X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak patrzę na ten filmik i wyobrażam sobie, że nasze maleństwa tak słodko śpią to od razu mi łzy napływają i inaczej podchodzę do "ciszy" w brzuchu :)

Oczywiście Achia, jeżeli cokolwiek Cię zaniepokoi i ruchów naprawdę dłużej nie będzie to leć na IP!!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, pomysl świetny, ale dla dwu latka na chwilę - mój Staś miał taką - działek mu zrobił, ale miał ok 1-1.5 roku i to było wtedy super! Jednak jakbyś się zdecydowała na olx pod hasłem tablica sensoryczna jest kilka fajnych.
    Dla 2 latka polecam drewniany zestaw mechanika z hepe - Staszek ma go ponad rok i uwielbia! Na empiku kupiłam za ok 220 zł, wrzucam pierwszy lepszy link, więc nie sugeruje się aż tak cena
    https://childsplay.pl/warsztaty-dla-dzieci/2287-warsztat-mechanika-hape.html?gclid=CjwKCAjw6-_eBRBXEiwA-5zHaRl1r4pU2EnSCEAWJ2nqPtxzUEEPzpcY_-Det3gy-m32XOh4OqSp_xoCesQQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 14:51

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Nika, pomysl świetny, ale dla dwu latka na chwilę - mój Staś miał taką - działek mu zrobił, ale miał ok 1-1.5 roku i to było wtedy super! Jednak jakbyś się zdecydowała na olx pod hasłem tablica sensoryczna jest kilka fajnych.
    Dla 2 latka polecam drewniany zestaw mechanika z hepe - Staszek ma go ponad rok i uwielbia! Na empiku kupiłam za ok 220 zł, wrzucam pierwszy lepszy link, więc nie sugeruje się aż tak cena
    https://childsplay.pl/warsztaty-dla-dzieci/2287-warsztat-mechanika-hape.html?gclid=CjwKCAjw6-_eBRBXEiwA-5zHaRl1r4pU2EnSCEAWJ2nqPtxzUEEPzpcY_-Det3gy-m32XOh4OqSp_xoCesQQAvD_BwE
    Uuuu! Czaad!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dobrze, że wszystko ok, ja tez muszę się umówić na usg piersi - niestety mamy w rodzinie zachorowania wiec jestem w grupie ryzyka. BADAJCIE SIĘ KOCHANE DZIEWCZYNY, bo jestescie bardzo potrzebne ! W najlbizszej rodzinie mam dziewczynę która ma 36 lat i po 6 latach przerwy wróciły przerzuty z raka szyjki macicy, człowiek wie że ludzie chorują, ale nie myśli o tym na codzień dopóki nie dotyka to kogoś z naszego bliskiego otoczenia - ona o raku dowiedziała się w 6 miesiącu ciąży - tak naprawdę jej syn uratował jej życie, bo lekarz zlekceważył niejasny wynik cytologii, ale że była w ciąży to sama dociekała skąd plamienia i tak trafiła do innego specjalisty

Ja tez czytam Was cały czas, ale jakoś mnie wena opuściła, tyle miałam napisać :/ No nic napisze jak sobie przypomnę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze nadal nieregularne ale niektóre takie, przepraszam za wyrażenie ale inaczej się nie da, kurewskie, i to krzyżowe w połączeniu z brzuchem.. KOSZMAR.. robili ktg. 50-60 nic nie czuje, poniżej 50 nie schodziło... Jak idzie skurcz to. Skali brakuje bo jest tylko do 100, a przydałoby się i 300.. Wody lecą ale już mniej, w dole kłuje że momentami ciemno w oczach. Nad ranem z tego co powiedzieli na obchodzie, po tym jak wody poszły, było rozwarcie na 1 palec.. Teraz nie wiem.. Cierpię.. I czekam nadal na regularnosc.. Właśnie mija 12h odkad wody ruszyły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    jak patrzę na ten filmik i wyobrażam sobie, że nasze maleństwa tak słodko śpią to od razu mi łzy napływają i inaczej podchodzę do "ciszy" w brzuchu :)

Oczywiście Achia, jeżeli cokolwiek Cię zaniepokoi i ruchów naprawdę dłużej nie będzie to leć na IP!!

Pewnie! Ale właśnie mąż mnie lekko zdenerwował. pyta czy zdąży zrobić masaż(mamy plany na wieczór), to mu mówię, że lepiej nie, bo ten brzuch i młody leniwy.a on, ale to że podobnie jak było ostatnio a potem się rozkopał aż miło. No to mu mówię, że nie ważne co było ostatnio przecież.ze na bieżąco to trzeba kontrolować jakby. A on na moje uwagi mam wrażenie, że patrzy jakbym przesadzała czy coś...albo koniecznie chciała zwiedzić IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 15:06

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Lunaris pisałaś o tym karmieniu dziecka, moja mama wyjechała do rodziny na wszystkich świętych i dzwoni dziś do mnie: „Wiesz, jak Staś już wcina ? Nagrałam go, pokaże Ci w domu. Je flispy i zupę normalnie z ich obiadu.” - Staś to dziecko mojego kuzyna (4 dziecko dodam), urodził się jakoś miesiąc po Franku, czyli ma z 3,5 miesiąca i najlepsze jest to, że jak pytali o Franka i mama powiedziała, że jeszcze nie je nic poza mlekiem to wyszłam na przewrażliwioną i panikującą :O czy ze mną jest coś nie tak? Bo dla mnie to ignorancja, przecież mamy taki łatwy dostęp do wiedzy, do informacji na ten temat. Kurczę to są młodzi ludzie w moim wieku, którzy korzystają z internetu, fejsa itd.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla odmiany Franio w wersji poważnej:

url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 10:55

Ania1003, Aga9090, Achia, Karma88, malka, Lunaris, lamka, summer86, pilik, Phnappy, Amal, Patrycja20, Nadzieja22, Yoselyn82, Morusek, Rucola, blue00, Luna1993, Bajkaaa, KateKum, Lusesita, Emiilka, Jeżowa, olik321, veritaserum, Kaczorka, KateHawke, ibishka, -Mamunia-, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- nie jesteś przewrażliwiona,ale chyba rodzice tego Stasia niepoważni.. mi by do głowy nie przyszło by 3,5 miesięcznemu dziecku dac flipsy! współczuję dziecku trochę...

za to Franek skradł moje serce <3 przystojniak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 15:16

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, w takim razie wszystkie jesteśmy przewrażliwione i panikujące.
    Ale dobrze nam z tym :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja współczuję mu przez tą zupę- układ pokarmowy takich maluchów nie jest przystosowany do strawienia takich pokarmów (nie wspominając o możliwości zachłyśnięcia suchym flipsem). Nie jesteś przewrażliwiona, nie wzięło się to z nieba że posiłki rozszerzamy powoli w odpowiednim czasie i kolejności. Przymykam oko jak rodzice karmią dziecko wszystkim po ukończonym roku ale wcześniej? dla mnie to mało odpowiedzialne.

Franciszek <3 na randkę się wybiera przystojniaczek? się odstawił!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio!!! Ale Ty już jesteś duży i taki "dorosły" ;)
    Lenak miło Go zobaczyc, dawno Go tu nie było :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio przystojniak!:)

Amal kciuki!

Melevis dobrze, że u Ciebie w miarę ok. Trzymam kciuki za tatę no i za kolejny, miejmy nadzieję owocny cykl.

Ibishka pewnie kamień z serca. Super!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Was jakie dziś niebo?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eac4498e638e.jpg

JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Nadzieja22, Jeżowa, pilik, Yoselyn82, Aga9090, Morusek, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INFO: Rabaty na chusty II gatunku Little Frog https://littlefrog.shop/pol_m_Outlet-296.html

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z pracy z ciastkiem z cukierni dla mnie. Coby dziecko obudzić :p jednak nie mogę na tego mojego męża złego słowa mówić :) kupił też owoce- mam teraz mega fazę na mandarynki!!!:) Oskar się obudził, także przewiduje na później imprezę w brzuchu na którą nie będę narzekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 17:09

summer86, JustynaG, Phnappy, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ale ty zdajesz sobie sprawę z tego że dziecko musi mieć wody by móc żyć w tobie? Trochę to niepoważne byś tyle godz bez wód była... Rozumiem że w tej Rosji czy innym Kazachstanie maja takie podejście ale twój facet powinien iść zapłacić by wywołali ten poród by nie stała się tragedia

Luna1993, summer86 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka chyba Amy pojechała do szpitala kilkanaście godzin po odejściu wód (o ile mnie ciążowa pamięć nie myli :P)

Wogóle to mam doła strasznego, piękna pogoda a ja muszę w domu siedzieć już mnie to dobija, a denerwuje mnie wszystko...

Amy333 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Raz dwa raz dwa próba mikrofonu, naprawiamy ovu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 17:34

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna co u Was?:)

‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ