Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy za miłe słowa :* :* :*
Lunaris - 100 lat w zdrowiu i radości oraz niezliczonej ilość orgazmów !!!
Madzik - mam nadzieje ze Twoje karmienie piersią będzie czysta przyjemnością :* jak się czujesz ?
Rucola - to płytki gresowe o wymiarach 59,6x59,6 i nazywają się - porcelanosa antique silver
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Odnośnie mopa parowego niezła jest parownica Karchera.. Dodatkowo ma też inne funkcje jak czyszczenie fug i można dokupić końcowkę do okien (to mam w planach).
Z tym że mopy parowe chyba niezbyt są polecane przy panelach/deskach podłogowych.
Fozzie nie wspominałaś o przepuklinie, współczuję i mam nadzieję, że operacja nie będzie konieczna. A figurę masz marzenie!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Fozzie współczuje przepukliny, oby jednak się „naprawiło” bez ingerencji!
AnnaStesia ja właśnie myśle o myjce karcher sc1. Tylko właśnie mam obawy co do paneli i muszę zgłębić temat.
Odkurzacz bezprzewodowy też mam na liście must have. Może po chrzcinach kupimy (jako że Ninka została obkupiona właśnie z funduszu porządkowego ;p)Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, po kilku dniach przerwy wpadam z radą bieżącą: tylko Karcher. Najlepiej jakbyście dobrały sobie w ich sklepie sprzęt, który będzie pasował pod Wasze wnętrza.
Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
dziewczyny chciałabym zapytać mam wielopielo. Czym różni sie otulacz od kieszonki i czy uzywacie wkładów standardowych czy składanych? używacie tych papierków na kupy?
Edit, już wiem czym różni się otulacz od kieszonki. W kieszonce łatwo spiera się ta część przy ciele dziecka? Który system uważacie za wygodniejszy? no i jakie wkłady polecacie !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:23
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Fozzie popieram Dziewczyny, nie chce się wierzyć że masz rozejście na 5 cm... Ale jest szansa ze się samo zejdzie? masz jakieś zalecenia?
-
Dobry wieczór!
Lunaris sto lat!!! Wyglądasz na co najmniej połowę lat, które wskazuje Twój dowóddużo zdrówka, spokojnych dzieciaczków, miłości i dalej tak cudownych genów, w których ewidentnie nie ma informacji o tym, że Twoja aparycja powinna się starzeć na przestrzeni lat!
Dziewczyny no jak piszecie o tym rozszerzaniu diety to już się nie mogę doczekać aż na nas przyjdzie poramyślałam, że nie będę się tym podniecać, ale kobieta zmienną jest.
Fozzie współczuję tego rozejścia!
Anna Stesia trzymam kciuki za noc z mniejszą ilością trzymania na rękach Twojego ukochanego synka... Jakbyś normalnie miała zbyt lajtowo!
Za nami super niedziela, Agatka miała dzisiaj naprawdę dobry dzień, była mega spokojna, więc dużo odpoczęliśmy. Mam nadzieję, że dobra passa potrwa także jutro, choć znając moje szczęście, to jutro jej się odwidzi o 180 stopniAnna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ale z dobrych info to spojenie się zeszło
wg ortopedy te wszy Joe dolegliwości mnie spotkały, bo za mało przebralam i Klarksonem nie "rozpychał" - dobrze, że już się rozpycha w swoim łóżku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:21
Rucola, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:Zalecenia... Kontrola, żadnych ćwiczeń obciążeniowych i nie podnosić nic powyżej 5 kg (na bank!). Szanse są, póki co mogę sobie nad brzuchem w miejscu rozejscie schować conajmniej 2 pędka kiełbasy
Pogadamy za pół roku
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola w kieszonkach wkładasz wkład chłonny do "kieszonki", czyli jakby kolejność jest pupa-otulacz(kieszonka)-wkład, a w otulaczu: pupa-wkład-otulacz. Ja mam tylko kieszonki więc nie potrafię porównać. Ale dla mnie jest to mega wygodne rozwiązanie
Wkłady mamy gotowe, z mikrofibry, nie składamy np. tetry czy co tam mogłoby być wkładem.
Papierków do kupy nie mam jeszcze bo nie potrzebuję, ale zdecydowanie planuję kupić w przyszłości!
A tu jeszcze graficznie różnica między kieszonką a otulaczem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b59d38d5a8f5.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/640914460a8e.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:26
Rucola lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Rucola w kieszonkach wkładasz wkład chłonny do "kieszonki", czyli jakby kolejność jest pupa-otulacz(kieszonka)-wkład, a w otulaczu: pupa-wkład-otulacz. Ja mam tylko kieszonki więc nie potrafię porównać. Ale dla mnie jest to mega wygodne rozwiązanie
edit. mam wszystkie linki od Ciebie i zaraz będe sprawdzac
edit2. kieszonkę zmieniasz przy każdym przewijaniu? ile trzeba mieć sztuk kieszonek żeby wyrabiać z praniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:31
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola rodzaj wkładu w kieszonce (według mnie) trzeba rozpatrywać tylko pod względem chłonności
Tak, wyciągam wkład do prania, w zasadzie to wyciągam go już w trakcie zmiany pieluchy, bo jak zostawiam w środku to zapach siuśków jest intensywniejszy, gdy to tak sobie tam się tuli do siebie za długo
Chciałabym jeszcze dodać, że obecnie wymieniam cały zestaw (kieszonka+wkład) przy zmianie pieluszki. Wcześniej zdarzało mi się wymienić tylko wkład, ale obecnie zmieniam już rzadziej te pieluszki i zazwyczaj całość jest mokra.
Ale wciąż szczerze polecam te z aliexpress, jestem z nich bardzo zadowolona. Tylko w nocy stosujemy normalne pampersy, bo dzięki temu nie muszę wstawać z łóżka. Te wkłady bambusowe które linkowałam używam na wyjścia i spacery, faktycznie są bardziej chłonne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:34
Rucola lubi tę wiadomość
-
Rucola, ja polecam wkłady naturalne - len, bambus, konopie. Mój system wielopielo jest mieszany, choć głównie działamy na wkładach (składanych lub nie, np. quick & easy puppi nie trzeba składać), czasem tetrze, i otulaczach z wełny, ale czasem (rzadko) stosujemy kieszonki (choć nie przepadam ani za mikrofibrą, ani coolmaksem) - mamy z nappime i z mrb. Wełna jest super, bo jeśli się nie przesika mocno ani nie oberwie dwójką, nie trzeba jej prać (tak raz na 2-3 tygodnie w szamponie do wełny), bo się samooczyszcza. Do tego mam kilka pieluszek aio, choć sa sztywne i robią dużą pupę. Ale czasem ratują sytuację, zwłaszcza że mam niektóre w wersji pants i kiedy mały zwiewa mi z gołym kuprem to moge mu je wciągnąć jak majty. Jesli masz fb możesz się zapisac na grupę "pieluszki wielorazowe i nhn" lub "pieluchy wielorazowe bez tajemnic" - tam masz skarbnicę wiedzy wszelakiej, jak dbać, na co zwracac uwagę, jak konserwować itp. Mnie te grupy poleciła moja guru od pieluszek (Jadranka) i jestem jej dozgonnie wdzięczna.
Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Właśnie, Lunaris, stoooo laaaat!
Reset, tęskniłam!A co konkretnie polecasz Karchera? mają takie mopy? Bo widziałam, ze mają myjki do okien.
Co do papierków na kupy to ja mam, ale u nas się nie sprawdziły. Więc warto szukać systemu dla siebie. Pranie u mnie wygląda tak, że jeśli się zdarzy dwójka (po rozeszerzaniu diety, wcześniej mlecznych nie spieramy) to spłukuję ją zimną wodą do kibelka, a wkład wkładam do zamykanego kosza. Raz na dwa dni puszczam pralkę z praniem wstępnym na 60 stopni, z płynem do białego (ważne, żeby środek piorący miał mniej jak 5 % mydła), dodaję trochę odkażacza Nappy Fresh i piorę. Aio i kieszonki wrzucam równiez, nie piore ich oddzielnie.Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja bym tylko chciała wyjaśnić (jako "panienka od tworzyw sztucznych"
), że mikrofibra owszem składa się z mikrowłókien polimerowych (czyli jest sztuczna), ale jest to materiał porowaty i dzięki temu oddychający
Moja wiadomość tak trochę znikąd, ale mówię o tym, bo my mamy wkłady z mikrofibry
Ja generalnie jestem raczej z tych, co to do tworzyw sztucznych podchodzą dość spokojnie, bo choć jest ich teraz bardzo dużo na świecie (w negatywnym tego słowa znaczeniu), to nie można zaprzeczyć, że jednak zrewolucjonizowały wiele dziedzin życianie mówię, że akurat wielopielo ma być jedną z tych polimerowo-pozytywnych dziedzin życia, na pewno jakby na moim koncie było trochę więcej $$$ to postawiłabym na naturalne rozwiązania, ale tak ogólnie chciałam po prostu się wypowiedzieć w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 23:06
Rucola, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość