X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - no wreszcie, koniec czekania. Mocne kciuki kochana! :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwsa, ja w temacie kupek jestem kiepski doradcą, bo u nas ksiażkowe jajeczniczki były przez 2 tygodnie. Pienista zdarzyła się raz lub dwa, więc nie konsultowałam tego. U nas wiekszy problem był i wciąż się powtarza z zielonymi kupkami.
    Jeśli będzie się to u Was utrzymywać i towarzyszyć temu będą problemy z brzuszkiem, poszlabym do pediatry. Hafija pisała, że 1 lub 2 brzydsze kupki to nie powód do zmartwien.

Malwas lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamus, kciuki kochana!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Agulineczka przepiękna córeczka :).
    Nika, Lunaris trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie :)

Czy któreś z waszych pociech miało pieniste kupki? Wiktoria przy oddawaniu stolca i puszczaniu baczkow się prezy tak jakby ja coś bolało, parę razy widziałam, że miała wzdety brzuszek. Pomasowalismy jej i uzylismy tych rurek windi, szło dużo pienistej kupki, kolor prawidłowy jak przy karmieniu piersią żółto musztardowy, nieco wodnista. Od wyjścia że szpitala dawalismy jej Vivomixx i biogaie na zmianę, wyeliminowała nawet na tydzień nabiał i nic. Ginekolog wykluczył grzybicę sutkow, bo miałam dolegliwości. Mała dobrze przybiera na wadze. Może któraś z was miała podobny problem?
    Przepraszam, że się wetnę ni z gruszki ni z pietruszki, ale przerabiałam to :-) powodem może być zbyt duża ilość zjedzonego mleka pierwszej fazy, czyli pierś była mocno przepełniona, albo zbyt szybko zmieniona na drugą i dziecko zjadło mleko, które zawiera więcej cukrów i potem fermentuje. Albo może to być chwilowy brak enzymu rozkładającego laktozę - laktaza. Tak czy siak delicol powinien pomóc. Albo też minimalne odciąganie mleka przed karmieniem, aby dziecko nie jadło zbyt dużej ilości tego mleka pierwszej fazy.

Mam nadzieję, że pomogłam i już się nie wtrącam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 19:44

-Mamunia-, summer86, JuicyB, StaraczkaNika, KateHawke, Malwas, Rucola lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki od rana będę za Was trzymać <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa mądre uwagi mile widziane.

Lamka jak przeczytałam Twojego posta to mi serducho podskoczylo do gardła. Czy już jutro zobaczymy Waszego synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:12

Asasa, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Agulineczka przepiękna córeczka :).
    Nika, Lunaris trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie :)

Czy któreś z waszych pociech miało pieniste kupki? Wiktoria przy oddawaniu stolca i puszczaniu baczkow się prezy tak jakby ja coś bolało, parę razy widziałam, że miała wzdety brzuszek. Pomasowalismy jej i uzylismy tych rurek windi, szło dużo pienistej kupki, kolor prawidłowy jak przy karmieniu piersią żółto musztardowy, nieco wodnista. Od wyjścia że szpitala dawalismy jej Vivomixx i biogaie na zmianę, wyeliminowała nawet na tydzień nabiał i nic. Ginekolog wykluczył grzybicę sutkow, bo miałam dolegliwości. Mała dobrze przybiera na wadze. Może któraś z was miała podobny problem?

Malwas ja Ci powiem tak. Dokładnie na tym samym etapie przerabialiśmy to z ANIA. Przeszło samo i to jak nie stosowaliśmy nic...trwało jakieś 2 tygodnie myślę.

Malwas lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymam kciuki za jutro! &&& Domiś za chwilę będzie z Wami <3

Pozdrawiam dziewczyny ale nie odniosę się do niczego bo mnie Nat zjada ostatnio często gęsto i nie mam siły pisać.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa trzeba to przetrwać.
    Najbardziej w zmęczeniu dobija mnie... ssanie na słodkie! Serio tak mi się chce że oszaleć można.

Veritaserum Aneczka wiekowo jest chyba w skoku, myślę że jej płacz bez widocznego dla Ciebie powodu może być z tego... przyjrzyj się czy nie nauczyła się czegoś nowego :)
    U nas zawsze po gorszej nocy są jakieś nowości. Wczoraj opanowała nagle obroty w obie strony bardzo płynnie, nagle wie co zrobić z głową żeby się nie uderzyć i robi to cudnie. Dzisiaj zaczęła układać nogi jak do raczkowania, frustruje się strasznie bo albo ręce dobrze ułożone albo nogi i nic nie działa tak jakby chciała ;).
    Często po ciężkich nocach/dniach pojawiały się nowe odgłosy (wiesz, wgrywała ścieżkę dźwiękową, a na to dużo energii trzeba!)
    Wytrwałości. To wszystko minie i przyniesie nowe cudne umiejętności, które cieszą coraz bardziej bo są coraz bardziej spektakularne (my się codziennie od nowa zachwycamy <3)
    @ niezmiennie współczuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 21:37

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- przede wszystkim będę trzymać kciuki! A na wszelki wypadek chyba dziś wykorzystam M., bo choć nie spodziewam się owulacji, to chcąc przejmować brzuszki, trzeba losowi pomagać :)

Rucola, summer86, olik321, Kaczorka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka trzymam kciuki aby szybko poszlo:))))

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,
    Asasa tak słyszałam o tym, tylko że mała to jest taki ssak, że jak już się dorwie do jednej piersi to ssie około 25 min ciągiem i już nie chce drugiej, wiec sama nie wiem. Delicol kupiliśmy, spróbujemy z tym. Wzięłam też espumisan z apteki, ale to dopiero od 1miesiaca.

Veritaserum oby tak było i w naszym przypadku, liczę na to :). Na razie od tygodnia taka kupa.

Summer konsultowalas już te zielone kupki? Z tego co wiem, może to być pierwszy objaw alergii pokarmowej.

Lamka szczęśliwego rozwiązania życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 21:59

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz wiem więcej. Jutro cewnik Foleya, jak się nie rozkręci to w niedzielę oksy. Ale trzeba wierzyć, nie? ;-)
    Domin na dzisiejszym usg 3800... I powtórne ktg sprzed 2h wyszło w normie.

Dziękuję za wsparcie.

StaraczkaNika, Malwas, Yoselyn82, Lusesita, veritaserum, Nadzieja22, Achia, KateHawke, Sarna84, Phnappy, summer86, olik321, Kaczorka, Patrycja20, Bajkaaa, Madzik34, Aga9090 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cewnik u wielu dziewczyn super działa trzymam kciuki żeby u Ciebie starczyło i szybko się akcja rozkręciła! Całe forum jutro będzie kciuki za Was trzymać <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lameczko ogromne kciuki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka i tutaj też zaciskam kciuki :)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki :-)

Kaczorka zdrówka dla Alusi <3
    Angina to nic przyjemnego.

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!! Chwile mnie nie było a tu takie wiesci!!!
    Lamka trzymam za Ciebie mocno kciuki !! Trudny czas przed Tobą ale nagroda najwspanialsza!!!!
    Kaczorka bardzo Wam współczuję :( I Tobie, bo się martwisz i Alusi, bo cierpi biedna. Oby szybko się poprawiło....
    Dziewczyny u nas tez chyba skok. Myślałam, ze lewko rozdrazniony jest po szczepieniu, ale dziś przy karmieniu zobaczyłam jak nerwowo chyta moje palce i puszcza, chwyta i puszcza, jakby zrozumiał, ze nad tym panuje. jak miałam Go na rękach to łapał mi nos, policzki i robił bardzo zdziwioną minę. Tak samo na bb patrzy na stopy i delikatnie rusza nogami... Do tego nie wiem czy jednak nie złapał katarku od nas... niby nosek drożny, oddycha ładnie ale coś mu tam świszczy a jak kicha to z glutem...
    Dziś miałam wychodne i kupiłam choinke, bańki i stoi już nam mini choineczka póki co prowizorycznie ubrana, ale tak mi się podoba, ze nie wiem czy coś zmienię...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79f93358cdba.jpg

veritaserum, Nadzieja22, JustynaG, KateHawke, olik321, pilik, Kaczorka, Patrycja20, Jeżowa, blue00 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki !!

Malwas mnie to kupy to się już po nocach śniły bo były pieniste, wodniste i w ilości ogromnej. Byłam u dwóch pediatrów z tym jeden stwierdził alergie i prawie bym się poddała i Bebilon pepti zastosowała co by chyba zabiło moje kp a drugi przepisał debridat ( nic nie pomogło ). Na szczęście trafiłam na dobrą położna która powiedziała zebysmy jeszcze poobserwowali bo najważniejsze że dziecko dobrze przyrasta na wadze. I naprawdę trwało to trochę 2 tyg na pewno po czym przeszlo samo.
    Do dziś czasami zdarza się Ani zrobić wodnista i pienista kupkę ale nic z tym nie robię. To się rozpisalam:)

Pilik ja mam nadzieję ze to skok jakbym się zastanowiła to nabywa nowe umiejętności składa ładnie raczki przed sobą, kilka razy udało jej się już odwrócić z brzuszka na plecki i wydaje przedziwne odgłosy. Bąble że sliny to już cały czas idą :) na piersi to wisi non stop. O i Rucola mi przypomniała Ania też patrzy na moje ręce że zdziwiona mina, swoje stopy, wzory na mojej bluzce. Wygląda to komicznie ;)
    przez ten okres taka się czuję wyczerpana ale mam nadzieję że szybko minie.

Rucola bombka super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 22:49

Malwas, pilik lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki, żeby się szybko rozkrecilo :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2477 2478 2479 2480 2481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ