chwilę mi zajęło rozkminianie jak założyć body inaczej niż przez głowę
Dziewczyny (może Olik?), moje dziecko stało się bardzo ciekawe świata. Przez co marudzi gdy mam ją w ramionach (na fasolkę/kołyskę - zwał jak zwał). Przestaje płakać gdy biorę ją na ramię (jak do odbicia) no ale tak to mogę ją chwilę potrzymać. Na dłuższą metę dla mojego kręgoslupa to zabójcze.
eMek jak ją nosi na Lemurka to głowa jej chodzi i się rozgląda we wszystkie strony. Ale ta pozycja jest zarezerwowana dla tatusia, u mamusi marudzi.
Jak mogę ją inaczej nosić?Rucola lubi tę wiadomość
-
Justyna, nam gdy Ania miała 2 m-ce i 3 tygodnie fizjo pozwoliła nosić w pozycji przodem do świata, kazał przy tym podkurczać nóżki do góry. Ania bardzo lubi tę pozycję, bo może wszystko oglądać.
Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Justyna my podobnie jak summer nosimy przodem do świata.
I trochę lemurkiem.
Choć nam wszyscy mówią, że my mało nosimy dziecko..
Był nauczony tak od początku przez swoją wagę. Za to jego babybjorn wędruje po całym domu i jak w nim siedzi to zawsze mu opowiadam co robie, pokazuje np garnki jak gotuje itd
A i jeszcze super pozycja Ty siedzisz na kanapie lub łóżku z stopami też na łóżku a kolanami w górze ( nie wiem jak to wytłumaczyć) i ze swoich nóg robisz maluchowi siedzisko. Jest oparty na Twoich uda a dupcie ma na brzuchu. Tę pozycje pokazała nam fizjoterapeutka i u nas sie super sprawdza.
Dziś mam fijoterapeutkę to podpytam o noszenie jeszczeRucola, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja może mała ma już mniej miejsca i dlatego tak?
Kochane proszę o małego kciuka, bo właśnie jadę na pobranie na gbs.
Ponowię pytanie - pobudki w nocy z powodu pojedynczych bolesnych skurczy na takim etapie już są ok?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Patrycja może mała ma już mniej miejsca i dlatego tak?
Kochane proszę o małego kciuka, bo właśnie jadę na pobranie na gbs.
Ponowię pytanie - pobudki w nocy z powodu pojedynczych bolesnych skurczy na takim etapie już są ok? -
Lamka ja też nie pomogę.. bo nie miałam takich sytuacji.
Ale z tego co pamiętam to po 36 tc już wszystko może być.
U mnie bóle były od ruchów małego i często myliłam je ze skurczami ( dopiero na porodówce poznałam różnice) i lekarze zawsze odpowiadali ze już wszytsko jest możliwe na tym etapie. -
Lamcia kciuki ogromne!! ja nie miałam skurczy przed porodem, więc nie poratuję radą ;(
Co do mufek do wózka, to moje są ocieplane polarkiem w środku. ja kupiłam takie neutralne, bo chcę, zeby mój emek skorzystał bo on chętnie chodzi na spacery z Małym, zresztą jak idziemy w trójkę to zawsze emek pcha wózek, więc kupując mufki musiałam Go uwzględnic
Amal powodzenia!!! oby poszło szybko i gładko
ja dziś pakuje lewcia do wózka i idziemy na najbliższy cmentarz na spacer, kupimy kilka zniczy i zapalimy na opuszczonych, samotnych grobach. Do bliskich pojedziemy w innym terminie, bo mamy troszkę drogi...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik, my Anię też mało nosiliśmy, czasem aż miałąm wyrzuty, że tak dużo leży.. no i się popsuło kilka tygodni temu
-
Dziewczyny czy wy wszystkie chodzicie do fizjoterapeuty z Maluszkami? Czuję się jak jakaś matka z kosmosu, bo przyznam, że z załozenia nie chciałam/nie chcę chodzić po specjalistach bez konieczności, ale z tego co widze to do fizjoterapeuty warto. Tylko pytanie iść po prostu pokazać dziecko czy iść jak coś mnie zaniepokoi...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021