SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomnialam
    KateKum też jestem fanką płaskiego brzucha. Tym bardziej, że genetycznie zawsze taki miałam. Tłuszczyk szedł w dupkę lub uda. Więc rozumiem, ale to najsłodszy brzuszek jaki można mieć <3.

Rucola dużo zdrowia!! I dbaj o siebie :) Też uważam, że 3 miesięczne dziecko to wypas. Idzie już wiele rzeczy ogarnąć jak maluch ma dobry dzień :)

Achia pięknie to napisałaś <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:00

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już kiedyś o tym pisałam, ale polecam kostki z Trefla, takie kartoniki do układania. U nas to był hit, przyjaciółka również chwalila. Można układać wieżę, uczyć się zwierzątek, pozniej cyfr, układania od najmniejszego do największego i odwrotnie. Niby prosta zabawka, ale dzieci ja lubią.
    https://gryizabawki.pl/k,ks_559061,Baby-Cubes-Na-farmie-Kostki-do-ukladania-60468-google.html?gclid=EAIaIQobChMIiNP2r4qD3wIVD-h3Ch2L3AubEAQYASABEgK2IvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:02

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - teorie teściowej trochę dziwne. Czerwone oczy to bardziej od ziewania lub zmęczenia. Nie zauważyłam, żeby miała na to wpływ zawartość pieluszki :p
    A czkawka z zimna? Wtedy przy każdym wyjściu z domu powinna się pojawiać. Nie wydaje mi się ;)
    Na taką teściową to chyba trzeba stosować przysłowie "Twoja racja a mój spokój".

blue00, olik321, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zaczęła mi rzucać radami,żebym nie nosiła,nie kołysała bo przyzwyczaję i potem trudno będzie.Zawału dostaje jak podnoszę małego do pionu i opieram sobie o ramię do odbicia,ma wrażenie,że zaraz mu kark złamie hehehe.Ale no kurcze,zapomina,że mam już dzieci i wiem jak sie z nimi obchodzić.No nic,pozostaje tylko zacisnąć zęby,bo ją naprawdę lubię i nie chcę by były jakies spory między nami.
    Wczoraj wypiłyśmy winko z okazji narodzin wnuka.Przez ten czas synek dostał mleko z butli.Ostrzegałyście przed tym Bebilon,ja mam pomarańczowy z zagęszczaczem przeciw ulewaniom i powiem wam,że bardzo dobrze go toleruje.Kupiłam go w razie w.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka myslisz ze jak następnym razem powiem ma głos- twoja racja a moj spokoj to będzie ok? Haha

Luna1993, lamka, Rucola, Patrycja20, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lunaris - piękny wynik, gratuluję!
    Lamka - trzymam kciuki za jak najszybszy koniec, masz jeszcze jakieśs patenty na przyspieszenie? Jeszcze więcej schodów? :)

Achia - też już mam takie myśli...że tej więzi między będzie brakować, że się głaskamy przez skórkę i nasze serca sobie tak razem biją... <3

Ja, widzę że temat teściowych i mam zawsze na czasie. Jesteśmy w tym razem Kochane!

Ach, i Alusia...mniam :D złapane najlepsze minki, gratulacje Kaczorka <3

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka myslisz ze jak następnym razem powiem ma głos- twoja racja a moj spokoj to będzie ok? Haha

Myślę, że może się obrazić :p lepiej stosować te mądrości i nie wypowiadać na głos :p

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, zdecydowanie tak powiedz!! Ciekawe jaką minę zrobi :) Moja teściowa momentami mnie wk***ia ale co do wychowania się nie wtraca. Nawet na ręce nie bierze... ale mówi otwarcie, ze jeszcze się boi, weźmie jak będzie większy :)
    Blue są również wina bezalkoholowe. Wegług mnie nie warto pozbawiac Malucha swojego mleka dla kilku marnych %. Myślę, ze dziewczyny się ze mną zgodza.
    Co do alkoholu ogólnie to majac dziecko nie wyobrażam sobie imprezować jak przed ciazą, ba!! myślę ze jak skończe karmić to alkohol będzie symbolicznie a papierosa nie zapale na pewno (przed ciążą popalałam na imprezach), nie wyobrażam sobie, żeby Mały wdychał ten smród...
    edit. nawet z ciuchów czy skóry, nie mówię o paleniu przy dziecku bo to juz PATOLOGIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:42

lamka, Jeżowa, Achia, JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Ty święta jesteś, ja bym tak nie umiała. Zwłaszcza, że zachowanie teściowej będzie wpływać na moje dziecko. Ale ja wredota jestem i jak coś mi nie pasuje to mówię wprost, bez względu na to, kto jest adresatem. :-P

Minnie dzisiaj tylko jakieś chodzenie po centrum handlowym, ewentualnie może <3, ale nie mam czopa, więc skorzystam z rady Lunaris i zastosujemy antykoncepcję :-D

Ponawiam pytanie odnośnie ktg, czy mogę z nim poczekać np. do 5.12? Czuję, że Domin ma się dobrze i nie wiem czy jest sens dzisiaj robić.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Lamka, ja bym poszła bo jak nie pójdziesz i Domin wieczorem zrobi się leniwy, to będziesz sobie robić wyrzuty, ze nie poszłaś. ja bym tak zrobiła :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja bym szła na ktg :)

Dziewczyny które gryzaczki polecacie? Ale takie które dzieci lubią :) nie muszą być cudne czy te najbardziej modne bo ja mam dwa ale Zoski nie interesują a potrzeba coraz większa u nas :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, KateKum ja też jestem fanka płaskiego brzucha, ale nigdy takiego nie miałam :P no może wtdy gdy przy 170cm wzrostu ważyłam 49kg :P takze łatwiej mi się znosi nadprogramowy materiał na brzuchu:P ale przygrubawe uda doprowadzają mnie do rozpaczy. jak to zgubic, jak??!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja kupiłam takie drewniane, z drzewa klonowego na PAKAMERA.PL ale dziewczyny wrzucały tu jakieś inne sprawdzone, tylko nie pamiętam kto i jakie :P

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mi lekarz ostatnio powiedział że jeśli są DobrE przepływy to nie ma sensu robić ktg.

Chyba dobrze zrozumiałam. A Ty jak się czujesz?

Lunaris A Ty jak się czujesz?
    Czy będą dwa prezenty forumowe w tym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:01

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś zaczekaj do środy, to sobie razem pójdziemy na ktg. Ja mam jakoś koło 16 :)

Ja chyba dziś pójdę na zakupy i coś upiekę dla męża w ramach przyspieszania totalnej zagłady szyjki-szujki. Trzeba uzupełnić zapasy daktyli i ananasa i kupić pomidory i paprykę na ostrą arrabiatę.

Kaczorka to pewnie tylko faza - zaraz przejdzie i zastąpi ją coś nowego. A foty super :)

Agulineczka mi też myśli cały czas wracają do zeszłego roku i tej huśtawki od nadziei do rozpaczy. Nie pomyślałabym wtedy, że rok później sprawy będą tak wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:04

Kaczorka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue napiszę tylko, że dziwią mnie Twoje priorytety - dawać mm tylko po to, żeby napić się wina. Więc tak Rucola, zgadzam się z Tobą. Ale wiadomo, każdy robi jak uważa za słuszne.

Kaczorka oby noce się Wam szybciutko naprawiły! A Alusia cudna :) ogólnie nie wiem, czy kiedyś to pisałam, ale podoba mi się jak zdrabniasz imię Alicja, tak mniej standardowo niż najpopularniejsze Ala :)

Ach, płaski brzuch... niedoczekanie moje :(

Chciałam tylko napisać, że ja też pamiętam zeszłoroczny grudzień - u mnie akurat nic się wtedy nie działo, ale tutaj na forum działo się dużo, a ja dopiero dołączyłam i nie ukrywam byłam trochę przerażona tym, jak długo niektóre z Was walczą. Pamiętam niedopuszczenie Achii do HSG i poronienie Agulineczki, słabe przyrosty bety u Niki, przedwczesny poród Aksamitnej, etc... Naprawdę niesamowite jak wiele może się zmienić przez rok. I jednocześnie przykre, że dla wielu Dinusiów przez ten czas nie zmieniło się nic (w kwestii starań oczywiście).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:17

Kaczorka, Bajkaaa, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) właśnie wstałam! I jestem cudownie wyspana!

Zawiązalam sobie oczy przepaska z tego wszystkiego - żeby nie widzieć brzucha i idę zrobić sobie Jacka z colą :D

lamka, Bajkaaa, olik321, Luna1993, Achia, pilik lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - bo ja mega pokojowo nastawiony człowiek jestem :) złośliwa się robię dopiero, jak mnie ktoś mocno wkurwi.
    A teściową mam na odległość, więc ciężko się na nią wkurzać :p

Bajka - Ala miała kilka gryzaków (silikonowe, drewniane, do chłodzenia). Najbardziej się u niej sprawdził najzwyklejszy z Canpola. O taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82e99cfdcd9d.jpg

On ma fajną rączkę do trzymania. Jest cienki. A wypustki masują dziąsełka :)

Też czekam na swój płaski brzuch.. do grubych ud się przyzwyczaiłam, ale do brzucha nie mogę :/
    Chociaż i tak jest sukces - pożegnałam się ostatnio z nadwagą :)
    Może Aluśka z mlekiem mi te kilogramy wysysa :p szkoda tylko, że musi to robić przez pół nocy!

Jeżowa - standardowe "Ala" mi się nie podoba :P zresztą średnio do tego urwisa pasuje.

Fozzie - Ty niedobroto! Z zasłoniętymi oczami też się liczy na minus :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:25

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś fajny przepis na bezalkoholowego grzańca? Znalazłam w necie różne - z soku jabłkowego, albo z soku grejpfrutowego... nie mogę się zdecydować! Ogólnie to mam wątpliwości, czy grzany sok z przyprawami może być pyszny, ale może i w tym życie mnie zaskoczy ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zrób sobie może na bazie wina bezalko? Np. białe + pomarańcza/grapefruit lub jabłko + przyprawy korzenne? Albo z dodatkiem imbiru?

Laski zdecydowałam, że nie idę dzisiaj. Dominik normalnie fika, przepływy miałam dobre. Pójdę w środę jeśli do tego czasu nie urodzę.

Fozzie smacznego Jacka :-D

Bajka, chyba Pilik polecała Mombella.

edit: Nika, czy Ty nie miałaś czasem pokazać brzuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:47

‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ