X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomnialam
    KateKum też jestem fanką płaskiego brzucha. Tym bardziej, że genetycznie zawsze taki miałam. Tłuszczyk szedł w dupkę lub uda. Więc rozumiem, ale to najsłodszy brzuszek jaki można mieć <3.

Rucola dużo zdrowia!! I dbaj o siebie :) Też uważam, że 3 miesięczne dziecko to wypas. Idzie już wiele rzeczy ogarnąć jak maluch ma dobry dzień :)

Achia pięknie to napisałaś <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:00

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już kiedyś o tym pisałam, ale polecam kostki z Trefla, takie kartoniki do układania. U nas to był hit, przyjaciółka również chwalila. Można układać wieżę, uczyć się zwierzątek, pozniej cyfr, układania od najmniejszego do największego i odwrotnie. Niby prosta zabawka, ale dzieci ja lubią.
    https://gryizabawki.pl/k,ks_559061,Baby-Cubes-Na-farmie-Kostki-do-ukladania-60468-google.html?gclid=EAIaIQobChMIiNP2r4qD3wIVD-h3Ch2L3AubEAQYASABEgK2IvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:02

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - teorie teściowej trochę dziwne. Czerwone oczy to bardziej od ziewania lub zmęczenia. Nie zauważyłam, żeby miała na to wpływ zawartość pieluszki :p
    A czkawka z zimna? Wtedy przy każdym wyjściu z domu powinna się pojawiać. Nie wydaje mi się ;)
    Na taką teściową to chyba trzeba stosować przysłowie "Twoja racja a mój spokój".

blue00, olik321, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zaczęła mi rzucać radami,żebym nie nosiła,nie kołysała bo przyzwyczaję i potem trudno będzie.Zawału dostaje jak podnoszę małego do pionu i opieram sobie o ramię do odbicia,ma wrażenie,że zaraz mu kark złamie hehehe.Ale no kurcze,zapomina,że mam już dzieci i wiem jak sie z nimi obchodzić.No nic,pozostaje tylko zacisnąć zęby,bo ją naprawdę lubię i nie chcę by były jakies spory między nami.
    Wczoraj wypiłyśmy winko z okazji narodzin wnuka.Przez ten czas synek dostał mleko z butli.Ostrzegałyście przed tym Bebilon,ja mam pomarańczowy z zagęszczaczem przeciw ulewaniom i powiem wam,że bardzo dobrze go toleruje.Kupiłam go w razie w.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka myslisz ze jak następnym razem powiem ma głos- twoja racja a moj spokoj to będzie ok? Haha

Luna1993, lamka, Rucola, Patrycja20, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lunaris - piękny wynik, gratuluję!
    Lamka - trzymam kciuki za jak najszybszy koniec, masz jeszcze jakieśs patenty na przyspieszenie? Jeszcze więcej schodów? :)

Achia - też już mam takie myśli...że tej więzi między będzie brakować, że się głaskamy przez skórkę i nasze serca sobie tak razem biją... <3

Ja, widzę że temat teściowych i mam zawsze na czasie. Jesteśmy w tym razem Kochane!

Ach, i Alusia...mniam :D złapane najlepsze minki, gratulacje Kaczorka <3

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka myslisz ze jak następnym razem powiem ma głos- twoja racja a moj spokoj to będzie ok? Haha

Myślę, że może się obrazić :p lepiej stosować te mądrości i nie wypowiadać na głos :p

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, zdecydowanie tak powiedz!! Ciekawe jaką minę zrobi :) Moja teściowa momentami mnie wk***ia ale co do wychowania się nie wtraca. Nawet na ręce nie bierze... ale mówi otwarcie, ze jeszcze się boi, weźmie jak będzie większy :)
    Blue są również wina bezalkoholowe. Wegług mnie nie warto pozbawiac Malucha swojego mleka dla kilku marnych %. Myślę, ze dziewczyny się ze mną zgodza.
    Co do alkoholu ogólnie to majac dziecko nie wyobrażam sobie imprezować jak przed ciazą, ba!! myślę ze jak skończe karmić to alkohol będzie symbolicznie a papierosa nie zapale na pewno (przed ciążą popalałam na imprezach), nie wyobrażam sobie, żeby Mały wdychał ten smród...
    edit. nawet z ciuchów czy skóry, nie mówię o paleniu przy dziecku bo to juz PATOLOGIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:42

lamka, Jeżowa, Achia, JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Ty święta jesteś, ja bym tak nie umiała. Zwłaszcza, że zachowanie teściowej będzie wpływać na moje dziecko. Ale ja wredota jestem i jak coś mi nie pasuje to mówię wprost, bez względu na to, kto jest adresatem. :-P

Minnie dzisiaj tylko jakieś chodzenie po centrum handlowym, ewentualnie może <3, ale nie mam czopa, więc skorzystam z rady Lunaris i zastosujemy antykoncepcję :-D

Ponawiam pytanie odnośnie ktg, czy mogę z nim poczekać np. do 5.12? Czuję, że Domin ma się dobrze i nie wiem czy jest sens dzisiaj robić.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Lamka, ja bym poszła bo jak nie pójdziesz i Domin wieczorem zrobi się leniwy, to będziesz sobie robić wyrzuty, ze nie poszłaś. ja bym tak zrobiła :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja bym szła na ktg :)

Dziewczyny które gryzaczki polecacie? Ale takie które dzieci lubią :) nie muszą być cudne czy te najbardziej modne bo ja mam dwa ale Zoski nie interesują a potrzeba coraz większa u nas :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, KateKum ja też jestem fanka płaskiego brzucha, ale nigdy takiego nie miałam :P no może wtdy gdy przy 170cm wzrostu ważyłam 49kg :P takze łatwiej mi się znosi nadprogramowy materiał na brzuchu:P ale przygrubawe uda doprowadzają mnie do rozpaczy. jak to zgubic, jak??!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja kupiłam takie drewniane, z drzewa klonowego na PAKAMERA.PL ale dziewczyny wrzucały tu jakieś inne sprawdzone, tylko nie pamiętam kto i jakie :P

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mi lekarz ostatnio powiedział że jeśli są DobrE przepływy to nie ma sensu robić ktg.

Chyba dobrze zrozumiałam. A Ty jak się czujesz?

Lunaris A Ty jak się czujesz?
    Czy będą dwa prezenty forumowe w tym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:01

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś zaczekaj do środy, to sobie razem pójdziemy na ktg. Ja mam jakoś koło 16 :)

Ja chyba dziś pójdę na zakupy i coś upiekę dla męża w ramach przyspieszania totalnej zagłady szyjki-szujki. Trzeba uzupełnić zapasy daktyli i ananasa i kupić pomidory i paprykę na ostrą arrabiatę.

Kaczorka to pewnie tylko faza - zaraz przejdzie i zastąpi ją coś nowego. A foty super :)

Agulineczka mi też myśli cały czas wracają do zeszłego roku i tej huśtawki od nadziei do rozpaczy. Nie pomyślałabym wtedy, że rok później sprawy będą tak wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:04

Kaczorka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue napiszę tylko, że dziwią mnie Twoje priorytety - dawać mm tylko po to, żeby napić się wina. Więc tak Rucola, zgadzam się z Tobą. Ale wiadomo, każdy robi jak uważa za słuszne.

Kaczorka oby noce się Wam szybciutko naprawiły! A Alusia cudna :) ogólnie nie wiem, czy kiedyś to pisałam, ale podoba mi się jak zdrabniasz imię Alicja, tak mniej standardowo niż najpopularniejsze Ala :)

Ach, płaski brzuch... niedoczekanie moje :(

Chciałam tylko napisać, że ja też pamiętam zeszłoroczny grudzień - u mnie akurat nic się wtedy nie działo, ale tutaj na forum działo się dużo, a ja dopiero dołączyłam i nie ukrywam byłam trochę przerażona tym, jak długo niektóre z Was walczą. Pamiętam niedopuszczenie Achii do HSG i poronienie Agulineczki, słabe przyrosty bety u Niki, przedwczesny poród Aksamitnej, etc... Naprawdę niesamowite jak wiele może się zmienić przez rok. I jednocześnie przykre, że dla wielu Dinusiów przez ten czas nie zmieniło się nic (w kwestii starań oczywiście).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:17

Kaczorka, Bajkaaa, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) właśnie wstałam! I jestem cudownie wyspana!

Zawiązalam sobie oczy przepaska z tego wszystkiego - żeby nie widzieć brzucha i idę zrobić sobie Jacka z colą :D

lamka, Bajkaaa, olik321, Luna1993, Achia, pilik lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - bo ja mega pokojowo nastawiony człowiek jestem :) złośliwa się robię dopiero, jak mnie ktoś mocno wkurwi.
    A teściową mam na odległość, więc ciężko się na nią wkurzać :p

Bajka - Ala miała kilka gryzaków (silikonowe, drewniane, do chłodzenia). Najbardziej się u niej sprawdził najzwyklejszy z Canpola. O taki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82e99cfdcd9d.jpg

On ma fajną rączkę do trzymania. Jest cienki. A wypustki masują dziąsełka :)

Też czekam na swój płaski brzuch.. do grubych ud się przyzwyczaiłam, ale do brzucha nie mogę :/
    Chociaż i tak jest sukces - pożegnałam się ostatnio z nadwagą :)
    Może Aluśka z mlekiem mi te kilogramy wysysa :p szkoda tylko, że musi to robić przez pół nocy!

Jeżowa - standardowe "Ala" mi się nie podoba :P zresztą średnio do tego urwisa pasuje.

Fozzie - Ty niedobroto! Z zasłoniętymi oczami też się liczy na minus :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:25

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś fajny przepis na bezalkoholowego grzańca? Znalazłam w necie różne - z soku jabłkowego, albo z soku grejpfrutowego... nie mogę się zdecydować! Ogólnie to mam wątpliwości, czy grzany sok z przyprawami może być pyszny, ale może i w tym życie mnie zaskoczy ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zrób sobie może na bazie wina bezalko? Np. białe + pomarańcza/grapefruit lub jabłko + przyprawy korzenne? Albo z dodatkiem imbiru?

Laski zdecydowałam, że nie idę dzisiaj. Dominik normalnie fika, przepływy miałam dobre. Pójdę w środę jeśli do tego czasu nie urodzę.

Fozzie smacznego Jacka :-D

Bajka, chyba Pilik polecała Mombella.

edit: Nika, czy Ty nie miałaś czasem pokazać brzuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:47

‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ