X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita dużo zdrowia życzę.

Patrycja (śliczna Kaja <3 ), Minnie trzymam kciuki za wypis!

Ja się ogarniam na zajęcia z położną :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec spokojnie na gemini kupisz takie małe buteleczki. Warto mieć parę sztuk. Ja akurat kupowałam Bebilon, chociaż u mnie w szpitalu były dostępne, ale co szpital to inna polityka. Gdzieś czytałam ostatnio, że będą dążyć do tego, by wszystkie szpitale były nastawione na kp i nie dostarczały gotowych mm mamom w łatwy sposob.

Siwulec lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka nie tak będzie, chodzi o to że nie będą podawać mm bez wiedzy rodzica tylko na wyraźne wskazanie lekarza bądź matki a nie tak jak np ja miałam że nawet nie wiedziałam że dostała Zosia mm bo nikt nie spytał (fakt że byłam polprzytomna) ale był mąż to mogli zapytać

Dziewczyny kciuki za wyjście ze szpitala :)

pilik, Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa wyjście do kina - marzenie! Rozumiem poświęcenie :). U mnie póki co nierealne. Do Wro mam 1h jazdy, poza tym synek za nic w świecie nie chce teraz zostawać u dziadków, a bardzo lubi tam jeździć. Wydaje mi się, że bardzo przeżył nasza rozlake jak jechałam do Wro rodzić.

Co do odciagania to ja akurat odciagalam ponad 1h po karmieniu więc się nazbierało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:18

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Spróbuję mame dzis ściągnąć do siebie. Chociaż do powrotu męża.

Minnie te gotowe mleczka często są w aptekach zaraz przy szpitalu. Wyślij męża niech sprawdzi.

Patrycja śliczna córcia <3

Patrycja20 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, 1h po karmieniu 150ml? Naprawdę niewiele mam ściąga takie ilości.

Mamunia, a torba do szpitala spakowana? Wszystko dla dziecka gotowe?
    Jeśli się nudzisz to polecam pogotowac coś w słoiki, takie szybkie obiady naprawdę są fajna sprawą bo w pierwszych tygodniach maluchy bywają nieodkładalne.

Jeżowa, pewnie jesteś już po stabilizacji i masz dokładnie tyle mleka ile zamawia Agatka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:33

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Lusesita dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej!!

Minnie dziewczyny już wszystko napisały :)

Patrycja trzymam kciuki za wyjście.

Marcelkowi też podali mm bez mojej zgody.

Jeżowa jeśli by się dało przekazałabym CI troche laktacji. U mnie do oporu.. powoli zaczyna mnie to męczyć.
    A mój artysta nauczył sie pić z butelki... no może nie pić, ale efekt jest taki, że mleko znika. Marcel wdmuchuje powietrze do butelki, robi się podciśnienie i na raz wypływa duża ilość mleka. Mały połyka szybko cyk cyk. I tym sposobem wczoraj wypił 60ml w 2 minuty. Jest mały szczegół krztusi się przy tym bo oczywiście nie jest wstanie na raz tylko połknąć.

Patrycja20, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ja to samo przeszłam więc to się załatwia tak Rządasz natychmiast pediatre jeśli i wymagasz podania mleka jeśli nie to mówisz nawet przed położonymi chcesz wizyta z Rzecznikiem praw pacjenta.
    Pamiętaj zawsze dziecko leci z wagi Ale jak nie dają mm A dziecko spadło bardzo dużo to muszą. Ja nie miałam zero mleka nic a nic. W szpitalu miałam laktator elektryczny.
    Karma pamiętaj nocne karmienie najważniejsze, ja przeszłam na życie nocne, przystawiaj, przystawiaj I wizyta doradcy jak najbardziej wskazana.

Miłego dnia <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny gratuluję donoszych (i tych prawie że) ciąż!

Lusesita, inhalacje, inhalacje i j jeszcze raz inhalacje. Kiedyś się śmiałam, że to coś daje, teraz jestem ich wielką fanką! Super, że możesz liczyć na pomoc mamy (w ogóle kogoś! Zazdroszczę!)

Olik, gratulacje dla Marcela za efektywne butelkowanie! Teraz jeszcze kilka dni treningu i matka-polka-karmiąca będzie miała wychodne! Może calonocne? :O :)

Jeżowa, ja w temacie cycków i mleka się nie wypowiem, bo jedno i drugie to dla mnie yeti ;)

Patrycja, Kaja cudowna! Zazdroszczę, że mogłaś mieć w szpitalu, po cc, męża obok siebie! I że pozwolili na odwiedziny Oliego!

Co do shotow, potwierdzam to co pisała agulineczka, ja zamawiałam na gemini - pamiętajcie tylko o dokupienia smoczków jednorazowych! Są na pewno z nuk i madeli - nam się lepiej nuk sprawdzał.

U mnie wczoraj był ciężki dzień, wszystkie kary na mnie spadły, za to dzisiaj wstałam we względnie dobrym humorze i wyspana! Miałam zamiar zabrać małą na wycieczkę do mojej babci, ale jak patrzę przez okno na zamarzniete auto i myślę sobie o skrobaniu szyb, to mi się odechciewa - a dodatkowo mam pomysł na "nowy" obiad i przebierać nóżkami żeby wypróbować, czy to będzie jadalne ;)

Staś wczoraj mnie powalil na łopatki. Miałam "dziewiczy" wieczór bez męża, więc czekało mnie usypianie dwójki dzieci. Staś nie chciał iść do siebie do pokoju spać, bo..... Przecież on jest starszym bratem i nie może zostawić samej Klary! (mimo, że smacznie spala) przysięgam, że miałam ochotę go wyprzytulac niczym Elmirka ze zwariowanych melodii!

Zostawiam Wam Kluske (pucków się dorobila!), na dobry początek dnia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcf481.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:28

blue00, Patrycja20, Nadzieja22, Bajkaaa, emi2016, Yoselyn82, Siwulec, 91Ewela09, moniśka..., Jeżowa, JustynaG, KateHawke, KateHawke, pilik, sliweczka92, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, Madzik34 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystko co napisalyscie.

Anna Stesia - tak, Siemiradzki...

Czekamy właśnie na ważenie, brzuch mnie boli z nerwów. Dam znać jak nam poszło.
    A, i już dokarmiamy mm, ale krótko więc nie wiem czy to coś dało.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się po krótkiej nieobecności! Siostra pojechała i mam nadzieję, że będę miała teraz czas zaglądać na forum. Chociaż powiem Wam, że się trochę odzwyczaiłam i pewnie będzie mnie tu mniej. Fela też coraz bardziej mobilna i muszę jej bardziej pilnować ;)

Patrycja gratuluję!

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 21:46

summer86, Ania1003, blue00, Patrycja20, emi2016, Nadzieja22, JuicyB, Bajkaaa, -Mamunia-, Yoselyn82, 91Ewela09, Siwulec, Jeżowa, JustynaG, KateHawke, bazylkove, moniśka..., Aga9090, sliweczka92, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Flowwer, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Lusesita- zdrówka!!

Siwulec- ja u siebie w Rossmanie takich buteleczek nie widziałam, więc pewnie nie w każdym są. Ja zamawiałam z Gemini.
    A w szpitalu to musiałam prosić o mm, jak nie miałam pokarmu, a mały płakał. Rano mówili,że mm jest jeśli lekarz zleci. Jak już zlecił to pokazali gdzie jest, gdzie są strzykawki, jak brać i chodziło się samemu.

A propo odciągania. Niedługo mam lekarza i jeszcze nie wiem czy pojadę sama czy z młodym. Mąż zostanie jak coś. Kiedy najlepiej odciągnąć pokarm i mu zostawić?i ile? Wizyta ma być na 10 rano. Możliwe że mąż pojedzie i będziemy w 3,ale tez chce wziąć swoje mleko w butelce,jakbym akurat weszła do gabinetu,a byłby ryk. Tak bardziej dla spokoju głowy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:54

Siwulec lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20g w górę...niedużo. Czekam na pediatrę.

summer86, Jeżowa, Aga9090, pilik, Lusesita, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie,ważne,że w górę :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Agulineczka, 1h po karmieniu 150ml? Naprawdę niewiele mam ściąga takie ilości.

Mamunia, a torba do szpitala spakowana? Wszystko dla dziecka gotowe?
    Jeśli się nudzisz to polecam pogotowac coś w słoiki, takie szybkie obiady naprawdę są fajna sprawą bo w pierwszych tygodniach maluchy bywają nieodkładalne.

Jeżowa, pewnie jesteś już po stabilizacji i masz dokładnie tyle mleka ile zamawia Agatka.

Ponad godzinę i zaczynałam od piersi, której córka nie oproznila do końca. Czasami je z jednej, czasami z dwóch, a często zje z jednej, odbije, zacznie ssać z drugiej i przysypia. Ale faktycznie sporo sciagnelam. Może miałam dobry dzień:)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Klara cudo <3
    Fela równie cudowna <3

Aaaaaaa my dziś do domkuuuuuu :) ale jestem szczęśliwa !!! :)

summer86, agulineczka, Achia, emi2016, Bajkaaa, blue00, Yoselyn82, Siwulec, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, moniśka..., Aga9090, pilik, Lusesita, Kaczorka, Rucola, Anna Stesia, Lena21, Flowwer, Nadzieja22, malka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    20g w górę...niedużo. Czekam na pediatrę.
    Minnie, to dobry wynik! Przecież to 3 doba? Milan je pewnie teraz jako porcje ok 20 ml, więc jestem dobrej myśli co do wypisu <3

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie najważniejsze, że rośnie.
    Achia dobrze byłoby ściągnąć z 90ml. Ja sciagalam trochę ponad godzinę po karmieniu (nie pamiętam dokladnie). Możesz zacząć ściągać ze 3 dni wcześniej.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie u mnie jak po porodzie Łucja przybierała 20 g dziennir to było bardzo dobrze :)

Rozmawiałam z Oddzialową - chyba mnie nie lubi. Pierdzielę. Cieszę się że tam nie wracam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 09:17

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jesteśmy - w zasadzie nasze dzieci :) w tym samym wieku (choć dzieli je rok :D) jeśli Ci pomoże ta informacja, to Klara teraz średnio zjada 110 ml na raz, co 3 godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 09:18

Achia, summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

‹‹ 2770 2771 2772 2773 2774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ