X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal - kciuki ogromne !!! Trzymaj się dzielnie bo to jeszcze chwile może potrwać... mam nadzieje jednak ze teraz pojdzie już szybko i sprawnie !

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam oglądać Planeta singli tak bez przekonania,ale muszę przyznać,że świetny film :) Tylko dlaczego ja przy każdym filmie muszę płakać?hehehe .Ostatnio często mi się to zdarza,ach te hormony :D

Amy333, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal kciuki kochana. Oby szybko poszło.
    Ja na posterunku.
    Teraz karmie, ale zaraz wracam do kuchni dokończyć robienie galarety z kurczaka :-P
    Tak trochę jak dla wojska mi wyszło.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powodzenia!!

Aniu- niestety paczka nie dotarła jeszcze..pewnie gdyby nie święto to dziś by była. Choć w monitoringu pisalo rano, że wydana do doręczenia, więc może listonosz miał dzień wolny :/

Blue- ja lubię ten film. Może na drugą część pójdziemy do kina. I wykupie te bilety VIP na wygodniejsze fotele :p

Lamka- już dodaje zdjęcie

Teraz bo dopiero wróciliśmy do domu. Młody mi wypycha brzuch, a momentami mam wrażenie że to skurcze jakby. Ale to raczej on, bo czuję jego "twardsze" części ciała, które
    potem się ciut przesuwają. Niemniej jestem troszkę zaniepokojona.

Jeśli w kurtke jednak się nie zapnę, to ona ma zamek, który można i od dołu i od góry rozpiąć więc w którymś miejscu zapięta będę :p i nie jest biała, tylko bardziej ecru
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db9d53b511ef.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd24c2add6de.jpg

I bodziaki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e4dd64a8e58.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 23:17

JustynaG, Lusesita, olik321, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mi pokazało że kurier zostawił awizo i paczka do odebrania na poczcie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Achia mi pokazało że kurier zostawił awizo i paczka do odebrania na poczcie...
    No co ty... Byłam cały dzień w domu. Wyszliśmy z niego dopiero o 18...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest napisane awizo 19:18 bodajże... Od 11 przesyłka była w doręczeniu i jak widać nie chciała dojść ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A jest napisane awizo 19:18 bodajże... Od 11 przesyłka była w doręczeniu i jak widać nie chciała dojść ;D
    No zaraz męża poprosze żeby zszedł do skrzynki sprawdzić czy jest jakieś awizo...:p
    Niby oddelegowano do oddziału ,który jutro jest czynny,to podjedziemy. Ale o tej godzinie żeby listonosz/ kurier poczty chodził to jeszcze nie widziałam .
    A kurier nie powinien zadzwonic i zapytać czy ktoś jest w domu...?:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 23:53

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    To u mnie na SR położna mówiła, że jak wody odejdą to w ciągu 2h trzeba się stawić w szpitalu.
    Ja myslalam, że mi odeszły, bo poleciało tak ja wiem...3/4szklanki. POgnałam jak dzika do szpitala, a lekarz stwierdzil, że o nawet sączeniem nie mozna nazwac. Oczywiscie juz mnie zostawili i 10 godzin pałowałam sie w szpitalu na pataologii z bólami krzyżowymi:// Rozwarcie z 2cm na 6 skoczylo dopiero po tych 10 godzinach. A moglam tez czas przesiedziec w domu. No ale...skąd pierwiastka ma wiedzieć jak dużo ma byc tych wód?:-))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas chyba kp na końcówce. Lenka po karmieniu z obu piersi przysypia tylko na pół godz. budzi się z płaczem i ewidentnie szuka cycka. W nocy podałam już kilka razy butle, to je jak szalona- 120ml.
    I tak sie zastanawiam, jak będę jej powiedzmy dawać ze 2-3 razy na dobe butelke i do tego kilka razy karmic piersią, to co z dopajaniem? Jak jest jeszcze pierś, to nie trzeba?
    A jak dojdziemy do tego, ze większosc to mm, a pierś raz na dobę? Dopadajamy? woda, herbatka? Jaka ilosc i jak często? Poratujcie, bo zielona jestem w tym temacie.

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajka chyba Amy pojechała do szpitala kilkanaście godzin po odejściu wód (o ile mnie ciążowa pamięć nie myli :P)

Wogóle to mam doła strasznego, piękna pogoda a ja muszę w domu siedzieć już mnie to dobija, a denerwuje mnie wszystko...

Dokładnie, u mnie się pokazały popołudniu, a jechałam poznym wieczorem. A i tak lekarz powiedział, że po co ja tak wczesnie przyjechalam, ze wód jeszcze jest hoho...

Aga9090 lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy u nas jest 50/50. Nie mogę wykarmic cyckiem i daję też mm. Rano po przebudzeniu, w ciągu dnia jeżeli jest potrzeba i czasami wieczorem cyc. Ale i tak kończy się na butelce. Ostatnio liczyliśmy karmienia to było praktycznie po połowie 4x tego i 4x tego w ciągu dnia. W nocy młody nie wstaje wcale. Dlatego rano mam tego mleka więcej. A śpi od 24-9 bez pobudek.
    Zwykle wypija 120-150ml z butelki i mam spokój na 2h. Jak jest po cycku to potrafi po 20min dostać mm... Nie mam tyle w cyckach na jedno karmienie.
    A wodę dawałam jak było ciepło. Teraz raczej nie zdarza mi się. Chyba że czkawka nie ustępuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 00:06

Amy333 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Amy u nas jest 50/50. Nie mogę wykarmic cyckiem i daję też mm. Rano po przebudzeniu, w ciągu dnia jeżeli jest potrzeba i czasami wieczorem cyc. Ale i tak kończy się na butelce. Ostatnio liczyliśmy karmienia to było praktycznie po połowie 4x tego i 4x tego w ciągu dnia. W nocy młody nie wstaje wcale. Dlatego rano mam tego mleka więcej. A śpi od 24-9 bez pobudek.
    Zwykle wypija 120-150ml z butelki i mam spokój na 2h. Jak jest po cycku to potrafi po 20min dostać mm... Nie mam tyle w cyckach na jedno karmienie.
    A wodę dawałam jak było ciepło. Teraz raczej nie zdarza mi się. Chyba że czkawka nie ustępuje.
    Dzieki Kochana, to juz mam jakieś pojęcie. My tez w nocy na szczescie spimy:) Mała je koło 22ej i spi do 4/5ej. Rano mam dosc duzo pokarmu, wiec jemy z cyca, ale potem juz jest kiepsko.

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- w skrzynce nic nie ma. Ale ich jutro OPR na tej poczcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6cm. Jadę na zzo bo juz na 2-3cm umieralam z bólu. Królestwo dla tego kto to wymyślił. Skurcze poza skala a nic nie czuć

pilik, JuicyB, Amy333 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal i jak?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was nadrobię jutro ale mam dość intymne pytanie. Czy to normalne że seks po porodzie siłami natury normalnie boli ? Czuję się gorzej chyba niż dziewica. Byłam na kontroli wszystko jest okej nie wiem do końca co mnie boli chyba nie rana tylko coś głębiej. Jestem trochę podlamana. Póki co mieliśmy kilka prób ale ból jest naprawdę mocny :(

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum boli i to normalne. U mnie tez było kilka prób naprawdę bolesnych. Przekazuje radę pilik, stosuj globułki mucovagin plus ja dodatkowo kupilam żel intymny z kwasem hialuronowym.
    Jest duża poprawa

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum, polecam MUCOVAGIN. Dziewczyny używają globulek, ja wybrałam żel. Myślę, że pomoże :)

EDIT: Ja kupiłam profilaktycznie i używam dla swojego komfortu psychicznego. Jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 06:04

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy w tym czasie mniej więcej występuje kryzys laktacyjny. Dziecko wisi na piersi, my mamy wrażenie że one są ciągle puste i się nie najada. Dziecko w ten sposób nakręca laktację aby dostosować ją do swoich zwiększonych potrzeb. Dotyka to wiele kobiet kp. Próbowałaś wspomagać się Femaltikerem, herbatkami na laktację i słodem jęczmiennym (chociażby w piwie bezalko)?
    Kp nie jest łatwe, ale jeśli wie się kiedy mniej więcej moga pojawić się trudności wówczas latwiej je przeskoczyć, bo wie się że są one normalne.

Veritaserum u nas tylko pierwsze 1 lub 2 stosunki byly bolesne, ale tylko na początku. Wiele dziewczyn pisało tu o problemie podobnym do Twojego i pomagał im Mucovagin. Przy kp często występuje suchość pochwy i to ona może sprawiac, że seks jest bolesny. Popracujcie nad dobrym nawilżeniem (my nadal stosujemy Conceive, bo nam podpasował), ale jeśli to by nie pomogło, wybierz się do lekarza.
    Trzymam kciuki aby byla poprawa!

A tak w ogóle dzień dobry wszystkim :)
    U mnie fatalna noc, moje dziecko pięknie spało, ale walczyłam ze zbłąkaną muchą a raczej muchami. Nie mogłam znieść tego bzyczenia i myśli, że mogą po Ani chodzić gdy ja śpię. Jak już jedną dopadłam, to okazało się że miała koleżankę :/ Zabić muchę i nie obudzic przy tym dziecka to spore wyzwanie.
    Dziś dzień sprzątania i zakupów, więc pewnie mniej tu będę zaglądać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ