Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka, ale piękna krecha
Milan, jaka Tu masz cudna egzotyczną urodę
Yos, cieszę się, że pokazalaś nam Michałka - jest cudownytulcie się jak najwięcej. Jak Ty się czujesz?
KateKum, również mam Sopelek 3. O podkładach już pisałam, używam jednorazowych.
Do wózka nie dawałam.. Mam wentylowaną gondolę i trochę by to zakłocało tę funkcję a lato było upalne. Miałam przescieradlo na materac i dodatkowo kolorową pieluszkę.
Fozzie, mój też już kilka razy o wazektomii wspominał gdy poruszam temat kolejnego dziecka, albo pada hasło "jeśli tak Ci zależy to możemy sprobowac, ale nie wiem czy dam radę je kochać" i chyba opcja nr 2 jest dla mnie gorsza niż nr 1. Ide niedlugo do gina pytać o krążki, bo spirala póki co odpada, antyków nie mogę, bo działają na mnie depresyjnie (no i mutacje) a gumek ostatnio brakło i o mało się nie zapędziliśmy.Yoselyn82, Kaczorka, KateKum lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Yos, buziaki dla Michałka, cudny jest! Czyli Reset przejęła Twój brzuszek!
Kaczorka, kresunia jak marzenie!
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące wyników różnych badań. Ostatnio kiepsko się czuje i trochę się poklułam. Ogólnie nie wyszły złe, ale w morfologii mam za dużo limfocytow, sporo ich też wyszło w moczu. Przy czym crp i ob są w normie. Czy możliwa zatem jest infekcja? Moja internistka skierowała mnie do ginekologa. Do tego oczywiście posypala mi się tarczyca (jeszcze w grudniu było ok), ale co mnie zaskoczyło, że mam dość mocno przekroczony poziom cholesterolu (norma jest do 100, a ja mam 121). I sód na granicy (norma jest do 146 i ja właśnie tyle mam). Czy powinnam coś dalej robić z tym cholesterolem, czy może przyjrzeć się diecie? Nie ukrywam, że często zjadłam coś na szybko, odzywiam się nieregularnie i jem za dużo słodyczy (ale potrzebuje skądś brać energię, skoro nie mogę ze snu).
AnnaStesia, cholesterol robilas w rozbiciu na HDL i LDL? U mnie często wychodzi calkowity podwyzszony, ale ze wzgledu na dobry cholesterol. Warto tez zbadac trojglicerdy.
Z resztą wyników niestety nie pomogępilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Dziewczyny orientuje się któraś z was jak to ma być z tym vatem? Chcą zmienić VAT na wózki na 8% ale to jeszcze pieśń przyszłości tak? Pytam bo chce kupić i nie ukrywam że to akurat dużo zmieni w cenie (nie chce gówno burzy)
mozesz ewentualnie poczekać na jakies promo typu -10% w jakimś sklepie, ale to musisz śledzieć na bieżąco
pilik, Bajkaaa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mamy cewnik!!! Jak do rana nie ruszy, to oksy dostanę. Rozwarcie niestety dalej 1 cm, także oby ten cewnik podziałał i najlepiej już bez tej oksy. O masażu szyjki nawet nie było mowy, ledwo do niej sięgała babka i to ta, która bez problemu zawsze sprawdza
Z założeniem też nie było tak prosto, ale bezboleśnie. Trochę mam lekkie krwawienie, ale mówili, że dosyć ciężko było i mogę trochę krwawić, bo podrażnili.
pilik, Kaczorka, Luna1993, sliweczka92, Lusesita, Aga9090, Patrycja20, Sarna84, KateHawke, Anna Stesia, KateKum, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Yos to już wiadomo kto przejął Twój brzuch w tłusty czwartek! Mały pączuś Resecika
!
Michałek piękny!
Kaczorka piękna kreseczka!
Przez Ciebie utwierdzam się w przekonaniu, że chce drugiego malucha, ale też w tym, że ciąża to będzie cholernie stresujący czas...
Juicy uwielbiam Cię czytać! Cudowne podejście i super że macie fajną nianie!
AnnaStesia Ciebie też, ale po dwóch mocnych kawach (napisałabym, że po czymś innym mocnym, ale wiadomo, to dopiero przede mną)!
Veritaserum oby eMek się szybko ogarnął. A mówiłaś mu wprost o co chodzi i w czym problem? Może to by mu „pomogło” zrozumieć?
Patrycja super Cię czytać już po kryzysie, widać że odżywasz!
Piękna Kaja i cudnie rośnie!
Achia ja używałam olej ze słodkich migdałów.
Co do antykoncepcji to też polecam implant jeżeli ktoś może i chce hormonalną.
Minnie Milan jest przepiękny!
Bajka miałam pisać to samo co Rucola. Nawet jak VAT obniżą to producenci szybko sobie na tym zarobią...
AnnaStesia tu by mogła pomóc Malka w interpretacji
Nadzieja no to kciuki zaciskamy ponownie!
Mysmy miały dzisiaj jechać na chustokawe, ale właśnie do sali zabaw, a w niedziele chrzciny więc nie ryzykujemy spotkania z jakimś zasmarkany dzieciaczkiem jednak
Patrycja20, Nadzieja22, Anna Stesia, Kaczorka, reset lubią tę wiadomość
-
Nadzieja zdecydowanie testowana jest Twoja cierpliwość
ale na końcu tej drogi dostaniesz najpiękniejszy prezent!
Anna Stesia też mam podwyższony cholesterol (ten zły) i za radą Lamki mam w planach (czyli jeszcze nie wdrożyłam, hahaha) zjadać więcej tłustych ryb (makrela na przykład) i awokado. No i jak to Lamka powiedziała - nadmiar spożywanych kalorii tak ogólnie też nie pomaga. Sugerowała odstawienie pączkówA że ja wciągam słodycze jak odkurzacz to na pewno nadmiar kalorii jest. Co do reszty wyników nie pomogę, ale skoro crp w normie to te limfocyty od czegoś innego niż infekcja chyba?
Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieje no to tzymam mocno kciuki za rozhulanie akcji!!!! dawaj znać na bieżąco co i jak!
Kaczorka jak wrzuciłam posta to Twój piękny teścior już był na forum, oczywiście nie pozostawia watpliwości. fajnie, ze emek się cieszy. Ogólnie fajnie macie!!!
Reset a Ty dziś nie sikasz?
KateKum a z tą płodnością tego znajomego, to mi się wydaje, ze ciąże bliźniacze zależą od genetyki kobiety. Ale fakt, sprawnych ma chłopaków, zeby przy 2 podejściach 5tkę dzieci ustrzelić hahaha a aspiratorek mamy PINGO, miałam tego z Ali ale trzeba było dokupywac filtry z gabeczki tak jak do ustnych a poza tym mi się spalił po 3 miesiacach ;/
Minnie, Twój Milan faktycznie ma egzotyczną urodęw bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu!! Mam wrażenie że jest podobny do Ciebie
choć emka nie widziałam.
Yoselyn nareszcie!!!!! Zniknęłaś z pola widzenia na ponad 2 tygodnie, ale my już dobrze wiedziałyśmy co się kroiMichałek jest obłędny!!! I jestem bardzo wzruszona jak sobie myślę jaką drogę musiałas przejść żeby Go w końcu utulić....
Nadzieja22, KateKum, Kaczorka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Lunaris co do mojego samopoczucia, w sumie to chyba słowo dezorientacja i haos bedą odpowiednie.
Już mi uszy więdną od słuchania, z jednej strony dostaje od wszystkich opr, że mam się oszczędzać, a z drugiej tego nie masz, tamtego nie masz itd. -
AnnaStesia co do wyników badań, to jakoś specjalnie nie pomogę ale zapytam czy badałas w ostatnim czasie poziom witaminy D i homocysteinę? Suplementujesz coś? Jesli chodzi o cholesterol to rozbiłabym go na frakcje i z praktyki wiem że słodycze dużo zmieniają w temacie
Co do limfocytów to kurcze nie doradzę
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Jeżowa, co do cholesterolu to wielu lekarzy każe ograniczyć sklepowe słodycze, bo niestety zawierają sporo tłuszczu i to kiepskiej jakości.
U mnie dziś trzeci dzień diety, będzie ciężko bo noc fatalna i jeszcze @ zawitała. Nie ma to jak 40-dniowe cykle. -
nick nieaktualnyAnnaStesia nie umiem pomoc więc po prostu wysyłam mocnego przytulaska ;*
Milan serduszko naszejaki on śliczny!
Juicy bardzo się cieszę że się odezwałaś i że tak sprawnie poszedł powrót do pracya Twoje metody wychowawcze absolutnie popieram!
Nadzieja kciuki mocne i czekamy! Oby już ruszyło
Blue o matko to by było jakbyście wpadli. Nie wiem jak dajesz radę z taką gromadką, ja czasem przy dwójce wysiadamNadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Minie cudny Milan i jak slodko sobie spi
Nadzieja mam nadzieje ze cewnik pomoze, kciuki mocne!!
Patrycja ale Kaja sliczna i jak slodko sobie spi
Kaczorka testy ciemnieja, gratuluje.widzisz z tego wszystkiego zapomniaalm napisac o wzroscie. Waga 3150 a wzrost 52 cm
summer86 40 dniowy cykl to jeszcze nic, ja potrfilam nie miec @ 3 miesiace, no ale potem po lekach, mecie w miare sie unormowalo chociaz tez mialam roznie, 30,35,43 dni cyklu. Masakra! a jaka diete stosujesz?
Achia tak w domku jestesmyno ja sie czuje nawet ok, nie ma zle, rana troche ciagnie i pobolewa, mam problem zeby sie podniesc, bo do tego to udo prawe mnie dalej boli chociaz sa chwile ze nie boli. Maz wzial l4 na mnie
Juicy ciesze sie ze sobie radzisz i wrocilas do pracy i ze jestescie zadowoleni z niani
Blue looo rety planujecie kolejne dziecko? to moze do 12 dobijecie i bedzie druzyna pilkarskawielki podziw!!
Rucola, Patrycja20, Bajkaaa, Nadzieja22, Kaczorka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos, dla mnie to nowość, bo przed ciążą miałam co 25-26 dni
a co do diety to odstawiłam słodyczę i nie podjadam, zwracam też uwagę na IG. To moje 3 podejście, niestety kp u mnie hamuje chudnięcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:42
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer u mnie z kolei w drugą stronę i idę w tym cyklu na kontrolę pytać co z krążkami. Zawsze cykle 30-32 dni, faza lutealna zawsze 14 dni. A teraz dalej skrócona do 7 dni, owulację czuję, ale pójdę zobaczyć co i jak, żeby sobie nie narobić większej biedy stosując krążki. Wolę teraz to unormować niż za rok jak odstawie i wrócę do starań, wtedy będę się denerwować że coś jest nie tak. A okres co 20 kilka dni to dramat
-
Minnie cudny Milan! Naprawdę ma taką egzotyczną urodę, że imię Milan pasuje do niego idealnie
Yos myślę, że tak jeszcze max 7 dni i brzuch przestanie ciągnąć i wtedy nagle wszystko staje się prostsze, jak już nie musisz tyle wysiłku wkładać w stawanie z kanapy i łóżkacudownego masz synusia! A karmisz go piersią? Jeśli tak, to jak tam Wam idzie w tej kwestii?
Summer no ja tak odstawiłam słodycze sklepowe, że wciągnęłam cała Milkę z krakersami Tuc - pocieszam się tylko, że jest tam mniej czekolady, bo przecież krakersy trochę miejsca zajmują! No ale krakersy tak samo niezdrowe więc jeden pies.
Ale to było wczoraj, dzisiaj zaczął się Wielki Post, więc i ja dołączam do grona dietująco-zdrowiej się odżywiających. Już nawet nie chodzi mi o chudnięcie, choć taki efekt uboczny by się przydał, ale serio mam dość tej świadomości, że pakuje w siebie tyle niezdrowych rzeczy...
Kaczorka chyba jakieś turbo zagnieżdżenie było, bo test jak na 10 dpo naprawdę robi wrażenie
Fozzie wiesz co, ja to bym chyba mojego faceta zdzieliła, jakby mi zasugerował, że chce wazektomię. To rozwiązanie absolutnie ostateczne, nie chciałabym aż tak zamykać sobie drogi na przyszłość... Ewentualnie jakieś zdrowotne powody (typu że Ty absolutnie nie możesz już zajść w ciążę i on chce mieć pewność, że nie narazi Cię na niebezpieczeństwo), ale i tak bym szukała innych rozwiązań.
Summer myślę, że to chyba częsta rozterka u rodziców czy będą w stanie kochać drugie dziecko tak samo mocno jak pierwsze i z tego co się słyszy serce rodzica po prostu rośnie. Natomiast z tak zatwardziałym stanowiskiem męża chyba też bym porzuciła myśli o drugim dziecku, ponieważ nie chciałabym w jakiś trudnych sytuacjach z dwójką dzieci usłyszeć "ja tego nie chciałem, radź sobie sama". I chociaż generalnie zakładam, że takie podejście jest nieakceptowalne, bo jednak do tanga trzeba dwojga, to tak jak mówię, takie stanowisko jakie przyjmuje Twój mąż bolałoby mnie ale nie aż tak bardzo jak dożywotnie wypominki (nie mówię że tak musi być, tylko teoretyzuje).Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 10:50
sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Yos cudny Michaś
Piękności
Rucola właśnie nie mam kompletnie pomysłu na jakiekolwiek imię. Jeśli coś mi się podoba to jest już zajęte. Najbardziej podoba mi się imię jakie ma emek i jego siostra
Lusesita ale mi narobiłaś smaka na pączkiTakie z różą. Chyba dziś zrobię spbie spacer do cukierni
Patrycja śliczny okruszekpowodzenia na wizycie
Kaczorka
Minnie Milan skradł moje serce
Jak już mowa o biustach to polecacie coś do smarowania brzucha? Najlepiej bez zapachu albo jakiś delikatny, żadna czekolada, wanilia czy kokosSmaruję się olejem z migdałów ale mam wrażenie że nic nie nawilża
Patrycja20, Kaczorka lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26