X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nika nie jesteś per mama..
    Jesteś najlepszą mama dla swojej kruszynki.

Powiem Wam, że dla mnie słowo mama nabrało ostatnio zupełnie innego znaczenia. Mama to cały wszechświat dla dziecka. Wszystko

Ale jak gadam z koleżankami, to i tak mam czasem ochotę rzucić "heloł?! Czy tylko ja tu widzę, że to jest ważniejsze niż wszystko dotąd?"

Właśnie wczoraj miałam rozmowę z koleżanką z pracy i oczywiście wyszło, że to by było taaak super, gdybym szybciej wróciła do pracy zamiast siedzieć z dzieckiem :/
    A przecież nie po to tak się o to dziecko starałam, żeby teraz się je oddawać pod opiekę komuś innemu.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, doskonale Cię rozumiem. Jak dziś pamiętam jak mówiłam, że chciałabym wrócić po 7-8 miesiącach, Ania niedługo kończy 6 i aktualnie nie wyobrażam sobie jej zostawić na te 9 godzin. Jeśli będę miała do czego, to wracam w czerwcu równo po roku, nie wiem czy kiedykolwiek dane mi będzie jeszcze być kiedyś na macierzyńskim, więc chcę ten czas wykorzystać najlepiej jak mogę. Żałuję jedynie, że dziecko później nie pamięta tych wspólnych chwil a teraz jest ich najwięcej.

W tym roku święta robię na pół gwizdka, ale już wiem że za rok będę chciała wspólnie z malutką piec pierniczki i robić ozdoby, żeby od małego uczyła się tego klimatu i pokochała święta nie tylko ze względu na prezenty.

StaraczkaNika, JuicyB, JustynaG, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - głuptas z Ciebie, dobrze że wróciłaś <3 a co do dyplomów - to też jest Twój ogromny sukces, więc dobrze że jedziecie. Będziesz potem córkom pokazywać zdjęcie dumnej Mamy i spełnionej kobiety.

Co do "Mamy" - ja osobiście tak mam, że czuje się bardzo dumna, że ja i Mąż stworzyliśmy człowieka. I że to taka unikalna mieszanka nas dwojga. I do szału doprowadza mnie, jak ktoś mówi że phi, a co to za problem dziecko zrobić, każdy to potrafi. Bo to zupełnie nie tak, prawda?
    A w pracy się nawet nie pokazuje. Powiedziałam im "Do zobaczenia wiosna 2020" i tego się trzymam :)

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się powrót do pracy zbliża wielkimi krokami. Już w lutym/marcu mam być w biurze. Chcę wrócić, lubię swoją pracę, ale i tak mi się chce płakać jak o tym myślę.
    Jeszcze nie mam z kim małego zostawić :( muszę znaleźć nianię, ale cały ten proces mnie jakoś paraliżuje.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a jak się czujesz? Zdecydowałaś się wyjść dziś ze szpitala?

Nika myślę,że nie raz będziesz miała takie wrażenie..ja nawet po ostatniej rozmowie z siostrą tak ją odebralam- jaka to ona zmęczona, wszystko na jej głowie( jej mąż miał teraz dwa służbowe wyjazdy- każdy po 2 tyg) to jej tylko odp,że dobrze że nie musi leżeć czy się oszczędzać,na co odpisała-ze i tak by tego nie robiła,bo ma za dużo na głowie. Gratuluję jej podejścia do tej ciąży.

Agulineczka nie napisałam wcześniej- śliczną masz córeczkę :))) jak tak na nią patrzę,to już bym chciała tego mojego Szkraba przytulić :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Uleńki za wszystkie komplementy :)

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki kocyk dzisiaj dostalam. Mięciutki i jaki milutki :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67547f71ddb9.jpg

Achia, Luna1993, Jeżowa, StaraczkaNika, olik321, blue00, Rucola, Nadzieja22, pilik, Bajkaaa, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ale twoja królewna śliczna :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo tak częstego karmienia w dzień i w nocy wczoraj dostałam miesiaczke...jestem zszokowana że tak szybko :( co najdziwniejsze ostatni okres rozpoczęłam 6.12.2017 i równo po roku mam kolejny.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia jak będziesz miała chwilkę, napisz co u Was.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a to dowcipnisia z Twojej macicy... i jaka regularna. Faktycznie szybko wróciła miesiączka, jak na karmienie piersią.

Agulineczka ja jeszcze chciałam dodać, że oprócz Uleńki to bardzo mi się podoba jej pościel w łóżeczku :D

Fozzie no właśnie, jaką karę dla męża za takie ujowe zachowanie?

Na razie dowiedziałam się tyle, że wróci na obiad, bo wychodzi dopiero wieczorem. Dobre i to, przynajmniej po południu się pobawi trochę z córą... a ja mam nadzieję, że Agatka potem ładnie uśnie i będę miała spokojny wieczór z Netflixem :P

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko odnośnie nawilżaczy- poczyniliśmy zakup, dziś go odpaliłam (b.cichy, wygląda na łatwy do czyszczenia, z jonizacją i aromaterapią) i me pytanie brzmi- ile godzin dziennie on powienien chodzić? bo chyba nie 24/24 prawda? gdzieś coś czytałam,ale już nie pamiętam...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ale jak to, wczoraj jeszcze dumnie wierzyłaś w swoje cycki!!! Widzę, że jesteś moją konkurentką w byciu najbardziej przewrażliwioną na punkcie swojej laktacji :P pamiętaj, mamy ładne biustonosze, piersi pełne mleka i dzieci, które pięknie jedzą i pięknie przybierają na wadze - nie ma o co się martwić. Ach - no i głodny Lewcio by nie spał tak smacznie!!!

Achia nie pomogę, bo nawilżacza nie posiadam. Znaczy posiadam, ale nie używałam jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:47

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia najlepiej kupić higrometr, chyba, ze masz wbudowany w nawilżacz a wilgotność najlepiej żeby oscylowała koło 55%.
    Jeżowa no widzisz jaka ułomna jest moja wiara???!! Ale wszystko zrzucam na to, że to był środek nocy, zaraz po przebudzeniu sobie coś wkręciłam do tego stopnia, ze chciało mi się wyć. Rano wiara w cycki powróciła!!! A Twój emek dobrze, że na obiad wróci... a jeszcze lepiej zeby to on ten obiad Wam ugotował...
    ja dziś serwuję zupę grzybową z mrożonki z biedry z makaronem i pizze z biedry mozarella z pieczarkami ale dorzucę na górę pomidory, papryczkę, cebulke i czosnek. Nie będe się przemęczac ale te warzywa to taka rekonwalescencja dla mojego "chorego" emka :P

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do Świąt to my jak co roku jedziemy "na gotowe". Myślę, ze już od soboty bedziemy koczować w rodzinnych stronach, bo dużo znajomych się zjedzie i musimy się pochwalić naszym najmłodszym Członkiem Rodziny :)
    Dziewczyny u nas dziwna sytuacja, Maluch ma drożny nos, małzowinki obkurczone a cały czas mu coś świszczy w tym nosku i często kicha glutem. Aspiratorek nie odsysa nic a ja ciągle coś słyszę... Własnie wróciłam z zakupów i kupiłam olejki lawendowy i eukaliptusowy i zaraz załączam nawilżacz z nimi... Mam nadzieję, ze nie sprzedaliśmy z emkiem Maluchowi jakiegoś katarzyska wstrętnego...
    AnnaStesia popieram wniosek Summer, lajkujesz a się nie ujawniasz, jak to tak??
    Summer rozmarzyłam się jak napisałas o przyszłorocznych świętach, nasze Maluchy będą już takie kumate... nie żebym teraz nie była zadowolona :)
    Wczoraj wysłałam zdjęcie lewka-Mikołajka drugiej siostrze, to odpisała, ze za 2 lata zyczą nam jeszcze jednego :) ale mi się miło zrobiło :) oczywiście to wszystko strefa marzeń, ale przeciez niektóre się spełniają :)

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- mam higrometr. Ale to wtedy jak będzie to 55% to wyłączam nawilżacz po prostu?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie rozumiem dlaczego w trakcie urlopu nie płacą 100% (w ramach polityki prorodzinnej) ale podczas L4 w ciąży płacą 100%.
    Osobiście wolałabym dostawać 80% podczas L4 a potem 100% po urodzeniu dziecka.

Luna , świetna grafika i taka prawdziwa :D

Summer , ja też w tym roku święta nawet na ćwierćgwizdka. Ale w przyszłym roku już się bardziej postaram :)
    Przy czym my całe święta spędzamy u rodziców więc nigdy jakoś nie stroiłam domu.

Achia , teraz (skoro ciąża nie jest zagrożona) to Twoja siostra może sobie gadać co ona by zrobiła... ale ciekawe jakby doszło co do czego to jakby się zachowała

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola- mam higrometr. Ale to wtedy jak będzie to 55% to wyłączam nawilżacz po prostu?
    Achia jak będzie poniżej 50% to włączaj i sprawdzaj, zeby nie przekaczało 60% :)

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co roku, odkąd znamy się z emkiem zawsze na święta kupujemy choinkę kurdupla w doniczce i potem wysadzamy ją na wiosne zazwyczaj u moich rodziców. W tym roku musimy kupic mini kurdupla, bo totalnie nie mamy miejsca... jak to mój emek mówi, toniemy w rzeczach... a potem wysadzimy go na ogródku działkowym którego dorobiliśmy się w tym roku.
    Dziś mam własnie wychodne i jade do OBI szukać tego mini-kurdupla i bombki do opisania dla Lewka :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola my też robimy jak Wy z choinkami :)

Hyhyhy mąż wrócił, a ja mu wręczyłam nakarmioną Agatę i oznajmiłam, że idę do Lidla :P

pilik, Rucola, blue00, JustynaG, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
‹‹ 2475 2476 2477 2478 2479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ