Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justyna przepiękna inicjatywa! Rozumiem że masz duże ilości mleka? Super!
Rucola dużo zdrowia!
Kaczorka Aluśka jak zawsze cudowna
Achia pięknie to napisałaśi Ty w sumie też już na wylocie...!
Bajka pięknie wyglądałyście obieco do gryzaków... u nas najlepiej sprawdza się moja ręka, pieluszka i smoczki (nie ssie ich tylko gryzie
)
Z takich tradycyjnych - wodnych nie lubi póki co w ogóle, jedyny który jej pasuje to grzybek mombelli. Jeszcze z miesiąc temu za to grzybkiem nie była zainteresowana, a uwielbiała małpkę mombelli.
Uwielbia gryźć też silikonowe łyżeczki.
A sophie wydaje mi się że jest bardzo modna stąd cena... ale dużo osób chwali.
Od kilku dni mamy takie szczoteczki i też bardzo polecam. Jak się meczy daje jej żel i podaje tak jakbym myła zęby. Super sprawa bo przygotowuje już do mycia zębów. W rossmanie za niecałe 12zł.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/643514a95474.jpg
Dziewczyny które planują zakup nowej chusty, na little frog super promocje
https://littlefrog.shop/pol_m_Outlet-296.html?discount_code=Outlet122018
Nika pięknie wyglądasz!
Olik ja zawsze słyszę jak ma czkawkę że na pewno jej zimno! Co do czerwonych oczu to u nas akurat zwykle prawda :p
Jezowa super że wyjście do kina die udało!! Agatka do schrupania .
Nika w Ikea można kupić bezalkoholowego grzańca i jest całkiem w porządku choć mocno słodki
Fozie współczuje migreny. Za to wyglądasz przepięknie z brzuszkiem!
Juicy zrobiłaś piękną robotę przez ostatnie miesiące!! Warto spisać. Niech syn kiedyś przeczyta i doceni co mama dla niego zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:55
JustynaG, Kaczorka, Jeżowa, Sarna84, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Kupiłam ananasa, daktyle, kiwi i ostre papryczki - przechodzimy do kampanii grudniowej
Przy okazji zaliczyłam małą wspinaczkę. Czuję się o krok bliżej porodu
Achia, a mi od 3 tyg obwód brzucha stoi w miejscu. Ile teraz waży Oskarek? Nie zdziwię się, jeśli zaczął jednak prześcigać moją małą.
Fozzie, no gdzie piłka lekarska?! Toć najwyżej jak kula do kręgli. Bardzo zgrabnie!
A u mnie wszystko się rozkłada równomiernie, bo ja nie utyłam od ciąży, tylko od leżenia na kanapie przez 6 miesięcy - poszło po całości, a nie tylko s brzuch.
Juicy - 8 miesięcy z KPI to mega osiągnięcie! Brawo Ty!JuicyB lubi tę wiadomość
-
Pilik no i teraz nie pozostaje mi nic innego jak jechać do Ikei po grzańca! Jak tam u Was noce? Troszkę lepiej Ninka sypia?
Juicy również chętnie przeczytam o Twojej mlecznej drodze.
Justyna - naprawdę piękna inicjatywa. Planujesz odciągać swoje mleczko do banku i w tym czasie karmić mrożonkami czy jak? Spojrzałam z ciekawości i we Wrocławiu też jest bank mleka i to nawet w tym szpitalu, gdzie rodziłam. A co do excela - nie dziwię się, że skrupulatnie wszystko notujesz, podzielam zamiłowanie do statystyk. A kiedy jeszcze widzisz ile mleczka TY wyprodukowałaś i jak ta liczba wciąż rośnie - cóż może lepiej zachęcać do dalszego działania?
Rucola walcz dzielnie z katarem!JustynaG, JuicyB lubią tę wiadomość
-
A skoro dziś dzień wspominek...
Pamiętam, że nie wierzyłam, że się uda. Temperatura zaczynała spadać już po 8dpo. Jeszcze brzuch pobolewał @. Oczywiście gdzieś tam była nadzieja... dlatego też namawiałam eMka byśmy wyjechali na święta do rodzicow dopiero w Wigilię rano.
Miałam nawet sobie odpuścić to testowanie ale niespodziewanie temperatura odbiła. Niewiele ale jednak. Zrobiłam test ciążowy (dodawany gratis do owulaków). Pojawiła się blada kreska. Pierwsze co, to podzieliłam się informacją na forum. Zastanawiałam się czy powiedzieć mężowi. Ale Monia (usunęła jakiś czas później konto) napisała, żebym się podzieliła nowiną, żeby też miał prezent na święta.
On podszedł sceptycznie "że to jeszcze za szybko" ale gdy wracaliśmy ze świąt a ja nadal nie miałam okresu i temperatura nadal była wysoka... to wtedy chyba uwierzył i widziałam, że się cieszy.
Pamiętam jak w wigilię teściowie życzyli byśmy za rok spotkali się w powiększonym składzie. No i w tę wigilię Ania skończy 4 miesiącea na tamtej była kropką w brzuszku.
Achia, olik321, pilik, KateHawke, Kaczorka, StaraczkaNika, Lusesita, Rucola, Jeżowa, Patrycja20, Nadzieja22, Sarna84, Bajkaaa, Lunaris, KateKum, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Achia, a mi od 3 tyg obwód brzucha stoi w miejscu. Ile teraz waży Oskarek? Nie zdziwię się, jeśli zaczął jednak prześcigać moją małą.
w środę wizyta to zobaczymy ile przybrał,a na ostatnim USG z 14.11 ważył 2378 (+-347g)
a przypomnij wagę Renatki?
ja w sumie obwodu brzucha nie mierzę
ale ananasa sobie kupię- nawet nie tyle by cos wywołać,ale ostatnio naszła mnie na niego po prostu ochota, a potem doczytałam u mamyginekolog jakie może mieć to skutki
a może upiekę już świąteczne ciasteczka...? tylko nie mam foremek haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 14:14
-
Babłecznik mówicie?!
Nika nie wiem gdzie masz te 19kg, bardzo ładnie wyglądasz!
Fozzie Twoje zdjęcie mnie urzekło, masz taką samą stylówkę jak ja w ciąży!
U nas chyba też zęby ruszyły.. mały czasami zacznie płakać od tak. włoży rączkę do buzi i nagle płacze. Nawet podczas zabawy czy kąpieli którą uwielbia. Więc podejrzewam, że to ząbki.
-
Jezowa u nas noce średnie. Wczoraj był jakiś koszmar z usypianiem, płacz, pierwszy raz chciała tulić tatę a nie mnie. W końcu zasnęła jak położyliśmy się do łóżka w trójkę, ona w środku przy cycku oczywiście. Przed 22 dopiero spała porządnie,
A jak obudziła się przed północą tak do rana leżała na mnie albo obok mnie (nawet nie ssała ale musiała mnie dotykać/głaskać inaczej płacz). I niby te noce ne są złe bo śpi, ale od 00-2 do rana ze mną a raczej na mnie z piersią w buzi albo obok... wiec ja ciagle czuwam i co pół godziny muszę poprawiać albo siebie albo Ninke... za to w dzień ostatnio super, co świadczy o zbliżającym się wielkimi krokami skokiem...
-
Achia wrote:w środę wizyta to zobaczymy ile przybrał,a na ostatnim USG z 14.11 ważył 2378 (+-347g)
a przypomnij wagę Renatki?
ja w sumie obwodu brzucha nie mierzę
ale ananasa sobie kupię- nawet nie tyle by cos wywołać,ale ostatnio naszła mnie na niego po prostu ochota, a potem doczytałam u mamyginekolog jakie może mieć to skutki
a może upiekę już świąteczne ciasteczka...? tylko nie mam foremek haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 14:33
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:a to mój jakby w tyle trochę... ale lekarz nic nie mówił na jego wage. z niecierpliwością będę czekać na środe!
-
Pilik, obecnie mam około 350ml mleka więcej niż Ania zjada. Jak tak dalej pójdzie to druga szuflada zostanie zapełniona mrożonkami do końca grudnia.
Jeżowa, przede wszystkim chciałabym przez 6 m-cy karmić swoim świezym mlekiem Anię. Mrożonki są na czasy kryzysu, czyli gdyby mleka zbrakło. Teraz mam mleka sporo ale mam wrażenie, że jeszcze mi stabilizacja nie przyszła.
Po nowym roku zacznę schodzić powoli z sesji i nadwyżkę na którą miejsca nie mam planuje przekazywać potrzebującym wcześniakom (o ile moje mleko bedzie dla nich dobre)pilik, Achia, Jeżowa, StaraczkaNika, Lena21, Bajkaaa, Rucola, Lunaris, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Tylko wiesz - mi się jeszcze z 2 miesiące temu zapowiadał 4-kilowy pulpet, a potem jakoś słabiej rosła, więc i tak mi sie wydaje teraz mała, chociaż wiem, że 3200 to tak jak średnio mają dzieci przy porodzie - tak mi wypaczyła światopogląd wizja rodzenia wielkoludzika
-
Dziewczyny przyszedł
chwale się
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b310de95abd.jpgAchia, JustynaG, Luna1993, Kaczorka, Fozzie Bear, Jeżowa, KateHawke, olik321, StaraczkaNika, Nadzieja22, Lusesita, Minnie89, Lena21, Bajkaaa, Lunaris, KateKum, JuicyB, malka, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Justyna, uwielbiam Cię za to co chcesz zrobic
piękny gest
jak byłam w szpitalu tam na spotkaniu, to mówili o tej możliwości. super,że chcesz. i w sumie dla Ciebie to też dobrze,bo zrobią Ci badania przy okazji
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Patrycja piękny!
Justyna rozumiempo prostu nie wiedziałam, że masz tę nadwyżkę, dlatego się zastanawiałam co i jak. Naprawdę wspaniały gest, dla wcześniaków takie mleko to jak najsilniejsze lekarstwo!
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Hej po chyba trzech tygodniach!
Przepraszam, że tyle czasu mnie nie było, ale mąż miał wolne ostatnie dwa tygodnie i chłoneliśmy ten czas we trójkę
Dziś już zostałyśmy niestety z Tosią same. Nasz cud jutro kończy 3 tygodnie! Zmienia się z dnia na dzień i daje nam całą masę szczęścia
Wciąż nie dowierzam, że w końcu jest - ten nasz wymarzony, wyśniony Maluch.
Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze! Zaraz trochę ponadrabiam i postaram się już być bardziej na bieżąco.Phnappy, summer86, Kaczorka, StaraczkaNika, lamka, pilik, KateHawke, Achia, Patrycja20, Sarna84, Bajkaaa, Lusesita, Lunaris, KateKum, Yoselyn82, Nadzieja22, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Za mną praktycznie nieprzespana noc, w sumie nie wiem czemu. Mikołaj nie pomagał, bo co oczy mi się zamykały, to on zaczynał buszowanie. Trochę Was między drzemkami poczytałam, ale kompletnie nic nie pamiętam i jak wrócę ze sklepu, to zrobię to jeszcze raz tym razem dokładnie i ze zrozumieniem przede wszystkim
Tymczasem zaczęliśmy 28 tydzień, czyli 7 miesiąc i 3 trymestr?!StaraczkaNika, pilik, KateHawke, Achia, Patrycja20, JustynaG, Jeżowa, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość