Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa przyznam że nawet nie mam w domu węgla
nigdy go nie stosowałam. Mam nifuroksazyd ale nie byłam pewna czy to bakteryjne czy coś mu stoi na żołądku. Wygląda na to że to drugie. Po Smect-cie się uspokoiło jak na razie, mam nadzieję że to już będzie koniec. W takich sytuacjach żałuję że nie mam w domu Coli!
Uciekam spać dziewczyny!
Ps Bajka tak mi się przypomniała sytuacja ze szpitala- nie wiem ile to dziecko ważyło ale chłopiec 4-5 miesięcy wyglądał jak ludzik Michalina, miał stłuszczoną wątrobę! A rodzice mówili że dawali mu od urodzenia kasze manną oraz że je już czekoladę "bo lubi" ... nie wiem co jeszcze mu dawali, grunt że nie to co taki mały organizm może przetrawićpomijając ile ważył to biedne dziecko już na dzień dobry dostało niewydolność wątroby bo rodzice byli nie świadomi że nie wolno
Są różne dzieci -różnie jedzą i różnie tyją. Bardziej zawsze zwracałam uwagę na to CO je moje dziecko a nie ile. W przypadku otyłości sugerowałabym się siatkami centylowymi (w odniesieniu też do wzrostu bo syn koleżanki jest o miesiąc starszy od Frania ale o 20cm wyższy!). W przypadku niedoboru wagi już niekoniecznie. -
nick nieaktualnyLewcio jako dynia jest do schrupania
Achia super że smakowała zupka.ja wczoraj też zrobiłam i też dodałam mleczka kokosowego. Jeszcze grzanki do tego zrobiłam
Olik, Rucola ja podejrzewam że wpierniczam te slodycze bo po prostu po nieprzespanej nocy albo słabo przespanej potrzebuje cukru... Nigdy też nie jadłam tyle bananów jak teraz. Minimum jeden dziennie ląduje w żołądku.
To ja w takim razie muszę pochwalic mojego Emka bo on już kilka razy był sam z Ania na spacerze. W środku tygodnia to ja chodzę , ale w weekendy zazwyczaj oni idą na te 2h a ja w wielkim przyspieszeniu ogarniam mieszkanie
Jedyne co robi niechętnie to przewijanie ;p ale to też zrobi jak trzeba.
Kąpiel i cała pielęgnacja po to też jego broszka. Ja w tym czasie robi dla nas kolację. Paznokcie obcina też on ja się nie odważyłamRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLewcio do zacałowania, piękna dynia.
W sumie fajny pomysł, za miesiąc przebierz go za Mikołaja i w sumie w każdym miesiącu się znajdzie jakieś fajne przebranie
Olik z jednej strony znam dużo osób po fizjo, którzy nie znaleźli pracy w zawodzie, a z drugiej wydaje mi się, że tak jak dziewczyny sugerują - to jest głównie kwestia kursów. Według mnie teraz warto np. zająć się fizjoterapią uroginekologiczną i dziecięcą właśnie, bo jest to temat na czasie.
Prawie całe popołudnie spędziłam na szyciu (m.in. kokonu) i jestem tak rozczarowanana jednym etapie krzywo zszyłam i nie wiem, czy teraz uda mi się to poprawić, a oczywiście gen perfekcjonizmu nie pozwala mi tego tak zostawić... Najgorzej!
Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Lunaris żartujesz że ktoś tak mógł karmić dziecko...
najgorsze było to że ci rodzice naprawdę nie wiedzieli że robią źle
byli BARDZO nieświadomi
-
Aaa miałam pisać, do takiej zupy dyniowe o której piszecie (z imbirem,
Mleczkiem kokosowym itd.) polecam jeszcze sok z pomarańczy! Robi robotę
Olik cieszę sięco by nie było to moja dzialka zawodowo jednak
.
Super że tak Wam się udaje wygospodarować czas!
Ja chce się odważyć i jeździć z Ninką na chustotańce. Nie sama, ale zawsze bym miała jakieś oderwanie i trochę ruchu...
Lunaris straszne to co piszesz! Wierzyć się nie chce! A właśnie miałam pisać Bajce że u dzieci kp i prawidłowo karmionych mn nie można mówić o otyłości bo takie dziecko jak zacznie raczkować/chodzić wszystko spali i będzie tylko rosło wzwyż!
Kaczorka dziękito już sama nie wiem... chyba (z bólem serca, haha) wymienię na większe jednak...
-
veritaserum to nie tylko w zrzucaniu wagi jest u nas podobieństwo :p emków tez mamy podobnych, z tym, ze to ja obcibnam paznokcie a emek chętnie przewija. czasami też przebiera ale staram się sama to robić, bo dziś np. zakładał body od dołu, przez nóżki, więc pytam Go czemu tak robi i rozciąga body, na co on, że Lewcio nie lubi przez główkę (a tak serio to wiem, że się trochę boi naciągać ciuszki przez główkę i robi to w abosolutnej konieczności;))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:54
JustynaG, veritaserum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia no co Ty, może pokażę co najwyżej jak poprawię, takiego krzywulca to aż wstyd
Lunaris jestem przerażona tą historią niemowlęcia. Pytanie ode mnie - jak można urodzić dziecko i nie zainteresować się podstawowymi tematami typu: jak karmić... Przerażające. -
nick nieaktualnyZa chwilę u mnie stuknie 40tc, z tej okazji fotka bo lata temu była ostatnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d7a364bf00b.jpgblue00, Kaczorka, Aga9090, pilik, Lunaris, Lusesita, Nadzieja22, Patrycja20, Yoselyn82, Emiilka, malka, ibishka, KateHawke, JustynaG, olik321, Karma88, veritaserum, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chyba czop sluzowy mi wypadł... sporo galaretki lekko brązowej... nic poza tym się nie dzieje.
Cos czuje ze nie dotrwamy do 19.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Dziewczyny, chyba czop sluzowy mi wypadł... sporo galaretki lekko brązowej... nic poza tym się nie dzieje.
Cos czuje ze nie dotrwamy do 19. -
Lunaris - nie wiem jak wielkim trzeba być ignorantem i w zasadzie bezmyślnym człowiekiem, żeby nie wiedzieć czym się karmi niemowlęta. Masakra..
Z takim maluchem można jeszcze coś zrobić, żeby mu zdrowie uratować?
Lamka - też bym z chęcią zobaczyła Twoją twórczość
Achia - mam mufkę. I bardzo polecamswoją drogą muszę ją odnaleźć.
Phnappy - z tym czopem to różnie bywa. Ale co by nie było, to będzie dobrze -
Lamka tez chętnie zobaczę!
Achia znam ten bólchoć w zupkę raczej by tak nie zadziałało. Choć pewnie tez bym się bała ryzykować
. Ja nie mam mufki bo dziecko nie toleruje wózka, jak jej się zmieni to szybko coś uszyje.
Phappy może grochy chcą przyspieszyc... tak czy inaczej - wiesz że jak na blizniaki to naprawdę już u Was ładny tydzień nawet jeśli coś by się szybciej zadziało! -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Długo czekałaś? Pokażesz?
ile wychodzi na Ali? Bo u nas nie są jakieś drogie.
zapłaciłam 30 złsa standardowe, bez futerek i innych bajerów, własnie takie chciałam
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021