X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratuluję donoszonej ciąży <3

Siwulec lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, nas pediatra zostawiła w szpitalu, żeby skontrolować poziom bilirubiny, bo ja trochę martwił. Mówiła, że lepiej żebyśmy zostały, bo jeżeli nas wypisze i w domu się okaże, że Hania ma bardzo wysoka bilirubine, to trafimy na normalny oddziela dziecięcy, a tam masa zarazkow. Koniec końców dobrze, że zostalysmy, bo Hania miała bardzo wysoka bilirubine i musiała być naswietlana (prawe dwie doby). Wyszłysmy ze szpitala po 6dniach (ja po 7),ciężko to znioslam (odwiedziny od 12:30do 19:00), ale w domu odzylam.

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim zacznę od gratulacji!!!
    Emi, ogromnie sie cieszę, że los obdarzył Was drugim Maluszkiem który tak cudownie się rozwija. Nie będe ukrywać, ze jak zaszłaś z Łucją to gdzieś w głowie potraktowałam to za dobra wrózbę dla siebie... wiec skoro udało się wam z drugim maluchem, to jestem też pełna nadziei dla siebie :)
    Siwulec!!! ogromne gratulacje!!!
    Luna, takie "schabowe" to ja mogę zajadac :) twoją chałkę Nadzieja to wciagnełabym na raz... jejku, ja chyba już nigdy nie schudnę :P a mój cholesterol ponad normę mówi sam za siebie (bo pewnie za wysokim cholesterolem się wam nie pochwaliłam :P)
    Minnie dziecka chyba nie możesz wypisac na własne żądanie :( Ja tez miałam dośc szpitala a siedzieliśmy 5 dni i wszyscy mi doradzali żeby zostać. Z perspektywy czasu nie żałuję (mimo niewyspania bo miałam mocno płaczące dzieci na sali). jesli nie chcę Ci dawać mleka to emek niech kupi szoty w aptece, po co masz się prosić a nikt Ci dziecka nie zabroni dokarmiać. Tak jak pisze Luna, teraz musicie obejśc żółtaczkę bokiem, wykorzystać wszystkie możliwe konsultacje a w domu zregenerujesz się bardzo szybko... Tak jak pisze Lamka naciskaj na konsultacje pediatry w sprawie wedzidełka. Skoro już siedzisz w szpitalu to wyciśnij z niego co się da. Przystawiaj do cycka i dokarmiaj ( ja polewałam mm po sutku żeby Mały ssał lepiej). Będzie dobrze, tylko nie trac wiary!!!

Siwulec, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie w trzeciej dobie życia następuje zwykle największy spadek wagi, jeżeli nie przekracza 10% masy to wszystko jest w porządku! Jutro/pojutrze powinien zacząć odbijać z wagą i wrócić do urodzeniowej po kilku dniach.
    A jakbyście mieli zostać w szpitalu to tak jak Rucola pisze! Ka bym tez naciskała o konsultacje z chirurgiem w sprawie wedzidelka.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Minnie, nas pediatra zostawiła w szpitalu, żeby skontrolować poziom bilirubiny, bo ja trochę martwił. Mówiła, że lepiej żebyśmy zostały, bo jeżeli nas wypisze i w domu się okaże, że Hania ma bardzo wysoka bilirubine, to trafimy na normalny oddziela dziecięcy, a tam masa zarazkow. Koniec końców dobrze, że zostalysmy, bo Hania miała bardzo wysoka bilirubine i musiała być naswietlana (prawe dwie doby). Wyszłysmy ze szpitala po 6dniach (ja po 7),ciężko to znioslam (odwiedziny od 12:30do 19:00), ale w domu odzylam.

Siemiradzki? Brrr!!!

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jeśli chcesz ściągnąć więcej pokarmu to pij dużo wiecej. Ja jak wypije ze 2 litry wody w ciągu dnia to mały czasem nie nadąża z połykaniem tyle pokarmu jest...

Spróbuje sie odnieść później do reszty, bo padam po tych urodzinach

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Minnie z tego co ja się orientuję, to niestety dziecka nie możesz wypisać na własne żądanie.... Plusem jest to, że jeśli dziecko nie ma wypisu, to i Ciebie nie wygonią!

Czas w szpitalu jest niestety ciężki, ale dacie radę, później już będziecie spokojnie w domu <3

Ale ponawiam pytanie Luny, ile spadł? Do 10% podobno jest ok (i wtedy wypisuja)
    , ja do szpitala w torbie miałam spakowane swoje "shoty" z mm, żeby się właśnie nie prosić

Jeśli Minnie jest w Siemiradzkim to tam maja taką politykę, że dziecko musi odbić z wagą, żeby go wypuścili. Dlatego myśmy siedzieli 8 cieżkich dni.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, dziewczyny już wszystko napisały (Justyna, Pilik itp.). W tym przypadku konieczna jest konsultacja z cdl, jeśli teraz zaczniesz podawać mm i waga ruszy to może to zamaskować jakiś inny problem (np. infekcję itp.). Nie wykluczam, że dokarmianie będzie potrzebne, ale to powinna prowadzić jakaś doradczyni laktacyjna, która po pierwsze opracuje plan dokarmiania, a po drugie - schodzenia z niego. W zakresie laktacji obowiązuje zasada ograniczonego zaufania do połoznych i pediatrów - gdybym słuchała moich już dawno bym nie kp. Sam wynik miesięczny nie jest taki zły, ale fakt, że przez 2 tygodnie dziecko przybrało 90 g jest wskazówka, że trzeba to skonsultować. jedno jest pewne - ważne, że nie spada z wagi. Bądź dobrej myśli!

JustynaG lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie polamalo :-(
    Gardło mnie tak boli, ze śliny nie mogę przełknąć. Nie przytkany i ból wszystkiego.
    Wzięłam Ibufen w syropie, bo tabletki bym nie połknęła.
    Kolejny raz chwycilam od małej, a ona od szwagierki. Grrrr!!! Byle do rana, bo pobudki na cyca przyprawiają mnie o łzy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, współczuję! Do mnie dzisiaj jedna pani się nachyliła i konspiracyjnym szeptem prosto w nozdrza wypowiedziała 3 zatrważające wyrazy: "ale jestem przeziębiona!" :-( Dzięki, babo. Więc tylko czekam, kiedy dołączę do grona chorowitków.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie tak jak dziewczyny napisały, najczęściej najniższa waga jest w 3 dobie. Jeśli spadła do 10% jest spadkiem akceptowalnym. Jeśli się okaże, że za dużo spadła niech mąż dowiezie Ci gotowe mm w takich małych buteleczkach. Dużo mam się tym posilkowalo u mnie w szpitalu i wcale nie oznacza to przejścia na mm. Dalej dziecko przystawiac i pobudzać laktacje laktatorem jeśli zajdzie potrzeba.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, a masz laktator elektryczny czy ręczny?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka mam elektryczny. Przy kolejnej sesji też 10ml. No ale ściągam zaraz po karmieniu... Wcześniej ściągałam w ten sposób odrobinkę więcej, tak ze 20-30ml - też bez szału, no ale jednak. Ale mąż do kina chce mnie zabrać to się poświęcę i będę dzielnie się doić :)

Minnie ja w szpitalu dopajałam Agatę mm, byle był jakiś przyrost - przez 3 doby naprawdę spadała i była kilkadziesiąt gramów od tego fizjologicznego 10% spadku. Ale w czwartej dobie zważyli mi ją tuż przed wielką kupą i zaraz po dopajaniu mm i niby przybrała 10g. Wystarczyło, puścili nas. Te szoty mm są super, jak w szpitalu taka polityka bez dokarmiania, to koniecznie poproś o nie męża. Wierzę, że zaraz Milan odbije, choć wiem jak bardzo stresujące jest to oczekiwanie na ważenie - jak na wyrok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 06:11

sliweczka92 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja mogę poprosić o wyjaśnienie typowo dla blondynek ??? Gdzie te szoty mm można kupić ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie Panie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e2f3cd78e1e.jpg
    Przepraszam, ze nie odnoszę się do nikogo ale ciężko mi ogarnąć to wszystko w szpitalu...
    mam ogromna nadzieje, że dziś wyjdziemy :)

Yoselyn82, Siwulec, -Mamunia-, moniśka..., Ania1003, summer86, pilik, Nadzieja22, KateKum, agulineczka, blue00, Bajkaaa, Aga9090, Lusesita, Flowwer, olik321, JustynaG, Achia, Kaczorka, Jeżowa, Lena21, emi2016, 91Ewela09, KateHawke, Lunaris, sliweczka92, Rucola, Anna Stesia, Luna1993, Madzik34, Morusek lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Tweety <3
    Trzymam kciuki za wypis :)
    Jak się czujesz Patrycja ?

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja córcia do schrupania! Mam nadIeje ze dzisiaj wyjdziecie to samo tyczy siw Minie. :-*

Ja juz wypilam kakao i zjadłam kanapeczki z dzemikiem. Kolejny dzień nudów czas zaczac.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Siwulcu lepiej ;) ale moja laktacja zwariowała mleko leci mi jak szalone !!!
    I gratuluje donoszenia ciąży <3
    Siwulec Mamunia teraz Wasza kolej :*
    Minnie obyście tez dziś wyszli !

Siwulec lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec w aptece i rossmanie na pewno :) o takie gotowe buteleczki z mm, nie musisz ich już robić, ew jak zimno by było na sali to podgrzać w szklance cieplwj wody buteleczkę ;)

Lusesita dużo zdrowia! Współczuje bardzo :((

Minnie i Patrycja kciuki za wypisy!

Kaja taka malusia, słodziutka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 07:51

Patrycja20, Siwulec lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za Wasze wyjścia ze szpitala z maluszkami :)

My się witamy po względnie dobrej nocy, niestety cholerny smog znowu nam zepsuł humor i nici ze spaceru :(

‹‹ 2769 2770 2771 2772 2773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ