X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum- no chyba tez tak bede robić,..albo mąż wychodząc do pracy będze znosił gondolę a wracając zabierał - tak na wszelki wypadek. z wagą mamy podobne -jeszcze 7 mam z przodu ale już niewiele do 6 brakuje.
    czasem zjem słodkie,ale w ciąży jadłam dużo więcej. no nic, z czasem waga miejmy nadzieję spadnie :p
    mam 170cm wzrostu ,ale o 5 nie marzę - choć byłoby super :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 13:03

veritaserum lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u nas mój mąż najchętniej by za taką poduszkę dla Aluśki robił. Oka z niej nie spuści! A i tak najczęściej to właśnie przy nim młoda wali w coś głową :p
    Dobrze, że chodzi do pracy, to dziecko ma więcej luzu ;)

Achia - w dzisiejszych czasach czasami ciężko o "dzień dobry" a co dopiero "czy pomoc w czymś Pani?".
    A Ty sobie mięśnie wyrobisz niezłe, jak tak codziennie nosisz na to 3 piętro gondolę z Oskarem! ;)

Jak będę miała chwilkę, to dorwę dziś kompa i uzupełnię naszą listę :)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam emolium, bo niestety biooil mnie uczulił. Na razie rozstępów brak. Cycki mi aż tak nie urosły, także trudno mi jest się w tej kwesti wypowiadać.
    Ale faktem jest, że oleje i oliwki powinno się stosować na mokrą skórę.

Dziewczyny co sądzicie o poduszce do karmienia, takiej zakładanej na rękę. Wpadł mi ten pomysł do głowy, ponieważ mam teraz rogala do spania, takiego średniej wielkości, stwierdzam, że świetnie się sprawdzi jako pomocnik przy karmieniu, ale raczej nie będę go brać ze sobą w teren. Taka poduszka jest dość mała, więc myślę, że mogłaby się w tej roli sprawdzić.

Achia lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- nie codziennie :p w weekendy mąż nosi, a wczoraj miałam "wolne", bo padało cały dzień :p ale fakt, jest co nosić- schodzi się spoko, gorzej z wejściem :D

Kate- nie słyszałam nawet o takiej poduszce;) polubiłam przypadkowo ale niech będzie, że za brak rozstępów :p ja mam paski na brzuchu,mimo smarowania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 13:24

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez oczywiście że na sucho używałam :D porządne wytarcie ręcznikiem, nie jakieś tam byle jakie, jeszcze chwila na doschnięcie I dopiero olej :D dziękuję za rady. Dziś się zastosuje :)

Achia u nas w klatce tylko 1 dziecko Ale dzikie takie że dopiero niedawno zaczęlo odpowiadać na dzień dobry. Ale ogólnie młodzież jakaś taka niewychowana na moim osiedlu, pomocy po nich bym się na pewno nie spodziewała, no ale może mnie kiedyś pozytywnie zaskoczą ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bunia (i nie tylko), tu jest link do analizy składu kosmetyków na rozstępy:
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

i do składników, których należy unikać będąc w ciąży:
    http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html

Edit: dobry skład ma olejek musteli (ale tylko olejek, bo inne produkty mają szkodliwe składowe!) i na gemini kosztuje ok 39 pln (więc wcale nie drożej niż bio oil)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:01

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 zszokowałas mnie tym bio-oilem :( dla mnie to był jedyny preparat, którego działanie odczuwałam... Genetycznie mam predysozycje do rozstępwóm, mama i siostra mają mega popękane brzuchy :( ja nie mam nic... Jesli dane mi będzie być jeszcze raz w ciąży przeanalizuję plusy i minusy bio-oila, ale musze przyznać, ze ciężko pogodzić mi się z sytuacją w której musiałabym z niego zrezygnować :( (Frez, dzieki za kneipp:*)
    Minnie, podejrzewam, ze Twój emek musi być przystojny, bo dziecko to Wam się udało piękne :)
    Bazylkove kciuki za prenatalne i zaglądaj częściej!!!
    Katekum ja nie pomogę ale w temacie poduszek do karmienia mam nową nie używaną poduchę pink no more, kilka razy wsadziłam w nią Malucha do zabawy. Jesli ktoś by potrzebował to sprzedam w dobrej cenie :)
    U mnie na klatce są fajne, poukładane dzieci, co prawda nigdy nie zaproponowały mi pomocy bo w zasadzie takowej nie potrzebowałam, ale wierzę ze by pomogły (o naiwna ja hahahaha)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie pomocy to ja już nie oczekuję niczego - dwa dni temu wchodziłam do apteki z wózkiem (bardzo ciasnej, jedne drzwi, przedsionek i kolejne drzwi) - byłam przed tymi pierwszymi drzwiami, widzę, że wychodzi młodzieniec to otworzyłam i przytrzymałam mu drzwi, a ten spojrzał na mnie, na wózek, wbił oczy w chodnik i sobie poszedł. No chociaż dziękuję mógł powiedzieć, jak mi drzwi przytrzymywać nie chciał, no ale liczyłam na za dużo :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no w sumie to trochę smutne co piszecie. że nie ma w ludziach,w młodzieży takich pomocnych odruchów...

Pilik- byłam w lidlu dziś po pieluchy i tych odkurzaczy sporo było :P ale jestem b.zadowolona, już nie pałętają mi się psie włosy, moment i odkurzone. nie wiem jak mogłam bez tego funkcjonować mając takiego psa :p z tym,że ja nie mam dywanów.

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to wczoraj baba walnęła drzwiami jak wchodziła przede mną :P najpierw przytrzymała chwilę drzwi, myślałam że chce mi potrzymać żebym wprowadziła wózek, a ta jebs, zamknęła je prosto na moją gondolę. Nie mówiąc o sytuacji 3,5 roku temu, wsiadam do autobusu, miejsce dla wózków zajęte przez nastolatkę, mówię przepraszam a ta do mnie, że przecież mam miejsce przy drzwiach. Kurtyna :D

Pozdrawiamy w drodze na spacer :)
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:45

Kaczorka, Achia, Minnie89, Bajkaaa, Patrycja20, JustynaG, reset, emi2016, Nadzieja22, Lusesita, frezyjciada, Bunia86, pilik, Jeżowa, Morusek, sliweczka92, blue00, moniśka..., KateHawke, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, warto jeszcze zapoznać się z serią kosmetyków Nacomi. :)

Czytam o tych pomocnych odruchach... i najwyraźniej mam szczęście bo ludzie w stosunku do mnie są bardzo sympatyczni. W ciąży na każdym kroku ustępowano mi miejsca, przepuszczano w kolejce.
    Gdy jestem z wózkiem to ludzie przytrzymują drzwi.
    Miałam też sytuację, że prowadziłam wózek z Anią na rękach i pewien Pan zapytał czy mi nie pomóc. Widział, że mam problem ogarnąć wózek jedną ręką...
    Będąc też z Anią w aptece, zostałam obsłużona poza kolejnością. Raz przepuścił mnie klient a innym razem wywołała mnie farmaceutka.

A jeśli chodzi o pomoc... to wychodzę z założenia, że w dzisiejszym świecie, ludzie spieszą się i nie zawsze zwracają na pewne rzeczy uwagę. Dlatego jeśli potrzebuję pomocy to o nią proszę.
    Tak było z samochodem. Miałam słaby akumulator, który padał. Kilkukrotnie zatrzymywałam innych kierowców i nigdy nikt mi nie odmówił pomocy.
    Raz, ale to już w ciąży (brzuch był niewielki mimo 5m-ca) - gdy inne auto wjechało w moje, zatrzymał się kierowca z pytaniem czy nie potrzebuję pomocy. Sam z siebie. To było miłe.

summer86, Bunia86, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ostatnio w dużym markecie w kolejce do kasy rodzinnej wyłapała dziewczyna z obsługi i koniecznie chciała otworzyć dla nas specjalną kasę. W szoku byłam, bo przed nami była tylko jedna rodzina i czekaliśmy krótko, ale chyba taką mają politykę firmy, że jak widzą małe dzieci, albo panie w ciąży to skracają czas stania w kolejce do minimum.

Dziewczyny a w temacie kremów, czy macie coś do stosowania na tzw. smutne cycuszki? Moje po zakończeniu karmienia nadal są jak flaczki.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB, na piersi wydaje mi się, że najlepiej ujedrniająca działają naprzemienne masaże gorącą i zimną wodą oraz odpowiednie ćwiczenia. Sama bardzo się obawiam o wygląd biustu po karmieniu :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie zamówiłam te produkty z nacomi. Długo się na nie czaiłam bo bardzo chciałam powąchać ( odrzuca mnie od slodkich zapachów). Nie są drogie więc zamówiłam. W razie czego obkupie się w rossmanowe jeśli zapach mi nie podejdzie ;)

Lina jak Zuzia pozuje do zdjęcia :D

Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, pięknie wyglądacie!

Bunia, bardzo lubię kosmetyki Nacomi, zaprzyjaźniłam się z nimi dzięki srokao robiąc wyprawkę dla małej.
    A co do brzucha, w ciąży używałam Palmersa, ale on pachnie intensywnie. Rozstęp żaden nie wyszedł, a mam tendencje, bo wyszły mi w okresie dojrzewania. Teraz używam Mamas Babydream.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:36

Luna1993, Bunia86 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle poszłam tak z Zuza do przedszkola. Wychowawczyni się na mnie dziwnie patrzyła :P idę do samochodu i się sobie przyglądam. Miałam na chuście, czarnych spodniach i kurtce wielkiego białego rzyga. Oczywiście Zuzia czysciutka i bardzo z siebie zadowolona ;)

summer86, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, sliweczka92, Bajkaaa, moniśka..., KateHawke, Bunia86, pilik, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    W ogóle poszłam tak z Zuza do przedszkola. Wychowawczyni się na mnie dziwnie patrzyła :P idę do samochodu i się sobie przyglądam. Miałam na chuście, czarnych spodniach i kurtce wielkiego białego rzyga. Oczywiście Zuzia czysciutka i bardzo z siebie zadowolona ;)

No mama! Toć to duży wyczyn.. obrzygać wszystko dookoła tak by mama się nie zorientowała :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medal dla rzygoliny się należy :D

summer86, Minnie89, sliweczka92, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,dziś mieliśmy się szczepić ale wraz odroczone ze względu na zaostrzenie zmian skórnych,yhhh.Za to pomierzyliśmy się i zważyliśmy,no i proszę.Wzrostu ma 69cm a waga 6595g.W ciągu trzech tygodni urósł 7 cm i przybrał 600g.Bardzo mnie to cieszy :) .

‹‹ 3043 3044 3045 3046 3047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ