X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma kontakt z Melevis? Martwię się, bo dawno się nie odzywała..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer właśnie tez ostatnio myslalam o Melevis...

Phnappy skurcze podobne, ale tak jak dziewczyny pisaly duuuzo mocniejsze.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, tak obstawiam, że to B-H, bo w sumie nie wiem co innego to mogłoby być. Może szyjka mi się w końcu ciut skróci, bo ostatniu na badaniu nadal ponad 4cm...

Ibishka trzymam mocno kciuki i czekam na informację, mam nadzieję, że to tylko kanalik! Dzięki Tobie zapisałam się na USG piersi na 13.11.

Phnappy też kciukam za Ciebie i groszki, informuj.

Przekazałam Melevis, żeby się odezwała. :-)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ! Otóż zmiany tylko z wyglądu łagodne . Mam jakąś asymetrię w budowie piersi że lewa ma strasznie zbita gruczołowa konsystencję . Jest ok ale mam robić usg co pół roku max co rok bo ta tkanka ma tendencję do zmian w paskudztwo. Pani doktor powiedziała że nie mówi tego w formie straszenia ale że jeśli się pojawi zmiana nowotworową a wg niej przy takiej budowie piersi na pewno się pojawi to będzie to właśnie w tym miejscu więc nasza rola zostaje robić usg na tyle często żeby szybko jak coś wyłapać.

Dziękuję za kciuki !
    Kamień z serca..

Aga9090, lamka, pilik, Emiilka, Achia, blue00, Amal, Jeżowa, malka, Nadzieja22, Morusek, Lusesita, summer86, Rucola, JustynaG, Phnappy, Madzik34, Lunaris, Lena21, Kaczorka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to zapisz sobie najlepiej w kalendarzu regularne kontrole, żeby Twoje piersi były bezpieczne. Na studiach miałam usuwany guzek z piersi (sama wymacałam) i każdego namawiam do samobadania, bo nigdy nie wiadomo jak później by się to mogło rozwinąć. A co do asymetrii, to często jest tak, że jedna pierś jest bardziej tłuszczowa, a druga bardziej gruczołowa.

malka, ibishka lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, nam fizjo powiedziała, że jeśli wydaje nam się, że wszytsko jest ok i nic nas nie niepokoi to warto przyjść na kontrolę jak maluch ma 3 miesiące. Wtedy już fizjologiczną asymetria powinna zanikać i wyjdą ewentualne nieprawidłowości jak są. Ja się cieszę, że poszliśmy na kontrolę, to nie jest porblem z małą trochę poćwiczyć a tak jak pisze pilik, możemy jej zaoszczędzić problemów w przyszłości.

Ibishka bardzo się cieszę, że wszytsko w porządku. Chociaż info, że na pewno się coś w tej piersi zrobi nie jest pocieszające. Przynajmniej wiesz, że musisz kontrolować. A jak się szybko paskudztwo usunie to nie jest takie grozne, ważne, żeby szybko wyłapać jakby co. Ale oby nic się nigdy nie zrobiło!
    Też się zaraz zapisze gdzieś na USG.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, cudnej pogody ciąg dalszy :)

Jakaś wena mnie naszła i robię porządek w papierach od rana. Nie mogłam się za to zabrać, a już taki bałagan był.

Amal kciuki, żeby Nadia szybko wyszła.

Ibishka cieszę się, że jest ok! Teraz wystarczy pilnować badania i będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 12:23

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, cieszę się, że póki co to nic groźnego. Ważne, że wiesz o potrzebie regularnych badań.

Dziewczyny, wstyd się przyznać, ale nigdy nie miałam robionego usg piersi :/ muszę to wkrótce nadrobić.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zostałam wezwana do odpowiedzi, więc oto jestem ;)

Czytam Was na bieżąco, ale co mam napisać, to któreś młode mnie rozprasza. Od 2 tygodni siedzę sama z dwójką, bo starszy się rozchorował, także wolnego czasu jak na lekarstwo.

Summer widziałam, że pytałaś o mojego tatę, dziękuję. Już jakiś czas temu miał operację, usunęli mu kawałek jelita, podłączyli stomię i za chwilę chemia. Jestem przerażona, ale wierzę, że będzie dobrze.

Testowałam w tamtym tygodniu i niestety jedna kreska, zaczęłam kolejny cykl starań i mam nadzieję, że będzie szczęśliwy :)

Rucola, malka, Pilik, Jeżowa, Bajka, Kaczorka i reszta Mamusiek, które pominęłam, za co bardzo przepraszam - macie cudowne maleństwa <3 nie do wiary, jak szybko rosną.

Rucola, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    A propo noszenia dzieci..
    tez tak macie, że w sumie jesteście dumne, że maluch sam się bawi i rozwija. Zajmuje się sam zabawkami, a z drugiej wyrzuty, że leży sam a wy w tym czasie np pijecie spokojnie kawe czy o na Boga malujecie paznokcie?

Ja tak ostatnio mam..
    Olik dokładnie....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, cieszę się, że się odezwałaś. Przykro mi bardzo, że taki trudny czas teraz u Was. Życzę aby operacja i chemia przyniosły pełne wyzdrowienie taty. A jak on się trzyma?

Stasiowi również życzę dużo zdrowia, a Tobie sił do opieki nad maluszkami. Niezmiennie trzymam kciuki za pozytywny test. Takie śliczne są Wasze dzieciaczki, że nie mogę się doczekać rodzeństwa Stasia i Lenki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliczku nie miej wyrzutów sumienia!co innego gdybyś malowała paznokcie, kiedy Marcel wyje do księżyca ;) dziecko zajęte sobą, szczęśliwe, to i mamie przyjemności się należą! Ba, malowanie paznokci - w nagrodę jeszcze ciasto powinno być - za gospodarnosc! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 13:35

pilik, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w szale świątecznych zakupów (potem nie będzie czasu!)
    Plis, podzielcie się myślą - dla dziecka w jakim wieku takie cosik:
    https://allegro.pl/domek-z-zamkami-edukacyjny-drewniany-sejf-fajny-i7370523725.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256617&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Edukacyjne&gclid=CjwKCAjw6-_eBRBXEiwA-5zHaefKmQKT7EmLpdESNnBcYfNLTtUoV3fZeUgyiYTwtnnpdPn_3tFZnBoCg94QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Myślałam żeby to kupić na prezent dla 2-latka z tendencja do rozwalania wszystkiego na kawałki i wpychania łapek gdzie popadnie. Ostatnio mały szogun dorwał skądś nóż, chociaż rodzice wszystkie chowają wysoko. A wcześniej włozył łapkę do jakiejś butelki tak, że nie dało się wyciągnąć i musieli rozcinać.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś jakiś gorszy dzień. Brzuch twardy, wzięłam już więcej magnezu. Ale jakoś tak ciężko było mi z psem nawet wyjść. Młody się rusza, ale tak jakoś bez szału. Wiem, że nie musi się wiercić od rana do wieczora, ale wiecie jak to jest... Czy to ten moment, że powoli brakuje mu miejsca ?

Nika- ja niestety nie pomogę, choć ten domek wygląda ciekawie ;)

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika spytałam brata który ma 1,5 rocznego szoguna i mówi że nie dałby mi tego do zabawy, za dużo miejsc żeby przytrzasnąć palce jednak.
    Ibishka dobrze że póki co wszystko w porządku!
    Melevis dużo siły dla Was!
    Amal jak tam, rusza coś?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,mój dla odmiany szaleje.W dodatku jakiś czas temu znów mnie czyściło,skurcze trwały ponad minutę.Teraz są ciut krótsze,no i w krzyżu łupie.Oby dotrwać do wizyty.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Teoś bęxzie mieć w grudniu 2 lata i 3 miesiące, to może krzywdy sobie nie zrobi... Ehh, chyba muszę spytać tatę tego delikwenta... O, albo jego babcię!

Achia, u mnie ruchy są teraz bardzo leniwe - czasem tylko nóżkami przebiera - prosto w mój żołądek. A tak to tylko się czasem przesuwa albo wypina. Pewnie nie ma miejsca. A po tych kopach w bebechy wiem, że młoda bynajmniej nie jest osłabiona!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - u mnie teraz bywa, że nie czuje ewidentnych ruchów dosyć długo, czasami mi się wydaje, że nawet i godzinę. Tzn. jak się zaczne wsłuchiwać to wyczuję jakieś delikatne ruchy. Maluchy chyba po prostu sobie smacznie śpią :) rytm już powinien być zbliżony do rytmu dnia noworodka. Nie wiem czy to kwestia miejsca, u mnie już prawie 36, a jak zaczną szaleć to z dnia na dzień coraz mocniej a ciasno mają.

U mnie znowu zauważyłam dużą ilość galaretki, ale nie zbitej jak wczoraj - tak jakby piękny śluz płodny jak jajko kurze :P

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super sprawa. My cos podobnego tylko na płaskiej desce robiliśmy na pierwsze urodziny (tzw tablica edukacyjna). Według mnie swietny prezent dla dwulatka, myślę, ze będzie zachwycony :) swoją drogą jak opisujesz tego chłopca to mam wrażenie, ze piszesz o chrześniaku mojego emka.... i nie wiem czy tego domku nie kupimy Jasiowi pod choinkę :) będzie miała prawie 2,5 roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 14:42

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropos snu dzieciaczków w brzuchu:

https://mamdziecko.interia.pl/newsy/news-urodzona-w-czepku-przespala-przyjscie-na-swiat,nId,2648110?fbclid=IwAR36Hzsc4_opNVkTtLLKH-cDTs1OPBPoM46o1ndGyfEOoVv5tnFFS7a3OjU

blue00, Achia, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ