X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde skasowało mi post...

Lamka trzymaj się! Daj znać jutro co postanowiłaś.

Nika chyba sama jesteś w szoku, w którym tygodniu jesteś? :)

Achia moje hormony też szaleją, bo się popłakałam :) Fajowy kocyk.

U nas tradycyjnie (od kiedy jesteśmy małżeństwem) skarpety ze słodyczami :) Dobrze się złożyło, bo akurat mam mega ssanie na słodkie :P Np wczoraj skusiłam się na kupno Inki czekoladowej i pyszka, a zwykłej nie bardzo lubię.

Poza tym to cały dzień kręci mi się w głowie i głównie śpię, bo to mi dzisiaj najlepiej wychodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 01:34

Achia, StaraczkaNika, Patrycja20, Bajkaaa, admiralka, KateHawke, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja to już nawet zaczynam brać pod uwagę możliwość że przenoszę! W takim przypadku mam się stawic 13ego u mojego doktora po skierowanie na wywołanie. Juz nawet mam termin - 17.12. żeby doktor był w szpitalu O.o
    Życie to dopiero zaskakuje!

Bajka - nie zarzekaj się, bo to kusi spektakularną wpadkę w stylu:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc9c23fb95e5.png

Nadzieja22, Lunaris, summer86, Bajkaaa, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, a taka marna szyjka, a od jakiego czasu już rozwarcie :P Termin ideolo, żeby wyjść przed świętami do domu. Oczywiście jak się szybko uwiniecie. Nasz chrześniak urodził się 17.12 :)

Jako gapa wrzucę foty z chrztu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 01:34

Achia, Bajkaaa, Patrycja20, pilik, pilik, admiralka, blue00, KateHawke, Lusesita, Anna Stesia, malka, Lena21, Kaczorka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Czytam ale weny brak na pisanie. Nastrój -100% mam poczucie że lekarka znowu popsuła mi radość z oczekiwania na poród, został tylko stres i strach. Kończy mi się L4 więc zaczynam macierzyński wcześniej chociaż dziecka brak. Już nic więcej nie piszę bo szkoda marudzić.

Achia zazdroszczę kocyka <3 ja dostałam rękawiczki fajne i słodycze (sms od "Mikołaja-Ciastka" z instrukcją poszukiwań ukrytego prezentu <3).

Nika ja dziś odebrałam 4 telefony :P ale trzymam gardę i już nikomu nie opowiadam jak mnie wystawili, Wam tylko głowę truję. Jutro wróci Ciastek to będę się przez weekend do niego żalić, pewnie coś wymyśli na poprawę nastroju. Staram się myśleć już tylko o tym że niebawem spotkamy Stasia i mieć pozytywne myśli. Wcale się nie zdziwię jak mnie z Lamką przegonicie- Lublin to jednak Polska B i jakość opieki też za tym idzie ... Masz jakieś preludium objawowe przed porodowe?

Lamka strasznie mi Ciebie szkoda :( normalnie jeszcze to na końcówce musiało się narobić :( może to dziecko uciska gdzieś? myślę że masz dobry pomysł z tym żeby się wypisać i przenieść do wybranego szpitala. Sama już miałam wczoraj czarne myśli czy nie zmienić szpitala docelowego.

Nenusia super że idziecie do domu :) samopoczucie pewnie +100%

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris po l4 to idź do rodzinnego, bez sensu, żeby już macierzyński leciał. SMS z instrukcją uroczy :)

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka , dziewczyny dobrze prawią. Teraz skup się na sobie bo to ważne dni dla Ciebie i Twojej rodziny

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika czy ja się zarzekam? Nie, poprostu sytuacja finansowa pozwala nam tylko na Zosie :)

Piękne prezenty otrzymalyscie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to dalej nikt nie wystawia L4 bo należy sie tylko do daty porodu a potem wskakuje sie z automatu w macierzyński. Może było by inaczej gdybym była w szpitalu. Nie mam pojęcia, muszę chyba zadzwonić jutro i w ZUSie podpytać.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika czy ja się zarzekam? Nie, poprostu sytuacja finansowa pozwala nam tylko na Zosie :)

Piękne prezenty otrzymalyscie :)
    Sytuacja może się jeszcze odmienić! Ja Ci w kazdym razie życzę wygranej w lotka i kierowniczego stanowiska ;)

U mnie od lipca jest rozwarcie na 2 cm, od jakiegoś czasu na 3 cm, czyli szyjka faktycznie słabo trzyma... ale do porodu potrzebne są jeszcze skurcze, a moja macica nie reaguje skurczami nawet na kopniaki :/
    Może być tak, że to przez miesiące z luteiną i magnezem, ale ja podejrzewam że to dalszy ciąg spisku moich organów przeciwko macierzyństwu.

Dziecko też nie pomaga - i na to też mam obrazek:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36c117835d5a.jpg

Ogólnie to nie czuję się jak ktoś kto ma niedługo rodzić :(

Lunaris - mi doktor wystawił L4 do 22.12 bo to jest mój absolutny dedlajn na poród. Powiedział ze jak urodzę wcześniej to "oni sobie to anulują" i przejdę na macierzyński

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:27

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A przypomniało mi się,że ta jedna kosmetyczka jak opowiadała o swoim porodzie to poradziła mi,żebym przed się najadła, booo "potem kapusty na wigili nie skosztuje". Może nie jestem jakąś wielką fanką kapusty, ale np bigos mąż ma zrobić na święta i zamierzam go zjeść. A to młoda babeczka była ;)

Ja już trzęsę uszami na myśl o pierogach z kapustą i grzybami w święta <3

U nas dziś od rana byli nasi znajomi z pół rocznym synkiem :) A popołudnie całe upływa (wciąż) Małej na spaniu, czuję że będzie ciężka noc po takim ciągu spania w dzień :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja miałam przez swoją gin wystawione zwolnienie na tydzień po terminie. Nie powinnaś mieć problemu ze zwolnieniem, poszłabym do rodzinnego i powiedziała, że zwolnienie się skończyło a Twoja gin nie miała terminu i raczej wystawi nie pytając o termin ;) możesz być 270 dni na zwolnieniu w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:24

JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, też tak słyszałam ale podobno wiele zależy od lekarza. Jedni wystawiają L4, inni odmawiają bo nie chcą kontroli z zusu.
    A dla mnie to głupota. Bo to jest totalnie bez sensu.
    Co jak co ale będąc w tak zaawansowanej ciąży jesteś niezdolna do pracy. Czy tego ZUS chce czy nie. Przecież Ty nie masz wpływu na to kiedy urodzisz. A wymuszanie przejścia na macierzyński szybciej moim zdaniem jest nieetyczne.

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARACZKANIKA, jeśli to cię pocieszy, to ja jeszcze na kwadrans przed odejściem wód nie czułam się totalnie, jak ktoś kto ma niedługo rodzić.
    Szyjkę miałam długą, rozwarcia żadnego i w ogóle się nic nie działo. Byłam przekonana na maksa, że nie doczekam żadnej samoistnej akcji i naprawdę zareagowałam wielkim zdziwieniem, gdy te wody po prostu nagle chlusnęły - ni z tego, ni z owego :D

Więc naprawdę wszystko jest możliwe!

pilik, StaraczkaNika, Achia lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka- to ogólnie pocieszające co piszesz :))

a co l4- przecież nie wiadomo kiedy się urodzi- więc w sumie ciężko wypisać je do daty porodu. Lunaris- fakytcznie dowiedz się co i jak,mi się wydaje,że l4 od rodzinnego jest możliwe. tak samo jak nie wiedziałam, że jak się urodzi,a dziecko np jest wcześniakiem,albo chore i musi zostać dłużej w szpitalu- to można sobie zawiesić macierzyński, wziąć l4 na dziecko,a jak później bobas idzie zdrów do domu- to macierzyńskie sie odwiesza i ono sobie już leci od tej chwili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:46

Lunaris lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, super obrazek ;)
    To ja dla odmiany bez rozwarcia i odejścia wód miałam skurcze. Nie życzę nikomu. Ale Ty Nika masz już 3 cm wiec na starcie masz lepiej niż ja po 10ciu godzinach skurczy :P
    Lunaris mam nadzieję, ze w poniedziałek coś z ruszy z tematem, może jak lekarka Cię zobaczy to Cię pokojarzy??? To nie może tak przecież być.... ja się tak bulwersuję bo nie znosze takich sytuacji ;/ i nie lubię niesłownych ludzi ;/
    Lamka a Ty Bidaku nas coś podczytujesz? Jak tak, to wiedz że jesteśmy myślami z Tobą. Co do porodu to tylko cierpliwośc moze Cię uratowac a co do bólu to bardzo współczuję :(
    U mnie złego nastroju emka ciąg dalszy, do kataru doszedł ponoć nieznaczny ból gardła.. Wychodzac na angielski powiedział "dobra, już idę bo patrzysz na mnie jak na symulanta" a ja pomyślałam sobie "no raczej". Chłopy to straszne cieniasy...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nika, super obrazek ;)
    U mnie złego nastroju emka ciąg dalszy, do kataru doszedł ponoć nieznaczny ból gardła.. Wychodzac na angielski powiedział "dobra, już idę bo patrzysz na mnie jak na symulanta" a ja pomyślałam sobie "no raczej". Chłopy to straszne cieniasy...

hahaha wyobraziłam sobie to "no raczej"
    a nie wymiguje się od opieką nad Lewkiem ze względu na chorobę?? :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co prawda już trochę późno ale razem z Lewkiem życzymy Wam Wesołych Mikołajek :)

A z anegdotek dnia dzisiejszego, wpadła siostra z prezentem dla lewka, ślicznym gryzaczkiem :) Po jej wyjściu czytamy jak to przygotowac do użytku a tam informacja ze to gryzak dla zwierząt :P Co prawda imię Lew może się kojarzyć, ale bez przesady :P Nawet siostrze nie mówię, bo będzie jej głupio :P
    A swoją drogą nieraz w biedronce oglądałam jak mi sie wydawało fajne dziecięce ciuszki, które okazywały się ubrankami dla piesków :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:55

pilik, JustynaG, blue00, Achia, lamka, admiralka, Patrycja20, Lunaris, olik321, summer86, Jeżowa, KateHawke, agulineczka, Lusesita, Nadzieja22, Izape_91, Yoselyn82, StaraczkaNika, Anna Stesia, malka, Flowwer, Kaczorka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    hahaha wyobraziłam sobie to "no raczej"
    a nie wymiguje się od opieką nad Lewkiem ze względu na chorobę?? :)
    w sumie dziś w domu póki co był 2 godziny a w tym czasie była siostra i się zajmowała Młodym, więc jeszcze nie wiem jak to będzie. To jego pierwsza "cieżka choroba" od kiedy jest Maluch :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- masz rację, nie mów siostrze :p choć w sumie to anegdotka do opowiadania przy rodzinnych obiadach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:25

Rucola lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka duzo cierpliwości kochana :*
    Nadzieja piekne zdjęcia <3
    Rucola ale masz słodkiego Mikołajka :)

Ja dziś nie mam na nic siły .. pół dnia spałam ..

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2472 2473 2474 2475 2476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ