Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minnie, nas pediatra zostawiła w szpitalu, żeby skontrolować poziom bilirubiny, bo ja trochę martwił. Mówiła, że lepiej żebyśmy zostały, bo jeżeli nas wypisze i w domu się okaże, że Hania ma bardzo wysoka bilirubine, to trafimy na normalny oddziela dziecięcy, a tam masa zarazkow. Koniec końców dobrze, że zostalysmy, bo Hania miała bardzo wysoka bilirubine i musiała być naswietlana (prawe dwie doby). Wyszłysmy ze szpitala po 6dniach (ja po 7),ciężko to znioslam (odwiedziny od 12:30do 19:00), ale w domu odzylam.
-
Przede wszystkim zacznę od gratulacji!!!
Emi, ogromnie sie cieszę, że los obdarzył Was drugim Maluszkiem który tak cudownie się rozwija. Nie będe ukrywać, ze jak zaszłaś z Łucją to gdzieś w głowie potraktowałam to za dobra wrózbę dla siebie... wiec skoro udało się wam z drugim maluchem, to jestem też pełna nadziei dla siebie
Siwulec!!! ogromne gratulacje!!!
Luna, takie "schabowe" to ja mogę zajadactwoją chałkę Nadzieja to wciagnełabym na raz... jejku, ja chyba już nigdy nie schudnę
a mój cholesterol ponad normę mówi sam za siebie (bo pewnie za wysokim cholesterolem się wam nie pochwaliłam
)
Minnie dziecka chyba nie możesz wypisac na własne żądanieJa tez miałam dośc szpitala a siedzieliśmy 5 dni i wszyscy mi doradzali żeby zostać. Z perspektywy czasu nie żałuję (mimo niewyspania bo miałam mocno płaczące dzieci na sali). jesli nie chcę Ci dawać mleka to emek niech kupi szoty w aptece, po co masz się prosić a nikt Ci dziecka nie zabroni dokarmiać. Tak jak pisze Luna, teraz musicie obejśc żółtaczkę bokiem, wykorzystać wszystkie możliwe konsultacje a w domu zregenerujesz się bardzo szybko... Tak jak pisze Lamka naciskaj na konsultacje pediatry w sprawie wedzidełka. Skoro już siedzisz w szpitalu to wyciśnij z niego co się da. Przystawiaj do cycka i dokarmiaj ( ja polewałam mm po sutku żeby Mały ssał lepiej). Będzie dobrze, tylko nie trac wiary!!!
Siwulec, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Minnie w trzeciej dobie życia następuje zwykle największy spadek wagi, jeżeli nie przekracza 10% masy to wszystko jest w porządku! Jutro/pojutrze powinien zacząć odbijać z wagą i wrócić do urodzeniowej po kilku dniach.
A jakbyście mieli zostać w szpitalu to tak jak Rucola pisze! Ka bym tez naciskała o konsultacje z chirurgiem w sprawie wedzidelka. -
sliweczka92 wrote:Minnie, nas pediatra zostawiła w szpitalu, żeby skontrolować poziom bilirubiny, bo ja trochę martwił. Mówiła, że lepiej żebyśmy zostały, bo jeżeli nas wypisze i w domu się okaże, że Hania ma bardzo wysoka bilirubine, to trafimy na normalny oddziela dziecięcy, a tam masa zarazkow. Koniec końców dobrze, że zostalysmy, bo Hania miała bardzo wysoka bilirubine i musiała być naswietlana (prawe dwie doby). Wyszłysmy ze szpitala po 6dniach (ja po 7),ciężko to znioslam (odwiedziny od 12:30do 19:00), ale w domu odzylam.
Siemiradzki? Brrr!!!sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:Minnie z tego co ja się orientuję, to niestety dziecka nie możesz wypisać na własne żądanie.... Plusem jest to, że jeśli dziecko nie ma wypisu, to i Ciebie nie wygonią!
Czas w szpitalu jest niestety ciężki, ale dacie radę, później już będziecie spokojnie w domu
Ale ponawiam pytanie Luny, ile spadł? Do 10% podobno jest ok (i wtedy wypisuja)
, ja do szpitala w torbie miałam spakowane swoje "shoty" z mm, żeby się właśnie nie prosić
Jeśli Minnie jest w Siemiradzkim to tam maja taką politykę, że dziecko musi odbić z wagą, żeby go wypuścili. Dlatego myśmy siedzieli 8 cieżkich dni.
-
Karma, dziewczyny już wszystko napisały (Justyna, Pilik itp.). W tym przypadku konieczna jest konsultacja z cdl, jeśli teraz zaczniesz podawać mm i waga ruszy to może to zamaskować jakiś inny problem (np. infekcję itp.). Nie wykluczam, że dokarmianie będzie potrzebne, ale to powinna prowadzić jakaś doradczyni laktacyjna, która po pierwsze opracuje plan dokarmiania, a po drugie - schodzenia z niego. W zakresie laktacji obowiązuje zasada ograniczonego zaufania do połoznych i pediatrów - gdybym słuchała moich już dawno bym nie kp. Sam wynik miesięczny nie jest taki zły, ale fakt, że przez 2 tygodnie dziecko przybrało 90 g jest wskazówka, że trzeba to skonsultować. jedno jest pewne - ważne, że nie spada z wagi. Bądź dobrej myśli!
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale mnie polamalo
Gardło mnie tak boli, ze śliny nie mogę przełknąć. Nie przytkany i ból wszystkiego.
Wzięłam Ibufen w syropie, bo tabletki bym nie połknęła.
Kolejny raz chwycilam od małej, a ona od szwagierki. Grrrr!!! Byle do rana, bo pobudki na cyca przyprawiają mnie o łzy. -
Minnie tak jak dziewczyny napisały, najczęściej najniższa waga jest w 3 dobie. Jeśli spadła do 10% jest spadkiem akceptowalnym. Jeśli się okaże, że za dużo spadła niech mąż dowiezie Ci gotowe mm w takich małych buteleczkach. Dużo mam się tym posilkowalo u mnie w szpitalu i wcale nie oznacza to przejścia na mm. Dalej dziecko przystawiac i pobudzać laktacje laktatorem jeśli zajdzie potrzeba.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka mam elektryczny. Przy kolejnej sesji też 10ml. No ale ściągam zaraz po karmieniu... Wcześniej ściągałam w ten sposób odrobinkę więcej, tak ze 20-30ml - też bez szału, no ale jednak. Ale mąż do kina chce mnie zabrać to się poświęcę i będę dzielnie się doić
Minnie ja w szpitalu dopajałam Agatę mm, byle był jakiś przyrost - przez 3 doby naprawdę spadała i była kilkadziesiąt gramów od tego fizjologicznego 10% spadku. Ale w czwartej dobie zważyli mi ją tuż przed wielką kupą i zaraz po dopajaniu mm i niby przybrała 10g. Wystarczyło, puścili nas. Te szoty mm są super, jak w szpitalu taka polityka bez dokarmiania, to koniecznie poproś o nie męża. Wierzę, że zaraz Milan odbije, choć wiem jak bardzo stresujące jest to oczekiwanie na ważenie - jak na wyrok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 06:11
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
A czy ja mogę poprosić o wyjaśnienie typowo dla blondynek ??? Gdzie te szoty mm można kupić ?
-
Dzien dobry drogie Panie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e2f3cd78e1e.jpg
Przepraszam, ze nie odnoszę się do nikogo ale ciężko mi ogarnąć to wszystko w szpitalu...
mam ogromna nadzieje, że dziś wyjdziemyYoselyn82, Siwulec, -Mamunia-, moniśka..., Ania1003, summer86, pilik, Nadzieja22, KateKum, agulineczka, blue00, Bajkaaa, Aga9090, Lusesita, Flowwer, olik321, JustynaG, Achia, Kaczorka, Jeżowa, Lena21, emi2016, 91Ewela09, KateHawke, Lunaris, sliweczka92, Rucola, Anna Stesia, Luna1993, Madzik34, Morusek lubią tę wiadomość
-
Hello Tweety
Trzymam kciuki za wypis
Jak się czujesz Patrycja ?Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Siwulec w aptece i rossmanie na pewno
o takie gotowe buteleczki z mm, nie musisz ich już robić, ew jak zimno by było na sali to podgrzać w szklance cieplwj wody buteleczkę
Lusesita dużo zdrowia! Współczuje bardzo(
Minnie i Patrycja kciuki za wypisy!
Kaja taka malusia, słodziutkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 07:51
Patrycja20, Siwulec lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny