Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita dużo zdrowia życzę.
Patrycja (śliczna Kaja), Minnie trzymam kciuki za wypis!
Ja się ogarniam na zajęcia z położnąPatrycja20 lubi tę wiadomość
-
Siwulec spokojnie na gemini kupisz takie małe buteleczki. Warto mieć parę sztuk. Ja akurat kupowałam Bebilon, chociaż u mnie w szpitalu były dostępne, ale co szpital to inna polityka. Gdzieś czytałam ostatnio, że będą dążyć do tego, by wszystkie szpitale były nastawione na kp i nie dostarczały gotowych mm mamom w łatwy sposob.
Siwulec lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka nie tak będzie, chodzi o to że nie będą podawać mm bez wiedzy rodzica tylko na wyraźne wskazanie lekarza bądź matki a nie tak jak np ja miałam że nawet nie wiedziałam że dostała Zosia mm bo nikt nie spytał (fakt że byłam polprzytomna) ale był mąż to mogli zapytać
Dziewczyny kciuki za wyjście ze szpitalapilik, Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jezowa wyjście do kina - marzenie! Rozumiem poświęcenie
. U mnie póki co nierealne. Do Wro mam 1h jazdy, poza tym synek za nic w świecie nie chce teraz zostawać u dziadków, a bardzo lubi tam jeździć. Wydaje mi się, że bardzo przeżył nasza rozlake jak jechałam do Wro rodzić.
Co do odciagania to ja akurat odciagalam ponad 1h po karmieniu więc się nazbierało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:18
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, 1h po karmieniu 150ml? Naprawdę niewiele mam ściąga takie ilości.
Mamunia, a torba do szpitala spakowana? Wszystko dla dziecka gotowe?
Jeśli się nudzisz to polecam pogotowac coś w słoiki, takie szybkie obiady naprawdę są fajna sprawą bo w pierwszych tygodniach maluchy bywają nieodkładalne.
Jeżowa, pewnie jesteś już po stabilizacji i masz dokładnie tyle mleka ile zamawia Agatka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:33
-
dzień dobry,
Lusesita dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej!!
Minnie dziewczyny już wszystko napisały
Patrycja trzymam kciuki za wyjście.
Marcelkowi też podali mm bez mojej zgody.
Jeżowa jeśli by się dało przekazałabym CI troche laktacji. U mnie do oporu.. powoli zaczyna mnie to męczyć.
A mój artysta nauczył sie pić z butelki... no może nie pić, ale efekt jest taki, że mleko znika. Marcel wdmuchuje powietrze do butelki, robi się podciśnienie i na raz wypływa duża ilość mleka. Mały połyka szybko cyk cyk. I tym sposobem wczoraj wypił 60ml w 2 minuty. Jest mały szczegół krztusi się przy tym bo oczywiście nie jest wstanie na raz tylko połknąć.Patrycja20, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Minnie ja to samo przeszłam więc to się załatwia tak Rządasz natychmiast pediatre jeśli i wymagasz podania mleka jeśli nie to mówisz nawet przed położonymi chcesz wizyta z Rzecznikiem praw pacjenta.
Pamiętaj zawsze dziecko leci z wagi Ale jak nie dają mm A dziecko spadło bardzo dużo to muszą. Ja nie miałam zero mleka nic a nic. W szpitalu miałam laktator elektryczny.
Karma pamiętaj nocne karmienie najważniejsze, ja przeszłam na życie nocne, przystawiaj, przystawiaj I wizyta doradcy jak najbardziej wskazana.
Miłego dnia
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dzień dobry!
Dziewczyny gratuluję donoszych (i tych prawie że) ciąż!
Lusesita, inhalacje, inhalacje i j jeszcze raz inhalacje. Kiedyś się śmiałam, że to coś daje, teraz jestem ich wielką fanką! Super, że możesz liczyć na pomoc mamy (w ogóle kogoś! Zazdroszczę!)
Olik, gratulacje dla Marcela za efektywne butelkowanie! Teraz jeszcze kilka dni treningu i matka-polka-karmiąca będzie miała wychodne! Może calonocne?
Jeżowa, ja w temacie cycków i mleka się nie wypowiem, bo jedno i drugie to dla mnie yeti
Patrycja, Kaja cudowna! Zazdroszczę, że mogłaś mieć w szpitalu, po cc, męża obok siebie! I że pozwolili na odwiedziny Oliego!
Co do shotow, potwierdzam to co pisała agulineczka, ja zamawiałam na gemini - pamiętajcie tylko o dokupienia smoczków jednorazowych! Są na pewno z nuk i madeli - nam się lepiej nuk sprawdzał.
U mnie wczoraj był ciężki dzień, wszystkie kary na mnie spadły, za to dzisiaj wstałam we względnie dobrym humorze i wyspana! Miałam zamiar zabrać małą na wycieczkę do mojej babci, ale jak patrzę przez okno na zamarzniete auto i myślę sobie o skrobaniu szyb, to mi się odechciewa - a dodatkowo mam pomysł na "nowy" obiad i przebierać nóżkami żeby wypróbować, czy to będzie jadalne
Staś wczoraj mnie powalil na łopatki. Miałam "dziewiczy" wieczór bez męża, więc czekało mnie usypianie dwójki dzieci. Staś nie chciał iść do siebie do pokoju spać, bo..... Przecież on jest starszym bratem i nie może zostawić samej Klary! (mimo, że smacznie spala) przysięgam, że miałam ochotę go wyprzytulac niczym Elmirka ze zwariowanych melodii!
Zostawiam Wam Kluske (pucków się dorobila!), na dobry początek dnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcf481.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:28
blue00, Patrycja20, Nadzieja22, Bajkaaa, emi2016, Yoselyn82, Siwulec, 91Ewela09, moniśka..., Jeżowa, JustynaG, KateHawke, KateHawke, pilik, sliweczka92, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Witam się po krótkiej nieobecności! Siostra pojechała i mam nadzieję, że będę miała teraz czas zaglądać na forum. Chociaż powiem Wam, że się trochę odzwyczaiłam i pewnie będzie mnie tu mniej. Fela też coraz bardziej mobilna i muszę jej bardziej pilnować
Patrycja gratuluję!
-Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 21:46
summer86, Ania1003, blue00, Patrycja20, emi2016, Nadzieja22, JuicyB, Bajkaaa, -Mamunia-, Yoselyn82, 91Ewela09, Siwulec, Jeżowa, JustynaG, KateHawke, bazylkove, moniśka..., Aga9090, sliweczka92, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Lusesita- zdrówka!!
Siwulec- ja u siebie w Rossmanie takich buteleczek nie widziałam, więc pewnie nie w każdym są. Ja zamawiałam z Gemini.
A w szpitalu to musiałam prosić o mm, jak nie miałam pokarmu, a mały płakał. Rano mówili,że mm jest jeśli lekarz zleci. Jak już zlecił to pokazali gdzie jest, gdzie są strzykawki, jak brać i chodziło się samemu.
A propo odciągania. Niedługo mam lekarza i jeszcze nie wiem czy pojadę sama czy z młodym. Mąż zostanie jak coś. Kiedy najlepiej odciągnąć pokarm i mu zostawić?i ile? Wizyta ma być na 10 rano. Możliwe że mąż pojedzie i będziemy w 3,ale tez chce wziąć swoje mleko w butelce,jakbym akurat weszła do gabinetu,a byłby ryk. Tak bardziej dla spokoju głowy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:54
Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustynaG wrote:Agulineczka, 1h po karmieniu 150ml? Naprawdę niewiele mam ściąga takie ilości.
Mamunia, a torba do szpitala spakowana? Wszystko dla dziecka gotowe?
Jeśli się nudzisz to polecam pogotowac coś w słoiki, takie szybkie obiady naprawdę są fajna sprawą bo w pierwszych tygodniach maluchy bywają nieodkładalne.
Jeżowa, pewnie jesteś już po stabilizacji i masz dokładnie tyle mleka ile zamawia Agatka.
Ponad godzinę i zaczynałam od piersi, której córka nie oproznila do końca. Czasami je z jednej, czasami z dwóch, a często zje z jednej, odbije, zacznie ssać z drugiej i przysypia. Ale faktycznie sporo sciagnelam. Może miałam dobry dzieńSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Fozzie Klara cudo
Fela równie cudowna
Aaaaaaa my dziś do domkuuuuuuale jestem szczęśliwa !!!
summer86, agulineczka, Achia, emi2016, Bajkaaa, blue00, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, moniśka..., Aga9090, pilik, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Lena21, Flowwer, Nadzieja22, malka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Achia, jesteśmy - w zasadzie nasze dzieci
w tym samym wieku (choć dzieli je rok
) jeśli Ci pomoże ta informacja, to Klara teraz średnio zjada 110 ml na raz, co 3 godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 09:18
Achia, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość