Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Nika nie jesteś per mama..
Jesteś najlepszą mama dla swojej kruszynki.
Powiem Wam, że dla mnie słowo mama nabrało ostatnio zupełnie innego znaczenia. Mama to cały wszechświat dla dziecka. Wszystko
Ale jak gadam z koleżankami, to i tak mam czasem ochotę rzucić "heloł?! Czy tylko ja tu widzę, że to jest ważniejsze niż wszystko dotąd?"
Właśnie wczoraj miałam rozmowę z koleżanką z pracy i oczywiście wyszło, że to by było taaak super, gdybym szybciej wróciła do pracy zamiast siedzieć z dzieckiem
A przecież nie po to tak się o to dziecko starałam, żeby teraz się je oddawać pod opiekę komuś innemu. -
Nika, doskonale Cię rozumiem. Jak dziś pamiętam jak mówiłam, że chciałabym wrócić po 7-8 miesiącach, Ania niedługo kończy 6 i aktualnie nie wyobrażam sobie jej zostawić na te 9 godzin. Jeśli będę miała do czego, to wracam w czerwcu równo po roku, nie wiem czy kiedykolwiek dane mi będzie jeszcze być kiedyś na macierzyńskim, więc chcę ten czas wykorzystać najlepiej jak mogę. Żałuję jedynie, że dziecko później nie pamięta tych wspólnych chwil a teraz jest ich najwięcej.
W tym roku święta robię na pół gwizdka, ale już wiem że za rok będę chciała wspólnie z malutką piec pierniczki i robić ozdoby, żeby od małego uczyła się tego klimatu i pokochała święta nie tylko ze względu na prezenty.StaraczkaNika, JuicyB, JustynaG, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Luna - głuptas z Ciebie, dobrze że wróciłaś
a co do dyplomów - to też jest Twój ogromny sukces, więc dobrze że jedziecie. Będziesz potem córkom pokazywać zdjęcie dumnej Mamy i spełnionej kobiety.
Co do "Mamy" - ja osobiście tak mam, że czuje się bardzo dumna, że ja i Mąż stworzyliśmy człowieka. I że to taka unikalna mieszanka nas dwojga. I do szału doprowadza mnie, jak ktoś mówi że phi, a co to za problem dziecko zrobić, każdy to potrafi. Bo to zupełnie nie tak, prawda?
A w pracy się nawet nie pokazuje. Powiedziałam im "Do zobaczenia wiosna 2020" i tego się trzymamLuna1993, pilik lubią tę wiadomość
-
Mi się powrót do pracy zbliża wielkimi krokami. Już w lutym/marcu mam być w biurze. Chcę wrócić, lubię swoją pracę, ale i tak mi się chce płakać jak o tym myślę.
Jeszcze nie mam z kim małego zostawićmuszę znaleźć nianię, ale cały ten proces mnie jakoś paraliżuje.
-
nick nieaktualnyLamka a jak się czujesz? Zdecydowałaś się wyjść dziś ze szpitala?
Nika myślę,że nie raz będziesz miała takie wrażenie..ja nawet po ostatniej rozmowie z siostrą tak ją odebralam- jaka to ona zmęczona, wszystko na jej głowie( jej mąż miał teraz dwa służbowe wyjazdy- każdy po 2 tyg) to jej tylko odp,że dobrze że nie musi leżeć czy się oszczędzać,na co odpisała-ze i tak by tego nie robiła,bo ma za dużo na głowie. Gratuluję jej podejścia do tej ciąży.
Agulineczka nie napisałam wcześniej- śliczną masz córeczkę)) jak tak na nią patrzę,to już bym chciała tego mojego Szkraba przytulić
-
Taki kocyk dzisiaj dostalam. Mięciutki i jaki milutki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67547f71ddb9.jpgAchia, Luna1993, Jeżowa, StaraczkaNika, olik321, blue00, Rucola, Nadzieja22, pilik, Bajkaaa, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Veritaserum, a to dowcipnisia z Twojej macicy... i jaka regularna. Faktycznie szybko wróciła miesiączka, jak na karmienie piersią.
Agulineczka ja jeszcze chciałam dodać, że oprócz Uleńki to bardzo mi się podoba jej pościel w łóżeczku
Fozzie no właśnie, jaką karę dla męża za takie ujowe zachowanie?
Na razie dowiedziałam się tyle, że wróci na obiad, bo wychodzi dopiero wieczorem. Dobre i to, przynajmniej po południu się pobawi trochę z córą... a ja mam nadzieję, że Agatka potem ładnie uśnie i będę miała spokojny wieczór z Netflixem
-
nick nieaktualnymam pytanko odnośnie nawilżaczy- poczyniliśmy zakup, dziś go odpaliłam (b.cichy, wygląda na łatwy do czyszczenia, z jonizacją i aromaterapią) i me pytanie brzmi- ile godzin dziennie on powienien chodzić? bo chyba nie 24/24 prawda? gdzieś coś czytałam,ale już nie pamiętam...
-
Rucola, ale jak to, wczoraj jeszcze dumnie wierzyłaś w swoje cycki!!! Widzę, że jesteś moją konkurentką w byciu najbardziej przewrażliwioną na punkcie swojej laktacji
pamiętaj, mamy ładne biustonosze, piersi pełne mleka i dzieci, które pięknie jedzą i pięknie przybierają na wadze - nie ma o co się martwić. Ach - no i głodny Lewcio by nie spał tak smacznie!!!
Achia nie pomogę, bo nawilżacza nie posiadam. Znaczy posiadam, ale nie używałam jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:47
Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Achia najlepiej kupić higrometr, chyba, ze masz wbudowany w nawilżacz a wilgotność najlepiej żeby oscylowała koło 55%.
Jeżowa no widzisz jaka ułomna jest moja wiara???!! Ale wszystko zrzucam na to, że to był środek nocy, zaraz po przebudzeniu sobie coś wkręciłam do tego stopnia, ze chciało mi się wyć. Rano wiara w cycki powróciła!!! A Twój emek dobrze, że na obiad wróci... a jeszcze lepiej zeby to on ten obiad Wam ugotował...
ja dziś serwuję zupę grzybową z mrożonki z biedry z makaronem i pizze z biedry mozarella z pieczarkami ale dorzucę na górę pomidory, papryczkę, cebulke i czosnek. Nie będe się przemęczac ale te warzywa to taka rekonwalescencja dla mojego "chorego" emkaJustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
a co do Świąt to my jak co roku jedziemy "na gotowe". Myślę, ze już od soboty bedziemy koczować w rodzinnych stronach, bo dużo znajomych się zjedzie i musimy się pochwalić naszym najmłodszym Członkiem Rodziny
Dziewczyny u nas dziwna sytuacja, Maluch ma drożny nos, małzowinki obkurczone a cały czas mu coś świszczy w tym nosku i często kicha glutem. Aspiratorek nie odsysa nic a ja ciągle coś słyszę... Własnie wróciłam z zakupów i kupiłam olejki lawendowy i eukaliptusowy i zaraz załączam nawilżacz z nimi... Mam nadzieję, ze nie sprzedaliśmy z emkiem Maluchowi jakiegoś katarzyska wstrętnego...
AnnaStesia popieram wniosek Summer, lajkujesz a się nie ujawniasz, jak to tak??
Summer rozmarzyłam się jak napisałas o przyszłorocznych świętach, nasze Maluchy będą już takie kumate... nie żebym teraz nie była zadowolona
Wczoraj wysłałam zdjęcie lewka-Mikołajka drugiej siostrze, to odpisała, ze za 2 lata zyczą nam jeszcze jednegoale mi się miło zrobiło
oczywiście to wszystko strefa marzeń, ale przeciez niektóre się spełniają
summer86 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
No właśnie ja nie rozumiem dlaczego w trakcie urlopu nie płacą 100% (w ramach polityki prorodzinnej) ale podczas L4 w ciąży płacą 100%.
Osobiście wolałabym dostawać 80% podczas L4 a potem 100% po urodzeniu dziecka.
Luna , świetna grafika i taka prawdziwa
Summer , ja też w tym roku święta nawet na ćwierćgwizdka. Ale w przyszłym roku już się bardziej postaram
Przy czym my całe święta spędzamy u rodziców więc nigdy jakoś nie stroiłam domu.
Achia , teraz (skoro ciąża nie jest zagrożona) to Twoja siostra może sobie gadać co ona by zrobiła... ale ciekawe jakby doszło co do czego to jakby się zachowała
summer86 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Rucola- mam higrometr. Ale to wtedy jak będzie to 55% to wyłączam nawilżacz po prostu?
Achia lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
U nas co roku, odkąd znamy się z emkiem zawsze na święta kupujemy choinkę kurdupla w doniczce i potem wysadzamy ją na wiosne zazwyczaj u moich rodziców. W tym roku musimy kupic mini kurdupla, bo totalnie nie mamy miejsca... jak to mój emek mówi, toniemy w rzeczach... a potem wysadzimy go na ogródku działkowym którego dorobiliśmy się w tym roku.
Dziś mam własnie wychodne i jade do OBI szukać tego mini-kurdupla i bombki do opisania dla Lewka#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola my też robimy jak Wy z choinkami
Hyhyhy mąż wrócił, a ja mu wręczyłam nakarmioną Agatę i oznajmiłam, że idę do Lidlapilik, Rucola, blue00, JustynaG, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość