X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień myślałam i zapomniałam!!
    Lunaris 100 lat, śmiało mogłas napisać że konczysz 25, wszystkie uwierzyłybyśmy ;)

Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jeśli to było to samo zdjęcie co na ig, to śliczny Lisek :)

Patrycja, Kajusia też śliczna :)

Moniśka na zdjęcie się nie załapałam, ale życzę dużo zdrówka dla dzieci!

Fozzie współczuję rozejścia :/

A co jest polecane przy deskach? Ja mam 3/5 pomieszczeń w deskach (tylko kuchnia i łazienka kafle) i też szukam czegoś do sprzątania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:54

Rucola, Lunaris, pilik, Anna Stesia, Emiilka, Yoselyn82, JustynaG, Achia, Siwulec, Aga9090, Patrycja20, moniśka..., sliweczka92, Luna1993, lamka, blue00, Bajkaaa, olik321, Kaczorka, Izape_91, KateHawke lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja świetnie wyglądasz. Po porodzie bardzo szybko wrócisz do formy!!! Ile kg masz na plusie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;) Spoko, nie mam spiny na szybki powrót do formy, te rozstępy też przeżyję :D Co do wagi, to 3 tygodnie temu na wizycie było 12kg, to teraz może 14-15 obstawiam. Zobaczymy w piątek, bo w domu nie wchodzę na wagę ;)

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ja bym tylko chciała wyjaśnić (jako "panienka od tworzyw sztucznych" :P), że mikrofibra owszem składa się z mikrowłókien polimerowych (czyli jest sztuczna), ale jest to materiał porowaty i dzięki temu oddychający :)

:-) To tak jak PUL, prawda? Nie jestem przeciwnikiem mikrofibry, tylko zależy mi, żeby maluch czuł, że ma mokro.

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja piękny brzuszek.

Achia chyba Ty pytałaś kiedy można zacząć ćwiczyć. U każdego to sprawa indywidualna. Ja bardzo polecam kontrolną wizytę u fizjoterapeuty uroginrkologicznego zanim rozpocznie się jakoś aktywność obciążającą mięśnie brzucha. Sprawdzi rozejście mięśni brzucha i może sprawdzić stan mięśni dna miednicy. Ja np jestem 7 miesięcy po prodzie. Brzuch ponoć mam super, moja fizjo powiedziała że dawno nie widziała takiego super sprawnego brzucha po porodzie, za to z mięśniami dna miednicy to już nie jest tak różowo i wielu ćwiczeń na chwilę obecną nie mogę wykonywać.

Fozzie współczuję tego rozejścia.

Veritaserum tak to jest stokke.

Nadzieja22, veritaserum lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wszystkie życzenia i miłe słowa <3
    To był fajny dzień chociaż gości przyjęłam na stojąco (Pan Hrabia nie miał nastroju na leżenie więc spał w chuscie przez 3h!)
    [url

Bardzo się cieszę że dobrnęłam do końca wpisów! Nie warto robić przerwy dłuższej niż 2 doby bo potem MEGA trudno Was dogonić.

Bardzo mi przykro z powodu odwołanej operacji taty Ibishka oraz Waszego pobytu (który na szczęście się szybko skończył!) Aga.

Pozostałe zdjęcia oczywiście mogę sobie tylko wyobrazić :P Ale widziałam Kaję <3 <3 <3 no i chustowego Wojtusia :) <3 Blue świetna chusta! U mnie elastyczna ale ciągle mnie kusi tkana...

Nadzieja pięknie Ci z tym brzuszkiem :) <3 za chwilę wyskoczysz z niego!
    To kolejny powód aby nie robić przerw bo zbliża się gorący okres na forum :) [Yos! :D]

Uciekam spać póki Pan Hrabia nie krzyczy. Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:46

Anna Stesia, Nadzieja22, Siwulec, Patrycja20, moniśka..., summer86, Luna1993, malka, blue00, pilik, Izape_91, KateHawke, -Mamunia- lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia tak, PUL też. Powiem Ci, że u nas też Agatka zdecydowanie szybciej czuje, że ma mokro. Na pewno nie jest to aż tak szybko, jak u Was przy całkowicie naturalnych materiałach, ale jednak znacząco szybciej niż w przypadku pieluch jednorazowych. Teraz wiem, że jak popłakuje "bez powodu" to tym powodem może być fakt, że ma mokro. W jednorazówkach to raczej jest niemożliwe według mnie, bo te systemy są tak chłonne, że nie ma szans, by dziecko to wychwyciło ( o czym świadczy chociażby to, że dzieci potrafią przespać noc na jednej pieluszce, która rano waży kilo od siuśków, a dziecko jest spokojne).

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to jest tak, że to sa niby całkowicie naturalne materiały, a potem okazuje się, że w niektórych wkładach jest 90% bambusa i 10 % poliestru ;-) Tak że wiesz...Ostatnio dużo czytam o prawidłowym zakładaniu wielorazówek, bo nie ma co ukrywać, nózki są trochę szerzej i pupa jest większa. Więc martwię się, czy to nie wpłynie negatywnie na motorykę mojego synka. Wiem tylko tyle, że trzeba uważać, by dziecko nie miało za dużo wkładu, gumki wciskać w pachwiny, pępęk ma byc odkryty a pupa z kręgosłupem ma nie odstawac od podłoża. I trzeba dobrze spinać na długość. Może Ci się to przyda:
    https://matkafizjowariatka.blogspot.com/2018/07/wielopielo.html?m=1
    Podobno Zawitkowski jest przeciwnikiem wielopielo własnie z powodu rozstawu nózek. Z drugiej strony korzyści wielopielo są naprawde ogromne, więc na razie skupiam sie na obserwowaniu ruchów synka i na tym, czy mu nie przeszkadzam w rozwoju. I dlatego też staram się dawać mniejsze wkłady chłonne, tak aby nie krępować ruchów mojego dziecka.

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i chciałam jeszcze tylko napisać, że system wełna+tetra uznawany jest za najtańszy sposób wielopieluchowania ;-) Oczywiście ten rachunek nie uwzględnia istnienia AliExpress (ja również ;-)) W takim systemie mówi się, że wystarczy mieć 5 otulaczy wełnianych i około 20-30 wkładów chłonnych (lub tetr dla mniejszego bąbla). Ja startowałam z 2 otulaczami i 7 wkładami. Muszę tez dodać, że doskonale się ma rynek używek, no i wełna recyklingowa (jesli ktoś umie szyć idzie do ciuchlandu, kupuje sweter wełniany, szyje z niego gatki lub longi, które potem zalanolijuje i nałoży na tetrę).

Rucola, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowo..
    Nadrobilam ale nic nie pamiętam :P

Lunaris sto lat ❤️

Był temat Kercherra.. Mop parowy tylko do kafelek, są też rozne końcówki i bardzo dobrze czyści prysznic i wszystkie zakamarki, doczyszcza szczeliny w oknach, fugi itp. Nie nadaje się do paneli i wszelkiego rodzaju powierzchni drewnianych.

Borys dziś nieodkładalny... Ciężka noc przede mną..

Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ania postanowiła zacząć dzień o 5 ;) skutecznie przekonała mnie do pobudki ciągnięciem za ucho i wbijaniem maleńkich pazurków. Oby jeszcze kimnęła coś, bo będę musiała sporo kawy w siebie wlać.

Dziewczyny, w temacie wielopielo nie doradzę. Choć teraz chyba nie dałabym już rady się przestawić i podziwiam Was wszystkie, które stosujecie. U nas gdy trafi się zestaw nr 2 to przewijam w takim tempie, żeby jak najmniej poczuć, więc spłukiwanie itd. póki co jest dla mnie niewykonalne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia- z karchera, jeszcze z poprzednich zawodowych przygód, miałam okazję przetestować odkurzacz z serii wd (normalny odkurzacz ale z opcją pochłaniania wody) oraz mopa fc5. Odkurzacze parowe i stacje parowe są świetne, ale cena za to mniej (aczkolwiek moi rodzice mają i pożyczam jak mnie najdzie na gruntowne porządki). A z myjką to jest tak, że albo się kocha albo nienawidzi (ewentualnie nie umie się użyć). Moja mama kocha, ja zaś nie ;)

O dzieciach z Wami nie pogadam, to chociaż o sprzątaniu i gotowaniu mogę ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. My tez wczesnie dzień zaczelismy, Leon przed 6 sie obudzil, chociaz po przerwie w spaniu na zabawe od 2 do 3.30 myslalam ze dluzej pospi.

Ja tez sie nie nadaje do wielopielo, za wygodna jestem na to, pamietam jak sie meczylam jak odpampersowalam starszaka a on jeszcze kilka miesiecy 2 robil w gatki. Takze to nie dla mnie. Podziwiam Was za checi używania takich pieluszek.
    Lece budzić Starszaka do przedszkola a pozniejbz Leonem do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przepięknie wyglądasz <3 masz boską figurę, aż zazdroszczę :* następne takie zdjęcie do porównania z Mikołajem na rękach <3

Lunaris nad Twoją uroda zachwycałam się nie raz, jak my wszystkie tutaj, ale muszę to powtórzyć, jesteś przepiękną osiemnastką! <3

Ja się pochwalę, że jestem dobrą żoną. Mąż mnie męczył o większe akwarium rok (mamy dwupokojowe mieszkanie i z dwójką maluchów ciężko o wolne miejsce, miał 120litrow). Wczoraj kupiłam mu wymarzone 200, pół nocy z emocji nie spał :P

Minnie89, Lunaris, Achia, Patrycja20, Nadzieja22, sliweczka92, summer86, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochanie,
    Ponownie podlinkuję artykuł nt. rozejscia mięśni brzucha: http://martaokuniewska.pl/diastatis-recti-jak-bezpiecznie-poprawic-wyglad-brzucha-po-ciazy/

Do wielopielo się zabieram jak pies do jeża, nie jest to aktualnie na mojej liście priorytetów, a szkoda!

Nadzieja pięknie wyglądasz!

Lunaris, Nadzieja22, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My nie śpimy od 3 -kupoproblem. Właśnie Pan Hrabia strzelił bo przecież skończyłam go przebierać :P leżał 45min z gołym tyłkiem a jak tylko został ubrany w świeże to proszę bardzo- kupa na zawołanie :P

U nas kieszonki z różnymi wkładami ale jeszcze nie używam. Tak jak piszesz Anna Stesia: są w nich takie szerokie nóżki. Niby kiedyś zalecali ale jak ubierałam Franka na tym etapie to wydawało mi się że ma taką wielką pupę i że mu niewygodnie. Jak był starszy to już inaczej. Chętnie sprawdziłabym tych wełnianych otulaczy ale chyba jestem zbyt wygodna żeby bawić się w lanolinowanie :P Ale jak widzę ile radochy ma Stasio z leżenia z gołym tyłkiem to mnie serce boli jak go w pampera wkładam.
    Ps i autentycznie zaczynam mieć wrażenie że on ma jakąś "alergię" na Pampersy. W żadnych innych pieluchach tak nie wrzeszczy przy zakładaniu. Poza tym wydaje mi się że ona jest mokra nawet po 1 nasikaniu. Ktoś też ma takie dziwne spostrzeżenia jak ja? 6 lat temu przy Franku chyba jakieś inne były te pieluchy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris tak patrzę i patrzę i myślę sobie,źle dociągnięta chusta :D potam uzmysłowiłam sobie,że może to ta z elastycznych,no i po przeczytaniu twojego wpisu się utwierdziłam.Nie widziałam jeszcze takiego wiązania.Moja chusta kosztowała całe 50zł z olx.Jest jeszcze jedna w tej cenie w kolorze ciemnego brązu ;) .

Lunaris, bazylkove lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, u nas najlepiej sprawdziły się Pampers Premium Care, bo dobrze wchłaniają i wiążą zawartość.
    Teraz w dzień stosujemy fioletowe Dady a na noc nadal Pampers.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue przy elastycznej muszą być 3 warstwy na plecach więc najpierw jest ta "płaska" a potem na krzyż te dwie z ramion. Fakt że nie jest dobrze dociągnieta, ma pozawijane ramiona. Wydaje mi się że za dużo tego materiału na szerokość i ciągle sie gdzieś zwija. Staram się zwracać uwagę żeby materiał nie zwijał sie pod kolanami i udami.
    Są też inne wiązania ale nam na razie najwygodniej w tym. Poprzeczka się podniesie jak kupię tkaną.

Summer muszę spróbować Dady bo jeszcze nie poszły w ruch i przerzucę się na Premium -mamy teraz zwykłe. Może będzie lepiej. Mały bardzo lubi BabyDream Rosmanowskie i ja też uważam że się sprawdziły. Za to nie bardzo nam podeszły Lidlowe Lupilu, jakieś takie sztywne choć ładnie wchłaniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 08:05

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2899 2900 2901 2902 2903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ