X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Lusesita to już tuż tuż... razem z JuicyB wszystko przygotowane ? Staraczka ty też niebawem !!!

Już prawie :-) Jeszcze ubranka do końca uporządkować, na laktator czekam :-)
    A łóżeczko mąż złoży później hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://merlin.pl/bright-starts-slimaczek-taggies-hustawka-hybrydowa-od-3-do-9-kg-ingenuity/6491275/
    Ja po synku mam taka, moj akurat nie byl zwolennikiem hustawek, ale chociaz wysiedzial w njej 10 min zebym spokojnie śniadanie zjadla. Pozyczylam tez kolezanka, takze w sumie 3 dzieci sie w niej wybujala i kazda byla zadowolona. No i jest skladana wiec spokojnie mozna ja gdzies odstawic pod sciane czy za szafke jak sie nie uzywa

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Michaś jest cudowny! Jak fajnie zobaczyć go w końcu po tej stronie brzuszka :-) Mikołaj pewnie zachwycony, w końcu teraz jest bardzo ważną osobą -starszym bratem! :-D Życzę Wam dużo zdrówka,szybkiego powrotu do domu, gdzie będziecie mogli cieszyć się sobą ♡ Ucałuj malucha ode mnie w piętkę!

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    https://merlin.pl/bright-starts-slimaczek-taggies-hustawka-hybrydowa-od-3-do-9-kg-ingenuity/6491275/
    Ja po synku mam taka, moj akurat nie byl zwolennikiem hustawek, ale chociaz wysiedzial w njej 10 min zebym spokojnie śniadanie zjadla. Pozyczylam tez kolezanka, takze w sumie 3 dzieci sie w niej wybujala i kazda byla zadowolona. No i jest skladana wiec spokojnie mozna ja gdzies odstawic pod sciane czy za szafke jak sie nie uzywa

Ooo a czy tej się da zmienić kąt nachylenia?
    Mój wybór do tej pory to było Chicco Ballon, ale tylko ze względów na gabaryty. Ciągle wracam do poszukiwań i chcę coś co się samo buja.
    A Brighta brałam ale inny model pod uwagę.
    Teraz znowu napaliłam się na Nuna Leaf albo 4moms ale planujemy kupić po 6mż zwykłe drewniane krzesełko do karmienia i nie wiem czy jest sens dawać tyle kasy. Chociaż chwila ciszy i spokoju przez te 6mż będzie bezcenna :D

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sie nie da, to byl jej minus, teoretycznie jest od 3 miesiaca, ale moj mial 1.5 jak go wsadzalam na chwile zeby tylko cos zrobic. Wiadomo ze nikt nie zostawi dziecka w takim bujaczku na godzinę. Ale takie 10 min 2 razy dziennie nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna,gratuluję Michasia,teraz najlepsze przed Tobą :)

• malka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki w marcu :)

Nowy miesiąc powitał mnie pobudką o 5 rano... z głodu :/
    Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Chyba to te moje zdrowe odżywianie i dodatkowa porcja ruchu od trzech dni. Chyba muszę w związku z tym zacząć więcej jeść ;)

A mam jeszcze do Was pytanie. Szczególnie do dziewczyn co mają już większy brzuszek. Jak śpicie na prawym boku to macie jakieś dolegliwości? Wiem, ze powinno się spać na lewym, ale nie jestem w stanie całej nocy przespać w jednej pozycji. Ale jak się obrócę na prawy to po niedługim czasie zaczyna mnie coś boleć. Tak jakbym kolkę miała, albo jakby mnie coś tam ciągnęło. Jak się obrócę na plecy to nie przechodzi, dopiero jak się położę na lewym boku to zaraz przestaje bolec.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna ogromne gratulacje!!!!!!!

Michaś jest przesłodki, do schrupania, a Twój starszak to niezły przystojniak :)

Kochana mnóstwo zdrówka dla Was, dla Ciebie siły, obyś jak najszybcjej wróciła do siebie, bez żadnych sensacji jak po pierwszej cc.

Napisz wolna chwila czy podjęłas próbę sn.

Adasiowi nie udało się wyjść w mamy urodziny mimo że był to termin OM, za to zrobił to Michaś, eciocia zawsze w dniu swoich urodzin pomyśli o Michałku :)

malka, summer86 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u mnie tak jest.. jak źle leżę to brzuch robi się spięty, ale nie mega twardy tylko tak boli dziwnie.. a jak sie przekrecę na lewy bok po chwili mija plus dostaję kopniaka od małej jesli to nad ranem. Zatem coś chyba jest z ta lewą stroną.

Epizod z napadem głodu (o 3!) zaliczyłam jakoś 3 tyg. temu, nie bylo opcji żebym zasnęła, tak mnie ssało z głodu. Dlatego wiem, że kolację muszę jeść ok. 21.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna kochana, spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego <3

Sarna84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak ktoras ma jeszcze wolne kciuki na dzis,to poprosze o trzymanie;) po 16ej mamy prenatalne:))

Bajkaaa, malka, Kaczorka, KateHawke, Lusesita, JuicyB, Sarna84, Jadranka, Jeżowa, Lunaris, Yoselyn82, pilik lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, trzymamy mocno kciuki i czekamy na dobre wieści oraz zdjęcia :)

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kciuki <3

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - ja tak miałam przez jakiś etap ciąży. Bolało właśnie jak leżałam na prawym boku. To prawdopodobnie był ucisk na coś. I pocieszę Cię, że w ostatnich miesiącach minęło :)

Bajka - odnośnie przyrostu masy u dzieci to Luśka w 31tc ważyła około 1700g, w 34+4 już 2500g a w 37+3 było 2900g.

A mnie chyba alergia dopada, bo kicham, oczy pieką i nos jakiś taki przypchany. Ech, w ciąży mnie to ominęło.. ;)

Heh, a moje dziecko zaczęło mruczeć przy jedzeniu :p słodkie to! :)

malka, Jadranka, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kciuki zaciśnięte :)

Summer, ja właśnie jadłam trochę przed 21 bo akurat wróciłam z basenu, ale to była lekka kolacja i chyba po pływaniu to było jednak za mało. A jeśli chodzi o spanie, to jakoś nie widzę tego jak ja będę się obracać w łóżku jak brzuch będzie większy. Już teraz mam problem ;)

summer86, Amy333 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny,jak ktoras ma jeszcze wolne kciuki na dzis,to poprosze o trzymanie;) po 16ej mamy prenatalne:))

Amy kciukaski zaciśnięte <3

Amy333 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy kciuki za wizytę ;-)

Amy333 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Amy zaciskam mocno kciuki, a swoją droga to przecież dopiero co puzzle układała Twoja rodzinka, a tu już prenatalne...

Amy333 lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Amy kciuki zaciśnięte :)

Summer, ja właśnie jadłam trochę przed 21 bo akurat wróciłam z basenu, ale to była lekka kolacja i chyba po pływaniu to było jednak za mało. A jeśli chodzi o spanie, to jakoś nie widzę tego jak ja będę się obracać w łóżku jak brzuch będzie większy. Już teraz mam problem ;)

Będziesz się obracać powoli, na dwa razy i będziesz przy tym sapać ;)

Amy - powodzenia dzisiaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:38

Jadranka, malka, Lusesita, summer86, Amy333 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzieciaki zabierają mi 99% czasu, a ten 1% mam na szybkie jedzenie i zimną herbatę.
    U nas jest OK. :) Leżeliśmy co prawda tydzień w szpitalu, chociaż każdy lekarz mówił, że leżymy BEZ SENSU, bo w 9 dobie żółtaczka jest jeszcze normalna.
    Tak więc 9 dni po cesarkę spałam na ziemi. Polecam dla ludzi lubiących sadomaso.
    Wczoraj miałam rozprawę o zabezpieczenie alimentacyjnego. Podpisaliśmy ugodę, po czym była wielka awantura, więc powiedziałam, że jak szanowny pan dupek chce widywać syna to proszę złożyć pismo do sądu, bo w moim domu więcej jego noga nie postanie.
    I śmiech, bo chce się odwolywac.. OD UGODY. Jak ja zaargumentuje? "Byłem niepoczytalny", " Nie umiem czytac" Czy może "przystawiali mi pistolet do głowy"? :)
    Ale za to mam cudownego smieszka. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cafe292c69f.jpg

JuicyB, KateHawke, Lusesita, staraczka1111, Bajkaaa, Karma88, Emiilka, Kaczorka, moniśka..., Lunaris, Agniechaaaa, Yoselyn82, Jadranka, Amy333, Karolina90, Sarna84, E_w_c_i_a, JustynaG, Barbarka1984, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ