X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6kg to prawdopodobnie kobieta miała cukrzycę nieleczona a skutkiem tego jest właśnie duże dziecko tez już z obciążeniem, współczuję mu bo już ma pod górkę :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mam to samo, w ostatnim czasie zaczęłam korzystać z łazienki kilka razy w ciągu godziny. A najgorsze są noce :/ dosłownie co godzinę wstaję.
    Tylko ze ja piję 2-3 butelki 1,5 litra wody w ciągu dnia.
    Sarna gratuluję szybkiej akcji. Można tylko pozazdrościć :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaaaaaa no pięknie <3 takie wiadomości uwielbiam :)

Bajeczko, ja tez jestem typ panikara i oststnio trochę się przestraszyłam jak u mamyginekolog przeczytałam o odchyleniach w badaniu połówkowym, ale wierzę, że ona to pisze dla naszej świadomości

Flo u mnie z tym sikaniem jest ciagle masakra, dziś tez 4 razy, od początku ciąży tak mam - jak prześpię więcej niż 4 h w jednym kawałku to jest mega sukces :)

Pisałam już na lutym, ale tu też poproszę, zaczynam odczuwać stresik i każdy kciuk nam dziś doda otuchy, bo o18 mamy połówkowe :)

Bajkaaa, summer86, Siwulec, JustynaG, pilik, Sarna84, Izolda90 lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, ogromne gratulacje! :) Wspaniale, że Adaś jest już po drugiej stronie brzuszka <3 Poród - marzenie :)

Dziewczyny, ja się czuję dzisiaj bardzo słabo. Musiałam zrobić dzisiaj badania, bo jutro wizyta u mojej gin. Musiałam być na czczo. Pobrali mi 7 probówek i oczywiście zemdlałam - od razu szczerze uprzedziłam, że to bardzo prawdopodobne. Dodatkowo w trakcie pobrania tak mnie mdliło, że miałam odruch wymiotny :( Żeby tego było mało, to podłapałam od męża jakieś syfa - boli mnie cała twarz, nos, uszy, zęby... Ratuję się jakimś syropem Prenalem i Grypovitą. Aha, i jeszcze najlepsze - od wczoraj plamienie - tak na pół wkładki ciemne. Już bym jechała na IP, ale byłam przedwczoraj ze śluzem podbarwionym na różowo i kazali mi nie panikować. Oby wytrzymać do jutra...

Trzymam kciuki, żeby Wasz dzień był o stokroć lepszy!

Sarna84 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam mocno kciuki! <3

Emilcia biedaku... Lepiej już się czujesz po tym pobraniu? Na tego wirusa to może jakiś grejfrut, imbir, itp. Zdrowiej Kochana <3

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, teraz już znacznie lepiej, ale nadal mnie mdli mocno i czuję się chora. Zjadłam paracetamol, ten syrop Prenalen i napój Grypovita. Mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi...

Lenka, mocno trzymam kciuki za połówkowe :) <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    KateHawke, teraz już znacznie lepiej, ale nadal mnie mdli mocno i czuję się chora. Zjadłam paracetamol, ten syrop Prenalen i napój Grypovita. Mam nadzieję, że mnie to postawi na nogi...

Lenka, mocno trzymam kciuki za połówkowe :) <3

Dwa tygodnie temu też mnie tak mąż załatwił, on po lekach i dwóch dniach byl jak nowy a ja się męczyłam z katarem i wirusem - piłam ten syrop i grypowite tez, do tego miałam zwykła wit C, i piłam sporo wody letniej z cytryna i miodem. Na ból gardła tantum verde można psikać. Pomogły mi najbardziej inhalacje solą morska z nebulizatora. Trzymam mocno kciuki, żebyś szybkompokonaka to paskudztwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:01

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, trzymam kciuki! Dla mnie połówkowe były większą przyjemnością niż pierwsze usg genetyczne, kiedy naprawdę się bałam. A tutaj zajrzysz dogłębnie do malucha, popatrzycie w jego serdusio, mózg, nereczki... Sama radość!

Emilko, zdrówcia! Kiedyś na jakimś wątku Hope podawała przepis na antygrypinę, może to by Cię postawiło na nogi?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że Wam się wpitalam w wątek, ale przeczytałam wiadomość Sarny i chciałam złożyć mega gratulacje, aż mi się łezka zakręciła <3 super, zdrówka dla Adasia i dla dzielnej Mamy!
    Myślałam, że to ja miałam szybki poród... :D

malka, Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - kciuki! Będzie wszystko dobrze :)

Emilko - zdrówka! Chyba najgorsze combo Cię dopadło.. oby szybko przeszło :)

Bajka - no raczej zdrowo ten chłopczyk nie wyglądał.. jak taki napompowany :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję stresu. Ale jutro lekarz cię na pewno uspokoi że jest wszystko dobrze

A swoją drogą okropna jest tak służba zdrowia nasza że nazywają nas panikary Boże gdyby wiedzieli ile nie jedna przeszła żeby być w ciąży...

Lena trzymam kciuki za tą piękna dziś wizytę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam, że Wam się wpitalam w wątek, ale przeczytałam wiadomość Sarny i chciałam złożyć mega gratulacje, aż mi się łezka zakręciła <3 super, zdrówka dla Adasia i dla dzielnej Mamy!
    Myślałam, że to ja miałam szybki poród... :D
    Hej :D Kochana pisz czasem bo absolutnie się nie wpitalasz. Wszystkie posty są na wagę złota. I te od ciążówek i te od zawodowych mamusi :D <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna gratulacje! Kurcze chyba wszystkie tu jak jeden zazdrościmy szybkiego porodu. Najważniejsze że wszystko dobrze i czekamy na zdjęcie małego Adaśka :)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg przestał padać i młoda jest obkupiona ;) bardzo ładne te bodziaki i spodenki!
    Niestety z biustonoszami do karmienia lipa, bo z bawełnianych najmniejszy obwód to 85.. z usztywnianych była aż jedna 80 ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki za połówkowe!

Emilka, ale Cię dopadło, masakra! Trzymaj się jakoś. Mam nadzieje, ze to plamienie to nic takiego i jutro u lekarza się uspokoisz.

Kaczorka ja ostatnio gdzieś czytałam, ze babka (ale chyba gdzieś w Rosji) urodziła prawie 10kg dziecko! Jak dla mnie to w ogóle jest niemożliwe!

Melevis zapraszamy Cię do nas :)

A ja sie wybrałam dzisiaj do Lila na zakupy, nigdy tam nie jeżdżę bo jakoś nie mam po drodze, ale od kilku dni wszyscy trąbią o tych ciuszkach dziecięcych. No wiec się wybrałam. I się okazało ze u nas w mieście Lidl jest zamknięty z powodu remontu :/ stwierdziłam, ze nie chce mi się jechać do innego miasta wiec zajechałem do Auchana i tam kupiłam pare rzeczy :)
    Ogólnie chyba wpadam w jakiś zakupowy trans. Ciagle przeglądam strony z rzeczami dla noworodków i coś zamawiam :/ zakupoholiczka się ze mnie robi ;)

Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - bo te dziecięce zakupy uzależniają ;)
    A z tym dzieciakiem 10kg to jakoś ciężko uwierzyć.. gdzie to by się zmieściło? Masakra!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna ogrooooomne gratulacje :) super, ze ostatecznie tak szybciutko poszło!!! Wycaluj malucha od e-cioci!! <3

Inna kciuki zaciśnięte przechodzą na Was teraz ;)

innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam wyniki.
    Morfologia - o dziwo- bez odchyleń. Nawet hemoglobina się podniosła. Mocz tak sobie.
    Watrobowe - 3 z 4 parametrów nieznacznie powyżej normy. Na razie bardzo nieznacznie, ale boję się że już coś zaczyna się dziać.
    Zaostrze dietę i zobaczę co w środę lekarz powie.
    Najwyżej będę co tydzień powtarzać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, dobrze, że to kontrolujesz i możesz na samym początku wylapać nieprawidłości.

A ja się pochwalę, że trud wypicia glukozy sie opłacił - wyniki nie wskazują na cukrzycę :-)

Malka, też się łapię na tym, że głównie w wolnych chwilach przeszukuję strony z akcesoriami i ubrankami dla malucha. Najgorsze, że tych produktów jest zatrzęsienie i nie mam pojęcia czasami, co lepsze.

Inna, oprócz tego, że trzymam kciuki teraz przede wszystkim za Ciebie, czy mogłabyś mi powiedzieć coś o wanience Stokke - mówiłaś, że to Twój wyprawkowy "must have". Też chcę ją kupić. Czy Ty jej wcześniej używałaś? Ja mam malusieńką łazienkę i potrzebuję czegoś składanego. zastanawiam się, czy jeśli będę ją ciągle składała i rozkładała czy mi szybko nie popęka. Masz jakieś doświadczenia?

Rucola, KateHawke, summer86, Emiilka, Kolorowapani, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - a na te wyniki wątrobowe to co to za dieta jest?

AnnaStesia - super, że nie ma cukrzycy :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ