X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka póki co używam tylko jego, codziennie po kilka razy. Pamiętaj, ze przy wciąganiu drugą dziurke trzeba przytkac.
    Pytałyście też o nawilżacze, u nas od wczoraj smiga ten
    https://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-hb-uh-2010dws-cichy-wklad-i6969512004.html
    ma opcję aromaterapii więc daje nam w domu drzewem herbacianym:P
    Poza tym wczoraj też wypróbowałam pierwszy raz nebulizator SANITY króliczek :) i jest ok. Chodzi głośno, ale to wszystkie chodzą głosno. Inhaluje sie przy Małym, zeby się przyzwyczajał do dźwięku :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz na spokojnie, to co pamiętam (albo to, co mogę się odnieść, bo w temacie gryzaków, karmienia piersią, rozszerzania diety, chustowania, kupek i innych takich niestety JESZCZE nie mam doświadczenia):

Lunaris, Lamka, Achia - czekam już na zdjęcia Waszych słodziaków. I dziś jak wstałam przed 6 rano to pierwsze co zrobiłam to włączyłam forum, by sprawdzić, czy któraś z Was nie zaczęła już rodzić :) Nika- u Ciebie to najpierw czekam na fotkę brzuszka, zwłaszcza, że wiesz, że mam sentyment do imienia lokatorki :)

Bajka- Zosia śliczna, zresztą wcześniej już Ci pisałam. Ale muszę powiedzieć, że Lewko, Ania, Zuzia i Agatka również (podglądałam w ubiegłym tygodniu, ale weny coś brakowało na pisanie). Za to Aluśka jest już taką dużą dziewczynką, że czuję się staro, bo przecież dopiero co się urodziła! Kiedy to zleciało?!

Olik- o ile ja póki co z teściowa mam genialne relacje i ciężko mi się wczuć w narzekania, o tyle Cię rozumiem z tym, że przede wszystkim dziecko ma być z ojcem, a nie z dziadkami. U nas przerabialiśmy to przy każdej wizycie Młodej i od jakiegos czasu jak przylatuje do Polski to odwiedziny u Dziadków są jednak mocno reglamentowane - przede wszystkim ma to być czas dla mojego M. z jego dzieckiem, a ie dla dziadków z wnuczką. Słusznie robisz zatem!

Mózg po laparoskopii mi chyba uleciał z gazem, bo dopada mnie skleroza. Ale pewnie za chwilę sobie jeszcze przypomnę, co komu miałam napisać :)

Bajkaaa, olik321, Luna1993 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    NIKA CZEKAMY NA FOTKĘ BRZUSZKA :-D
    Ehh, no dobra:

Ja i moje +19 kilosów (w tym ok 3 kilo dziecka)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610df3c3a881.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9737a8cb11b6.jpg

Brzuch, jak widać, już oklapł - siada mi na kolanach, kiedy siadam do obiadu. Ryja nie udostępniam, ale cały opuchnięty. Nie wyglądam kwitnąco w końcówce ciąży ;)

A przewijak stoi tak tylko tymczasowo. Docelowo pod mobilkiem będzie łózeczko, jak tylko mąż łaskawie je złoży. Nie wiem jak ono się tu zmieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:03

Patrycja20, Achia, Yoselyn82, olik321, lamka, Lunaris, Flowwer, Luna1993, Rucola, Nadzieja22, Bajkaaa, Kaczorka, Jeżowa, Karma88, JuicyB, JustynaG, blue00, Lena21, KateHawke, Sarna84, pilik, -Mamunia-, KateKum, Madzik34 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co za marudzenie ?! Wyglądasz przepięknie !!!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wielki dzien nadchodzi wielkimi krokami :) lada moment przytulisz Stasia :)

Jeżowa super, że udało Wam się wyjście i Agatka była grzeczna :)

Kaczorka ale Alutka sliczna :)

Achia pieknie to ujelas :)

Rucola zdrowka zycze :)

Lamka kciuki mocne za szybkie plum :)

Bajka ale pieknie Zosia sie prezentuje! :)

Nika piekny brzuszek :)

Bajkaaa, Kaczorka, Achia, StaraczkaNika, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ja znów o tym samym ale wytłumaczy mi ktoś dlaczego ten gryzak żyrafa sophie? Czy jakoś tak kosztuje takie wielkie pieniądze?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Lamcia wierzę że do końca następnego tygodnia coś się wydarzy ;)
    Lunarisku oby w tym tygodniu, bo 12.12 to ja już muszę być w szpitalu :-(

Nika śliczny brzuszek, nie narzekaj! Btw. sprawdź skrzynkę, wysłałam Ci priva.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:10

StaraczkaNika, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)
    Przed chwilą udało mi się umówić na spotkanie kwalifikujące by zostać dawczynią mleka kobiecego. Cieszę się bardzo ale też się boję czy mnie zakwalifikują.

Summer , współczuję kolejnej trudnej nocy. Miejmy nadzieję, że lada moment Ani odmieni się i będzie ładnie przysypiała.

Lunaris , korzystaj z ostatnich chwil w dwupaku :)

Achia , refleksja piękna! Ale czy nie mogłabyś zamiast myśleć - odpoczywać... no i oczywiście "wysypiać się na zapas" :D
    Dzieki za namiar na sklep, w razie czego wyślę eMka przed Sylwestrem :)

Jeżowa , podziwiam! My jeszcze nie mieliśmy "odwagi" zostawić z kimkolwiek naszą Aneczkę. I to nie tylko ja tak mam, eMek też nie zostawilby jej samej.
    Ciekawe kiedy nam to przejdzie?

Kaczorka , czy mi się wydaje czy Aluśce włosków przybyło? Kochany urwisek!

Olik , oj ale biedna teściowa... no zadziwiające, że nie ma tak dużo kontaktu z dzieckiem co tatuś.
    Stwierdzam,że w momencie pojawienia się małego dziecka dorośli ludzie, stają się egoistami. Najważniejsze jest co ONI CHCĄ a nie dobro dziecka. Bo babcia chce ponosić (a kit z tym, że maluch smacznie śpi, nosz ile można tak spać). Bo ktoś z rodziny chce koniecznie zobaczyć malucha (a to, że dziecko ma tydzień jest nieważne). Itp Itd. I niby są to osoby, które normalnie się troszczą o bliskich ale w przypadku noworodka odbiera im racjonalne myślenie i zachowanie.

Nika , ja zaszalałam i zamówiłam sobie butelkę grzańca bezalkoholowego. Kit, że kosztował mnie 35zł. Mam nadzieję, że będzie warty tej ceny.
    A mój ulubiony to grzaniec galicyjski <3

WYGLĄDASZ PIĘKNIE! Teraz już Renatka może wychodzić.

Bajka , przepięknie wyglądałyście!

lamka, JuicyB, Kaczorka, StaraczkaNika, Bajkaaa, pilik, Rucola, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a co do grudnia i porodów- Karma jak Ty się czujesz?

Żyje, toczę się i widzę same objawy, że Mala szykuje się na ten świat. Sporo pewnie sobie wmawiam, psychika wariuje na końcówce. ;)

Jutro rano ktg, a pop 16 ściągamy pessar. Szyjka na ostatniej wizycie miała 0,5cm, więc licha i mam przeczucie, że po jutrzejszym zdjęciu pessara może już iść szybko ido tego 25-26 grudnia nie dotrzymamy.

Chciałabym, żeby została do terminu, ale z drugiej strony szyjka nie obiecuje za wiele, pępowina mi siedzi też w głowie.

Nie udzielam się ostatnio, bo naprawdę ciężko cokolwiek pisać. :/ Trzymam za Was wszystkie kciuki i licze, że nasze grudniowe porody będą względnie szybkie, bezpieczne i Maluszki będą z nami w końcu po drugiej stronie brzucha!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Nika co za marudzenie ?! Wyglądasz przepięknie !!!
    Ja nie marudzę, tylko tłumaczę niecheć do fotek ;) Kilosy zgubią się same, jak wreszcie zacznę śmigać pełną parą (#optymistka)? A woda z twarzy zejdzie z mlekiem. Szczerze wolę się z tymi ekstra kilogramami i z dzieckiem, niż w jakimkolwiek innym wydaniu ;)

Dziękujemy z córeńką za komplementy!

Karma może Twoja córa bardzuej odważna niż moja i wyruszy na podbój świata pierwsza? W kazdym razie jestem za tym żeby to Lamkowe i Lunariskowe chłopaki odważnie poszły pierwsze wybadać teren ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:13

Karma88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wyglądasz pięknie A te kg Raz dwa zrzucusz.
    Lunaris to kiedy IP ? Może w Mikołaja? To ładna data <3

Lamka czekam niecierpliwie !
    Aicha ja rok temu 2.12 zobaczyłam pierwszą pozytywną betę, niespełna 9 a teraz ponad 9 kg żywej wagi noszę :D
    Na samą myśl tej chwili mam łzy w oczach.
    Teraz zaczyna się temat zębów i muszę jakąś maść kupić.

JustynaG, StaraczkaNika, Bajkaaa, summer86, Sarna84, Lena21, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- nie wiem, czemu to tyle kosztuje, ale wiem, że większość moich znajomych zachwalała ten gryzak jakby był ze szczerego złota. Sama ją kupowałam raz na prezent i też zachwyty.

Nika- brzuszek masz śliczny! Ale muszę też powiedzieć, że jak jestem fanem biało szarych wnętrz tak ten Twój żółty pokoi jest piękny i radosny. Aż dwa razy patrzyłam, bo naprawdę nigdy do mnie kolorowe wnętrza nie przemawiały!

StaraczkaNika, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - super masz brzuszek :) te 19kg to chyba tylko na wadze, bo totalnie nie widać, żeby czegoś było za dużo. A po porodzie wszystko zniknie :)

Bajka - nie mam pojęcia czemu ta żyrafa taka droga.. mi by było szkoda wydać 80zł na taki gadżet. Zwłaszcza, że gryzak za kilka złotych sprawdzał się u nas super :)

Tak jak Wy wspominacie grudzień 2017, tak ja rok temu wspominałam grudzień 2016. 04.12.2016 poroniłam swoją pierwszą ciążę. A rok później już miałam prawie dwumiesięczną Aluśkę :)
    Więc Reset - życzę Ci, byś i Ty za rok mogła z takim "sentymentem" wspominać grudzień 2018 <3

Rucola - dziękuję za komplement w temacie główki Aluśki ;)

reset, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp ile czasu schodzi Wam na nocne karmienie? U nas dzisiaj masakra, Mała zasypia zazwyczaj około 20 i śpi do 23. Oczywiście ja się wtedy nie kładę, bo za wcześnie... później karmienie i odbijanie i robi się północ. Dzisiaj zasnęłam o 00:30. Po 2 Mała obudziła się na jedzenie i wszystko trwało do 4... pół godziny jeden cycek, Ulenka przysypia, ja ja odkladam (próbuje wczesniej odbic), za 10 min się pręży, ulewa (często wręcz chlusta) i zaraz znowu głodna, drugi cycek, odbijanie i 2h schodzą...
    Synka w dzien karmiłam piersią, a na noc odciagalam i podawałam swoje z butelki, bo Mały w nocy przy piersi zasypial po 2 min i oczywiście za chwilę znowu się budził. Przy córce nie chce tak robić, bo ona je efektywnie, ale niestety bardzo dużo ulewa i za chwilę znowu wydaje się głodna. Po butelce juz w ogole sie meczy wiec odciaganie mleka raczej odpada. Jutro mam wizytę i zapytam o te ulewanie. Zobaczymy też czy przybiera na wadze. Ostatnio na pierwszej wizycie położnej wyszło, że trochę przybrała od wyjścia że szpitala. Drugiej wizyty jeszcze nie bylo.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka cudnie wyglądałyście razem z Zosieńką :* i gratuluję rocznicy stworzenia córeczki :)

Nika pięknie wyglądasz w ciąży, nie widać w ogóle tych +19kg! Aż musiałam się upewnić czy na pewno napisałaś +19, a nie +9. Ogólnie to mnie zainspirowałaś i kazałam mężowi zrobić mobil montessoriański :D robił mąż bo ja to mam nie tyle dwie lewe ręcę, co dwie lewe nogi do prac plastycznych :/

Reset oby kolejny grudzień był najpiękniejszym w Twoim życiu, zupełnie odmiennych od tego zeszłorocznego i obecnego. Choć tegorocznego chyba nie powinnyśmy jeszcze spisywać na straty?

Lunaris udanej zabawy w kinie kochana!

Justyna - ja pewnie bym Małej nie zostawiła jeszcze długo, no ale ten film mnie tak mega kusił... Ale nie ukrywam, że wczorajszy sukces zachęcił nas do tego, by raz na 1-2 miesiące podrzucić komuś Malutką do popilnowania na te 3-4 godzinki, byśmy mogli się rozerwać tylko we dwoje :) trzymam kciuki za kwalifikację na dawczynię mleka, piękny gest!!! A jak to się w ogóle odbywa, gdzie trzeba się zgłosić?

Agulineczka kurcze, to faktycznie u Was długo trwa ten proces... U nas to 10-15 minut i wracamy do snu, Agatka zasypia albo przy piersi, albo za chwilę sama, jak już ją odłożymy. Nie odbijam jej w nocy. Natomiast rozumiem, że u Was przez ulewanie brak prób odbicia raczej nie wchodzi w grę... No i nic dziwnego, że jak zje, większość chluśnie, to za chwilkę ponownie jest głodna :( może jednak trzeba ją nosić do odbicia do skutku? Może zająć to więcej czasu, ale może dzięki temu nie będzie się za chwilę wybudzać i ulewać? Nie mam pojęcia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:18

reset, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- trzymamy za Ciebie kciuki i jak będziesz mogła i miała siły to dawaj znać jak u Was! Nawet jeśli nie dotrwacie do terminu, to Mała przecież już na pewno poradzi sobie po tej stronie brzucha! Trzymaj się!:)

Justyna- ale ja się dziś wyspałam całkiem nieźle :p swoją drogą to męża też muszę wysłać do tego sklepu haha :)

Nika- super wyglądasz! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 11:15

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taka zabawa..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b225f015c8ca.jpg

Lusesita, Patrycja20, Yoselyn82, Flowwer, Jeżowa, JustynaG, Achia, Luna1993, StaraczkaNika, Bajkaaa, olik321, KateHawke, Sarna84, pilik, Rucola, Nadzieja22, malka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gdzie te kilogramy? Wyglądasz rewelacyjnie !!!

Skoro wspomnienie grudzień zeszłego roku. To hmmm.... Ja 2.12.17 jechałam na IP. Ot takue wspomnienie. I już było po tym głównie leżenie. A teraz mój mały ssak, który ma już 2 żeby i uraczyl wczoraj nimi mój cycuch, śpi sobie obok.
    Chciałam przed wyjściem do lekarza rzęsy chociaż myśleć tuszem, ale mam ciągle wilgotne oczy jak czytam wasze historie, więc sobie odpuszczę.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - mamy identyczną owieczkę i też jest miłość :)

Flowwer - specyfików do ząbkowania sporo i polecam kupić więcej niż jeden, bo nie wiadomo który zadziała. Ja zaczynam od żelu KIN BABY, bo jest na bazie naturalnych składników i w 80% przypadków to wystarczało. Jak płacz był dalej i widać było, że ból nie daje małemu zasnąć, to stosowałam od razu pedicetamol i to załatwiało sprawę zawsze. Pedicetamol dawałam też od razu jak był płacz w nocy, bo wtedy nie ma czasu na zabawy w żelowanie dziąsła.
    Kilka razy podałam też dentinox, bo działa natychmiast (spróbujcie posmarować swoje dziąsła) i czasami np. gdzieś poza domem to był ratunek jak trzeba było działać szybko, a ewidentnie płacz był z powodu opuchniętego dziąsła.
    Co do zeszłego roku, to ja zawsze ze wzruszeniem czytam Twój wpis z końcówki listopada, na 1 stronie o tym, że może kiedyś tu dołączysz :)

Ja postanowiłam kupić mufki do wózka, bo ostatnio jakoś bardziej marznę na spacerach. Chyba też skuszę się na śpiworek do spacerówki, bo to coś co było w zestawie z wózkiem, to jakaś porażka.

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj próbuję usiąść do podsumowania mojej mlecznej przygody, ale co zaczynam pisać, to płaczę... To jednak nadal bolesny temat jest :(

age.png
‹‹ 2439 2440 2441 2442 2443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ