X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia już nasza expertka do przechowywania mleka odpisała, to nie będę powielać :). Zasada bynajmniej jest taka, zeby odciagniete na pozniej mleko jak najszybciej schłodzić, a zlewac można mleko o tej samej temp, więc nigdy nie przelewamy swiezo odciagnietego do tego schłodzonego w lodowce. Dopiero jak się schłodzić można przelać.

Achia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Achia już nasza expertka do przechowywania mleka odpisała, to nie będę powielać :). Zasada bynajmniej jest taka, zeby odciagniete na pozniej mleko jak najszybciej schłodzić, a zlewac można mleko o tej samej temp, więc nigdy nie przelewamy swiezo odciagnietego do tego schłodzonego w lodowce. Dopiero jak się schłodzić można przelać.
    Dzięki! Screeny zrobione :D

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie sesja jak profesjonalna :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myśle że każda z Was jest wspaniała mamusią dla swoich dzieci! Oddajecie im cale siebie!

I to nie jest tak ze inne gorzej sobie radzą z wychowaniem a inne lepiej, sa dzieci mniej i więcej absorbujące. Stąd też niektóre z Was mają wiecej czasu na inne sprawy a inne mniej.

Ale staracie się jak najlepiej potraficie.

Stąd też ukłon w Waszą stronę! <3 Pamiętajcie jasteście Najwspanielszymi Mamusiami dla Waszych dzieci!

Fozzie, Malka śliczne Okruszki. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:10

Lusesita, summer86, Bajkaaa, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Witamy się od babci!!! Lewkowi dziś będzie miał opiekę a mama przeczyta w końcu "moje dziecko nie chce jeść" bo już jedzie do nas kolejna książka :)
    Patrycja, Minnie wspaniałe wiadomości!!!
    Co do szotów mm to tak jak Fozzie napisała pamiętajcie o smoczkach do nich a dostaniecie je w zasadzie w każdej aptece, tak myślę. Emek kupował u nas na osiedlu a do najbliższego szpitala jest z 3-4 km.
    Klara piękna i stylizacja zdjęć również!!!
    EMI spokojnie, póki co masz prawie. 2 lata luzu więc nie martw się na zapas. Wszystko samo się poukłada, zobaczysz :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, przepraszam że się nie odniosę dzisiaj, mam gorszy dzień (Luna też człowiek i pękłam po tym całym ostatnim stresie, smutno mi jak cholera, muszę się wyryczec i będzie ok).

Klara, Kaja i Fela nasze przepiękne księżniczki <3 ciesze się Malka że jesteś ;*

Fozzie sesja jak profesjonalna i dla mnie zawsze jestes perfekcyjną panią domu ;) u mnie szpital, ja chora, Tosia znów na straszny kaszel... Boje się ponownego zapalenia płuc

Minnie, Patrycja udanego powrotu do domu :) bardzo się cieszę że tak szybko <3

Zostawiam do kompletu moją radosną Zuze
    narazie się odmeldowuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 07:35

Patrycja20, Lusesita, Siwulec, -Mamunia-, blue00, Achia, Kaczorka, agulineczka, Nadzieja22, KateHawke, pilik, ibishka, Jeżowa, Yoselyn82, moniśka..., 91Ewela09, Madzik34, Minnie89, JustynaG, sliweczka92, olik321, Aga9090, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i nasza piękna Zuzia <3 <3
    My czekamy na emka i synka :)

-Mamunia-, Luna1993, ibishka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna śliczna księżniczka <3
    Biedna, Ciebie też rozłożyło. Cholerka, niefajnie bo zaraz operacja. Mam nadzieję, że szybko cię puści.

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wybacz miałam napisać że z stałego serca życzę Wam zdrowia. I super że mama przyjedzie pomoc. Moja nawet nie wie o naszej chorobie. I znów ryczę. W dupę z nią, kiedyś się odezwie to ja jej nie odpowiem. W życiu mnie tak nie zraniła. Najgorsze że przed operacją nie mogę żadnych leków z tego co czytam w informatorze ze szpitala. Ale dam radę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna polubiłam za zdjęcie. Mam nadzieję, że choroba Was szybko opuści! Zły humor też, ale pozwól sobie na niego. Płacz oczyszcza. Buziaki dla Was!

My uciekamy na spacer :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po wizycie.Wojtuś nie został zaszczepiony ponieważ blizna po gruźlicy jeszcze sie nie zagoiła.Waży 5290g i mierzy 62 cm.Na całym ciałku jest wykroszczony ,lekarka podejrzewa nietolerancję na białko mleka krowiego.Chce też wykluczyć AZS ,dlatego też dostaliśmy skierowanie do alergologa i mamy przepisane mleko na receptę Bebilon Pepti.Ja to w sumie chciałam zejść z karmienia mieszanego a ona mi tu mleko wciska,ech.Szczepić się będziemy za dwa tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:31

-Mamunia-, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Minnie super, że wychodzicie do domku !

Malka miło Cię widzieć :) Fela jak zwykle sama słodycz

Luna Zuzia by się chyba dogadała z Franiem do też się non stop śmieje ;)

Fozzie u mnie dziś gulasz, wole nie ryzykować z inna forma ;) z reszta mam już pomnożone mięso pokrojone w kostkę. A zdjęcia Klary cudne, takie delikatne - wyglada jak mała gwiazda

Lusesita dużo zdrowia i zgadzam się z Fozzie inhalacje są super !

Pilik u nas dziś piękne światło do zdjęć, ale smog okropny, nie dziwie się, że nie chcesz wychodzić

Emi dobrze, że już po sprawie, powiem Ci że mam ogromna nadzieję, że w lipcu będę miała taką samą rozmowę

My dziś mamy kontrole u neurologa, wprawdzie wszystko jest ok i nie widzę powodów do zmartwień, ale zawsze mam taki stres jak przed egzaminem, w nocy spać nie mogłam, chodzę jakaś niespokojna - chciałabym już być po... dla rozładowania stresu robię zdjęcia mojemu synusiowi, jeśli macie wolnego kciuka o 17, to chętnie przyjmiemy

[url=https://naforum.zapodaj.net/099cd2864d08.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 18:12

Patrycja20, Patrycja20, -Mamunia-, Kaczorka, blue00, Lusesita, Nadzieja22, Bajkaaa, KateHawke, pilik, veritaserum, ibishka, emi2016, Siwulec, Yoselyn82, Achia, moniśka..., 91Ewela09, sliweczka92, JustynaG, Luna1993, KateKum, olik321, Aga9090, Izape_91, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dopiero doczytałam .. przykro mi :( gdybys mieszkała bliżej mnie na pewno bym Ci pomogła i jeszcze przytuliła ! Jestes bardzo dzielna :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, tak, Siemiradzki. Tylko ja go źle nie wspominam (poza tym przedłużonym pobytem i faktem zoltaczki). Trafiłam tam dzień wcześniej, z saczacymi się wodami. Na IP dyżur akurat miał mój lekarz prowadzący, zostawił mnie na noc z nadzieja, że w nocy coś się zacznie. Niestety skurczy nie było.i nie rano zapadła decyzja o wywolaniu. Dostałam dwie kroplowke oxy, po pierwszej nic się nie działo, po drugiej zaczęły się skurcze. Od momentu podania drugiej kroplowki po niespełna 4h urodziłam. Miałam bardzo dobra opiekę, Cały czas były że mną położne, podczas indukcji (która trwała 8h) miałam cały czas te sama położna, super babkę. Czułam się jakbym wykupiła jakąś dodatkową opiekę. Generalnie ja chodziłam do przychodni kremerowskiej, więc znałam wszystkich lekarzy i niektóre położne. Serio, bardzo dobrze się mną tam opiekowano. Przez cały mój pobyt trafiłam tylko na dwie gburowate położne, reszta bardzo pomocna. CDL że szpitala też mi bardzo pomogła, irytowal mnie tylko jej ton głosu, bo cały czas mówiła jak do dzieci :D

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Luna współczuję przebojów zdrowotnych :( człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jak bardzo to jest ważne póki nie zachoruje. A najbiedniejsze są dzieciaczki, nie rozumieją a cierpią:(
    Dobrze że Fela, Zuzią i Franio w dobrym humorze to i nam ten humor poprawiają!!!
    Lena kciuki oczywiście za Frania mocno zaciśnięte!!!

Lena21 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue jak chcesz zejść z mieszanego na same kp, to zejdź i 9dstae nabiał że swojej diety.
    U mnie już prawie koniec 8 miesiąca diety bez białek mleka i jaj.

Luna mama wpadła na chwilę, ale musiała jechać. Dobre jednak i to.
    Teraz Domi śpi, a starsza mnie telefonem obudziła. No nic, ważne że poleżeć mogę.
    Zdrówka dla Was. Pamiętaj kochana, co nas nie zabije to nas wzmocni.
    Ale tych, od których mamy chorobsko, to akurat mam ochotę zabić.

Lena Franek niejedno serce złamie :-)
    Śliczny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 11:54

Lena21, Luna1993 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, Patrycja bardzo się cieszę, że wychodzicie! <3

Śliczne dzieciaki przed chwilą tu widziałam :)

Weszłam na szybko po zajęciach, lecę na zakupy i potem Was poczytam :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Luna naprawdę wspołczuję. :-( Ale nie raz udowodniłaś że potrafisz walczyć! Wiec wszystko sie ułoży. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytę Franka! Który jest tak boski, że nie mam słów <3 ;)

Lena21 lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kciuki za wizytę Franka! Który jest tak boski, że nie mam słów <3 ;)

Podpisuję się pod tym rękami i nogami!!!

Lena21 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2772 2773 2774 2775 2776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ