Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia jeśli to było to samo zdjęcie co na ig, to śliczny Lisek
Patrycja, Kajusia też śliczna
Moniśka na zdjęcie się nie załapałam, ale życzę dużo zdrówka dla dzieci!
Fozzie współczuję rozejścia
A co jest polecane przy deskach? Ja mam 3/5 pomieszczeń w deskach (tylko kuchnia i łazienka kafle) i też szukam czegoś do sprzątania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:54
Rucola, Lunaris, pilik, Anna Stesia, Emiilka, Yoselyn82, JustynaG, Achia, Siwulec, Aga9090, Patrycja20, moniśka..., sliweczka92, Luna1993, lamka, blue00, Bajkaaa, olik321, Kaczorka, Izape_91, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dzięki
Spoko, nie mam spiny na szybki powrót do formy, te rozstępy też przeżyję
Co do wagi, to 3 tygodnie temu na wizycie było 12kg, to teraz może 14-15 obstawiam. Zobaczymy w piątek, bo w domu nie wchodzę na wagę
Rucola lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Ja bym tylko chciała wyjaśnić (jako "panienka od tworzyw sztucznych"
), że mikrofibra owszem składa się z mikrowłókien polimerowych (czyli jest sztuczna), ale jest to materiał porowaty i dzięki temu oddychający
To tak jak PUL, prawda? Nie jestem przeciwnikiem mikrofibry, tylko zależy mi, żeby maluch czuł, że ma mokro.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nadzieja piękny brzuszek.
Achia chyba Ty pytałaś kiedy można zacząć ćwiczyć. U każdego to sprawa indywidualna. Ja bardzo polecam kontrolną wizytę u fizjoterapeuty uroginrkologicznego zanim rozpocznie się jakoś aktywność obciążającą mięśnie brzucha. Sprawdzi rozejście mięśni brzucha i może sprawdzić stan mięśni dna miednicy. Ja np jestem 7 miesięcy po prodzie. Brzuch ponoć mam super, moja fizjo powiedziała że dawno nie widziała takiego super sprawnego brzucha po porodzie, za to z mięśniami dna miednicy to już nie jest tak różowo i wielu ćwiczeń na chwilę obecną nie mogę wykonywać.
Fozzie współczuję tego rozejścia.
Veritaserum tak to jest stokke.Nadzieja22, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za wszystkie życzenia i miłe słowa
To był fajny dzień chociaż gości przyjęłam na stojąco (Pan Hrabia nie miał nastroju na leżenie więc spał w chuscie przez 3h!)
[url
Bardzo się cieszę że dobrnęłam do końca wpisów! Nie warto robić przerwy dłuższej niż 2 doby bo potem MEGA trudno Was dogonić.
Bardzo mi przykro z powodu odwołanej operacji taty Ibishka oraz Waszego pobytu (który na szczęście się szybko skończył!) Aga.
Pozostałe zdjęcia oczywiście mogę sobie tylko wyobrazićAle widziałam Kaję
no i chustowego Wojtusia
Blue świetna chusta! U mnie elastyczna ale ciągle mnie kusi tkana...
Nadzieja pięknie Ci z tym brzuszkiemza chwilę wyskoczysz z niego!
To kolejny powód aby nie robić przerw bo zbliża się gorący okres na forum[Yos!
]
Uciekam spać póki Pan Hrabia nie krzyczy. Dobranoc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:46
Anna Stesia, Nadzieja22, Siwulec, Patrycja20, moniśka..., summer86, Luna1993, malka, blue00, pilik, Izape_91, KateHawke, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia tak, PUL też. Powiem Ci, że u nas też Agatka zdecydowanie szybciej czuje, że ma mokro. Na pewno nie jest to aż tak szybko, jak u Was przy całkowicie naturalnych materiałach, ale jednak znacząco szybciej niż w przypadku pieluch jednorazowych. Teraz wiem, że jak popłakuje "bez powodu" to tym powodem może być fakt, że ma mokro. W jednorazówkach to raczej jest niemożliwe według mnie, bo te systemy są tak chłonne, że nie ma szans, by dziecko to wychwyciło ( o czym świadczy chociażby to, że dzieci potrafią przespać noc na jednej pieluszce, która rano waży kilo od siuśków, a dziecko jest spokojne).
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, to jest tak, że to sa niby całkowicie naturalne materiały, a potem okazuje się, że w niektórych wkładach jest 90% bambusa i 10 % poliestru
Tak że wiesz...Ostatnio dużo czytam o prawidłowym zakładaniu wielorazówek, bo nie ma co ukrywać, nózki są trochę szerzej i pupa jest większa. Więc martwię się, czy to nie wpłynie negatywnie na motorykę mojego synka. Wiem tylko tyle, że trzeba uważać, by dziecko nie miało za dużo wkładu, gumki wciskać w pachwiny, pępęk ma byc odkryty a pupa z kręgosłupem ma nie odstawac od podłoża. I trzeba dobrze spinać na długość. Może Ci się to przyda:
https://matkafizjowariatka.blogspot.com/2018/07/wielopielo.html?m=1
Podobno Zawitkowski jest przeciwnikiem wielopielo własnie z powodu rozstawu nózek. Z drugiej strony korzyści wielopielo są naprawde ogromne, więc na razie skupiam sie na obserwowaniu ruchów synka i na tym, czy mu nie przeszkadzam w rozwoju. I dlatego też staram się dawać mniejsze wkłady chłonne, tak aby nie krępować ruchów mojego dziecka.Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
A, i chciałam jeszcze tylko napisać, że system wełna+tetra uznawany jest za najtańszy sposób wielopieluchowania
Oczywiście ten rachunek nie uwzględnia istnienia AliExpress (ja również
) W takim systemie mówi się, że wystarczy mieć 5 otulaczy wełnianych i około 20-30 wkładów chłonnych (lub tetr dla mniejszego bąbla). Ja startowałam z 2 otulaczami i 7 wkładami. Muszę tez dodać, że doskonale się ma rynek używek, no i wełna recyklingowa (jesli ktoś umie szyć idzie do ciuchlandu, kupuje sweter wełniany, szyje z niego gatki lub longi, które potem zalanolijuje i nałoży na tetrę).
Rucola, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wieczorowo..
Nadrobilam ale nic nie pamiętam
Lunaris sto lat ❤️
Był temat Kercherra.. Mop parowy tylko do kafelek, są też rozne końcówki i bardzo dobrze czyści prysznic i wszystkie zakamarki, doczyszcza szczeliny w oknach, fugi itp. Nie nadaje się do paneli i wszelkiego rodzaju powierzchni drewnianych.
Borys dziś nieodkładalny... Ciężka noc przede mną..Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Ania postanowiła zacząć dzień o 5
skutecznie przekonała mnie do pobudki ciągnięciem za ucho i wbijaniem maleńkich pazurków. Oby jeszcze kimnęła coś, bo będę musiała sporo kawy w siebie wlać.
Dziewczyny, w temacie wielopielo nie doradzę. Choć teraz chyba nie dałabym już rady się przestawić i podziwiam Was wszystkie, które stosujecie. U nas gdy trafi się zestaw nr 2 to przewijam w takim tempie, żeby jak najmniej poczuć, więc spłukiwanie itd. póki co jest dla mnie niewykonalne. -
AnnaStesia- z karchera, jeszcze z poprzednich zawodowych przygód, miałam okazję przetestować odkurzacz z serii wd (normalny odkurzacz ale z opcją pochłaniania wody) oraz mopa fc5. Odkurzacze parowe i stacje parowe są świetne, ale cena za to mniej (aczkolwiek moi rodzice mają i pożyczam jak mnie najdzie na gruntowne porządki). A z myjką to jest tak, że albo się kocha albo nienawidzi (ewentualnie nie umie się użyć). Moja mama kocha, ja zaś nie
O dzieciach z Wami nie pogadam, to chociaż o sprzątaniu i gotowaniu mogę
Anna Stesia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzien dobry. My tez wczesnie dzień zaczelismy, Leon przed 6 sie obudzil, chociaz po przerwie w spaniu na zabawe od 2 do 3.30 myslalam ze dluzej pospi.
Ja tez sie nie nadaje do wielopielo, za wygodna jestem na to, pamietam jak sie meczylam jak odpampersowalam starszaka a on jeszcze kilka miesiecy 2 robil w gatki. Takze to nie dla mnie. Podziwiam Was za checi używania takich pieluszek.
Lece budzić Starszaka do przedszkola a pozniejbz Leonem do lekarza. -
nick nieaktualnyNadzieja przepięknie wyglądasz
masz boską figurę, aż zazdroszczę :* następne takie zdjęcie do porównania z Mikołajem na rękach
Lunaris nad Twoją uroda zachwycałam się nie raz, jak my wszystkie tutaj, ale muszę to powtórzyć, jesteś przepiękną osiemnastką!
Ja się pochwalę, że jestem dobrą żoną. Mąż mnie męczył o większe akwarium rok (mamy dwupokojowe mieszkanie i z dwójką maluchów ciężko o wolne miejsce, miał 120litrow). Wczoraj kupiłam mu wymarzone 200, pół nocy z emocji nie spałMinnie89, Lunaris, Achia, Patrycja20, Nadzieja22, sliweczka92, summer86, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochanie,
Ponownie podlinkuję artykuł nt. rozejscia mięśni brzucha: http://martaokuniewska.pl/diastatis-recti-jak-bezpiecznie-poprawic-wyglad-brzucha-po-ciazy/
Do wielopielo się zabieram jak pies do jeża, nie jest to aktualnie na mojej liście priorytetów, a szkoda!
Nadzieja pięknie wyglądasz!Lunaris, Nadzieja22, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
My nie śpimy od 3 -kupoproblem. Właśnie Pan Hrabia strzelił bo przecież skończyłam go przebieraćleżał 45min z gołym tyłkiem a jak tylko został ubrany w świeże to proszę bardzo- kupa na zawołanie
U nas kieszonki z różnymi wkładami ale jeszcze nie używam. Tak jak piszesz Anna Stesia: są w nich takie szerokie nóżki. Niby kiedyś zalecali ale jak ubierałam Franka na tym etapie to wydawało mi się że ma taką wielką pupę i że mu niewygodnie. Jak był starszy to już inaczej. Chętnie sprawdziłabym tych wełnianych otulaczy ale chyba jestem zbyt wygodna żeby bawić się w lanolinowanieAle jak widzę ile radochy ma Stasio z leżenia z gołym tyłkiem to mnie serce boli jak go w pampera wkładam.
Ps i autentycznie zaczynam mieć wrażenie że on ma jakąś "alergię" na Pampersy. W żadnych innych pieluchach tak nie wrzeszczy przy zakładaniu. Poza tym wydaje mi się że ona jest mokra nawet po 1 nasikaniu. Ktoś też ma takie dziwne spostrzeżenia jak ja? 6 lat temu przy Franku chyba jakieś inne były te pieluchy.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris tak patrzę i patrzę i myślę sobie,źle dociągnięta chusta
potam uzmysłowiłam sobie,że może to ta z elastycznych,no i po przeczytaniu twojego wpisu się utwierdziłam.Nie widziałam jeszcze takiego wiązania.Moja chusta kosztowała całe 50zł z olx.Jest jeszcze jedna w tej cenie w kolorze ciemnego brązu
.
Lunaris, bazylkove lubią tę wiadomość
-
Lunaris, u nas najlepiej sprawdziły się Pampers Premium Care, bo dobrze wchłaniają i wiążą zawartość.
Teraz w dzień stosujemy fioletowe Dady a na noc nadal Pampers.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Blue przy elastycznej muszą być 3 warstwy na plecach więc najpierw jest ta "płaska" a potem na krzyż te dwie z ramion. Fakt że nie jest dobrze dociągnieta, ma pozawijane ramiona. Wydaje mi się że za dużo tego materiału na szerokość i ciągle sie gdzieś zwija. Staram się zwracać uwagę żeby materiał nie zwijał sie pod kolanami i udami.
Są też inne wiązania ale nam na razie najwygodniej w tym. Poprzeczka się podniesie jak kupię tkaną.
Summer muszę spróbować Dady bo jeszcze nie poszły w ruch i przerzucę się na Premium -mamy teraz zwykłe. Może będzie lepiej. Mały bardzo lubi BabyDream Rosmanowskie i ja też uważam że się sprawdziły. Za to nie bardzo nam podeszły Lidlowe Lupilu, jakieś takie sztywne choć ładnie wchłaniają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 08:05