Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flower ale ta śmietana z Twoich piersi dobrze służy Szymusiowi! Właśnie mi uświadomiłaś, że jak moja Agatka będzie też tak przybierać jak przybiera to i nam Cybex Cloud Q nie posłuży do 1 urodzin...
Mąż wychodząc do pracy oznajmił mi, że skoro dzisiaj piątek to on sobie idzie na ściankę, a potem pograć do kolegi. No to tyle widziałam go wcześniej w domu
Olik też nie mogę z energii dzieci - my padamy na pysk, a one "jeszcze, jeszcze!".Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 08:58
-
Olik, to widzę, że u Was też nocka nieciekawa, spokojnego dnia!
Flowwer, z Szymka to kawał chłopakaa Ty masz codzienną siłownię z dźwiganiem takiego słodkiego ciężaru.
Lunaris, jak się czujesz po nocy?
Agulineczka, dziękuję za opinię o krzeselku. Cieszę się, że córeczka tak pięknie rośnie.
Miłego dnia dziewczyny. -
Flower waga Szymona naprawdę zacna
Mojej siostry syn też ważył 9kg mając 4 m-ce, ale ona nie kp.
No ja też śpię z Małą, bo boję się ja odkładać, poza tym ona śpi spokojniej. Z synkiem też spaliśmy na pewno ponad pół roku, bałam się, że bedzie problem, żeby później spał w swoim łóżeczku, ale szybko się przyzwyczaił.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Summer przykro mi, że ten okres ciężkich nocy cały czas u Was trwa. Musisz być wykończona, bo to nie da się tak funkcjonować na dłuższą metę
Agulineczka Ulcia jest prześlicznanaprawdę cudna, do schrupania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:16
agulineczka lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a co do nieprzespanych nocy i naszych emków
Ostatnio w sobotę mały wstał o 5.30. W nocy też się czesto budził, a ja przez rozwaloną nogę nie mogłam wstawać tylko emek mi go podawał i stwierdził nagle, że tak się nie da żyć <wow>. Że co to za spanie z przerwami co 2-3h. Ale ja to mam szczeście bo mój organizm już się przyzwyczaił hahahahaha myślałam, że padnę! takie szczeście mam! -
Dzień dobry!
Grr Jeżowa - palnij tego swojego w łeb! A kiedy Ty masz wychodne "na ściankę i do kolegi"? Co za brak empatii... brak mi słów do tych chłopów czasem
Agulineczka - śliczności! Wygląda na prawdziwego aniołka.
Flower - 9kg, jak to nosić?! Oby szybko zaczął biegać samale nie ma co narzekac, niech rośnie zdrowo!
To nikt nie rodzi na razie? Trzymajcie się dziewczyny?agulineczka lubi tę wiadomość
-
Agulineczka, śliczna dziewczynka. Te poliki to do wycałowania!
Flo, gratuluję słusznej wagi synkaNiedługo to on będzie mógł nosić mamę na rękach!
Melduję, że dalej nie rodzę i nic nie zapowiada rozpakowania w najbliższym czasie. Najciekawsze jest to że po przebudzeniu kręciłam się na łóżku, ułożyłam jakoś na wpół na brzuchu i dopiero po chwili mnie olśniło że w ciąży jestem i tak nie wolnoZapomniałam na chwilę!
Spokojnego dnia!agulineczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, nie wiem czy jestem tu mile widziana, ale żeby postępować zgodnie ze sobą i swoim wstrętnym charakterem napiszę, skoro i tak na bieżąco czytam
a jak komuś nie pasuje moja osoba i mój światopogląd to trudno, najwyżej nie będę pisać jeśli sobie tego nie życzycie. Jeśli jednak macie ochotę żebym była tu z wami w "aktywny" sposób to bardzo proszę bym mogła wyrażać swoje zdanie a nie tylko słodzić.
U nas wszystko super, dziewczynki są najlepszym co nas w życiu spotkało i spędzamy bardzo miło czas, mimo zmęczenia i wielu obowiązków. Za tydzień jadę na oficjalne rozdanie dyplomów, będą rodzice. Za tydzień szczepienie. Nic nadzwyczajnego, zwykle rodzinne dni. Rozglądamy się też z emkiem powoli za działką i planujemy budowę domu. Fajnie tak wkraczać w kolejny nowy etap życia
Nie odniose się do Was bezpośrednio, bo mimo czytania codziennie ciężko teraz ubrać w słowa co chciałabym powiedzieć. W każdym razie Wasze dzieci są przeurocze i cudownie że wiele z Was spędzi święta już w powiększonym składzie, to jedne z najpiękniejszych swiat. Mam też nadzieję że dziewczyny na końcówce będą miło wspominać te ostatnie chwile z brzuszkiem, mimo takiego stresu jaki przechodzą, a akcje porodowe zaczną się same, bez indukcji, a kto planuje poród sn to taki się odbędzie. A z Zuza tak spędzamy dnie
]
Co do rozmiarów to my nadal 50, z f&f te powyżej miesiąca. Niby wzrost ma na 2 centylu ale rośnie, więc generalnie się w ogóle tym nie przejmuje.
A i wczoraj byliśmy u praprababci dziewczynek a później u prababci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:59
Achia, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, agulineczka, Lusesita, JuicyB, Patrycja20, Rucola, summer86, Jeżowa, Yoselyn82, Flowwer, JustynaG, Bajkaaa, Minnie89, Nadzieja22, Kaczorka, Aga9090, blue00, pilik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
Nika-piątka, ja też nie rodzę i nie planujęhaha ja tak mam od kilku tygodni- kładę się rano no brzuchu i myślę "coś mi przeszkadza, muszę wyjąć tą poduszkę... (a za chwilę) o matko! ja mam taki brzuch, w ciąży przecież jestem"
Summer -dzięki, pooglądałam seriale do 4 i przysnęłam. Teraz młody odstawiony do przedszkola a ja śniadanko i coś wymyślę sobie do roboty.
Agulineczka- ale masz pięknego groszkatak bezbronnie wygląda że od razu człowiek ma ochotę ją przytulić
Jeżowa mam alergię na takie teksty. Od razu bym zapytała a kogo do opieki zatrudnił bo ja też wychodzęOczywiście że kochamy nasze dzieci ale nigdzie nie jest napisane że matka jest od obowiązków 24h a ojciec tylko wtedy kiedy chce.
Olik u Was tak samoniech sobie Emek weźmie tydzień wolnego to będzie miał czas żeby mu się "organizm przyzwyczaił"
Faceci! oni są bezbłędni! Obawiam się że gdyby nie to że są potrzebni do reprodukcji to już dawno by wyginęli! A jak się zostaje matką to film "sexmisja" nabiera nowego znaczenia
Lamka jak się masz dzisiaj? ulżyło Ci trochę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:37
StaraczkaNika, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Luna, Zuza wyhodowała piękne pucki - myślę że nie musisz się martwić wagą.
A to rozdanie dyplomów to wiesz, że potem trzeba wrzucić ładną fotę z kiecką i mejkapem itd? Nie ma że nie!
Ja też bym chciała jakiś dyplom. Wydaje mi się że ciąża była trudniejsza niż podyplomówki, kursy i awanse zawodowe. I cały czas uczyłam się naprawdę dużo - z waszych wpisów i poradników. No nic, może za parę lat jakąś laurkę dostanęLuna1993, pilik lubią tę wiadomość
-
...z pieczątką ze smółki
Lunka zazdroszczę planów życiowych- macie super etap w życiu chociaż na pewno nie raz nerwowy (małe dzieci, planowanie budowy) ale potem wspomina się to wspaniale! Zuza jak zawsze cudownaLuna1993, StaraczkaNika, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjetem za Niką i za tym, byś wrzuciła zdjęcie z rozdania dyplomomów!
Zuzia do schrupaniai ta chusta jest piękna!
ja to nocy mam wrażenie,że mam skurcz, ale to raczej efekt placebo- wczoraj wypiłam te herbatki z malin i żarłam ananasa :p a poza tym całkiem dobrze spałam,tylko wstawanie do wc to problem, bo w nocy kurczę to spojenie boli najbardziej tak,że nóg nie mogę rozłożyć. rano to mijaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 10:12
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry Wszystkim!!!
jezowa już wczoraj przeczytałam o pretensjach Twojego emka ale dziś to już przegiął pałke... Mam nadzieję, ze go jednak opieprzyłas i się opamięta i wróci prosto po pracy...
Agulineczka w końcu nam pokazałaś Swojego Słodziaka. Piękna Kruszynka!!! i w sumie to nie taka kruszynka
Flowwer nie wiem czy natknełas się na artykuł który wklejała Pilik odnośnie poduszek-klinów??? Ja osobiście klinów bardzo nie polecam, bo one tylko maskują problem ulewania doprowadzając do refluksu, nie wspominając o mięśniach dzieciaczka które cały czas pracują, bo dziecko ma wrażenia, ze się ześlizguje...
Olik,Summer, dziś ja dołączyłam do niewyspanych, zaczeło się od 2.10 kiedy to obudziłam się z Małym przy cycku, bo zasnęliśmy i wpadłam w panikę, ze z cycka nic nie leci, że mam problem z laktacją (schizy przewrażliwionej matki, dopóki nie uświadomiłam sobie, ze Mały przecież zjadł...) ale byłam tak roztrzęsiona że mimo usilnych prób nie usnęłam do kolejnego karmienia koło 4.30 bo musiałam się upewnić, ze mleko leci... Wiem, jestem nienormalna, mam chyba jakąs nerwicę na tym punkcie. Mały rozpoczał dzien razem z tata czyli od 6.20 ale tata musiał się szykowac do pracy więc tak sobie koczowaliśmy do teraz, Mały na drzemce a ja jem, bo z dwojga spać/jeść wybrałam to drugie bo energii mi potrzeba.
A zatem Miłego dnia Dziewczyny!!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Agulineczka przesłodkie jest to Twoje dziecię!
Jeżowa , przykro mi, że wczoraj Twój emek Cię wpienił a dziś postanowił się relaksować.
Fozzie, gdzie jesteś? Trzeba jakąś "karę" dla eMka Jeżowej opracować
Olik , no to eMek pojechał po bandziemój też kiedyś coś palnął w tym stylu ale teraz nauczony mówi,że "no wiadomo, że Ty masz gorzej"
Flower 9kg to niezła masa. A ja na moje dziecko (ma 5,8kg) mowię, że to ciężki klocek i by się zlitowała nad matką i poleżała dłużej na macie/w łóżeczku.
Nika , a dyplom w postaci aktu urodzenia może być?StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ooo, no fakt, to będzie jakaś forma zaświadczenia
No bo wiecie, za duuuużo mniejsze rzeczy się dostawało tytuły, podwyżki... a tu odwalasz taki kawał roboty i jeszcze Ci 20% z pensji zabierają, zamiast pani magister, pani doktor, pani mecenas nagle jestes per "mama", i jeszcze patrzą krytycznie na plaży na rozstepy i brzuszek, jakby to nie były pamiątki z pola bitwy. Jakoś inaczej człowiek patrzy na życie teraz.summer86, Jeżowa, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Nika nie jesteś per mama..
Jesteś najlepszą mama dla swojej kruszynki.
Powiem Wam, że dla mnie słowo mama nabrało ostatnio zupełnie innego znaczenia. Mama to cały wszechświat dla dziecka. WszystkoStaraczkaNika, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/b539f2ed6e00.jpg
Na rozdaniu będziemy mieć te śmieszne sukienki i czapeczki wypożyczone więc trochę mi szkoda że nie odbiorę dyplomu z Zuza w chuście/ na rękach, bo nie chce żeby się do tego stroju przytulała. Nie chciałam jechać, bo obrona pół roku temu, a z dziećmi to cała wyprawa, ale rodzice nalegali, nawet miło mi się zrobiło, widzę że są dumni
Nika "per mama" to najlepszy tytuł, jaki może uzyskać kobietanaprawdę ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 10:50
Bajkaaa, Lusesita, Achia, StaraczkaNika, Nadzieja22, Lunaris, Jeżowa, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość