Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa zapomnialam
KateKum też jestem fanką płaskiego brzucha. Tym bardziej, że genetycznie zawsze taki miałam. Tłuszczyk szedł w dupkę lub uda. Więc rozumiem, ale to najsłodszy brzuszek jaki można mieć.
Rucola dużo zdrowia!! I dbaj o siebieTeż uważam, że 3 miesięczne dziecko to wypas. Idzie już wiele rzeczy ogarnąć jak maluch ma dobry dzień
Achia pięknie to napisałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:00
-
Nie wiem czy już kiedyś o tym pisałam, ale polecam kostki z Trefla, takie kartoniki do układania. U nas to był hit, przyjaciółka również chwalila. Można układać wieżę, uczyć się zwierzątek, pozniej cyfr, układania od najmniejszego do największego i odwrotnie. Niby prosta zabawka, ale dzieci ja lubią.
https://gryizabawki.pl/k,ks_559061,Baby-Cubes-Na-farmie-Kostki-do-ukladania-60468-google.html?gclid=EAIaIQobChMIiNP2r4qD3wIVD-h3Ch2L3AubEAQYASABEgK2IvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:02
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Olik - teorie teściowej trochę dziwne. Czerwone oczy to bardziej od ziewania lub zmęczenia. Nie zauważyłam, żeby miała na to wpływ zawartość pieluszki :p
A czkawka z zimna? Wtedy przy każdym wyjściu z domu powinna się pojawiać. Nie wydaje mi się
Na taką teściową to chyba trzeba stosować przysłowie "Twoja racja a mój spokój".blue00, olik321, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja teściowa zaczęła mi rzucać radami,żebym nie nosiła,nie kołysała bo przyzwyczaję i potem trudno będzie.Zawału dostaje jak podnoszę małego do pionu i opieram sobie o ramię do odbicia,ma wrażenie,że zaraz mu kark złamie hehehe.Ale no kurcze,zapomina,że mam już dzieci i wiem jak sie z nimi obchodzić.No nic,pozostaje tylko zacisnąć zęby,bo ją naprawdę lubię i nie chcę by były jakies spory między nami.
Wczoraj wypiłyśmy winko z okazji narodzin wnuka.Przez ten czas synek dostał mleko z butli.Ostrzegałyście przed tym Bebilon,ja mam pomarańczowy z zagęszczaczem przeciw ulewaniom i powiem wam,że bardzo dobrze go toleruje.Kupiłam go w razie w. -
Dzień dobry!
Lunaris - piękny wynik, gratuluję!
Lamka - trzymam kciuki za jak najszybszy koniec, masz jeszcze jakieśs patenty na przyspieszenie? Jeszcze więcej schodów?
Achia - też już mam takie myśli...że tej więzi między będzie brakować, że się głaskamy przez skórkę i nasze serca sobie tak razem biją...
Ja, widzę że temat teściowych i mam zawsze na czasie. Jesteśmy w tym razem Kochane!
Ach, i Alusia...mniamzłapane najlepsze minki, gratulacje Kaczorka
Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Olik, zdecydowanie tak powiedz!! Ciekawe jaką minę zrobi
Moja teściowa momentami mnie wk***ia ale co do wychowania się nie wtraca. Nawet na ręce nie bierze... ale mówi otwarcie, ze jeszcze się boi, weźmie jak będzie większy
Blue są również wina bezalkoholowe. Wegług mnie nie warto pozbawiac Malucha swojego mleka dla kilku marnych %. Myślę, ze dziewczyny się ze mną zgodza.
Co do alkoholu ogólnie to majac dziecko nie wyobrażam sobie imprezować jak przed ciazą, ba!! myślę ze jak skończe karmić to alkohol będzie symbolicznie a papierosa nie zapale na pewno (przed ciążą popalałam na imprezach), nie wyobrażam sobie, żeby Mały wdychał ten smród...
edit. nawet z ciuchów czy skóry, nie mówię o paleniu przy dziecku bo to juz PATOLOGIAWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:42
lamka, Jeżowa, Achia, JustynaG, summer86 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyKaczorka Ty święta jesteś, ja bym tak nie umiała. Zwłaszcza, że zachowanie teściowej będzie wpływać na moje dziecko. Ale ja wredota jestem i jak coś mi nie pasuje to mówię wprost, bez względu na to, kto jest adresatem.
Minnie dzisiaj tylko jakieś chodzenie po centrum handlowym, ewentualnie może, ale nie mam czopa, więc skorzystam z rady Lunaris i zastosujemy antykoncepcję
Ponawiam pytanie odnośnie ktg, czy mogę z nim poczekać np. do 5.12? Czuję, że Domin ma się dobrze i nie wiem czy jest sens dzisiaj robić. -
Olik, KateKum ja też jestem fanka płaskiego brzucha, ale nigdy takiego nie miałam
no może wtdy gdy przy 170cm wzrostu ważyłam 49kg
takze łatwiej mi się znosi nadprogramowy materiał na brzuchu:P ale przygrubawe uda doprowadzają mnie do rozpaczy. jak to zgubic, jak??!!!!
Synek 💚 31.08.2018r.
Bajka ja kupiłam takie drewniane, z drzewa klonowego na PAKAMERA.PL ale dziewczyny wrzucały tu jakieś inne sprawdzone, tylko nie pamiętam kto i jakie
Bajkaaa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyLamka mi lekarz ostatnio powiedział że jeśli są DobrE przepływy to nie ma sensu robić ktg.
Chyba dobrze zrozumiałam. A Ty jak się czujesz?
Lunaris A Ty jak się czujesz?
Czy będą dwa prezenty forumowe w tym tygodniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:01
-
Lamuś zaczekaj do środy, to sobie razem pójdziemy na ktg. Ja mam jakoś koło 16
Ja chyba dziś pójdę na zakupy i coś upiekę dla męża w ramach przyspieszania totalnej zagłady szyjki-szujki. Trzeba uzupełnić zapasy daktyli i ananasa i kupić pomidory i paprykę na ostrą arrabiatę.
Kaczorka to pewnie tylko faza - zaraz przejdzie i zastąpi ją coś nowego. A foty super
Agulineczka mi też myśli cały czas wracają do zeszłego roku i tej huśtawki od nadziei do rozpaczy. Nie pomyślałabym wtedy, że rok później sprawy będą tak wyglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:04
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Blue napiszę tylko, że dziwią mnie Twoje priorytety - dawać mm tylko po to, żeby napić się wina. Więc tak Rucola, zgadzam się z Tobą. Ale wiadomo, każdy robi jak uważa za słuszne.
Kaczorka oby noce się Wam szybciutko naprawiły! A Alusia cudnaogólnie nie wiem, czy kiedyś to pisałam, ale podoba mi się jak zdrabniasz imię Alicja, tak mniej standardowo niż najpopularniejsze Ala
Ach, płaski brzuch... niedoczekanie moje
Chciałam tylko napisać, że ja też pamiętam zeszłoroczny grudzień - u mnie akurat nic się wtedy nie działo, ale tutaj na forum działo się dużo, a ja dopiero dołączyłam i nie ukrywam byłam trochę przerażona tym, jak długo niektóre z Was walczą. Pamiętam niedopuszczenie Achii do HSG i poronienie Agulineczki, słabe przyrosty bety u Niki, przedwczesny poród Aksamitnej, etc... Naprawdę niesamowite jak wiele może się zmienić przez rok. I jednocześnie przykre, że dla wielu Dinusiów przez ten czas nie zmieniło się nic (w kwestii starań oczywiście).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:17
Kaczorka, Bajkaaa, Lunaris, summer86 lubią tę wiadomość
-
Lamka - bo ja mega pokojowo nastawiony człowiek jestem
złośliwa się robię dopiero, jak mnie ktoś mocno wkurwi.
A teściową mam na odległość, więc ciężko się na nią wkurzać :p
Bajka - Ala miała kilka gryzaków (silikonowe, drewniane, do chłodzenia). Najbardziej się u niej sprawdził najzwyklejszy z Canpola. O taki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82e99cfdcd9d.jpg
On ma fajną rączkę do trzymania. Jest cienki. A wypustki masują dziąsełka
Też czekam na swój płaski brzuch.. do grubych ud się przyzwyczaiłam, ale do brzucha nie mogę
Chociaż i tak jest sukces - pożegnałam się ostatnio z nadwagą
Może Aluśka z mlekiem mi te kilogramy wysysa :p szkoda tylko, że musi to robić przez pół nocy!
Jeżowa - standardowe "Ala" mi się nie podobazresztą średnio do tego urwisa pasuje.
Fozzie - Ty niedobroto! Z zasłoniętymi oczami też się liczy na minus :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:25
-
Ma któraś fajny przepis na bezalkoholowego grzańca? Znalazłam w necie różne - z soku jabłkowego, albo z soku grejpfrutowego... nie mogę się zdecydować! Ogólnie to mam wątpliwości, czy grzany sok z przyprawami może być pyszny, ale może i w tym życie mnie zaskoczy
-
nick nieaktualnyNika zrób sobie może na bazie wina bezalko? Np. białe + pomarańcza/grapefruit lub jabłko + przyprawy korzenne? Albo z dodatkiem imbiru?
Laski zdecydowałam, że nie idę dzisiaj. Dominik normalnie fika, przepływy miałam dobre. Pójdę w środę jeśli do tego czasu nie urodzę.
Fozzie smacznego Jacka
Bajka, chyba Pilik polecała Mombella.
edit: Nika, czy Ty nie miałaś czasem pokazać brzuszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:47