X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia miałam pisać już dawno, czytam Was regularnie, codziennie ;* ale jak widzę posty o 12 godzinach bez wód to mnie coś trafia i jakoś tracę wenę. A nie chce znowu wyjść na zołzę :P

By the way mi w szpitalu mówili, że bez wód to po 8 godzinach jak nie urodzę to będą wywoływać oksytocyną, bo to zagraża życiu dziecka.

Dziękuję że pytasz postaram się wieczorkiem coś napisac, bo właśnie smoczątko się budzi ;)

Achia, summer86, Bajkaaa, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal dla mnie to też nie poważne tyle bez wód.

My jesteśmy po wizycie fizjo. Tak jak myślałam, mały ma asymetrie plus to, że od niedzieli się obraca z wygiętą mocno główką w dół świadczy narazie o delikatnym napięciu mięśni. Będziemy się ćwiczyć, by asymetria znikneła raz w tygodniu.
    Poza tym byliśmy kupić oball i będziemy przekładać z rączki do rączki. Podobno idealna zabawka dla rozwoju maluszków.

Co do noszenia malucha to mam nosić najwięcej na skos ( nasz Marcelek już jest za duży na fasolkę, przez co napina kark i chowa dziwnie główkę)
    lub przodem ale dupka podniesiona ( żeby dziecko było wywinięte w taki rogalik)
    te pozycje są pokazane w tym artykule: https://mamygadzety.pl/jak-nalezy-nosic-male-dzieci/

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    )

Wogóle to mam doła strasznego, piękna pogoda a ja muszę w domu siedzieć już mnie to dobija, a denerwuje mnie wszystko...
    Aga, niedługo pogoda się spieprzy ;) a jak tam blizna po operacji?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - myślę, że trochę dobrze jak nasi faceci są tacy zdroworozsądkowi - w sensie uspokajają i studzą nasze emocje. Wiadomo, że jak coś się dzieje to mają być zwarci i gotowi, ale ja mojemu jestem wdzięczna za to, że w tej całej ciążowej przygodzie był oazą spokoju i na każdą moją "schizę", a miałam ich naaaaaaaaaprawdę wiele reagował w taki sposób, że sam się nie nakręcał tylko tłumaczył mi racjonalnie, że nie ma co panikować.

Ale za ciastka z cukierni to powinnaś go ucałować :D Zuch Chłop! Ja dzisiaj na obiad zjadłam makaron z parówką sojową i sosem z wczorajszej pizzy :P Frisco dopiero przyjeżdża o 22 dzisiaj i pusta lodówka....

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aga, niedługo pogoda się spieprzy ;) a jak tam blizna po operacji?
    Jeszcze brzucha mi nie rozpruło:P a tak serio to tylko widzę w lustrze, że zaczerwieniona jest, smaruje kilka razy na dzień.
    Wczoraj z emkiem śmialiśmy się, ze wsadzi mnie do wózka i na spacer zabierze, bo tak ładnie na dworze :D

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy- masz rację! Całkowitą! Ja to czasami jestem dla niego taka wredna, a on ma do mnie anielską cierpliwość.. ucałuje go na pewno ;)

Phnappy lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy popieram w 100%. Moj tak samo studzi moja panike przez cala ciaze, tzn jak bylaby potrzeba to bysmy jechali na IP, ale on jakos potrafi racjonalnosc we mnie obudzic w tych nerwach.

Takze chwala M za cierpliwosc !

Achia, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jest jednak różnica między sączącymi się wodami, a chluśnięciem.

Mamusie ile czekałyście na wyniki gbsa? Bo nie wiem, czy już dzisiaj odświeżać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 18:54

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, z reguły 1-2 dni gdy jest czysto, jeśli wykryją GBS to z reguły częściej się czeka na wynik, ale to zależy od labu.

lamka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zakupić kurtkę zimową używaną ciążową za 30 zł ;) mam jeszcze troszkę zapasu, mam nadzieję, że starczy do porodu. Nie planowałam nic kupować, ale za 30 zł się skusiłam :p i pani miała do tego 2 słodkie bodziaki na 62(których mi brakuje) za 4zl/ szt. Także jestem zadowolona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 18:57

lamka, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, z pewnością jest różnica.
    U mnie zaczęły się sączyć wody i nie spieszyłam się do szpitala. Ale jak już mnie zbadali to mnie nie wypuścili tylko dali na porodówkę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Amal już wcześniej, chyba kilka tygodni temu opisywała skurcze w taki sposób, że dziewczyny które już rodziły twierdziły, że miały takie w najgorszych momentach porodu :)
    Ja mimo wszystko wierzę, że Amal nie jest w jakimś naprawdę zacofanym kraju i nie jest aż tak fatalnie jakby to wynikało z tych opisów. Mam też nadzieję, że już po wszystkim, albo zaraz mała będzie po drugiej stronie :)

Fozzie Bear, Rucola lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, może w tej Rosji jednak wiedzą co robią (?) - tego Ci życzę, bo rzeczywiście słabo wygląda brak akcji mimo odejścia wód.

Lamka, niewazne kiedy mają być wyniki, odświeżac trzeba - taki kodeks staraczek i exstaraczek!

Achia, ja też polowałam na kurtkę - ale...... Wchodzę w swoją zimowa i mam jeszcze kilka cm zapasu :D (Edit. Sprawdziłam jeszcze raz, dalej w nią wchodzę, ale z tymi kilkoma cm to mnie poniosło, chociaż jak sprawdziłam swój stan konta to dochodzę do wniosku, że u nas nie ma zimy i jeśli przestane w nią wchodzić to.... Trudno)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 19:12

Phnappy, Bajkaaa, Rucola, Karma88, Achia lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, wiem,że niektore z Was korzystały ze słuchawek wygłuszających na weselach. Czy planujecie coś takiego używać w Sylwestra?
    Jak Wasze maluszki znosiły gwar w święta i fajerwerki w Sylwestra? Wolałabym wcześniej o tym pomyśleć bo w grudniu moze być podwyżka cen tego typu produktów albo po prostu ich zbraknie...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam słabe przeczucia co do tego badania u mnie.

Fozzie ustawiłam sobie wtyczkę automatycznie odświeżającą w przeglądarce :-D

Phnappy czyli nie tylko ja tak odebrałam niektóre z relacji ;-)

Achia poka kurtkę!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja tak widzę naszego tegorocznego sylwestra :P

1292866118_by_sylwisz_600.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 19:16

lamka, Aga9090, Lunaris, blue00, Bocianiątko, Patrycja20, Morusek, Rucola, JustynaG, Nadzieja22, pilik, Kaczorka, olik321, Karma88, KateKum, StaraczkaNika, agulineczka, Lusesita, Achia, -Mamunia-, malka, KateHawke lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka miałam zacytować. Z Tośką miałam dodatni gbs, podczas porodu dostałam jakiś tam antybiotyk i tyle, nic się nie działo. A teraz ujemny także nie martw się na zapas ;* a wynik miałam jakoś po kilku dniach

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ciągle coś :( mam nadzieję że szybko skończy się ten gorszy okres i będziesz mogła odsapnąć.

Luna Zuzia zmieniła się już na buzi przez te kilka dni :) cudna jest! i fajowe zakupy, też mam ochotę sobie humor poprawić :P

Na SR mówili że samo odejście wód płodowych nie jest podstawą do tego żeby od razu jechać do szpitala czy pomagać wywołać poród. Czekamy na skurcze (wiadomo że jeśli się nie pojawią przez kilka godzin to trzeba zaliczyć IP).

Z tego co Amal pisała ma skurcze tyle że nie bardzo jest rozwarcie. Jeśli rozwarcia nie będzie to faktycznie lekarze powinni podać oxy a jeśli to nie pomoże to zrobić CC bo to już trochę czasu trwa. Nie wiem jak w innych częściach Polski ale na Lubelszczyźnie to normalne że czeka się na samoistny postęp porodu.
    Ja chodziłam z Frankiem bez wód nie wiem ile bo nikt tego nie sprawdził... a jak się okazało że ich nie ma to i tak była indukcja przez cały dzień. Nie robili CC na cito. Istotne jest prawidłowe tętno i ruchy dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 19:21

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo tak z Wiktorem 2 w nocy wody chlusnęły (chyba wszystkie , bo na ip już nic nie leciało) około 3 dotarłam do szpitala około 6 (czy 7? Nie pamiętam dokładnie bylo to 10 lat temu) podano oxy, skurcze krzyżowe regularne, brak rozwarcia około 8 decyzja o cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie na SR położna mówiła, że jak wody odejdą to w ciągu 2h trzeba się stawić w szpitalu.

‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ