X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal przeczytałam jeszcze raz i dobrze napisałaś. Ja miałam zawał czytając bo u mnie były zielone wody i było wszystko przyspieszane żeby mała się jeszcze więcej nie napiła. Ulżyło mi że wody czyste bo już widziałam czarne scenariusze w głowie. Powodzenia za szybką akcje i tak!

Bajka u nas przepięknie dzisiaj!

Olik nie miej, korzystaj! Marzy mi się taka sytuacja, ja niestety nadal mogę zrobić cokolwiek dopiero jak zaśnie na noc (a wtedy to siły zbyt wiele nie ma ;)...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 09:51

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a może to skurcze B-H? miałaś wcześniej? jeśli nie są regularne to normalne na tym etapie.

Amal życzę szybkiej akcji! Nadia czekała na listopad :)

U nas spokojna noc JUPIIIIII! Bez wymiotów i przespana- znaczy przez Frania, do 7! Mam nadzieję że to już koniec sensacji żołądkowych :)
    Co do fizjo - to też bym szła gdyby mnie coś niepokoiło ale że mam w pakiecie SR za darmo konsultację to zamierzam skorzystać.

pilik, olik321, summer86 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szybko błagam o kciuki . Zaraz mam USG piersi na które kazała mi iść ginekolog bo wyczuła guzka który wg niej nie jest przewodem mlecznym . Proszę o kciuki żeby to był jednak przewód mleczny !

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki!!!

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KCIUKI Ibishka i daj znać!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia!

Lamka też nie pomogę, bo chyba nigdy nie miałam skurczy, które by mnie budziły, tylko twardnienia.

U nas kolejna całkiem dobra noc, nie mogę narzekać, zwłaszcza, że - tak jak już pisałam - gdy Mała nie uśnie przy piersi to dostaje ja mąż. I naprawdę świetnie się dogadują i mam wrażenie, że jak Agatka nie czuje cyca, to łatwiej się uspokaja od noszenia + smoczka. Bo jak ja próbuję, to ona tylko szuka i szuka tego cyca.

Ibishka kciuki najmocniejsze! Daj znać koniecznie!

Olik ja nie mam wyrzutów sumienia, gdy Agatka grzecznie śpi, a ja mam czas dla siebie i myślę, że nie będę ich miała również wtedy, gdy będzie się sama bawiła. Przecież nie zostawiasz Marcelka samego i wychodzisz na zakupy, tylko synchronicznie korzystacie z czasu "tylko dla siebie" :) ja podobnie jak Ty staram się dużo nie nosić Małej, bo teraz 4kg i mi ciężko, a będzie tylko ciężej...

Lunaris super info, że z Franiem lepiej. A tak ogólnie na przyszłość to naprawdę polecam węgiel :D nie wiem tylko jak w razie czego przekonać 5latka do jego wypicia, ale jeśli wypił "błoto" (smectę) to i z węglem by sobie dzielny chłopczyk dał radę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 09:59

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka kciuki mocne :)

Amal kciuki za szybki porod :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki zaciśnięte!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka.. Też trzymam kciuki.. :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - kciuki mocne!!! To super ważne robić usg piersi i bardzo dobrze, że masz ogarniętą lekarkę (niektórzy uważają, że nie powinno się robić usg w ciąży/podczas karmienia). Ja jak zrobiłam pierwsze usg to znaleźli dużo zmian, na szczęście biopsja nic nie wykazała i "taka moja uroda". Robię usg raz na rok (w ciąży też robiłam).

Amal - kciuki za akcję, teraz już chyba Cię ze szpitala nie wyganiają? :) Dzisiaj pewnie będziesz już miała Mała przy sobie :)

U nas nic się nie zadziało - jak sobie pomyślę, że w niedziele kończymy 36 tydzień to naprawdę jestem dumna z siebie i z mojego ciała, że dało radę!! Moim marzeniem było najpierw dotrwać do września :) A tu listopad... :)

Jak zasypiałam to trochę bolał mnie brzuch, nawet miałam wrażenie, że "falowo", ale zasnęłam bez problemu. Tylko o 2 obudziła mnie ZGAGA :/ więc na razie cisza, spokój :) W poniedziałek mamy KTG, w środę wizytę u mojego prowadzącego.

Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - czy skurcze porodowe są podobne do tych podczas poronienia/po podaniu tabletek cytotec?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy,te przy poronieniu są słabsze.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Phnappy,te przy poronieniu są słabsze.

Tak, domyślam się, że słabsze, tylko chodzi mi generalnie czy są podobne. Jak zacznę czuć coś podobnego to czy to to.

ckai43r8zmly7il4.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja przy poronieniu miałam tak jakby bóle @ a przy porodzie to ileś razy silniejsze ale ciebie to ominie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Czytam was, ale wena mnie opuściła. Siedzę tylko na dupie i szukam pozycji w której będzie mi względnie wygodnie. Za to dzisiaj Staś w przedszkolu, męża namówiłam na urlop i mi maluje ściany usyfione od małych i ciągle brudnych rączek, ostatni moment! Na poniedziałkowe wizytę czekam jak na zbawienie, łudze się nadzieją, że dr jak za dotknięciem magicznej różdżki (tylko co na to mąż?) ujmie mi bólu. Ooooo i dzisiaj spotkałam znajomą położna z mojego szpitala, mam przyjść w 2 połowie listopada się umówić na cc :)

Wybaczcie, że tak chaotycznie, sama nie wiem czy jestem w stanie to czytać, nieogar ostatnio, cóż zrobić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będą w krótkich odstępach czasu,falowo,to będzie to to :)

Phnappy lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja @ mam raczej bezbolesną, a przy wywoływaniu poronienia co chwilę wołałam o leki przeciwbólowe bo tak mocno nie bolało (chociaż moja szyjka praktycznie nie drgnęła).

Dobra, na wszelki wypadek jak coś zacznie boleć bardziej regularnie to jedziemy na IP. Wiele z Was pisało o skurczach na ktg, których nie czułyście...

ckai43r8zmly7il4.png

• kania85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dłuuuuugiej przerwie,nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego,poczytałam trochę i gratuluję wspaniałych bobasków.Widzę że część rozpakowana a część tuż tuż....
    U nas jak do tej pory wszystko dobrze,miałam szlaban na internet bo na początku ciąży z powodu krwawień panikowałam i strasznie to znosiłam.Okazało się że krwawienie było z nadżerki a nie z wnętrza macicy.Od wielu tygodni brak krwawień, ciąża rozwija się książkowo.Wyraźnie czuję już ruchy naszego Marcelka. Wyniki nifty-100% zdrowy.Za 2 tyg połówkowe,będzie szansa zobaczyć malucha<3<3<3

Phnappy, Bajkaaa, Achia, Aga9090, Jeżowa, Lusesita, Lunaris, StaraczkaNika, Emiilka, Nadzieja22, KateHawke, Lena21, Kaczorka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, mocne kciuki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki! Mnie bardzo stresuje usg piersi. Też mialam sporo zmian, liczne torbiele i guzek, który okazal się na szczescie lagodny. Okres ciazy i kp tak jak pisala Phnappy absolutnie nie zwalnia nas z badan usg. Ja mialam kontrolne badanie po 6 m-cach, teraz mam raz w roku.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ