X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6kg to prawdopodobnie kobieta miała cukrzycę nieleczona a skutkiem tego jest właśnie duże dziecko tez już z obciążeniem, współczuję mu bo już ma pod górkę :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mam to samo, w ostatnim czasie zaczęłam korzystać z łazienki kilka razy w ciągu godziny. A najgorsze są noce :/ dosłownie co godzinę wstaję.
    Tylko ze ja piję 2-3 butelki 1,5 litra wody w ciągu dnia.
    Sarna gratuluję szybkiej akcji. Można tylko pozazdrościć :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaaaaaa no pięknie <3 takie wiadomości uwielbiam :)

Bajeczko, ja tez jestem typ panikara i oststnio trochę się przestraszyłam jak u mamyginekolog przeczytałam o odchyleniach w badaniu połówkowym, ale wierzę, że ona to pisze dla naszej świadomości

Flo u mnie z tym sikaniem jest ciagle masakra, dziś tez 4 razy, od początku ciąży tak mam - jak prześpię więcej niż 4 h w jednym kawałku to jest mega sukces :)

Pisałam już na lutym, ale tu też poproszę, zaczynam odczuwać stresik i każdy kciuk nam dziś doda otuchy, bo o18 mamy połówkowe :)

Bajkaaa, summer86, Siwulec, JustynaG, pilik, Sarna84, Izolda90 lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, ogromne gratulacje! :) Wspaniale, że Adaś jest już po drugiej stronie brzuszka <3 Poród - marzenie :)

Dziewczyny, ja się czuję dzisiaj bardzo słabo. Musiałam zrobić dzisiaj badania, bo jutro wizyta u mojej gin. Musiałam być na czczo. Pobrali mi 7 probówek i oczywiście zemdlałam - od razu szczerze uprzedziłam, że to bardzo prawdopodobne. Dodatkowo w trakcie pobrania tak mnie mdliło, że miałam odruch wymiotny :( Żeby tego było mało, to podłapałam od męża jakieś syfa - boli mnie cała twarz, nos, uszy, zęby... Ratuję się jakimś syropem Prenalem i Grypovitą. Aha, i jeszcze najlepsze - od wczoraj plamienie - tak na pół wkładki ciemne. Już bym jechała na IP, ale byłam przedwczoraj ze śluzem podbarwionym na różowo i kazali mi nie panikować. Oby wytrzymać do jutra...

Trzymam kciuki, żeby Wasz dzień był o stokroć lepszy!

Sarna84 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam mocno kciuki! <3

Emilcia biedaku... Lepiej już się czujesz po tym pobraniu? Na tego wirusa to może jakiś grejfrut, imbir, itp. Zdrowiej Kochana <3

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, teraz już znacznie lepiej, ale nadal mnie mdli mocno i czuję się chora. Zjadłam paracetamol, ten syrop Prenalen i napój Grypovita. Mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi...

Lenka, mocno trzymam kciuki za połówkowe :) <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    KateHawke, teraz już znacznie lepiej, ale nadal mnie mdli mocno i czuję się chora. Zjadłam paracetamol, ten syrop Prenalen i napój Grypovita. Mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi...

Lenka, mocno trzymam kciuki za połówkowe :) <3

Dwa tygodnie temu też mnie tak mąż załatwił, on po lekach i dwóch dniach byl jak nowy a ja się męczyłam z katarem i wirusem - piłam ten syrop i grypowite tez, do tego miałam zwykła wit C, i piłam sporo wody letniej z cytryna i miodem. Na ból gardła tantum verde można psikać. Pomogły mi najbardziej inhalacje solą morska z nebulizatora. Trzymam mocno kciuki, żebyś szybkompokonaka to paskudztwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:01

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, trzymam kciuki! Dla mnie połówkowe były większą przyjemnością niż pierwsze usg genetyczne, kiedy naprawdę się bałam. A tutaj zajrzysz dogłębnie do malucha, popatrzycie w jego serdusio, mózg, nereczki... Sama radość!

Emilko, zdrówcia! Kiedyś na jakimś wątku Hope podawała przepis na antygrypinę, może to by Cię postawiło na nogi?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że Wam się wpitalam w wątek, ale przeczytałam wiadomość Sarny i chciałam złożyć mega gratulacje, aż mi się łezka zakręciła <3 super, zdrówka dla Adasia i dla dzielnej Mamy!
    Myślałam, że to ja miałam szybki poród... :D

malka, Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - kciuki! Będzie wszystko dobrze :)

Emilko - zdrówka! Chyba najgorsze combo Cię dopadło.. oby szybko przeszło :)

Bajka - no raczej zdrowo ten chłopczyk nie wyglądał.. jak taki napompowany :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję stresu. Ale jutro lekarz cię na pewno uspokoi że jest wszystko dobrze

A swoją drogą okropna jest tak służba zdrowia nasza że nazywają nas panikary Boże gdyby wiedzieli ile nie jedna przeszła żeby być w ciąży...

Lena trzymam kciuki za tą piękna dziś wizytę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam, że Wam się wpitalam w wątek, ale przeczytałam wiadomość Sarny i chciałam złożyć mega gratulacje, aż mi się łezka zakręciła <3 super, zdrówka dla Adasia i dla dzielnej Mamy!
    Myślałam, że to ja miałam szybki poród... :D
    Hej :D Kochana pisz czasem bo absolutnie się nie wpitalasz. Wszystkie posty są na wagę złota. I te od ciążówek i te od zawodowych mamusi :D <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna gratulacje! Kurcze chyba wszystkie tu jak jeden zazdrościmy szybkiego porodu. Najważniejsze że wszystko dobrze i czekamy na zdjęcie małego Adaśka :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg przestał padać i młoda jest obkupiona ;) bardzo ładne te bodziaki i spodenki!
    Niestety z biustonoszami do karmienia lipa, bo z bawełnianych najmniejszy obwód to 85.. z usztywnianych była aż jedna 80 ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki za połówkowe!

Emilka, ale Cię dopadło, masakra! Trzymaj się jakoś. Mam nadzieje, ze to plamienie to nic takiego i jutro u lekarza się uspokoisz.

Kaczorka ja ostatnio gdzieś czytałam, ze babka (ale chyba gdzieś w Rosji) urodziła prawie 10kg dziecko! Jak dla mnie to w ogóle jest niemożliwe!

Melevis zapraszamy Cię do nas :)

A ja sie wybrałam dzisiaj do Lila na zakupy, nigdy tam nie jeżdżę bo jakoś nie mam po drodze, ale od kilku dni wszyscy trąbią o tych ciuszkach dziecięcych. No wiec się wybrałam. I się okazało ze u nas w mieście Lidl jest zamknięty z powodu remontu :/ stwierdziłam, ze nie chce mi się jechać do innego miasta wiec zajechałem do Auchana i tam kupiłam pare rzeczy :)
    Ogólnie chyba wpadam w jakiś zakupowy trans. Ciagle przeglądam strony z rzeczami dla noworodków i coś zamawiam :/ zakupoholiczka się ze mnie robi ;)

Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - bo te dziecięce zakupy uzależniają ;)
    A z tym dzieciakiem 10kg to jakoś ciężko uwierzyć.. gdzie to by się zmieściło? Masakra!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna ogrooooomne gratulacje :) super, ze ostatecznie tak szybciutko poszło!!! Wycaluj malucha od e-cioci!! <3

Inna kciuki zaciśnięte przechodzą na Was teraz ;)

innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam wyniki.
    Morfologia - o dziwo- bez odchyleń. Nawet hemoglobina się podniosła. Mocz tak sobie.
    Watrobowe - 3 z 4 parametrów nieznacznie powyżej normy. Na razie bardzo nieznacznie, ale boję się że już coś zaczyna się dziać.
    Zaostrze dietę i zobaczę co w środę lekarz powie.
    Najwyżej będę co tydzień powtarzać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, dobrze, że to kontrolujesz i możesz na samym początku wylapać nieprawidłości.

A ja się pochwalę, że trud wypicia glukozy sie opłacił - wyniki nie wskazują na cukrzycę :-)

Malka, też się łapię na tym, że głównie w wolnych chwilach przeszukuję strony z akcesoriami i ubrankami dla malucha. Najgorsze, że tych produktów jest zatrzęsienie i nie mam pojęcia czasami, co lepsze.

Inna, oprócz tego, że trzymam kciuki teraz przede wszystkim za Ciebie, czy mogłabyś mi powiedzieć coś o wanience Stokke - mówiłaś, że to Twój wyprawkowy "must have". Też chcę ją kupić. Czy Ty jej wcześniej używałaś? Ja mam malusieńką łazienkę i potrzebuję czegoś składanego. zastanawiam się, czy jeśli będę ją ciągle składała i rozkładała czy mi szybko nie popęka. Masz jakieś doświadczenia?

Rucola, KateHawke, summer86, Emiilka, Kolorowapani, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - a na te wyniki wątrobowe to co to za dieta jest?

AnnaStesia - super, że nie ma cukrzycy :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ