X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower Szymuś to kawał chłopa!!!

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower ale ta śmietana z Twoich piersi dobrze służy Szymusiowi! Właśnie mi uświadomiłaś, że jak moja Agatka będzie też tak przybierać jak przybiera to i nam Cybex Cloud Q nie posłuży do 1 urodzin...

Mąż wychodząc do pracy oznajmił mi, że skoro dzisiaj piątek to on sobie idzie na ściankę, a potem pograć do kolegi. No to tyle widziałam go wcześniej w domu :(

Olik też nie mogę z energii dzieci - my padamy na pysk, a one "jeszcze, jeszcze!".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 08:58

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, to widzę, że u Was też nocka nieciekawa, spokojnego dnia!

Flowwer, z Szymka to kawał chłopaka :) a Ty masz codzienną siłownię z dźwiganiem takiego słodkiego ciężaru.

Lunaris, jak się czujesz po nocy?

Agulineczka, dziękuję za opinię o krzeselku. Cieszę się, że córeczka tak pięknie rośnie.

Miłego dnia dziewczyny.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower waga Szymona naprawdę zacna :) Mojej siostry syn też ważył 9kg mając 4 m-ce, ale ona nie kp.
    No ja też śpię z Małą, bo boję się ja odkładać, poza tym ona śpi spokojniej. Z synkiem też spaliśmy na pewno ponad pół roku, bałam się, że bedzie problem, żeby później spał w swoim łóżeczku, ale szybko się przyzwyczaił.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ale masz śliczną księzniczkę!!

Summer - paczka ciastek i kawa pomogły!

summer86, agulineczka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer przykro mi, że ten okres ciężkich nocy cały czas u Was trwa. Musisz być wykończona, bo to nie da się tak funkcjonować na dłuższą metę :/

Agulineczka Ulcia jest prześliczna :) naprawdę cudna, do schrupania <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:16

agulineczka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do nieprzespanych nocy i naszych emków
    Ostatnio w sobotę mały wstał o 5.30. W nocy też się czesto budził, a ja przez rozwaloną nogę nie mogłam wstawać tylko emek mi go podawał i stwierdził nagle, że tak się nie da żyć <wow>. Że co to za spanie z przerwami co 2-3h. Ale ja to mam szczeście bo mój organizm już się przyzwyczaił hahahahaha myślałam, że padnę! takie szczeście mam!

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Grr Jeżowa - palnij tego swojego w łeb! A kiedy Ty masz wychodne "na ściankę i do kolegi"? Co za brak empatii... brak mi słów do tych chłopów czasem :)

Agulineczka - śliczności! Wygląda na prawdziwego aniołka.

Flower - 9kg, jak to nosić?! Oby szybko zaczął biegać sam ;) ale nie ma co narzekac, niech rośnie zdrowo!

To nikt nie rodzi na razie? Trzymajcie się dziewczyny? :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, śliczna dziewczynka. Te poliki to do wycałowania!

Flo, gratuluję słusznej wagi synka :) Niedługo to on będzie mógł nosić mamę na rękach!

Melduję, że dalej nie rodzę i nic nie zapowiada rozpakowania w najbliższym czasie. Najciekawsze jest to że po przebudzeniu kręciłam się na łóżku, ułożyłam jakoś na wpół na brzuchu i dopiero po chwili mnie olśniło że w ciąży jestem i tak nie wolno O.o Zapomniałam na chwilę!

Spokojnego dnia!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie wiem czy jestem tu mile widziana, ale żeby postępować zgodnie ze sobą i swoim wstrętnym charakterem napiszę, skoro i tak na bieżąco czytam ;) a jak komuś nie pasuje moja osoba i mój światopogląd to trudno, najwyżej nie będę pisać jeśli sobie tego nie życzycie. Jeśli jednak macie ochotę żebym była tu z wami w "aktywny" sposób to bardzo proszę bym mogła wyrażać swoje zdanie a nie tylko słodzić.

U nas wszystko super, dziewczynki są najlepszym co nas w życiu spotkało i spędzamy bardzo miło czas, mimo zmęczenia i wielu obowiązków. Za tydzień jadę na oficjalne rozdanie dyplomów, będą rodzice. Za tydzień szczepienie. Nic nadzwyczajnego, zwykle rodzinne dni. Rozglądamy się też z emkiem powoli za działką i planujemy budowę domu. Fajnie tak wkraczać w kolejny nowy etap życia

Nie odniose się do Was bezpośrednio, bo mimo czytania codziennie ciężko teraz ubrać w słowa co chciałabym powiedzieć. W każdym razie Wasze dzieci są przeurocze i cudownie że wiele z Was spędzi święta już w powiększonym składzie, to jedne z najpiękniejszych swiat. Mam też nadzieję że dziewczyny na końcówce będą miło wspominać te ostatnie chwile z brzuszkiem, mimo takiego stresu jaki przechodzą, a akcje porodowe zaczną się same, bez indukcji, a kto planuje poród sn to taki się odbędzie. A z Zuza tak spędzamy dnie
    ]
    Co do rozmiarów to my nadal 50, z f&f te powyżej miesiąca. Niby wzrost ma na 2 centylu ale rośnie, więc generalnie się w ogóle tym nie przejmuje.

A i wczoraj byliśmy u praprababci dziewczynek a później u prababci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:59

Achia, Lunaris, StaraczkaNika, KateHawke, agulineczka, Lusesita, JuicyB, Patrycja20, Rucola, summer86, Jeżowa, Yoselyn82, Flowwer, JustynaG, Bajkaaa, Minnie89, Nadzieja22, Kaczorka, Aga9090, blue00, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)

Nika-piątka, ja też nie rodzę i nie planuję :P haha ja tak mam od kilku tygodni- kładę się rano no brzuchu i myślę "coś mi przeszkadza, muszę wyjąć tą poduszkę... (a za chwilę) o matko! ja mam taki brzuch, w ciąży przecież jestem" ;)

Summer -dzięki, pooglądałam seriale do 4 i przysnęłam. Teraz młody odstawiony do przedszkola a ja śniadanko i coś wymyślę sobie do roboty.

Agulineczka- ale masz pięknego groszka <3 <3 <3 tak bezbronnie wygląda że od razu człowiek ma ochotę ją przytulić :)

Jeżowa mam alergię na takie teksty. Od razu bym zapytała a kogo do opieki zatrudnił bo ja też wychodzę ;) Oczywiście że kochamy nasze dzieci ale nigdzie nie jest napisane że matka jest od obowiązków 24h a ojciec tylko wtedy kiedy chce.
    Olik u Was tak samo :D niech sobie Emek weźmie tydzień wolnego to będzie miał czas żeby mu się "organizm przyzwyczaił" :D Faceci! oni są bezbłędni! Obawiam się że gdyby nie to że są potrzebni do reprodukcji to już dawno by wyginęli! A jak się zostaje matką to film "sexmisja" nabiera nowego znaczenia ;)

Lamka jak się masz dzisiaj? ulżyło Ci trochę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:37

StaraczkaNika, agulineczka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Zuza wyhodowała piękne pucki - myślę że nie musisz się martwić wagą.
    A to rozdanie dyplomów to wiesz, że potem trzeba wrzucić ładną fotę z kiecką i mejkapem itd? Nie ma że nie!

Ja też bym chciała jakiś dyplom. Wydaje mi się że ciąża była trudniejsza niż podyplomówki, kursy i awanse zawodowe. I cały czas uczyłam się naprawdę dużo - z waszych wpisów i poradników. No nic, może za parę lat jakąś laurkę dostanę ;)

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś pierwszy uśmiech Renatki to będzie dla Ciebie dyplom wszechczasów !!!

Luna1993, Jeżowa, StaraczkaNika, KateHawke lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...z pieczątką ze smółki :D

Lunka zazdroszczę planów życiowych- macie super etap w życiu chociaż na pewno nie raz nerwowy (małe dzieci, planowanie budowy) ale potem wspomina się to wspaniale! Zuza jak zawsze cudowna <3

Luna1993, StaraczkaNika, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, blue00 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jetem za Niką i za tym, byś wrzuciła zdjęcie z rozdania dyplomomów! :)
    Zuzia do schrupania <3 i ta chusta jest piękna! :)

ja to nocy mam wrażenie,że mam skurcz, ale to raczej efekt placebo- wczoraj wypiłam te herbatki z malin i żarłam ananasa :p a poza tym całkiem dobrze spałam,tylko wstawanie do wc to problem, bo w nocy kurczę to spojenie boli najbardziej tak,że nóg nie mogę rozłożyć. rano to mija

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 10:12

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Wszystkim!!!
    jezowa już wczoraj przeczytałam o pretensjach Twojego emka ale dziś to już przegiął pałke... Mam nadzieję, ze go jednak opieprzyłas i się opamięta i wróci prosto po pracy...
    Agulineczka w końcu nam pokazałaś Swojego Słodziaka. Piękna Kruszynka!!! i w sumie to nie taka kruszynka ;)
    Flowwer nie wiem czy natknełas się na artykuł który wklejała Pilik odnośnie poduszek-klinów??? Ja osobiście klinów bardzo nie polecam, bo one tylko maskują problem ulewania doprowadzając do refluksu, nie wspominając o mięśniach dzieciaczka które cały czas pracują, bo dziecko ma wrażenia, ze się ześlizguje...
    Olik,Summer, dziś ja dołączyłam do niewyspanych, zaczeło się od 2.10 kiedy to obudziłam się z Małym przy cycku, bo zasnęliśmy i wpadłam w panikę, ze z cycka nic nie leci, że mam problem z laktacją (schizy przewrażliwionej matki, dopóki nie uświadomiłam sobie, ze Mały przecież zjadł...) ale byłam tak roztrzęsiona że mimo usilnych prób nie usnęłam do kolejnego karmienia koło 4.30 bo musiałam się upewnić, ze mleko leci... Wiem, jestem nienormalna, mam chyba jakąs nerwicę na tym punkcie. Mały rozpoczał dzien razem z tata czyli od 6.20 ale tata musiał się szykowac do pracy więc tak sobie koczowaliśmy do teraz, Mały na drzemce a ja jem, bo z dwojga spać/jeść wybrałam to drugie bo energii mi potrzeba.
    A zatem Miłego dnia Dziewczyny!!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przesłodkie jest to Twoje dziecię! :)

Jeżowa , przykro mi, że wczoraj Twój emek Cię wpienił a dziś postanowił się relaksować.
    Fozzie, gdzie jesteś? Trzeba jakąś "karę" dla eMka Jeżowej opracować :D

Olik , no to eMek pojechał po bandzie :D mój też kiedyś coś palnął w tym stylu ale teraz nauczony mówi,że "no wiadomo, że Ty masz gorzej"

Flower 9kg to niezła masa. A ja na moje dziecko (ma 5,8kg) mowię, że to ciężki klocek i by się zlitowała nad matką i poleżała dłużej na macie/w łóżeczku.

Nika , a dyplom w postaci aktu urodzenia może być? :P

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, no fakt, to będzie jakaś forma zaświadczenia ;)

No bo wiecie, za duuuużo mniejsze rzeczy się dostawało tytuły, podwyżki... a tu odwalasz taki kawał roboty i jeszcze Ci 20% z pensji zabierają, zamiast pani magister, pani doktor, pani mecenas nagle jestes per "mama", i jeszcze patrzą krytycznie na plaży na rozstepy i brzuszek, jakby to nie były pamiątki z pola bitwy. Jakoś inaczej człowiek patrzy na życie teraz.

summer86, Jeżowa, KateHawke lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie jesteś per mama..
    Jesteś najlepszą mama dla swojej kruszynki.

Powiem Wam, że dla mnie słowo mama nabrało ostatnio zupełnie innego znaczenia. Mama to cały wszechświat dla dziecka. Wszystko

StaraczkaNika, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b539f2ed6e00.jpg

Na rozdaniu będziemy mieć te śmieszne sukienki i czapeczki wypożyczone więc trochę mi szkoda że nie odbiorę dyplomu z Zuza w chuście/ na rękach, bo nie chce żeby się do tego stroju przytulała. Nie chciałam jechać, bo obrona pół roku temu, a z dziećmi to cała wyprawa, ale rodzice nalegali, nawet miło mi się zrobiło, widzę że są dumni

Nika "per mama" to najlepszy tytuł, jaki może uzyskać kobieta :) naprawdę ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 10:50

Bajkaaa, Lusesita, Achia, StaraczkaNika, Nadzieja22, Lunaris, Jeżowa, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ